Kolik zhruba stojí kapela na svatbu?

Jednalo by se o 5-6 hodin hraní. Díky
Odpovědět
To je různé.CCa průměrně počítej 500 kč na hodinu a osobu.
Odpovědět
Asi jak která kapela. Nám třeba hráli za 5.500 od 17:30 do odchodu posledního hosta, což bylo kolem 2:00
Odpovědět
Profilova fotka
Cca od 8000 kc
Odpovědět
My jsme uvažovali o kapele která si bere 1500Kč za hodinu, ale ještě budeme hledat levnější.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme meli kapelu Hudba Domino a ta si brala 550kc za hodinu a byli super:-)
Odpovědět
6 hodin hraní máme za 5000,-
Odpovědět
Profilova fotka
My měli 6 hodin za 6000, ale hráli o něco dýl 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží na počtu muzikantů a celkové kvalitě. Dobrá tříčlenná kapela si bere za večer cca 8000, šestičlenná sestava zhruba 12000. Ne vždy je dobré jít primárně po ceně, ale spíše si zjišťovat reference a také zda zaměření (repertoár) kapely odpovídá požadavkům. V hudbě stejně jako jinde platí, že za kvalitu je nutné si (většinou) připlatit.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Asi 6500,-. Záleží kde by to bylo.
Odpovědět
Pokud z toho má ten muzikant vyžít, tak 2000 na hlavu za takový večer je minimum. Plus náklady na dopravu samozřejmě. Amatéři si mohou dovolit hrát za méně. Samozřejmě, že to neznamená, že by amatéři hráli nutně hůř než profesionálové (mnohdy to bývá právě naopak). Nicméně je třeba se mít na pozoru a nenechat se ošálit zdánlivě skvělou nabídkou. Plus je dobrý počítat s tím, že muzikanty na svatbě nakrmíte a napojíte. Samozřejmě můžete si říct - dostávají přece zaplaceno, tak ať si zajdou do hospody, že ano. Ve finále ale zjistíte, že nejpohodlnější je přifařit je k ostatním hostům.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
Kabat asi hodne pres milion
Odpovědět
Ahoj holky,,,my měly na naší svatbě hudební skupinu ve čtyř členném obsazení,a cena 2000Kč za hodinu /to je 500Kč hodina/osoba/ se mě zdá adekvátní časovému a finančnímu vytížení co taková skupina má.Naučit se a secvyčit písně do repertoáru,pořídit si aparatůru pokud je kvalitní tak někdy tři statísíce a víc,cca.dvě hodiny předem tuto aparatůru složit a po produkci dvě hodiny rozloži,nějaká ta garderoba pokud to má nějak vypadat.Takže je toho opravdu hodně a pokud si vezmete že je kapela čtyř členná tak je to opravdu nepoměr k tomu co dáte kameramanovi nebo DJ,který s prominutím potřebuje pouze MP3 přehrávač stůl za kterým sedí a nemusí se ani pohybovat, a nějaké bedny,neučí se intonovat,texty,noty,a nepotřebuje hudební nástroj a má to za 6000Kč za večer,tak to potom vynásobte čtyřma.Já tomu prostě nerozumím,že se někdo dívý,když 4.členná kapela hraje za 2000Kč/hod.a lidem se to zdá moc a pak jim přijde domů instalatér a zaplatí mu za výměnu baterie a dalšího cca.400Kč za hodinu.Ať je to jak koliv nevybírejte pouze podle ceny,vždyt je ta svatba nebo měla by být jednou za život tak at si to všichni užijou.Stejně pak dostanete finanční dárky a dary. :-) :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Každá kapela hraje za tolik na kolik se cení. 400 až 500 na muzikanta za hodinu je normální cena a jestliže někdo hraje za méně, tak jen proto, aby chytl aspon nějaký kšeft, protože ví že 80% novomanželů nehledí na kvalitu, ale hlavně na CENU! (což je smutné). Když kapelu, tak dobrou, která pobaví všechny svatebčany a budou dlouho vzpomínat na super zábavu a legraci. Pokud chci na zábavě na svatbě šetřit, tak si najmu opravdu DJ, který ve finále ale stojí víc jak 500,-/hod. který ale zdaleka nemůže udělat na svatbě takovou atmosféru, jako kapela. PROTOŽE VE DVOU, VE TŘECH, VE ČTYŘECH SE TO LÉPE TÁHNE :-)
Odpovědět
My máme 3 členou kapelu za 7000 na 7 hodin. Ale na kapele bych osobně moc nešetřila. Neumím si představit nic horšího, než falešně zpívající "zábavu" na většinu svatebního dne :-o
Odpovědět
Hudební kapely bych si dovolil rozdělil na několik základních skupin. První skupina, ta nejlevnější a zároveň nejhorší jsou tzv. karaoke skupiny, kde se snaží vystupovat pár amatérských hudebníků, kteří nevědí ani jak se drží kytara. Pouštějí nahranou muziku z kláves a snaží se do toho falešně zpívat a tím zkazí celou Vaši párty. Vystupují převážně ve složení klávesy, kytara, zpěv. Ceny se zde pohybují od 3-10 tis za celý večer. V tomto případě bych raději doporučuji si najmout Dj, který se pohybuje ve stejné i nižší cenové relaci a k poslechu hraje kvalitní hudba. Druhou skupinu bych nazval poloprofesionální kapely. To jsou kapely, které mají dostatečné zkušenosti s vystupováním na soukromých i veřejných akcí. Hrají převážně staré i současné známé zahraniční i české hity. Hrají převážně ve složení kytara, basa, klávesy, saxofon nebo trubka, zpěv, bicí a mohou být vloženy i další hudební nástroje. Vše je odehráno 100% živě, publikum se baví a nastolí tu správnou atmosféru na Vaší párty. Tyto kapely potřebují, skoro ve všech případech zvukaře, (pokud nevystupují akusticky), to bohužel znamená nějakou tu kačku navíc. Ceny závisí na počtu hudebníků a na tom, jaký je o kapelu zájem. Ceny se pohybují od 10-16 tis včetně ozvučení, osvětlení a pod. + náklady na dopravu Poslední skupinu kapel, bych nazval profesionální kapely, které se až tak moc od poloprofesionálních neliší. Tyto kapely tvoří plně profesionální muzikanti a kapelu může okořenit i nějaká známá osobnost českého showbysnysu. Z Vaší párty udělají skvělou show na kterou budete dlouho vzpomínat. Ceny profesionálních kapel za vystoupení se pohybují od 15-30 tis, které je omezeno na max. 3h program. Ceny nezahrnují nutné náklady na ozvučení, osvětlení a dopravu. Přeji hodně štěstí s výběrem kapel a nezapomeňte, na kapele záleží!!!
Odpovědět
Máme kapelu Omicron za 7500,- (6000 + 1500 doprava) a budou hrát od 17:00 do rána.
Odpovědět
Profilova fotka
záleží na tom zda máte kapelu , která hraje vše LIVE nebo pouštěče co to mají nabouchaný v klávesách a hrají pouze doprovod a do toho zpívají..... Ceny jsou různé: záleží na kvalitě kapely a každá kapela má cenu jinou.
Odpovědět
Profilova fotka
lightak Není možné házet všechny kapely do jednoho pytle, jen podle složení kapely nebo kapelky. Některé dua vzešla právě z větších kapel a proto, že používají podklady z kláves a do toho dohrávají, nebo mají i jiný nástroj třeba kytaru a není třeba zavrhovat. A že by muzikant jen proto, že hraje v duu neuměl ani držet kytaru, není pravda. A proč by zrovna duo mělo falešně zpívat? Podle čeho to hodnotíte? Disco se dá udělat i o přestávkách mezi živým hraním. Na svatbách v různých hotelech , restauracích, kde je většinou malý protor by se větší kapela ani nevešla. Výsledný zvuk menších kapel je mnohdy lepší, než vícečlenná kapela.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je to opravdu ŽIVÁ KAPELA tak musí mít alespoň 4 členy a živé bicí, které fakt neztlumíš, ceny napsal lightak celkem reálně, na menší svatbu, stačí i duo/ trio s kvalitními podklady a dobrým, pestrým zpěvem, tohle pořídíš tak od 6000,- plus dopravné. DJ nebývá o mnoho levnější.. Opravdu nejhorší a momentálně zhusta používanou variantou je obligátní - My si něco pustíme z notebooku.. Brr... Tímhle nešvarem si jinak krásnou svatbu opravdu nekazte :-(
Odpovědět
My měli živou kapelu, hrála 6 hodin /s pauzami na jídlo a pití/.... 3 členové, stálo to 6.000 a absolutně doporučuju, lidi skoro pořád jen tančili, zábava byla úúúžasná skoro jsme je nechtěli pustit domů :-)
Odpovědět
Při čtení názoru pana lightak se mi otevírá kudla v kapse......Jak si může troufnout psát o kapelách, které vystupují jako duo nebo trio, že to jsou karaoke skupiny? To že nemají bicí nebo basovou kytaru neznamená, že jsou méněcenní nebo že nedokáží rozjet zábavu na svatbách... určitě je spousta "plejbekářů", ale i v duu se najdou klávesáci, kteří živě dohrávají a možná zpívají i lépe než zpěváci a zpěvačky ze živých kapel, protože za živou kapelou se špatný zpěv dá schovat, hlavně, že to je živé, že?????? Znám spoustu kapel, jak živých, tak kapel s menším složení a opravdu nezáleží, kolik členů kapela má, ale jak zpívají a jak dokáží pobavit hosty. I některým živým kapelám bych vzala oprávnění vystupovat a naopak dua, či tria, která jsou bezkonkurenční - jak zpěvy, zábavou, tak zvukem.... Mimochodem je tu i pár větších kapel, dokonce vím i o jednom 20ti členném orchestru, který používá midi podklady a lidi si naivně myslí, jak skvěle živě hrají....
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, mohu Vám nabídnout služby svatebního dj včetně karaoke, vlastní světelnou i zvukovou aparaturou. Praxe více jak 14 let a reference více jak 180 svateb. V případě zájmu mě kontaktujte a já Vám poradím. S pozdravem Svatební dj Jarek
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?