Kolik Vás stál DJ? / Sháníme DJ na 30.7.2016 za rozumnou cenu

Ahoj, už jsem tady jednou DJ poptávala, ale všechny nabídky byly dle mě cenově přemrštěné, ceny se pohybovaly od 6.000,- výš ...naše představa byla dát za DJ tak maximálně kolem 3-4.000,-Kč. Ty nabídky mi přijdou naprostý nesmysl. Nemáte někdo tip na někoho dobrého a za rozumnou cenu? Svatba bude 30.7.2016, místo Zámeček Kaliště (cca 40km po D1 za Prahou), DJ budeme potřebovat od 15h až do konce zábavy, je možné že až do ranních hodin. Také by mě zajmalo jakou zkušenost mají ostatní? Kolik vás stál / stojí DJ? Díky všem za tipy a info.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj, my teda hudbu prozatím řešíme. Svatbu máme v říjnu, (okolí Ostravy, žádná Praha apod) a cenové nabídky byly vždy od 6 000,- a více. Podotýkám, že hudbu využijeme až po 18:00! Já bych teda na hudbě moc nešetřila, ale držím Vám palce...
Odpovědět
Pokud Vám asi nezáleží na kvalitách DJ, tak si zaplaťte 3000-4000,- pokud to vůbec seženete. Pokud však chcete, aby Vám zahrál kvalitně, postaral se o Váš svatební den, tak myslím, že stojí za to si připlatit. :) Náš DJ chce 7 000,- a v porovnání s tím kolik vidím, že si berou jiní, mi to moc nepřijde, a to právě taky proto jaké na něj slyšíme chvály, je to profík :)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den. Pod 6000Kč za tolik hodin hraní těžko seženete někoho aspoň v trošku slušné kvalitě. Samozřejmě, že existují individua, které půjdou hrát za 3000Kč, ale ta kvalita bude asi trošku tristní. Vždy tam bude nějaký problém. Buď v aparatuře, nebo v moderování. Nemluvě o pestrosti skladeb. Vždy to je něco za něco. Kvalita má prostě svojí cenu. Dovoluji si zaslat do IP nabídku
Odpovědět
Profilova fotka
@miiiiisha Vážená nevěsto, Vaše představa bohužel není reálná. Respektive je, ale za cenu mnoha kompromisů, které budou mít za následek jen to, že na DJe do budoucna zanevřete, protože jeho výkon v dané cenové kategorii bude dozajista rozpačitý. Profesionála v dané kategorii tedy ani neočekávejte. Jak píše nade mnou uživatelka Vejumka - adekvátní ceny jsou skutečně od 6.000,- výše...pokud Vás zajímá proč, tak se to zde už X krát rozebíralo...přeji Vám krásnou svatbu a nebojte se těch pár tisícovek připlatit - vdáváte se jedinkrát v životě! Tak ať to stojí za to! Přece na sobě nebudete šetřit...
Odpovědět
@reawm @vejumka Děkuji za info...možná mám o ceně za DJ naivní představu, nemám s cenami za tuto službu zkušenost. Brala jsem to selským rozumem, říct si za 6h práce 6000,-Kč ...to mi přijde jako odměna snů :D proto mi taková cena přijde naprosto přes čáru ...a nenapadá mě žádná přidaná hodnota, která by takovou cenu vysvětlovala.
Odpovědět
@jaromiro123 @sonido Děkuji za info, samozřejmě je možné že má představa je nereálná, nemám s cenami za tuto službu zkušenost, jen jak jsem již psala, nedává mi smysl vypočítaná odměna, která vychází většinou zhruba na 1000,-kč/hod podle nabídek ...co tuto cenu zdůvodňuje?nevidím žádnou přidanou hodnotu oproti jiné běžné práci, ráda bych věděla proč DJ obecně stojí tolik peněz ...taková hodinová odměna je opravdu velice luxusní :)
Odpovědět
Profilova fotka
@miiiiisha Tak tedy dovolte mi konkrétně: v mém případě mám na produkce živnost - platím odvody soc. a zdrav. pojištění a daně - jsem tedy podnikatel. K práci potřebuji velké auto a aparaturu, která má v mém případě hodnotu okolo 300.000,- a tu je potřeba neustále obnovovat a udržovat. Dále nakupuji originální hudbu, platím si web a marketing abych se "prodal". Pracuji výhradně o víkendech, v noci a nemalé peníze také projedu (palivo). K tomu přičtěte prosím čas věnovaný osobním schůzkám, připravě hudby právě pro klienty atd. Stále Vám to přijde jako odměna snů? P.S.: Existuje i druh "rádoby DJ" co má klasické zaměstnání, hraje na černo a občas někam přiveze 2 bedny, notebook, beze světel si k tomu sedne - tak tomu bych ani 2.000,- nedal...hezký den přeji! Tím neobhajuji cenu 1.000,- na hodinu - píši je obecně. Mě byste měla mnohem výhodněji :)
Odpovědět
@sonido Já moc děkuji za odpověď ...ve vašem případě to samozřejmě smysl pak dává, bohužel většina nabídek co jsem dostala na mě působila, že byla od lidí toho typu jak vy píšete, hrají na černo, 2 bedny + notebook, proto jsem pořád nechápala, za co říkají takovou sumu. Asi sázejí na to, že u profíků se cena právě pohybuje od 6.000,- výš a tak to zkoušejí uhrát podobně a ono když zákazník žádnou levnější nabídku nedostane, tak se jim pak třeba někdo chytí. Každopádně moc děkuji za vysvětlení, určitě nechci na naší svatbě za každou cenu šetřit a za kvalitu si ráda zaplatím, tak snad dobře vybereme mezi těmi rádoby DJ a opravdovými profíky. Jestli Vás ještě mohu poprosit, máte nějaké tipy podle čeho poznat opravdu dobrého DJ, který zahraje podle vkusu lidí a dokáže je dostat na parket a zajistit dobrou zábavu? :) Moc děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@miiiiisha Nemáte zač...rád jsem Vám to osvětlil. Je to mnohdy bohužel tak jak píšete...na Váš poslední dotaz Vám odpovím do interní pošty zde na portále soukromě. Hezký den
Odpovědět
Souhlasím s tím, co bylo psáno - než brát nějakého amatéra za 3.000, to už si opravdu člověk může písničky sám stáhnout a pustit z notebooku a vyjde to nastejno. Záleží, co od DJe čekáte - pokud i moderování zábavy, schopnost reagovat na lidi, bavit, odhadnout na co je nálada atd., tak bych nešetřila a dala na reference... Ale někdo (třeba my) na tanec není a chce jenom kulisu k povídání a pak to zase není potřeba. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme meli za 5000 a myslim ze to je dost levne...
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme meli za 5000 byl super a myslim ze cenove take:)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
6000 Kč a sem zvědavá :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tyhle diskuze o cenách mě vždycky baví. :) Když mnozí z vás chápou, že dobrý dj stojí od 6000kč výš, tak proč, sakra, po nás muzikantech chcete, aby živá kapela stála stejně včetně dopravy nebo dokonce ještě méně ????
Odpovědět
Profilova fotka
Ono to není jen o odměně. Když má takový člověk v aparatuře milion Korun, není se čemu divit, že bere 1000Kč za hodinu.
Odpovědět
@lukashsax A kolik stojíte vy? (Bez ironie, jen pro představu... :))
Odpovědět
Profilova fotka
@vejumka my máme tady pána zamluveného ;-) váš termín má zatím volný a kvlidně se na něj můžete jít podívat ;-) mě byl doporučen přes jednu nevěstu ;-) tak uvidíme ;-) a cena je mezi 3-4000kč ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@isabelafuentes V současnosti stojí trio 1200kč/h, 4muzikanti 1600kč/h. Jde už ale o starou cenu. Budeme zdražovat. Naštěstí jsou stále lidé, kteří chápou náklady, čas apod. Pravda každopádně je, že 70% lidí co mi píšou, si myslí, že to bude levnější (oněch 5-6tis.i s dopravou). Naštěstí z těch zbylých 30% cca polovina vyjde za adekvátní cenu a to je super.
Odpovědět
@lukashsax Jo jo, tak to já beru, jste tam 3-4 lidi, musíte se podělit, taky nepouštíte nic z cédéčka, ale hrajete to vy sami (jestli jsem to pochopila dobře) - čili talent, zkušenosti a hudební vzdělání máte... Ok, v tom případě to chápu. Jen když si pak ty náklady sečtou novomanželé, že za 1 den dají třeba 100 tisíc, tak je to prostě mazec. Každý se snaží ušetřit, kde se dá, to je věc jasná... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@isabelafuentes tohle zase chápu já. O nic nejde. Vybavení kapely je ale skutečně v řádech okolo milionu a to není sranda. Taky bych chtěl, aby auto, co musím kvůli kapele koupit, nestálo 270tisic, ale jen 50tisic. Je možnost volby výběru, to je celé. Někdo je lepší, někdo horší, někdo je levnější a jiný dražší. Nabídka/poptávka. Důležité je tu muziku dělat dobře, svědomitě a od srdce. Prachy jsou důležitý ale ne nejpodstatnější. Občas bych klidně hrál i zadarmo. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Koukla jsem pro zajímavost na cenu našeho DJ/moderátora-bude se starat i o zábavu, organizovat hry apod., začíná v 16h(bude tam kvůli přípravám dřív) cca do půlnoci. Cenu má 9tis+4tis.technika. Je to ale člověk se zkušenostmi z televize a rádií, působí na nás dobře takže myslíme, že i za vyšší cenu se to vyplatí :-)
Odpovědět
@miiiiisha o jakých 6 hodinách práce mluvíš? V úvodním příspěvku píšeš "DJ budeme potřebovat od 15h až do konce zábavy", což je, kdyby hrál do půlnoci, minimálně 9 hodin... Jinak cena našeho DJ byla určitě přes 10 tisíc (už přesně nevím a ceník mám doma), a to ještě se slevou, protože se s mužem znali... Byl s námi ale od 11 dopoledne do 4 do rána... Ale chápu tě, taky jsem na začátku z nezkušenosti koulela očima jak blázen na tu částku, zpětně však nelituji, byla to skvělá volba a skvělá párty
Odpovědět
@lukashsax Tak pojďte hrát zadarmo k nám! :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@isabelafuentes koukám, že máte svatbu 8.10. Ti už máme obsazeno. Škoda. :)
Odpovědět
@lukashsax tady se ale bavíme o DJ, vy jste kapela, jak píšete o 3-4 lidech ...tam samozřejmě takovou cenu, i vyšší beru, je vás víc, hrajete sami ...no prostě přesně jak psala @isabelafuentes ...ale DJ, to je člověk, který jen investoval do aparatury a pak už jen jezdí a pouští ...my nepotřebujeme moderátora, chceme jen člověka, který nám zahraje dobrou hudbu a nejsme ani žádní diskofilové abychom požadovali předraženou aparaturu nejvyšší kvality, super nasvětlení atd.... a v takovém případě už mi přijde trochu moc dávat ty peníze ...vlastně stejné jako vám, 3-4 členné kapele, která opravdu něco předvede.
Odpovědět
@zorro4 ...ty ceny které mi nabízely začínaly na 6000 a většinou si těch 6-7000 řekli právě za 6h, tudíž to vychází na 1000/hod ;) ....samozřejmě náš požadovaný čas pak vyjde ještě mnohem dráž..
Odpovědět
@miiiiisha už rozumím :) a k tomu, co potřebujete (ale nijak se nehádám), domnívám se, že aparatura samozřejmě nemusí být top, ale aby to k něčemu bylo, stejně do ní nějakou částku investovat musel. Nedovedu si představit DJ bez moderování, to mi přijde jako spojitá nádoba, bez toho si můžeš udělat playlist a může ti to pouštět kamarád. A to taky rozhodně nejsem diskofil. Ty ostatní náklady pak už mají všichni - daň, zdravotní, případně sociální, doprava, pohonné hmoty, pracuje většinou po večerech, nocích, ve dnech pracovního klidu... Přiznám se, že za těchto podmínek mi 1000 Kč na hodinu přijde adekvátní, pokud se tím živí v souladu s předpisy a nepodniká načerno. Kolik na hodinu by ti přišlo adekvátní? (před touhle diskuzí třeba a opakuji, že to nemyslím ani trochu útočně)
Odpovědět
Profilova fotka
@miiiiisha Dobrý den, podívejte se na tento článek.
Odpovědět
@kv_production Jaký článek? :)
Odpovědět
@lukashsax Škoda! 8-) Tak snad se nám podaří najít takového DJ, kde kvalita/cena budou odpovídat.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?