Hudba na obřad - počet písní

Ahoj holky, v sobotu máme svatbu a nejsem si jistá, kolik písniček mít nachystaných na obřad...? Úřad nám to teď trochu zkomplikoval, že nemají techniku, že si máme donést svou a mít někoho, kdo nám to bude pouštět... Původně jsem měla hudbu na USB připravenou na uzasezní hostů, další písničku na příchod ženicha, pak na příchod nevěsty, na samotný obřad a pak na gratulace a odchod... Ale asi bude lepší to pustit jako smyčku a neřešit, co kdy bude hrát...? Co myslíte? Mám vybraných 5 písniček asi na 17 minut, což bude asi moc, ale lepší než málo... Může hrát potichu hudba i při proslovu starosty?
Odpovědět
Jako smyčku určitě ne, to by bylo lepší nepouštět radši vůbec nic. Smysl hudby u obřadu je právě v tom, že dodává jednotlivým momentům obřadu tu správnou atmosféru, energii a kouzlo - tak jak píšete, že to máte připraveno. Je potřeba pustit správnou skladbu ve správný moment a opět ji ve správný moment utlumit a zároveň ponechat v určitých chvílích nejlépe i úplné ticho (proslov). Domluvte se ideálně s tím, kdo vám bude zajišťovat hudbu po zbytek dne, ať vezme techniku už na obřad a postará se vám o to. Pro svatební DJ je to běžná práce, ale pokud máte třeba potom živou hudbu, tak stačí jeden člen se dvěma bednami, který by vám to tam pouštěl. A nebo v krajním případě zaúkolovat někoho z hostů a nějakou techniku si zajistit, ale jen pozor na to, že třeba bedýnky od počítače stačit nebudou. Jestli se na to s vámi úřad nedomlouval dřív, tak to se jim teda moc nepovedlo.
Odpovědět
Koukam, ze mira13 tu uz shrnula asi vsechno dulezite. Ale kdyz resite, kolik pisnicek na obrad, tak my meli primo od koordinatorky zadano tohle: Bud jedna pisnicka na nastup zenicha i nevesty, nebo kazdy svou vlastni. Jedna decentnejsi hudba behem podepisovani. 5-6 pisnicek pri gratulacich. Nam rozhodne pri gratulacich nestihly hrat vsechny, hoste gratulovali rychle. 😄
Odpovědět
Ahoj holky,mame nakonec repracek ovladany pres telefon...domluvili jsme se s jednou jolcinou od zenicha,ktera ma kapelu,ze nam to tam bude poustet a ztlumovat...Snad to bude hrat spravne,urad nam to oznamil 3 dny pred obradem,proste jim odesla vez... 😞 byli jsme to tam zkusit a hrajr to dobre,tak snad to holcina zvladne ovladat.Mame vicemene pisnicky piano,housle,cello...vse takove pomale,romantika...no,budu asi bulet jako zelva 😄
Odpovědět
Profilova fotka
@rheb Z mých zkušeností na gratulace stačí 1-2 písničky. 3 když je hodně hostů, jsou ukecanější, nebo se nechá hrát hudba i na focení na místě obřadu.
Odpovědět
@l_a_u Z mých zkušeností u gratulací jedna nestačila snad nikdy, dvě jen na těch nejmenších svatbách o 20-30 lidech. U větších svateb (80-100 lidí) nemusí stačit ani 4. Vždycky doporučím mít toho radši víc v záloze, než aby někdo musel narychlo řešit, co s tím 😉
Odpovědět
Tak to mame za sebou,na cely obrad nam stacily 3 pisnicky 🙂 Nechali jsme to hrat jako smycku a jedna holcina jen ztlumovala a pridavala hlasitost,kdyz mluvil oddavajici.Cely obrad mel i s usazenim hostu a gratulacemi max.15 minut,spis mene,meli jsme tam asi 40 lidi.Druha pisnicka zacala hrat pri reci oddavajiciho,plynule navazala na tu predchozi...a to uz jsem nevydrzela a bulela - jsem tehotna,to ty hormony 😄 asi neni treba hudbu moc hrotit,posledni pisnicka ani nezaznela,ale on to stejne nikdo asi moc nevnimal.
Odpovědět
Profilova fotka
Hlavně až půjdete jako nevěsta se svým doprovodem, nechte písničku trochu rozehrát, než společně vykročíte. Třeba si napočítejte v duchu do 10.. Jinak se většinou ani nepozná, na kterou písničku nevěsta jde..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?