Kapela na svatbu - doba hraní, přestávky atd.

Profilova fotka
Ahoj holky, zajímaly by mě vaše zkušenosti s kapelama na večerní oslavě - kolik čistého času kapela hrála a jak často a jak dlouhé si dělala přestávky apod. Mám teď nabídku od slibné kapely, rovnou mi napsali, že cena je za 6 x 45 minut hraní, a já nevím, zda je toto obvyklá doba (4,5 hodiny čistého času hraní), a jestli to není málo... Ostatní kapely psaly cenu buď za hodinu, nebo třeba za 5 hodin (a právě nevím, zda čistýho času, nebo s přestávkama). Budu ráda za vaše postřehy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravim, at uz berete cenu kapely za hodinu nebo 45min. porad je to to same... 6x45min.= 6h produkce. My napriklad hrajeme 45min. serie a pozdeji i delsi, napr.80ti minutove. A pokud si dj bere za vecer 5000-7000kc, necekejte hlavne, ze kapela bude levnejsi...
Odpovědět
Profilova fotka
@nathercie Zdravím - určitě je to obvyklé dělat 15 - 20 minutové přestávky a celkově vzato, učinkování kapely začíná ještě dávno před tím, než muzikanti vezmou nástroje do rukou a začnou hrát. Když nepočítám cestování, tak velmi mnoho času zabere stěhování a stavba aparatury a nástrojů, zvuková zkouška a pak také to samé po produkci. Zpravidla toto zabere ještě další 2 - 3 hodiny času, která se samozřejmě nezapočítává do hudební produkce, ale je naprosto nutná.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás hráli zhruba od sedmi večer do půlnoci, přestávky byly tak 10-15min, nějak jsem to nepočítala. Myslím,že ty přestávky se do toho počítají
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme meli vybornou kapelu - kdyz oni nezpivali, pousteli muziku z CDcka (svoji nebo nasi dle toho co jsme chteli). Takze porad neco hralo :)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Mě připadá nejjednodušší prostě se domluvit od kdy do kdy se hraje. Nějaká cena za hodinu mi připadá nezajímavá, podle mě je podstatné na kolik to přijde celkem a od kdy do kdy budou hrát. 6x45 minut hraní podle mě není málo. Co mám zkušenost z plesů nebo tancovaček, tak většinou nikdo nevydrží tančit v kuse déle než cca 20 minut (a i to je docela výkon), takže mě přišlo, že nakonec je asi nejlepší dělat taneční sety kratší (třeba dvacet minut) s kratšími přestávkami (5-10 min) a sem tam nějakou delší. A pokud jde o celkovou dobu hraní, za celý život (byť ještě ne až tak dlouhý) jsem nepotkal kapelu, kterou by mě bavilo poslouchat déle než 6 hodin, takže mám pocit, že není nutný se přehánět ve stylu "kdo hraje dýl je kapitán". :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no, my standardne hrajeme 7-9 hodin a publikum by naopak mnohdy chtelo jeste dele, coz pokud je v nasich silach, tak delame. 6h mi prijde jako zaklad dobry, ale napr. pro svatby kratky ;-) A serie na 20 minut jsme hrali mozna naposledy pred 13 lety. Klasika (pro nas) je 35-70 minut jedna serie a libi parej jak o zivot.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
dobrý den vždy to záleží na domluvě a podle situace , my máme 40 minut serie , podivejte se na náš profil děkuji
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Mně také přijde rozumné půl hodiny si na muziku zadivočit, pak 1 až 2 písně zaploužit a pak si dát 10 minut přestávku. I v přestávce většina kapel pouští reprodukovanou hudnu ( o něco tišeji ) a hosté si rádi vydechnou, občerství se, nebo si zahrají nějakou hru, nebo zorganizuji svatební zvyk. i s tím kapely a DJs pomáhají ;-) Chtít jednolitou hlasitou muziku po celou svatbu není rozumné. někdo si chce i popovídat, jiný si dá kávu, nebo panáčka :-) Svatba není diskotéka a měla by mít určitou formu. Čas hraní kapel je v drtivé většině počítán i s přestávkami, které jsou samozřejmě s postupujícím časem a množstvím tanečníků spíše kratší. Ani bych nechtěla vidět hudebníka, který nepije, nečurá, nejí a nonstop hraje a zpívá :-( tento požadavek je naprosto nereálný a hlavně kontraproduktivní. Do času hraní se ale nezapočítává stavění a konečné balení aparatury, které mnohdy zabere hodinu na začátku a další hodinu na konci hraní. pokud kapela hraje např do půlnoci, tak je běžné, že místo hostiny opouští po 01 v noci a doma je kolem druhé.. To si málokdo uvědomí..
Odpovědět
Profilova fotka
@kapelabrno naprostý souhlas :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?