Hudba pri obradu v kostele

Profilova fotka
Ptám se čistě ze zvědavosti, kolik si vzal váš varhaník a zpěvák za obřad v kostele? Nebo kolik jste ochotné za svatbu zaplatit? Stále řešíme, kolik se má dát...děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Varhaník si řekl o 500,-, houslistka 700,- (měla to i dál) a zpěvačka je kamarádka a kolegyně, nechtěla si vzít nic, tak dostala aspoň čokoládu a marmelády :)
Odpovědět
Profilova fotka
Varhanice nechce nic, ale nemá to zrovna blízko, tak jí dáváme 500 Kč na cestu + výslužku, ale možná ji nakonec poprosíme o naučení se nějakých našich oblíbených instrumentálních skladeb i na zahrání po obřadu - během gratulací apod. a dáme jí celkem 1000 Kč. Zpívá a taky hraje (to, co nehrají varhany) nám i schola, jsou to naši kamarádi (jsme také členy scholy, já i snoubenec) a budou nám hrát ještě asi hodinu, možná víc na odpolední svatební oslavě. Těm dáváme každému 200 Kč (ne proto, že by si řekli, ale aby nepřišli zkrátka) + společně velkou krabici s výslužkou.
Odpovědět
Profilova fotka
Při finančním hodnocení hudebníků nezapomeňte prosím na to, že oni tráví čas hraním i mimo váš svatební obřad a také, že jejich příprava na tento výkon je i 25letá tvrdá dřina. Proto honorář varhanice by určitě neměl klesnout pod 800kc za obřad, pokud se jedná o profesionála.
Odpovědět
Profilova fotka
@artepertutti S tím souhlasím. :-) Nicméně my nemáme na svatbě žádné profesionály, ale nadšené amatéry, většinou našeho věku, kteří hrají pro radost a v 90% případů jsou to naši kamarádi nebo známí. Proto jim dáváme samozřejmě honorář menší, než by dostala cizí osoba - objednaný profesionál. Navíc kromě právě varhanice (která cestu na svatbu spojí s výletem se svým přítelem) jsou všichni, kdo nám budou zajišťovat hudbu, pozvaní na celou svatbu - včetně rautu a počítá se s nimi jako s hosty, podílejícími se na programu, tudíž si myslím, že by snad ocenění mělo být v pořádku.
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě. Já ze své zkušenosti vím, že spoustu varhaníku profesionálů jsou velice skromní lidé a často si neradi říkají o honorář. Tak jsem je chtěla podpořit :).
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?