Hudba - bez DJ a živé hudby, jen puštěná?

Nechtěli jsem na svatbě živou hudbu ani DJ. "Taneční" místnost je ozvučená a jsou tam reproduktory, takže jsem si myslela, že jednoduše vezmu tablet, připojím ho tam, předem si uděláme svatební playlisty na Spotify a bude tam hrát hudba... pro vysvětlení, jedná se o menší svatbu (30 lidí), já ani ženich netancujeme (opravdu zásadně netancujeme, nikdy) a nebudeme mít ani první tanec, ale samozřejmě chceme, aby se hosté bavili a tančili, jak se jim zachce. Jenže teď jsem se o tom bavila se svědkyní, a ta mi to úplně shodila, že je to totální kravina, že lidi budou chtít tancovat a nebudu moct ovlivnit, co přijde za další písničku, že se to nebude moct aktuálně přizpůsobit náladě tanečníků... jsem z toho taková přešlá, nechci platit za živou hudbu nebo DJ a nechceme tam ani dalšího cizího člověka. Bereme to spíše na pohodu, těšíme se na rodinu a přátele a společně strávené chvilky, pro nás je opravdu tanec na posledním místě... Co byste dělali vy? Myslíte, že playlisty a Spotify je totální kravina?
Odpovědět
určitě další výdaje chápu, chtěli jsme taky původně jít podobnou cestou - jen kamarád s cedéčky, jenže nám řekl, že do toho nepůjde....nakonec jsme zvolili DJ, dali mu seznam, nemuseli se o nic starat a dopadlo to skvěle....nedělal jen DJ, ale i to skvěle moderoval: například pobízel hosty k občerstvení, svolával ke hrám, ke krájení dortu, k soutěžím, některé aktivity moderoval a hlavně krásně přizpůsobil hudbu náladě a lidem na parketu...např. když byly na parketu děti, tak hrál dětské písničky, když nastoupily staré gardy, vytáhl hity 70´let, hrál na přání...stál cca 3500,-, dostal večeři a výslužku
Odpovědět
A to právě vůbec nechci, žádné moderování, žádné pobízení lidí co mají dělat, br, mám z toho úplně husinu :( Chci aby se hosté bavili nenuceně, navíc se všech 30 lidí dobře zdá, někteří přijeli ze zahraničí a dlouho jsme se neviděli, chci, abychom se nenuceně bavili a ne tohle strojené moderování :(
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den. Řešilo se to tu už mnohokrát. Je to všechno věc názoru, dejte si pro a proti a uvidíte k čemu dojdete. Já teda musím souhlasit se svědkyni. Hlavní věc je, že nejde použít univerzální playlist, já hraju už 6 rok a prostě to nejde - vždycky jiná skupinka lidí. Navíc pokud tam bude nějaký playlist, tak pak dojdete k tomu, že někdo bude chtít zahrát něco co zrovna nyní na pořadí v playlistu není a bude přepínat hudbu - a to nepůsobí vůbec dobře. Já osobně by jsem už těch pár tisíc za DJ obětoval, protože svatbu máte jen jedenkrát v životě. No a to, že netančí ženich, tak neznamená, že nikdo jiný nebude. ;-) PS: K tomu prvnímu tanci snoubence určitě přemluvíte, byla by škoda si nezatančit :-)
Odpovědět
@djgeorgehandle Děkuji za názor, určitě je důležitý i pohled vás jako DJ :) Co se týče přemlouvání snoubence, tak o to vůbec nejde, máme na to oba stejný názor, opravdu oba zásadně netancujeme :)
Odpovědět
My před svatbou řešili něco podobného. Nakonec jsme si DJ sehnali a vůbec toho nelitujeme, ale právě hlavně proto, že nám spoustu věcí moderoval, hrál na přání a podle situace, večerem tak nějak plynule prováděl a sedli jsme si i lidsky. :) Ale třeba týden po naší svatbě jsme byli kamarádům a ti pouštěli hudbu z notebooku a bylo to taky fajn. Tancovali jsme třeba na písničky, které jsme v životě neslyšeli. :D Myslím si, že je to hlavně o lidech- pokud se budou chtít bavit a tancovat, vystačí si s hudbou ze seznamu. Pokud ne, nezachrání to ani živá kapela. :) Takže si to rozhodněte tak, jak to cítíte hlavně vy dva, protože vy víte co od svých hostů čekat. ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Samozřejmě svatby s dobrým DJ jsou prostě super a takový člověk dokáže rozhýbat i lidi, kteří jsou zvyklí spíš jen sedět a povídat si, to je pravda. Bohužel ale taky platí že spousta levných DJ tu párty moc udělat neumí. Už jsem viděl i "profi DJ" co to pouštěl z youtube pomocí toho co mu Youtube napovídal... potkávám často různý DJ kteří fakt neumí odhadnout aktuální náladu lidí a tu párty občas prostě zabijí fakt nevhodnou písničkou... zkrátka není to tak, že s DJ bude svatba automaticky živější. Byl jsem letos na dvou svatbách kde hudbu v podstatě pouštěla nevěsta ze Spotify a Youtube, měla připravený nějaký playlisty na tancování, něco byl random pohodový výběr jako podkres atmosféry, něco tam dohledal svědek a ženich během párty když je nějaká písnička napadla... a bylo to taky super. Na té svatbě jsem kromě fotografa byl večer spíš už jako host a můžu říct, že jsem si to užil. Jen to chce hlídat aby nikdo nepřepínal písničky třeba v půlce, to je pak špatný... ale jinak to prostě taky může fungovat. Zvlášť když to s tancováním máte jak říkáte.
Odpovědět
Profilova fotka
Tady bych jen upozornila na přiopilé svatební hosty, kteří budou mít tendenci vypínat a přepínat písničky příp. všem nutit svůj hudební žánr. Pokud budete mít svůj výběr, tak ano, ale zaheslovat počítač, ať k tomu opravdu nějaký dobrák nesedne. Na svatbě jsem to nezažila, ale na rodinné oslavě ano. Chyběl tam někdo, kdo by zavelil, že teď se to má rozjet a jít se tancovat, chyběly tam klasické pauzy, kde by si lidi oddáchli a pokecali, takže ve finále pořádně nikdo netancoval, protože nevěděli kdy :) Zní to divně, ale opravdu tam alespoň trochu mluveného slova chybělo. K tomu by ale klidně stačil i trochu ukecaný svědek a pak klidně série písniček na spotify...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?