Jak jste řešili hudbu na obřade venku?

Prosím, kdo jste měl obřad někde venku na louce, jak jste řešili hudbu? Díky moc. Jindřichův Hradec
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den ...1) živé hudební seskupení (třeba smyčcové trio). 2) já jako dj to řeším buď elektrocentrálou, nebo častěji převodníkem 12V/230V...tedy zaparkovat poblíž auto a z nej natáhnout kabel od autobaterie a ten “zredukovat” na klasickou zásuvku ...na to pak lze zapojit počítač, mixážní pult s mikrofony a 1x reprobox ... a pak je ozvučení kompletní
Odpovědět
Existují bedny s akumulátorem, strčit tam flašku nebo se dá připojit pc nebo bezdrátový mikrofon. Postavíte na stojan, zapnete a hrajete. U nás to půjčuje treba místní KIC. Zkuste se poptat. Není to žádná velká bedna, není to náročné na stěhování.
Odpovědět
Profilova fotka
Hudba v mobilu plus reprak, pisnicky poustel kamarad.
Odpovědět
Profilova fotka
Měla jsem duo, violoncella. Hrála švagrová s kamarádem. Měli jsme obřad na zřícenině hradu,tam by se reprodukovaná nehodila.
Odpovědět
Budeme mít smyčcový kvartet - v lese. Vážná hudba z repráků by mi zněla hrozně. Akorát myslet na to, že pokud není mokrá varianta obřadu, je potřeba mít pro hudebníky střechu pro případ deště - nástroje jsou velmi choulostivé.
Odpovědět
Profilova fotka
Já to zvučím bednou s vlastní baterií, takže nepotřebuji ani auto, ani elektrocentrálu, ani kabel.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, pro venkovní obřady (a aby odpadly všechny Vaše starosti se zajišťováním reprodukce hudby) je živá hudbu na svatební obřad v podání hudebníků, kteří nechají výběr repertoáru ve Vašich rukou a zahrají Vám tak co si přejete, skvělou volbou. :-) Ráda bych Vám představila alespoň některé možnosti hudebních uskupení: Smyčcové soubory - smyčcové duo, trio, kvarteto Harfa Klavír (klávesy) Saxofon Kytara Duo s houslemi - housle a harfa, housle a klavír, housle a kytara Varianta hudebníků v souboru může být ale také na Vaše přání - toto jsou nejžádanější svatební ansámbly. Jak již bylo zmíněno - repertoár hrají na výběr a přání snoubenců. Kontaktovat mne můžete zde nebo na webových stránkách přes kontaktní formulář či emailem. Krásný den Simona, harfistka
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
@hedvika6 Dobrý den, můžu se prosím zeptat, zda budete mít smyčce nějak ozvučené? My budeme mít housle a violoncello, obřad bude na menší travnaté ploše, žádná velká louka, tak přemýšlím, zda bude potřeba nějaké ozvučení nebo hudba bude i tak dobře slyšet. :-)
Odpovědět
@werrys ozvučené to nebylo a ani jsem nad tím neuvažovala, šlo by to proti přirozenosti zvuku, kterou jsem chtěla. Hosté jistě slyšeli dobře, ovšem pravda, je asi dobré dát pozor, jestli slyší taky nevěsta. V místě, ze kterého jsem vycházela, jsem pravda neslyšela téměř nic, protože to bylo poměrně daleko :D takže jsem musela vysílat zvědy, jestli už hrají můj nástup :)
Odpovědět
My jsme měli klávesistu, provozní penzionu natáhl do zahrady elektrickou přípojku, kam se klávesy připojili. Jiné ozvučení nebylo třeba.
Odpovědět
@werrys My jsme měli obřad venku, také menší plocha a houslistku, žádné ozvučení nebylo a houslistka byla slyšet. Ale byla jsem upozorněna, ať s houslemi nečekám takový efekt, jaký by byl někde uvnitř. I tak se nám to líbilo.
Odpovědět
@hedvika6 Děkuji za odpověď. Já bych to slyšet měla, budu defucto za rohem :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My měli obřad venku, ne teda na louce, ale měli jsme 3 housle a jednu basu
Odpovědět
Profilova fotka
Přidávám se s komentem: venkovní zvučení, které se odehrává kilometr a víc za nejbližší civilizací je dobré zajistit živými hudebníky (akustickými nástroji) a maximálně přizvučit, pokud bude hodně lidí. Elektriku přes centrálu můžete zajistit, ale je třeba počítat s hlukem a případně dalšími negativy. Repro na baterie je volba - proč ne - kvalitu těžko posuzovat :-) Správně, jak píší přede mnou, je třeba zajistit nějakou střechu, plachtu, pláštěnku nebo prostě oko sluníčka. Pokud je ale svatba na louce blízko obydlí - dobrá prodlužka vše zmákne. Počasí je možné předjímat i v charakteru větru - pozor pro muzikanty na odlétnuté noty, spadlý stojan - dobří muzikanti s tím vším počítají. Těžko říci konkrétní doporučení aplikace, když není více detailu - snad jsem alespoň trochu pomohl a přidal do mlejna. Celkem vzato, je třeba přemýšlet o NEzvučení, NAzvučení a PŘIzvučení. I klasika v openair prezentacích se zvučí. Myslím, že ve vašem případě bych uvažoval max. o PŘIzvučení - charakter přirozeného „3D“ zvuku se podpoří směrovým přizvučením. Takto pojatý charakter zvučení se používá i v interiérech (např. sbory v kostele aj.). A basta.
Odpovědět
1. Obřad byla živá hudba, housle a cello, to jsme zvládli i bez přídavného ozvučení. Při obřadu byla možnost, že si oddávající přivezl svůj mikrofon, malý, klipsu na límec, ale taky ho nepoužil. Trošku nám mrholilo, ale pro případ fakt slejváku jsme měli domluvené deštníky pro nástroje, ale nebylo potřeba. 2. Večer už DJ s aparaturou, v zastřešeném altánu.
Odpovědět
Profilova fotka
Přednedávnem jsem fotila svatbu na zelené louce a jako podkres sólové violoncello. Ozvučení nádherné (s hallovými efekty, zvuk jak v chrámu), hudba úplně nebeská. Kolegu jsem tam zastihla při obhlídce terénu, nechala jsem si od něj zahrát na přání ještě před obřadem a husí kůži mám ještě teď :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?