Kapela vs. DJ ???

Nemůžu se rozhodnout: 2-4 členná kapela nebo DJ? :-/ Vase názory? Co volíte? Mám strach z toho, co bude méně "bavit"....
Odpovědět
Profilova fotka
Mám rád kapely a živou muziku ...ale na svatbu bych si vždy vybral DJe....nebo kapelu a pak dje, to je vůbec nejlepší ...jen se trochu prodraží :) ....ale mě berte s rezervou, mohl bych být trochu neobjektivní :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se také rozhodovali, ale pak jsme to vzali prakticky. Byli jsme na několika svatbách a rozhodli se podle toho. Na pár byla kapela, je to super, osobně dělaná muzika na místě je fajn, ale ať je kapela sebelepší, má omezený repertoár, něco umí dobře, něco neumí zazpívat a zahrát zas tak fajn, vystoupení je obvykle max. na pár hodin nebo s častějšími a delšími pauzami (pochopitelně, nikdo nevydrží zpívat nepřetržitě), atd. A pak jsme také na svatbách viděli nějaké DJ, byli většinou dobří, ale po 2 zkušenostech s 1 jsme si jej hned zamluvili i my. Dobrý DJ totiž pozoruje lidi, ví, kdy má změnit styl, aby ty, co se zrovna nebaví, natáhl na parket, může zahrát téměř cokoliv na přání, jeho hudba hraje bez pauz, nepotřebuje nějak dlouho na sestavení aparátu a zvučení, a zase i jeho složení, apod. DJ, co jsme si vybrali, udělal na obou svatbách pěknou show, bavili se staří i mladí, většina byla utancovaná k padení už v polovině večera (bylo pěkné vedro), prostě super. Dobrý DJ se vyzná v lidech a v hudbě a večírek pak stojí za to. Navíc nás bude stát asi 7 tisíc, což je o dost méně, než dobré kapely, které jsme viděli. A bude hrát od odpoledne až zhruba do jedné, dvou ráno, kdy odpadnou už úplně všichni.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, mohu Vám nabídnout obojí a nemusíte to řešit ☺️ Záleží na složení svatebčanů na co se budou bavit a jaký hudební styl poslouchají. Byl jsem na svatbách jako DJ a dle vkusu svatebčanů by tam kapela byla zbytečně. A zrovna včera by to bylo přesně naopak. A jindy se to dá i těžko dopředu odhadnout. Proto jsme se rozhodli našim zákazníkům nabidnout vše co je pro zábavu potřeba. Mrkněte na naše webové stránky nebo facebookové a v případě zájmu Vám rád udělám cenovou nabídku. Roman Pluta Štístko MUSIC
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, pokud mohu přjít tzv. s troškou do mlýna, v sobotu jsme hráli v Zabelkowě ( Polsko ) u Bohumína, jednalo se ale o českou svatbu. Nevěsta chtěla napřed živou muziku a později, až ti starší odejdou, ať to rozbalíme s reprodukovanou. Nakonec to dopadlo tak, že jsme až do 1.00 hod rána hráli živě, v krátkých přestávkách jsme pouštěli reprodukovanou hudbu. . Myslím si, že je to hodně o kvalitě hraní a výběru skladeb, které se hrají živě, tím ale nechci uškodit DJ hudbě, také má své výhody. Nejlépe je spojit dohromady, něco z toho, něco z toho, do toho možná i trošku podmanivé hudby čistého sólového nástroje, a lidé si zatančí a zazpívají. to vše Vám můžeme nabídnout. Za DUO KOKTEJL - Yvona Juchelková.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud najdete kvalitní živou hudbu, je to skvělý zážitek. Ovšem takových je málo a jsou cenově několikanásobně dražší, než DJ. Kapela má navíc omezený repertoár. Oproti kapele má DJ víceméně neomezený hudební archív. Problém bývá v kvalitě používané hudby – kvalitní DJ má hudbu kvalitní, nekvalitní DJ má většinou hudbu kradenou. Optimální je spojení jak kapely (cca. 14.00 – 18:00), tak DJ-je (od 18:00 do konce).
Odpovědět
Myslím, že věc je jasná. DJ vám udělá ze svatby diskotéku, dobrá kapela tu pravou zábavu a hlavně akci vdechne ten správný "punc" výjimečnosti. Pokud si vyberete šikovnou kapelu mohou vám i oni udělat DJ když budou po produkci pouštět hudbu a dělat různé "skopičiny, takže hudba může jet nonstop x hodin skrze různé žánry. " Vzhledem k tomu, že svatba je výjimečný den bych si z ní pouze diskotéku nedělal. Asi bych si dal záležet na kvalitě kapely - raději větší cca 4-5 živě hrajících členů a opravdu kvalitní ať má začátek večera náležitou atmosféru. V pozdějších hodinách, kdy už bude patřičná nálada střídat s dýdžejem. Nezávisle poradíme :-) 20 let zkušeností
Odpovědět
Proč by měl DJ ze svatby dělat diskotéku? Možná snad někdo, kdo nemá se svatbama zkušenosti, ale takhle to generalizovat je nesmysl. Na druhou stranu - někdo si tu "diskotéku" třeba vyloženě přeje, pak kapelu nedokáže ocenit, ať je sebelepší. Já osobně si dokážu na své svatbě kapelu představit, ale musela by být opravdu kvalitní a s kvalitním reperotárem, žádné české odrhovačky, co se hrají na vesnických zábavách apod. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Toť otázka... :-) Hodně záleží na skladbě hostů. Lidičky do 30 - 35 let většinou chtějí novější hitovky, které většina kapel neumí, nebo hraje jen v omezené míře, určitě ne celý večer. Kapela se více hodí na multigenerační oslavu, kde se rovnou měrou budou bavit babičky, rodiče a tety a večer se konečně rozjedou i mladší ročníky na osvědčené pecky z tanečních zábav a diskoték. Ty dobrá kapela umí. Pecky z hitparád, které jsou aktuální jedno léto vám opravdu zahraje spíše DJ. Projev kapely je zase osobitější a co si budeme povídat, třeba lidové písničky ( polky, valčíky ) od DJ moc nevyzní :-( A pěkně zazpívaný a zahraný rockový ploužák působí lépe v kvalitním živém podání. Kapely obyčejně nemají problém s moderováním, ať už s uváděním písní, či uvedením nějakého svatebního zvyku, nebo hry. Mnozí DJ jsou jen pouštěči a mluvit se bojí, nechtějí, nebo je jim líno ( čest světlým výjimkám :-) ) Každá nevěsta, nebo ženich by měli hlavně zvážit, jaké hosty na svatbě budou mít a se kterými je to bude bavit na parketu. Co někomu příjde jako trapná česká odrhovačka, může druhému na parketu chybět, takže negeneralizujme. Snaha zavděčit se všem, vede většinou k tomu, že se nezavděčíte nikomu a nejméně sobě. Už vůbec se mi nelíbí model kapela do 18 00 hod - DJ od 18 00 hod.. Ono by to třeba šlo, pokud by byly dostatečné prostory a DJ by se chystal jinde, než stojí kapela. Když tohle nejde, musí se kapela sbalit ( tak 40 minut je minimum ) a DJ nachystat. Stejně jste hodinu bez hudby a to vám večer podstatně naruší do té doby fajn plynoucí zábavu :-( kv_production zde celkem zbytečně řeší kradenou - koupenou hudbu a podle toho pozná kvalitního DJ... Tohle většina nevěst opravdu neřeší, spíše je zajímá ono moderování a kvalitní aparatura i celkový projev DJ a jeho schopnost přizpůsobit se naladění hostů. Když kvalitní kapele nabídnete, aby hrála od 14 do 18 hod ( nenapadá mne, kdy se budou novomanželé tedy fotit a obědvat a krájet dort ) :-D leda by k tomu ta kapela hrála, pravděpodobně takové hraní odmítne. Kapela nemá zapotřebí dělat panu DJ předskokany, za 4 hodiny hraní si vydělat pár stovek a jet domů. Tohle udělá možná harmonikář nebo cimbálka, to by šlo a nic proti tomuto modelu. Kapela hrající běžný svatební repertoár si snadno domluví celovečerní hraní jinde. Jednoznačně na otázku tedy odpovědět nejde :-) Zvažte, kdo na Vaší svatbě bude, s kým je Vám dobře a veselo a koho tam chcete udržet co nejdéle a podle toho vybírejte muziku.. Hodně štěstí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Z vlastní zkušenosti mohu doporučit obojí. Kapela na odpoledne (15-18 hod) a pak DJ (19-01 hod). Na hudbě se nevyplatí šetřit, tvoří celkovou atmosféru celého svatebního dne! Pokud přece jen chcete šetřit, nebo neseženete dobrou kapelu, určitě raději zvolte DJe. Dobrý DJ má široký repertoár a ví, jak vygradovat atmosféru tak, aby se všichni bavili. Většinou je zbytečné, aby hrál DJ před 18. hodinou - než se lidé najedí, napijí, vypovídají a trochu uvolní. Dobrý DJ také odmoderuje svatební hry a zvyky, ohlásí první tanec atd. Mrkněte na moje stránky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dovolím si přidat i svůj názor - v prvé řadě se zamyslete nad skladbou vašich hostů. Chce svoji svatbu pojmout jako rodinnou oslavu, kde bude převaha tetiček, strýčků,babičky, dědové,spíše starší ročníky a jen pár kamarádů? Nebo spíše s rodinou udělat jen oběd a odpolední krájení dortu apod. a pak večerní zábavu rozjet jako párty pro své kamarády? Záleží na vkusu snoubenců a také na rodině a přátelích, které si na svatbu zvete, podle toho bych se rozhodoval mezi kapelou a Dj..Je spousta kvalitních kapel se širokým repertoárem a jejich produkce je jistě jedinečným zážitkem,stejně tak Dj se širokým hudebním archivem na orig, CD a citem pro hudbu a aktuální načasování může váš svatební den udělat skvělý a nezapomenutelný. Podle toho by asi bylo dobré zvolit hudbu. A nejen tu! Kvalitní Dj ví, že svatba NENÍ diskotéka pro náctileté a respektuje hudební vkus novomanželů,nicméně mám jednu důležitou připomínku podle svých nedávných zkušeností.- připravujete li playlist pro svůj večer přemýšlejte nad celou skladbou vámi pozvaných hostů! Není úplně nejlepší vytvoříte li jej pouze dle hudebního vkusu svého a vašich nejbližších dvou kamarádů/kamarádek. Je pak někdy hodně složité vysvětlovat dalším dvaceti hostům z padesáti pozvaných, kteří by rádi slyšeli svého oblíbeného interpreta či skupinu, že je na "blacklistu" a mám od novomanželů přísný zákaz jej zahrát. Byť je to VAŠE svatba měli by jste být tolerantní i vůči hudebnímu vkusu a přání VÁMI pozvaných hostů a rodiny :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Podle me si musis hlavne vyjasnit, kolik do toho chces dat penez. Pokud mas strop napr. 10 000, tak bych urcite volila dobreho DJ. Takoveho za tu cenu sezenes a bude suprovej. Naproti tomu kapela do desiti tisic, tak to sezenes tak akorat duo klavesy + zpevacka a abych pravdu rekla, tak jsem jeste nevidela takoveto duo, ktere by me nadchlo. Pokud mas rozpocet vyssi, tak si muzes vybirat i mezi dobrymi kapelami. Nesouhlasim s tim, ze kapela neudela dobrou show. Akorat to chce peclive vybirat - poslouchat nahravky, cist recenze, chtit videt repertoar a hledat hledat hledat...
Odpovědět
Profilova fotka
Není nad kvalitní kapelu. Mimo to vám může provést v pauzách práci jako dj a máte dvě mouchy jednou ranou.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?