Hudba na obřad - střih

Profilova fotka
Ahoj nevěsty, asi to tu někde už je, ale je zdlouhavé hledat tak prosím o radu. Dostaly jsme na výběr hudbu na úřadě, ale nelíbí se nám tak máme donést svojí na flešce. Jenže nemám vůbec představu jak a která část obřadu je asi dlouhá , jestli bude potřeba to nějak sestříhat nebo se nemusí když to tam máme dát před obřadem na flešce. Jsem bezradná. A ještě budu utajená nevěsta. Děkuji za rady všem :-)
Odpovědět
@andokai A nemáš možnost živé hudby na obřad? Je to nejjednodužší řešení.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den. Na svatební obřad potřebujete několik, cca šest skladeb. Tou první a pro Vás nejdůležitější je příchod nevěsty. Můžete zvolit klasického Mendelssohna, ale i jakoukoli jinou skladbu, která pro Vás něco znamená. Pokud Váš příchod bude krátký, například z předsálí do oddací síně, pak počítejte s tím, že nezahraje celá, ale jen do doby, než Vás a Vašeho nastávajícího matrikářka začne představovat oddávající nebo oddávajícímu. Nedávno jsem ale zažil svatební obřad pod širým nebem a tam jsem byl rád, že celá verze svatebního pochodu má kolem čtyř minut, nevěsta šla daleko a vyšlo to přesně. Pod oddávajícího bude hrát další skladba a pro případ, že bude jeho proslov delší, připravte si dvě. Rozhodně přitom doporučuji použít orchestrální verze, zpívaný text by mohl rušit. Po proslovu oddávajícího se hudba stahuje a oddávající se Vás do ticha zeptá, jestli se berete. Pokud to oba potvrdíte svým Ano, prohlásí Vaše manželství za uzavřené a vyzve vás k prvnímu manželskému políbení. K němu už může začít hrát další skladba a tentokrát už klidně může být zpívaná, protože budou následovat blahopřání svatebčanů. Jedna písnička vám rozhodně stačit nebude, když si připravíte tři nebo čtyři, nic nezkazíte. K flešce napište na papír seznam skladeb, který bude souhlasit s pořadím písniček na flešce. Jejich názvy také očíslujte, ať vám to nějaký pouštěč nezkazí a nezpřehází. Napište také ke každé, k čemu slouží - tedy příchod nevěsty, pod proslov, rezerva k proslovu a pod blahopřání. Přeji hezkou svatbu!
Odpovědět
Profilova fotka
A nebo se zeptej jak to u nich chodí, jestli třeba někdo obsluhuje přehrávač ze kterého hudba půjde. Nám třeba řekly, že at si písničky přineseme na cd a třeba týden předem se tam stavíme a vyzkoušíme, jestli vše hraje. Jinak souhlasím s @giacomo . Na papír si napiš jaké písničky na jakou část obřadu budou. Ale určitě bych se domluvila na zkoušce hudby at to nemusíte řešit ve svatební den. Pokud budeš chtít njakou písničku, ale začala třeba od refrénu tak na netu je hodně programů, popřípadě napiš a já ti s tím pomůžu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@88renca88 Ahoj, no je tam možnost klavíru, ale to přítel odmítá a za kapelu platit necheme, už takhle se bojíme, že budeme muset sahat do rezerev do kterých nehceme :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@giacomo Moc děkuji, velmi jste mi pomohl ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kmotra87 No zkouška asi možná nebude, ale někdo to obsluhovat určitě musí, to se ještě zeptám. A zkouška být nemůže, protože toho mají hrozně moc. A ještě tam mají i jiné akce než svatby. Když jsem byla na matrice tak tam volala nějaká něvěsta na termín a jediný volný a první termín jí nabídli až koncem listopadu. Bylo mi jí líto.
Odpovědět
Profilova fotka
@giacomo Ještě jsem zapomněla dodat, že budu utajená a mám 4 družičky, takže nejstarší a dospělá družička půjde první, za ní dvě školačky a za nima s prstýnky maličká a pak teprve já s tatínkem, takže myslím že kolem 4 minut bude akorát i když ulička není moc dlouhá, záleží jak poletí holky :-D:-D
Odpovědět
Profilova fotka
@andokai Tak to musíte zvolit nějakou delší skladbu. Ale nemusíte se bát, nástup nevěsty si žádá pomalé tempo a "ploužáků" dlouhých nebo delších 4 minut je spousta. Jinak k mnou běžně poskytovanému servisu samozřejmě patří i ozvučení obřadu ;-)
Odpovědět
@kmotra87 ahoj, na matrice nám dali takový "program" kdy hudba hraje a kdy se mluví, tj. hudba nehraje, časově to nemám takže to je vlastně na...ehm:-) Nicméně hudbu si také máme zařídit, potřebovala bych se zeptat, máte zkušenost s nějakým stříhacím programem? Děkuji, klidně do IP
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?