EET - Dj a hudební skupiny - březen 2018 - jak se tohle bude řešit

Profilova fotka
Dobrý den,byl bych rád kdyby mi tady někdo s hudebníků, Dj nebo agentůry odpověděl jak se bude řešit EET které má být pro hudebníky a Dj od března 2018 . Jaký to bude mít koncový vliv na zakazníka , tedy objednavatele hudební produkce. Dostávám informace že budou muset hudebníci ze zákona vydávat učtenky, tím pádem se čeká zdražení , co vy na to ?
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, obecně se EET vztahuje pouze na platbu v hotovosti nebo dobírku, pokud se jedná o platbu bezhotovostně, tak EET není potřeba. :-) Určitě nehodlám podporovat Babiše. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, normálně EET vydáme, nemáme s tím problém. Bohužel nákup potřebných věcí a provoz (né daně) EET nás bude stát nějaké peníze, tudíž se to v nějaké míře v ceně projeví u objednávek v roce 2018. Ale bude to v řádkách stokorun. Když se podíváte do obchodů, tak se i tam zdražilo. I když né najednou, ale postupně, aby to zákazník až tak nereflektoval. Horší to budou mít kapely a DJ, kteří nemají IČO nebo DIČ. Budou se muset zaregistrovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Je to tak. Kdo veškeré platby přijímá bezhotovostně, EET se ho netýká.
Odpovědět
Profilova fotka
@peetrys To je tak na půl. Účet musí být registrován na finančním úřadu.
Odpovědět
Profilova fotka
No a ti, co jsou plátci DPH si ji budou muset začít připočítávat, aby bylo vše košer...
Odpovědět
Profilova fotka
@stistko_music To je snad samozřejmost. Každý , kdo má IČ je registrován na FÚ včetně údajů o účtu.
Odpovědět
Profilova fotka
@funkcorporation Kdo je plátce DPH, tak ho musí odvádět i bez EET. To platí odjakživa. Jinak by DPH neměla smysl.
Odpovědět
Profilova fotka
Takže ti co do dneska hrajou bez živnosti , pokud to dobře chápu těm stačí když si nechají zaslat peníze na učet a jsou v klidu. Tak to moc dobře není vymyšleno , stále se to dá klamat , k čemu to potom je. Tady mi hudebníci vypisují na soukromý email tyhle varianty - peníze za hudební produkci nam pošlete na učet ,týden před zahajením svatby , nebo na místě z ruky bez dokladů , nebo z ruky a s dokladem EET. Tak tohle zase zavání udáváním, problémy. Mi dokonce napsala jedna kapela že budou zdražovat za každou akci o 500- až 1000kč, to jen pro informaci - No uvidíme
Odpovědět
Profilova fotka
@peetrys Pokud člověk přijímal platby jen hotově, firemní účet nahlášen být nemusel.
Odpovědět
Profilova fotka
@svatebniotec Pokud hrají bez živnosti nebo jako umělci nemají přidělené od FÚ jen DIČ (nejedná se o plátce DPH) tak je úplně jedno jestli jim peníze dáte do ruky nebo pošlete na účet, ba na ten účet je to horší, dohledatelné. Podnikají nezákoně. A ano budou a mají už z principu věci levnější ceny a EET a náklady na provoz tuto situaci ještě zhoršují. My rezervované akce nebudeme zdražovat. Pokud se něčem se zákazníkem dohodneme, tak to má platit!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?