Kapely a jejich pauzy.

Ahoj holky, strašně moc chci jednu kapelu, ale hraje prý jen 4x45 minut a já nevím, co bychom dělali po zbytek večera. Chtěla bych, aby totiž hráli od 18.00 až tak do půlnoci, kdo vytrvá i poté, tak už mu jistě nebude vadit reprodukovaná hudba z CD. Napadlo mě, že by se to na těch šest hodin dalo natáhnout, kdyby dělali dělší pauzy, ale kámoš mi řekl, že to bude moc pauz. Jak to je normálně? Jak dlouho kapely hrají a jak dlouhá je pak přestávka? Ostatně to, že je přestávka neznamená, že je ticho (repro hudba apod.)
Odpovědět
Kapela by měla hrát tak dlouho, na jak dlouho ji zaplatíš!!! Co vím, tak se obvykle hraje tak 4-5 písniček a pak je chvíli pauza, po určité době je pauza delší (a v tu dobu taky hudebníci třeba jí nebo tak)..To, co píšeš je fakt dost málo...
Odpovědět
Podle mě by také kapela měla hrát tak dlouho jak jí zaplatíš. Moje babička měla narozeniny a pan hral od 18.00 do 02.00 a kdyby jsme chtěli tak i déle. hral vždycky půl hodiny a pak to samé měl pauzu. Nebo když měla narozeniny moje tchýně tak hrál také dokud jsme chtěli a hrál také půl hodiny a půl hodiny přestávky a v přestávkách pouštěl hudbu z počítače. takže se dalo pořád tančit.
Odpovědět
Tak tohle je profesionální kapela, nemá neomezený repertoár :-( Nightwork nebo Lucie Bílá vám taky nebude zpívat 8 hodin v kuse, neměla by co...
Odpovědět
@aimirin Ale právě, když je profi kapela, měla by mít repertoár dostatečný, ne? My budeme mít kapelu o dvou členech a rozhodně budou hrát tak od pěti do půlnoci... přijde mi to zvláštní
Odpovědět
no, tohle mi řekli a já o tu kapelku moc stojím, tak mě napadlo, že by se to dalo vyřešit delšíma pauzama....tedy že by hráli čtvrt hodiny - pak čtvr pauza. Nebo půl hodiny a půl pauza. Ale nevím, zda to není moc pauz....nevím právě jak to chodí normálně...
Odpovědět
Myslím, že půl hodiny v kuse ti kapela hrát nevydrží... jak říkám, většinou jsou 3-4 písničky a pak chvíli pauza... ono to těma pauzama nabyde i tak :) Spíš mi přijde, že jsou sami proti sobě, protože víc hodin hraní = víc penízků :)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
To je fakt, že to asi nabyde :-) Tak uvidím, no....Co jsem tu četla, tak holky říkaly, že po 6 písničkách bývá čtvrt hodiny pauza což v podstatě zhruba odpovídá :-) Jinak jak jsou striktní nevím, takže tohle nechávám otevřené.
Odpovědět
Profilova fotka
@aimirin Kamarád měl na svatbě kapelu, která měla podle dohody hrát asi do jedenácti, pak za ním v jedenáct přišli, že to teda balí, ale lidi se dost bavili, tak jim kamarád dal prachy, ať hrajou ještě hodinu, a pak zase, až hráli skoro do tří do rána.
Odpovědět
Profilova fotka
U naší kapely je to tak, že hrají cca půl hodiny - pokud hosté fakt tančí tak i 40 minut, pak je přestávka 15 min. V přestávce kapela pouští reprodukovanou hudbu podle našeho výběru přes jejich aparaturu. Samozřejmě potišeji, než hrají oni, tak aby se dalo i popovídat ;-) Dohodli jsme si napevno čas začátku hraní a konec přesně nevíme, možná do půlnoci, možná do 02 - podle lidí a zábavy. Myslím, že nikdo z nás dopředu neví dokdy se hosté budou bavit a vyhazovat je nechceme :-| Naše kapela je ochotna hrát max 10 hodin - s pauzami samozřejmě a to nám určitě bude stačit :-)) Aimirin bych asi poradila, aby si k té profi kapele ještě přizvala DJ, aby nezůstali bez kvalitní muziky až hudebníci odjedou. Ty pauzy bych už nenatahovala, to by pro mě bylo takový ospalý.. Nebo by se daly teda vyplnit svatebními soutěžemi, nebo i třeba tombolou, prostě aby se něco dělo... :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
To jste mě špatně pochopil. Mimochodem, nic vezlém, ale jste druhý hudebník, co mi píše, a už mi to trochu leze na nervy. Já sem chodím popovídat si s dalšíma nevěstama, ne furt řešit s hudebníky, zda jsem napsala svůj příspěvek dostatečně korektně k jejich řemeslu :-/ Špatně jste mě pochopil, já mluvím o profesionálovi jako o někom, kdo se hraním živí a neživí se ničím jiným. Ne o profíkovi ve smylu, že je "dobrý" a neprofíkovi, že "není". Tedy v tom nebyla žádná urážka. Myslela jsem to tak, že dejme tomu skupina Chinaski má určitý repertoár svých písní a prostě déle hrát ani nemůže. Co by dál zpívala? Travička zelená? Aby to tedy natáhli? Něco jiného jsou lidé přivydělávající si pouze hraním po svatbách, ti samozřejmě reagují na pooptávku a naučí se toho tolik, aby hráli i do rána. To vysvětluji je proto, že mi nutně omezená doba hraní NEPŘIPADÁ JAKO DŮKAZ TOHO, ŽE KAPELA JE ŠPATNÁ. Jinak ale děkuji za příspěvky ohledně délky hraní, ještě to zvážím i s kapelou a uvidím, ale po tom, co tady čtu, by se mi ty pauzy zdály skutečně dlouhé, kdybych to natahovala...
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
pletete schopnost improvizace a délku repertoáru
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
dobrý nápad...začneme reprodukovanou...potom dáme kapelu a pak zase reprodukovanou...KMC, myslíš, že by to šlo? Já jsem teď chvíli hledala jinde, ale marná sláva,ale žádná kapela už se mi prostě nelíbí...ať už zpěvem, hraním, nabídkou, přístupem apod. Ta "naše" původní je nej no...A zase cvakat dvě kapely...hm, tak bohatá nejsem.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Jasně, pošlu :-) Mě teď napadá, že se stejně asi bude krájet dort a tak, takže nevadí, když bude hrát zpočátku ta reprodukovaná.
Odpovědět
@kmc Beru to podle kapely, co bude hrát nám - mají sazbu na hodinu :) A neznám zrovna moc kapel, co by hráli zadarmo, protože to je jejich koníček... :) Ale to nemyslím nijak špatně, já dokážu práci ocenit... a od doby, co byly vynalezeny peníze, se za práci nemusí děkovat :) :)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@kmc V pohodě, já to chápu, taky chápu, že objednávat si kapelu na 10 hodin je dost nesmysl :) Ale tři hodiny čistého času, jak je uvedeno v úvodním příspěvku mi přijde málo.... a myslím, že délka hraní bude s cenou určitě nějakým způsobem souviset :-) :-)
Odpovědět
Ahojky. Nám hrála kapelka cca od pěti nebo šesti večera, do dvou do rána ... Cena byla předem dohodnutá a garantovali hraní minimálně do půlnoci ... Přestávky měli, počet nebo čas nikdo neřešil. Vždy se občerstvili a pak zase hráli. Kapelu můžeme doporučit :-) Mane byli fakt skvělý :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?