Kolik tak zhruba stojí kapela na svatební obřad+hostinu?

Profilova fotka
Holky, prosím, poraďte mi, kolik tak zhruba stojí kapela na obřad i hostinu? Vím že to bude různé, ale chtěla bych mít nějakou představu, abych se nenechala oškubat :-D Díky za odpovědi
Odpovědět
Profilova fotka
To záleží hlavně na tom, jak moc jste náročná. U těch dobrých je běžná cena 400-500 kč na hodinu za jednoho člena kapely, někdy i víc. Tuto částku vynásobte počtem členů v kapele a počtem hodin produkce. Jsou i levnější, ale cena většinou odpovídá kvalitě ;-)
Odpovědět
@skoromusilci platili jsme 6000,-kc -bylo to i s dopravou. Zadne casove omezeni ani pocet clenu-proste za svatbu tolik. A hrali opravdu vyborne a dokud jsme chteli ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@skoromusilci my budeme dávat necelých 10.000,- je to sice trochu víc, ale je to naše oblíbená kapela - hraje výborně, dokonce příjde na řadu i saxík... upřímně raději vypláznu desítku za kvalitu, než tam mít nějaký pochybný duo, který si stejně aspoň 5.000,- vezme, a nevím ani, co a jak hrají - hudba je velmi důležitou složkou - co si budeme povídat.... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme platili 5600Kč se vším za kapelu a hráli 16:30 - 0:30 + samozřejmě si na nás dávali pivíčko, ale i tak to byla cena více než dobrá.
Odpovědět
Záleží na tom, jak jsi náročná. Běžná cena profesionálního muzikanta začíná tak na 2000 za večer. To si vynásob počtem členů kapely. Rozumná kapela má IMHO minimálně 5 členů (3x rytmika - tj. basa, bicí, piano nebo kytara; 1x zpěv, 1x melodický nástroj - saxofon, trubka, housle, cokoli...). Takže upřímně řečeno - u kapely, která si řekne méně než 10000 za večer bych já osobně už byl hodně nervózní. Samozřejmě to neznamená, že drahá kapela bude nutně dobrá! Bez poslechu aspoň živých nahrávek bych do toho nešel. Nejlépe je samozřejmě slyšet tu kapelu osobně naživo, ale to ne vždy jde. Pokud jde o čas hraní, tak tam taky více vždy neznamená lépe. Upřímně řečeno - lidé mají své limity a naučit se KVALITNĚ zahrát tolik věcí, aby to vydalo na desetihodinový program, to prostě nejde. A podle toho to pak vypadá. Uznávám, že jsem velmi náročný posluchač, na druhou stranu - svatba je jednou z nejdůležitějších událostí v životě a tam bychom asi nároční být měli.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za všechny odpovědi. Já nakonec dala na radu kamarádky a vybrala si kapelu Martina Vaverky z Kamenice nad Lipou. Domluva byla v pohodě, moc příjemný a milý pán už po telefonu, na svatbách hrají jako trio. Řekl si o 10 500,- za cca 7 hodin na hostině a obřad nám bude doprovázet na saxofon, na což se už teď těším. Podle vašich reakcí je to asi přijatelná cena. Tak ještě jednou děkuji za názory.
Odpovědět
Ahoj, zrovna to teď řeším. Mám kapelu z Humpolce, jsou 3, šest hodin čistého hraní za 8300,- a každá hodina přesčas navíc 900,- . Doprava 200,-.
Odpovědět
Profilova fotka
@symcca Jo tak to máme cca stejné. My se domluvili na 8 700,- za 7 hodin na hostině + 300,- za dopravu + 1 500 za obřad. A hodina hraní navíc 750,- ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?