Jaká je cena za živou hudbu k svatebnímu obřadu?

Můžu se zeptat, za kolik máte nabídky živého hudebního doprovodu k obřadu? My máme nabídku od tria na 30minut hudby za 5000Kč, přičemž se vybírá ze skladeb, které již mají v nabídce, tedy nacvičené. Přijde mi to trochu moc, tak bych ráda měla srovnani.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den @marhalka, ceny jsou zde velice individuální. Hlavní položku jistě bude tvořit hlavně to, "že si na vás udělali čas a přijeli, vzali s sebou techniku atd". Za den více svateb pravděpodobně nestihnou.. i dle toho musí stanovovat cenu. Nejčastěji jsou obřady v sobotu kolem poledne = 1-2 hraní a mají vyblokovaný víkend. To už není jen 30minut. Kdyby jste se domluvili např. na 1,5h hraní cena se už tolik lišit jistě nebude. I hudebníci se musí nějak živit. Myslím, že je to přiměřená cena :)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, slečno nevěsto, na Vaší svatbě Vám rád budu k dispozici a věřím, že vybereme pro Vás vhodnou variantu. Nabídku Vám, s dovolením, zasílám zprávou zdejší Interní pošty. Doufám v naši budoucí spolupráci a bezchybnou realizaci Vašeho “Dne D”.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Dobrý den, jako profesionální hudebník mohu říci, že cena je v pořádku. Pro klienta (snoubence) se může zdát, že si objednávají pouze 30minutový hudební doprovod. Není tomu tak. Hudebníkovo knowhow jsou léta píle a cvičení a neskutečné množství zkušeností. Při hraní tedy nejde o pouhých 30minut, ale i o čas věnovaný hraní předtím a to minimálně ke studiu repertoáru, přípravě a sehrání a nazkoušení tria. Ve výsledku to mohou bát 2-3 dny klasické 8hodinové pracovní doby. Dále velmi záleží, zda je hudebník registrovaným subjektem k DzP a jeho podnikání je v souladu ze zákony - pak je osoba osobou podnikající, k čemuž náleží povinné minimální zálohy sociálního a zdravotního pojištění + 15% daň z příjmu. 1500,- na osobu je tedy velmi hezká částka. Mnohdy mají lidé zažité, že je hudba jen koníček a lidé si dávají peníze do kapsy - v současnosti tomu není tak. Pokud byste si sehnala například studenty ZUŠ (což je možné pokud chcete levnější variantu), pak bych řekla, že adekvátní honorář může bát 1500,- + cestovné. Mějte se moc krásně a klidné zařizování svatebních příprav Simona
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že je to ok, měli jsme to za podobnou cenu, akorát jsme si mohli říct písničky, jaké jsme chtěli a oni si je nacvičili, a to jsme to domlouvali prosím týden dopředu. To mi přijde škoda, že hrají jen ze svého seznamu, to by mi bylo asi líto, když už mám živé hudebníky, si nemoci vybrat přesně to, co chci.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?