Délka skladeb k obřadu

Ahoj, prosím vás jak dlouho trvají přibližnbě jednotlivé části obřadu? Dáváme si dohormady vlastní hudbu tak ať tam není hluché místo a nebo zase písničky moc usekané. Jde mi o délku nástupu (bez svatebčanů, ty bych chtěla aby už seděly když začne hrát první skladba a půjde ženich), půjdou 4 páry (ženich a mamka, svědkové, moje mamka s ženichovým taťkou a nakonec já se svým taťkou - drůžičky nemáme). Potom je představení snoubenců a řeč oddávajícího (to může být jen instrumentální tichá hudba). Dále je výměna prstýnků, polibek, podpisy a potom už gratulace. Počítám, že to celé vyjde max 30min (hostů máme 30). Jak dlouhá je asi řeč oddávajícího? Mám skladbu cca 9min, stihne se to? Děkuju
Odpovědět
Profilova fotka
To se nedá dopředu nikdy říct ...záleží také jak daleko půjdete k místu oddání a jak rychle ...někdy jde nevěsta 20sekund, jindy 2 minuty ...ženich to většinou proběhne do 10-15 sekund :) ....oddávající mají různě dlouhou řeč (zažil jsem 2minuty i 30 minut)...ale hlavně většinou chtějí mluvit do ticha, tedy bez hudebního podkresu a to si myslím je správně ...s muzikou totiž zejména starší lidé nemusí vše slyšet ...Nicméně pokud to opravdu chcete vědět přesně, musite si to zkusit :) ...pokud u toho bude DJ, tak ten si s tím poradí a nemusíte to řešit ....písničky může plynule zkracovat a omezeně i prodlužovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, nástupní skladby mají být dlouhé podle toho, jak dlouho půjdete. Někdo jde 30 metrů, někdo přes 100 metrů proto nejde poradit konkrétní délku. Je dobré si pochod předem vyzkoušet a čas si změřit. Skladby radší delší (zkrátit se dají vždycky). Na řeč oddávajícího je dle mě nejlepší žádná hudba. Oddávající je pak daleko lépe slyšet i v zadních řadách (v tomto případě určitě platí, že někdy méně je více). Polibek a podpisy hudba ano - postačí vám 2 minuty. Gratulace hudba ano - 2-3 songy. Poslední skladba bývá špalír - je to společné vykročení do života, tak se hodí něco energetického :)
Odpovědět
Poradíte mi nějaký song na závěrečný odchod? Děkuju
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím! Na to není jednoduchá odpověď. Pokaždé je to jiné. Hrávám jako houslistka na obřadech již 10 let a nemohu přesto Vám zaručit kolik vteřin bude trvat nástup, kolik minut gratulace atd. Mění se to místem, typem lidí na obřadu, oddávajícím atd. Proto je lepší na to mít někoho, kdo Vám hudbu "řídí" přes celý obřad - at už to bude hudebník nebo DJ.
Odpovědět
Profilova fotka
@petulkava Délku nástupu si vyzkoušejte sami na místě, kde budete mít obřad. Oddáváme na 2 místech a každé je jinak dlouhé - skladba, která nám na prvním místě bohatě vystačí, tak na druhém je to jen taktak. Hudba pod proslov - na náš proslov máme vyzkoušeno, že Forrest Gump je tak akorát :-D (takže cca 9 minut) Dokonce obvykle graduje i na správných místech. (Na jedné z posledních svateb měli pod proslov udělanou hodinovou smyčku jedné skladby, to je pro civilní obřad zbytečně dlouhé.) Zeptejte se na své matrice, jak přibližně dlouhé skladby jsou potřeba pro jednotlivé části obřadu. Mají zkušenosti, poradí. Rozhodně nedoporučuju všechnu hudbu slučovat do jednoho souboru (to už se nám taky stalo), s tím se nic nenadělá.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?