Máte zkušenost s kombinací DJ a živé hudby na svatbě?

Profilova fotka
Ahojky, Mate nekdo zkusenost s kombinaci zive kapely a DJ. Premyslela jsem, ze by to mohl byt dobry napad, aby se clovek vyhnul pauzam a pod. Kdyz se pak treba stane, ze kapela opravdu nestoji za to tak to alespon DJ muze zachranit. Alespon jsme si myslela, ze by to nemuselo byt spatny. Poradteeeeeeee. :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahojky papir, určitě je to dobrý nápad hlavně o přestavkách atd. Živá kapela ti nebude hrát pořád. Jen neví jestli to nebude finančně náročný. Spíž bych kombinovala kapelu a pouštění písniček na pc nebo věži, které bych si namíchala sama.
Odpovědět
Jo, presne to planujeme my, nam tam budou hrat tri nase oblibene kapely a o prestavkach si tam budem z notebooku poustet predem naplanovane playlisty nasich oblibenych songu. Nedoporucuji nechat tam lezet komp ve smyslu "at si kazdy pusti, co chce", pak by tam mohly vzniknout tlacenice :-), proto to budeme mit predem pripravene a bude to nedotknutelne.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Super nápad, tahle kombinace je perfektní, chce to, ale aby se hudebníci a DJ předem zkontaktovali a domluvili kvůli technickým záležitostem. Jinak velmi dobrý nápad - z repertoáru kapely a DJ si vybere opravdu každý :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Máš naprostou pravdu Pepo - chce to domluvu ! Já měla na mysli střídání, jako že kapela hraje taneční hudbu, evergreeny, oldies a třeba i dechovku a DJ v pauze pouští třeba hip hop a techno pro ty mladší... Pokud hrají kapela i DJ všechno, tak je to úplně zbytečné :-) Další dobrá varianta je že kapela hraje třeba do těch 22 a DJ to rozjede třeba až do 3 do rána. My na takových akcích hráváme - je pravda že jde spíše o akce firemní a pokud je s DJ domluva je vše v pohodě. Hrát všichni všechno ale nejde - hrozně se to tluče.
Odpovědět
tak to nevím no.....mě se to moc nezdá...chápu že domluva je sice hezké, ale mě osobně by se nelíbilo kdyby prostě celou svatbu hrála muzika,prostě bych taky chtěla mít alespoň při těch 3 minutách pauzi nebo jak která kapela ji dělá velkou,klid.Nedokážu si představit že by mi celý den do uší zněla hudba a to ještě česká klasika a mezitám hip hop nebo tak...mě by se to nelíbilo a ani bych na to nepřistoupila jako kapela
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj přidávám se, osobně jako v kapele jsem se s tím ještě naštěstí nesetkala, ale teď mám jednu nevěstinku, která o to má zájem, ale spíš aby se v pauzičkách něco pustilo, myslím si že se snad nějak dohodneme, ale třeba já osobně si na své svatbě nedovedu představit že by kapela dohrála a vyvalila se hudba z noteboku na plůný pecky, myslim si že ta pauza je tak akorát na to aby si lidi dali nějaké občersvení odpočinuly si a popřípadě zašli na cigaretku, my to děláme tak že dohrajeme a pusíme mp3, která není tak hlasitá je to pouze podklad a pokud hrajeme svatbu třeba 13 hodin (jako že to je pravidlem) tak pak když v noci nebo k ránu děláme pauzy tak jim holt trošku tu mp3 zesílíme a je klid, ale myslím si že je zbytečné brát si přímo nějakého dj, určitě vyjde levněji vzít si přehrávač a v mezipauzách se domluvit s kapelou, aby to popř. zaply a vyply, pak by se přesně mohlo stát to, že dj a kapela budou hrát stejné songy.
Odpovědět
Jako všude, i zde platí pravidlo, méně je více. Nechápu, proč polovině holkám rupne v bedně a začnou řešit blbosti, aniž by se nad tím zamyslely. Opravdu myslíte, že budete tancovat celou dobu nonstop???? My jsme měli kapelu, vždycky tak 3/4 hodky hráli, pak byla 15 - 20 minut pauza. Bylo to velice příjemné, že bylo chvilku ticho. Mohli jsme si vykládat, odpočinuli jsme si. Nikdo neměl nejmenší potřebu pouštět něco v mezičasech a to jsme tam docela pařili. Holky fakt neblbněte. Přece nechcete mít šaškárnu ;)
Odpovědět
terak, nekdy fakt nechapu, kam chodis na tyhle zasadni uvahy :-D my meli hudbu odstupnovanou..nejdriv jazzove trio(pri prichodu hostu)..pak smyccovy kvartet pred obradem(pro atomosku) a pri obradu..pak zase jazzovka behem naseho foceni a pri veceri..po veceri nasledoval rock&pop(opet ziva kapela) a od pulnoci DJ..behem stridani kapel hrala vzdycky hudba z CD...je to samozrejme otazka financi a schopnosti tyhle veci zajistit(a snad existujou i jine zanry nez hip hop, ne ;-) )...neplette si to s tim, ze je to nutnost..svatebni party je proste jako kazda jina party a v ramci moznosti je dobre postarat se o vsechny kategorie hostu...a co se tyce hlasitosti, to si kazdej profik zvladne ukocirovat(v pripade nutnosti pomoci zvukare), aby z toho nebyl cirkus..
Odpovědět
catf: jen ze sve svatby. Dokazu si predstavit jak prijemne bude hudedbnikum, kdyz jim do toho nekdo bude hrat nekdo jiny. Mimoto nase kapela mela normalni prestavky a vsem to prislo vhod, ze si mohli odpocinout. Ta hudba v mezicase nikomu vubec nechybela. Mela jsem ale krapet jinou svatbu nez ty, na obrade jsme meli jen jednu klaviristku, hrala ale uzasne. Proste jsem zastancem pravidla ze mene je nekdy vice. Tys ale mela asi velkou svatbu, tak u tebe se to hodilo. Nedokazu si predstavit podobnou hudebni produkci kdyz je svatba o 30 - 50ti lidech.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že jde o citlivost ve výběru repertoáru - jak DJ tak kapely. Že jsem uvedla zrovna hip hop tak to se omlouvám - byl to jen příklad JINÉHO žánru aby bylo jasné, že DJ a kapela nehrají TOTÉŽ! Nemusí to být šaškárna, pokud kapela hraje evergreeny, oldies a českou muziku a DJ pa třeba Queeny, Metalicu a později třeba i techno pokud je snoubenci chtějí. Samozřejmě hraje 20 min DJ pak 20 min kapela a pak je přestávka cca 15 minut. Ne hudba neřve nonstop. Nemám ráda když mě někdo chytá za slovo a hned si představí tu nejhorší možnou variantu. Vidím to spíš z pohledu kapely, která hraje půl hodiny jak o život, pak pustí tedy CD a jde si na 15 - 20 min pauzu. V té pauze svatebčané 4 x otravují - pusťte prosím tohle CD písničku číslo 5... pak zas další a další. Ano takováhle svatba potřebuje DJ protože kapela určitě nebude ve své pauze jen hopsat a střídat hudbu. Když je svatba velká, možná byste se divili, ale někdo tancuje prostě pořád - na kapelu jdou starší na DJ naběhne omladina, pak si jdou všichni zapálit a jede se dál. kapela třeba ve 2 skončí a DJ to táhne do 5 ráno. Nikomu tento systém nevnucuji jen jsem chtěla poukázat na jeho výhody. Určitě ale nesmí hrát kapela i Dj tytéž žánry, pak to postrádá smysl... ;-)
Odpovědět
terak, vubec jsem nemela velkou svatbu..hostu bylo kolem 60..teda mne to jako velka svatba neprislo ;-) ..my jsme to cele pojali jako party se vsim vsudy a pro nas bylo zasadni, aby se hralo nonstop..a hlavne pro vsechny generace..proste primarni pro nas bylo, aby se vsichni bavili.. ..hudebnici si pripravili vybaveni pred zacatkem, pouze houslisti meli jine misto, protoze obrad se konal na opacnem strane nez pak party..vsichni vedeli, odkdy dokdy hrajou a vzdycky kdyz si udelali prestavku, DJ pustil svoje CD..ja nemam rada takove ty tiche prostoje na jakekoli party..styl hudby byl umerny nasemu veku a stylu a veku hostu..nepotrpime si na techno a podobnou divocinu..jazzovka byla z usa(takze hrali americkou klasiku), kapela z uk(hraji napr. pisnicky U2 apod.) a DJ, ktery hraje normalne v klubech hiphop a rap(coz na nasi svatbe nehrozilo) hral soul a funk a pop 80-90 let...bylo to vsechno prijemne pro usi i k tanci.. ..takze proste se to da naplanovat, kdyz to clovek povazuje za prioritu a ma na to taky finance, protoze levna zalezitost to urcite neni mit vic kapel, ktere hrajou vlastne chvilku.. musim ale rict, ze to stalo za to, protoze hlavne hosti z toho byli u vytrzeni, ze se hudba strida, ze to neni furt to same dokola, myslim, ze to celemu deni dodavalo pozitivni energii :-)
Odpovědět
Článek se načítá
pod pojmem DJ si představím diskotékovou hudbu, pro mě to ale není hudba.....spíš směs různých zvuků a v tomhle mi dá za pravdu každý muzikant pokud se zná s nějakým DJem....je sice hezké že tvoje svatba nepostráda náboj, ale tohle mi přijde opravdu jen plýtvání penězi, ale pokud jich má někdo dost proč ne.......pod pojmem svatba si představím hostinu jak má být, pečené prasátko a hudbu která se líbí každému...já i přítelova rodina žijeme v muzice od malička taky nás muzika spojila a bohu dík mají rodiny společné hudební cítění.....kdo má vkus ví, že tyhle věci se mixovat nedají, pokud je Dj starší tak se dá dohodnout, ale mladší vždycky propadnou tomu že jim tam začnou mladí skotačit a začne pouštět podle svého.......mě záleží spíše na těch starších aby si to užili když v dnešní době na to není dostatek času a mnohdy ani financí..přece jen mladí mají daleko širší spektrum zábavy a pokud to jsou mý přátelé tak vědí co se bude hrát atd.....
Odpovědět
Profilova fotka
Andrejko možná tady tolik nenarážej na ty kdož vkus mají - já už jsem svůj příspěvek napsala a napíšu tedy znovu, že pokud není DJ natvrdlý tak asi chápe že hard rock ametal nebo techno se na svatbu opravdu nehodí... nebo hodí, ale až na chvíle kdy už jdou starší domů a zůstává jen omladina... Je to o tom, že každý má JINÝ vkus a člověk by si neměl myslet že zrovna ten jeho je správný... Podle mě se kapela a DJ citlivě skloubit dají - jen musí novomanželé vědět co chtějí... Ano mladí mají širší stektrum zábavy ale můžeš mi věřit, že pokud je hudba jen pro staré tak budou svoji zábavu realizovat výhradně u baru či na cigaretce a na parketě je prostě neuvidíš...
Odpovědět
Nemyslím si že bych byla odhledně organizování zábavy úplná začátečník a tak z toho vycházím....bydlím nedaleko benešova a když jsme na plesech, zábavách, svatbách či cokoli jiném všude se nám lidé baví...i mladí a to nemyslím puberťáky do 15 let ale tak třeba 17 kluci kteří vypadají spíš na diskotéku jdou tancovat na lidovky a to převážně a je to ať vlezeme kam vlezeme.....všude chtějí klasiku, dechnu a modernu.....ale to taky záleží i na repertoáru kapely.......u nás se anglické písničky klasicky abba,queni,již zmíněná mettalica, U2, kšanzony a pod. hrají běžně...takže to bude taky tím...pokud je dobře zvolenáí kapela myslím si že ani není potřeba DJe
Odpovědět
Profilova fotka
Nikdo neříká že jsi začátečník, já jen poukazuji na to abys nebrala svůj vkus jako ten jediný správný... Já tady svoje zkušenosti vypisovat nebudu, děvčata co sem chodí pravidelně vědí... A ani ta nejlépe zvolená muzika nehraje bez přestávek a někdo tam ty pauzy prostě nechce - je to jeho volba. A pro muzikanty je docela příjemné že hudbu v pauzách nemusí řešit. Ruku na srdce - lidi vyždycky o pauze trošku vychladnou a zas chvíli trvá, než se roztancují - na plese je to jiné - tam jdou lidé přímo za tancem, ale svatba je specifičtější, chtějí si popovídat, seznámit se možná se i opít :-) Kapela je jen jedna z možností zábavy. Proto se mi zdá na větších akcích dobré, když se styly hudby střídají a pauzy jsou co nejmenší. DJ s kapelou se ale musí doplňovat ne si konkurovat nebo se dokonce přeřvávat...
Odpovědět
Ja taky uvazuji o kapele a DJ,... ja to ale vyresila jinak,.. kapela nam bude hrat od 16.30 do 20.30,.. a od 21.00 do 01.00 budu mit DJ,... pro kapelu to bude tak akorat aby ukazali svuj nejlepsi repertoar a moje rodinka si zazpivala,.. a pak DJ bude hrat neco rychlejsiho a modernejsiho a hlavne ze zahranicniho vyberu,.. neco co kapela proste nezazpiva... ale je hezke mit tu kapelu pro zpestreni....
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
xpepax:... nechtela jsem se Vas nejak dotknout,.. je to tak ze si beru anglicana a na svatbe budu mit asi 40 anglickych hostu,... ne ze bych neverila, ze kapela kterou jsem si najala by anglicke pisnicky nezazpivala, ale dam asi prednost tem ceskym, aby anglicane vedeli jakou mame u nas muziku a zaroven si netrhala usi ze tu anglictinu nebudou mit tak dobrou. Holt cesi by meli zpivat cesky, vzdyt je to hezky. A jak rikate, mnohe zahraniccni skupiny strci do kapsy. DJ chci mit proto, ze mame se snoubencem radi urcite pisnicky treba od Celine Dion a ja si nedokazu predstavit, ze by ji nekdo dokazal dokonale zazpivat,... a nebo Greenday,.. ty uplne milujem,.. Co se tyce spestreni,... nemyslela jsem to ve zlem,.. ale najmout si slusnou kapelu na cely den je pro mne dost drahe a tak budu rada, ze nam prijedou zahrat na 4 hodiny. Aby nam vytvorili dobrou atmosferu a obohatili nas odpoledni program. Kapela bude hlavnim chodem naseho vecera....
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Dne 21.11.01 budeme mít svatební hostinu na severu Prahy, doporučíte mi prosím živou hudbu. Děkuji
Odpovědět
teda 2008
Odpovědět
Profilova fotka
zenimse: podívej se sem, zde máš kapely ze svého regionu Jinak jsou zde diskuse o kapelách najdeš je jako živa hudba , nebo ziva kapela ve vyhledávači témat http://kultura.hyperinzerce.cz/kapely...
Odpovědět
Nám bude nejdříve hrát živá kapela- cimbál, kterej jsem si vždy na svatbě přála a myslím si, že se u této hudby pobaví každej, včetně mladší generace - tak nějak mi to ke svatbě patří, ti budou hrát max 3hodiny a pak bude hrát DJ. A to, aby se mladí jen na cimbál nekoukali, tak jim připravujeme příruční zpěvníček :-D Každýmu do krku nalijem 3 panáky slivovice a bude zpívat každej, ne??????? :-D Co ale nedokážem stále vyřešit je hudba u obřadu. Pronajímáme si totiž sál na staré radnici, kde není aparatura a další peníze se nám za kapelu dávat nechce. Přemýšlíme proto,že by jsme zaskočili do nějaké konzervatoře a zkusili odchytnout nějaký šikovný studenty houslisty a basistu...ale nevím, nevím....nemáte někdo zkušenosti s nějakýma muzikantama z Brna?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj holky, prosím pěkně, můžete mi někdo poradit nebo říct svůj názor na to jakou hudbu zvolit na svatební hostinu???Jsem z toho fakt nešťastná a to hlavně proto, že svatba bude už za 3 měsíce a pořád nemám nikoho domluveného, protože se nemůžu rozhodnout. Co říkáte na to, kdyby se to celé odehrávalo za pomocí cd (pc, mp3). Ten kluk DJ říkal, že hraje opravdu uplně všechno, i dechovky, české, zahraniční, z pohádek atd. A tak na 2 hodinky by se domluvila cimbálovka ( po známosti ). Ti by hráli od 17-19 hod. Co bude hrát vám?? Já nechci hlavně ty rádoby hudebníky "šumaře", kteří hrají na klávesy a zpívají šíleně falešně. Děkuji za odpověď.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Holky neporadíte mi nějakého škovného Dj z Brna nebo okolí?
Odpovědět
lucík01:Tak v prvé řadě je to na tobě jakou hudbu si vybereš takovou budeš mít nejsou špatné si myslím 80 léta sem tam nějaký ploužáček a pokud tam budeš mít i starší hosty což předpokládám tak třeba elvise apod. je to jen na tobě. jinak jsem názoru buď jedno nebo druhé přeci jen živá hudba a dj dohromady to budete potřebovat pořádný prostor a myslím si že sem tam nějaká pauzička a klid neuškodí je to přeci jen svatba a ne diskotéka nebo taneční zábava a pokud chce někdo hrát nonstop tak to vám dj v pohodě může splnit.
Odpovědět
Profilova fotka
haligast • Včera ve 20:15 Ahoj všem,chtěl sem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s řešením situace kdy kapela dohraje a odjede. Mám nasmlouvanou kapelu od cca 17hod do 01.hod ranní (kapela hraje max 8hod).Předpokládám, že zábava bude pokračovat i po1hod a nechtěl bych aby hudba chyběla. Jaké varianty jsou možné? malajana • Včera ve 20:18 no varianty su mat poto hudbu, napr. DJ, casto sa stava ze tam kde je hostina maju system na pustanie pesniciek a svoje repraky. inak neviem ako by sa to dalo riesit.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?