Hudba v Domě u Špuláků v Hradci Králové

Ahoj holky, nevíte, zda jsou v Domě u Špuláků skutečné varhany - třeba i elektrické (nemám na mysli keyboard)? Matrikářka mluvila sice o varhaníkovi, ale dle skladeb uvedených na seznamu to vypadá spíš na klávesy.
Odpovědět
Profilova fotka
@nupta Ahoj, abych pravdu řekla, tak jsem hudbu snad ani moc nevnímala. Dvě skladby zněly jako elektrické varhany a dvě jako z elektrických kláves. Jako první nám hrála Air a bylo to hezké. Ale myslím, že si hudby snad nikdo ani nevšiml :) A s výběrem místa jsem byla spokojená. Potom jsme se šli vyfotit na pivovarské hradby.
Odpovědět
Profilova fotka
@nupta V r. 2009 tam hudebník měl jen klávesy. A myslím, že v současnosti to bude stejné, jen má na klávesách takové to "varhanní" nastavení. Abych řekla pravdu, vnímala jsem jen hudbu na příchod, pak to ztlumili, aby bylo slyšet oddávajícího a hrálo to jen jako kulisa a já dodnes nemžu s jistotou říct, jestli hráli to, co jsme chtěli :-) Myslím, že výběr hudby k obřadu se často přeceňuje. Taky jsme to dlouze řešili a vybírali a nakonec to stejně zaniklo v proslovu.
Odpovědět
Ahoj anyik a medakote a děkuji za příspěvky. Asi to opravdu moc řeším, šlo mi hlavně o úvodní skladbu a kdyby tam byly varhany, tak bych asi vybírala nějakou slavnostnější. S klávesami to asi opravdu moc řešit nebudu. Snažíme se vybírat skladby, které neznáme, což je trochu obtížné; přesto se nám podařilo vytipovat tři kandidáty. Možná kdyby varhaník jenom improvizoval, bylo by to nejlepší, ale to už si moc vymýšlím. :-) Mj. na to focení na hradbách se těším. ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?