Dá se sehnat levný DJ - amatér na svatbu?

Dá se sehnat levný DJ, amatér...někdo kdo se nám postará o hudbu na svatbě? Okolí Ostrava, Frýdek.
Odpovědět
Profilova fotka
Co je to levný? 3 tisíce? 5 tisíc? 8 tisíc? Víte, za málo peněz seženete skutečně jen amatéra, který Vám a Vašim hostům dokáže dost rychle celou svatbu třeba i kompletně zkazit. Ze svatby si totiž lidé pamatují nejvíc jen dvě věci. Po nějaké době už si nevzpomenou, jestli jste měla návleky na židlích a ubrusy za deset tisíc, kilometry organzy, fáborky visící ze stropu, stěny se světýlky po celé stodole... To, na co si vzpomenou, je, jestli jim u Vás chutnalo, a jestli se dobře bavili. Na některých věcech se prostě nemá šetřit. Navíc si musíte uvědomit, že DJ má výbavu za mnoho desítek nebo i stovek tisíc, musí mít patřičné zkušenosti a znalosti, musí tam pro Vás být třeba 10 hodin, plus 2 hodiny před a po, než se dostane domů, naloží, vyloží, něco ho stojí i doprava, atd. Pak skutečně nemůžete očekávat, že Vám přijede kvalitní DJ s kvalitní aparaturou, a bude tam s Vámi půl dne za pivo a párek, nebo třeba 3 tisíce korun, jak si možná představujete.
Odpovědět
Trošku to prosím přibližte, co pro vás znamená "levný", tedy jaký na něj máte rozpočet. V každém případě u levného amatéra těžko někde najdete nějaké recenze, nebude mít ani žádnou svou prezentaci (web, FB), nebude mít IČO, tj. nikde si neověříte, co od něj můžete čekat. Bez konkrétního doporučení od někoho známého apod. to je riziko.
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsem hledala a nakonec to asi uděláme tak, že si hudbu připravíme sami a někoho z hostů poprosíme o puštění písní při procházení uličkou, prvním tanci apod a poté necháme běžet připravený mix. Zkuste si zjistit, zda na místě mají třeba nějaké reproduktory, kam byste si třeba také mohli sami něco zapojit :-) Nechci podkopávat práci DJů, věřím, že pro někoho, kdo chce na svatbě DJ, který zastane i práci moderátora, udělá karaoke a další se to vyplatí, ale v případě, kdy jde jen o to pouštět připravenou hudbu mi přijde přehnané platit za pár hodin částku, kterou jiní vydělávají třeba i několik dní, nehledě na to, že je to další osoba pro slavnostní oběd a raut... Držím palce, ať někoho seženete a nebo to nějak zařídíte 8-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Podle mě tam tedy rozdíl je... fotky mobilem nenafotíš tak, jako fotograf. Nehledě na tom, že ten u toho pak ještě jakou dobu sedí, třídí, upravuje atd. Tam cenu naprosto chápu... Tam, kde se bereme, mají v sálu nainstalované reproduktory, kam stačí připojit třeba i jen blbý noťas a může se pouštět hudba, mají to dobře nazvučené, připravené... navíc si hudební seznam od začátku chceme připravit sami, protože jsem naopak zažila svatby, kdy tam DJové i přes seznam od novomanželů pouštěli své "hitovky" :-D Jak říkám, pokud od DJ někdo vyžaduje i další činnosti, než sedět a pouštět hudbu, tak cenu chápu, ale jsou případy, kdy to není úplně nutné a dá se to obstarat i jinak :-) Ale jak sama píšeš, ať si to každý udělá, jak chce... jen jsem přidala svůj názor :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Moc Ti děkuji za názor, nadhodila jsi pár témat, nad kterými se zamyslím ;-) Víc lidí bych do toho určitě netahala, to by měl na svědomí jeden dobrovolník (toho už mám :-D ) Svatbu máme v září, takže mám ještě dost času projít si všechny aspekty a nakonec uvidím, jak to dopadne. Aktuálně jsem ve fázi, kdy se nestačím divit, kolik vše stojí a co nás ještě čeká. Určitě zažíváš sama také ;-) Takže kalkuluji všechny možnosti a dělám si různé varianty. Kdybych neviděla tu poslední větu, která na mě působí, jak, kdybychom proti sobě stály s kordy, tak by to bylo super zhodnocení situace, takže díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hlavně záleží kolik vás na svatbě je. Jestli je to svatba rodinná a bude vás 20 pak nemá Dj/ani kapela význam. Doporučil bych alespoň pronájem techniky a zprovoznění to seženete levněji i s mikrofony. Z vlastní zkušenosti kde si svatebčané zařizují hudbu sami nakonec žádná hudba není vždy opravdu vždy chybí redukce k notebooku nebo kabel, nefunguje mikrofon nebo hrozně píská a strašnou náhodou to hraje hrozně potichu takže to nikoho nezajímá.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Já to chápu, že to všichni s hudbou nemají stejně. Ono je hlavně potřeba si říct, co od toho člověk očekává a jak je ta hudba pro něj na svatbě důležitá. A to nejen ze svého pohledu, ale i z pohledu hostů, aby si to užili tak, jak mají rádi. Pokud osazenstvo není moc hudebně a tanečně laděné a jde spíš o hudbu k podkresu a prostě "aby tam něco hrálo", tak nějaký playlist a ntb možná stačit bude. Ale pokud se lidé budou chtít bavit, tančit a pařit až do noci, tak si to bez někoho zkušeného moc představit nedokážu. Sám si neumím představit, že bych musel věnovat hodiny (nebo spíš dny) na shánění hudby a sestavování playlistu a ani to, jak by to fungovalo na místě. Bude si chtít zatančit starší generace, ale zrovna tam pojede něco moderního...co s tím? Budu si chtít po dopití na baru zapařit s kamarádama na oblíbené hitovky, to poběžím napřed k ntb a půjdu si je tam najít? :-D Pak si se ženou zaploužit na něco, co máme spolu rádi...zase si to napřed půjdem pustit? :-D Hned na to se sejde víc párů na parketu a chtělo by to další ploužáky... jak se zařídí, aby tam neskočilo něco rychlýho nebo aby to jakkoliv nerozbilo atmosféru? Těch starostí je před svatbou tolik a v den svatby taky, že by se mi toto všechno opravdu řešit nechtělo :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tihle lidé si neuvědomují, že DJ na svatbě není proto, aby pouštěl písničky podle nějakého jejich seznamu. DJ je na svatbě proto, aby se vždy bavilo co nejvíce lidí. Musí umět reagovat na aktuální náladu, požadavky, čas a události, program. Musí se v hudbě vyznat, aby nehrál pořád dokola to samé, aby hudba měla nějakou souvislost a správné tempo, aby zábava gradovala, a tak dále. DJ musí umět zábavu řídit, a to po dlouhé hodiny, po které hraje. Musí umět zahrát na přání, ale zároveň musí v určitých chvílích určité požadavky odmítat, aby nenarušil zábavu většímu kolektivu. Není to přece o tom, aby se pobavil jeden, který zrovna chce nějakou konkrétní píseň, která ovšem otráví dalších 20 na parketu, kteří si následně půjdou sednout. A přesně to se stává, když hudbu obsluhuje někdo, kdo zkušenosti se svatbami nemá (hrát na svatbě je něco jiného, než hrát někde v klubu), nebo si dokonce pouští každý to, co se mu zachce. Pak Vám rázem hrají 10x za sebou Kabáti (několikrát třeba i stejná píseň), Wohnouti, apod. A taky je to o tom, že DJ přijede s aparaturou, která kvalitně hraje a dá se poslouchat, narozdíl od nějakých beden nějakého stáří nějaké kvality v nějakém sále, připojených nějakými kabely určenými k nějakému jinému účelu, atd. Pak, když nastane problém, nikdo ho nevyřeší, protože neví, jak je to celé zapojeno, atd. Když už se to tedy podaří rozběhnout a hraje to alespoň nějak jakž-takž pouslouchatelně. Další efekty, jako jsou světla, mlhovač, atd. už tu někdo zmiňoval. DJ prostě není někdo, kdo pustí nějaký playlist a tím jeho náplň hasne, DJ musí umět a hlavně znát mnohem, mnohem víc.
Odpovědět
Profilova fotka
Řešila jsem to stejné, né, kvůli tomu, že bych chtěla podkopávat práci DJ, ale náš rozpočet je prostě hodně omezený. Nakonec jsem sehnala Dj ze známosti, ale například hudbu na obřad si budeme muset pustit sami, protože jsme ho objednali až na večer. Znám několik svateb, kde hraní playlistu bez Dj bylo úplně bezproblémové, skoro nikdo to nepoznal, ale když ho lidé sestavují musí trochu nad tím přemýšlet a hodně reagovat na to, na co většina ráda tančí, proložit to nějaký ploužákem atd. Dá to asi dost práce, ne jenom švihnout svoji složku písniček a děj se vůle boží a stejně někoho pověřit, ať to trochu kontroluje atd. Já se ale toho bála, už teď mě lehce stresuje zda, pověřený člověk zvládne před nástupem stisknout tlačítko play na magneťáku :-D Zas jsem ale měla špatnou zkušenost na svatbě mé ségry, kde jim na poslední chvíli padl Dj kterého si přáli a na poslední chvíli sehnali za 10 tis jednoho, co si celou dobu remixoval písničky a chudáci hosté vlastně vůbec nemohli tancovat, protože na to se dalo pouze zmítat jako žížala v amoku. A nakonec ani nezahrál nejoblíbenější písničku novomanželů i přes to, že mu jí dali, protože si jí neuložil… Ale to se věřím stává jenom málokdy a vždy je lepší vložit ten program do ruky profesionála.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Berete mi to z úst kolego, moc dobře a výstižně jste to napsal. Každopádně pokud to slečně nevěstě nevadí a chce tohle na své svatbě riskovat ať se zařídí jak uzná za vhodné. Třeba to ve finále i celé klapne i s těmi desetkrát po sobě zahranymi Kabáty :)
Odpovědět
Profilova fotka
Musím uznat, že jste vypsali skvělé příklady, díky za informace! :-) Ono přeci jen, jak to člověk řeší poprvé, tak si nedokáže vše představit a nenapadají ho všechny scénáře... Kolik je tedy dle Vašeho úsudku rozumná cena za DJ, který na svatbě zahraje, bude k dispozici např. 8 hodin, ale není třeba karaoke ani nějaké bavení hostů?
Odpovědět
Profilova fotka
@eltinka Já takovou svatbu dělám zatím za 7 tisíc Kč (ovšem se vším všudy, pokud domluva nezní jinak), najdou se dobří kolegové, kteří to umí už třeba od 5 tisíc, ale také se najdou takoví, kteří si účtují 15 tisíc. Nelze ovšem vybírat jen podle ceny, stejně, jako se to nedělá u jiných služeb. Vybírejte dle doporučení, dle konverzace s těmi, co Vám služby nabízí (už úvodní výměna informací napoví hodně o tom, s jakým člověkem jednáte), třeba se i informujte, zda ho někde v blízké budoucnosti můžete vidět hrát, apod. Nechte si udělat několik nabídek a pak vybírejte podle celkového dojmu. Rozhodující bude opět termín, pokud budete vybírat 3 měsíce dopředu, budou mít všichni dobří a kvalitní dávno obsazeno (u nejžádanějších termínů i rok dopředu), takže to nenechávejte na poslední chvíli, protože pak už na Vás zbyde jen to, co nechtěl nikdo jiný (pokud náhodou samozřejmě někomu něco neodpadne, a vy se zrovna netrefíte). Vybírejte každopádně DJ, který má prokazatelné zkušenosti se svatbami, ne levnějšího DJ, který hraje jen někde v klubu, protože takový si pravděpodobně bude hrát spíše to svoje, než aby reflektoval přání lidí a aktuální nálady a potřeby.
Odpovědět
Profilova fotka
7000 Kč
Odpovědět
Profilova fotka
@djcaesar Skvěle, moc děkuji za užitečné info :-) ! Já jsem právě ze začátku narazila na DJ, který měl v ceníku 25k a na několik podobných a to už mi vážně přišlo jako špatný vtip...Částka, kolem které se pohybujete Vy je už úplně jinde :-) Ještě jednou díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@eltinka Není zač. Ještě jednu poznámku: samozřejmě je rozdíl, jestli se hraje svatba pro 70 lidí, nebo pro 700 lidí, pak musí ozvučení, osvětlení, a vše ostatní vypadat naprosto jinak, protože to vše musí pokrýt větší prostor, atd. To asi ale nebude Váš případ, běžné svatby pro 30 - 100 lidí uhraje téměř každý DJ, který má alespoň průměrně výkonnou a kvalitní aparaturu. 25 tisíc za svatbu pro třeba 70 lidí, kde jde opravdu jen o hudební produkci a nějaké moderování, už považuji i já za silně přestřelenou cenu, pokud to tedy celé nedělá nějaká opravdová celebrita, apod., to už ale obvykle stojí i o dost více. Ale ceny si stanovujeme každý sám, pokud se někdo umí prodat za těch 25, a má i tak zakázek dost, pak je to jen jeho věc, nikdo nikomu nemůže diktovat, za kolik má nabízet své služby. Jen pozor na příliš laciné nabídky, za těmi se mnohdy skrývá nějaká past (takový DJ třeba vůbec nepřijede, protože se mu na daný termín naskytlo něco lepšího za víc peněz, nebo to zruší týden předem, přijede s aparaturou, která je k ničemu, atd., prostě nastane nějaká katastrofa). Aneb vždycky se najde někdo, kdo to udělá levněji, ale...
Odpovědět
Profilova fotka
@djcaesar Nene, nic velkého neplánujeme :) Prozatím se pohybuje cca na 40 hostech. Žádná celebrita to nebyla, ale nejspíš už se v těch sférách viděl, tak nahodil i takové ceny :-D Dobrá, dám na to pozor... ještě jedna technická otázka... dělá se i s DJ případně nějaká smlouva, aby se právě člověk vyvaroval tomu, že DJ nepřijede apod?
Odpovědět
Profilova fotka
@eltinka Smlouvu, resp. dohodu udělat můžete, já osobně ji třeba nijak neprosazuji, protože vše domlouvám písemně e-mailem, kde si nechám potvrdit závaznou objednávku, nacož vyžaduji úhradu zálohy (tím se chráním proti zrušení termínu alespoň částečně sám), načež i já závazně potvrdím svou účast. Taková dohoda je platná dle zákona úplně stejně jako každý jiný nebo další dokument, který ovšem na výslovné požádání poskytuji taky. Bohužel Vás proti případnému podvodu nebo proti tomu, že se DJ nedostaví vůbec, neochrání žádný papír, v tu chvíli prostě máte na svatbě problém a není lehké ho krátkodobě vyřešit. Nicméně závazná dohoda je závazná dohoda, a následně můžete postupovat právním způsobem (pokud tedy byly dohodnuty nějaké pokuty, atd.). Dobrý DJ, kterému záleží na jeho jménu a reputaci, Vás ovšem nikdy nevyšplouchne, protože jeden takový kousek by ho klidně mohl odepsat i na dlouhou dobu, a to za to rozhodně nestojí. Spíše se to stává z druhé strany, kdy svatebčané zruší DJ termín týden před svatbou, apod., pak už DJ nemusí sehnat termín náhradní a sedí zadarmo doma, ač na ten termín odmítnul třeba dalších 5 zakázek, protože již byl obsazen. Proto se vybírají zálohy, které pak objednatele i poskytovatele motivují k tomu, aby zbytečně nevymýšlel a dohodu dodržel.
Odpovědět
Profilova fotka
@verru2016 Dobrý den, slečno Veroniko, na Vaší svatbě v okolí Ostravy Vám rád budu k dispozici. Nabídku Vám, s dovolením, zasílám zprávou zdejší Interní pošty. Doufám v naši budoucí spolupráci a bezchybnou realizaci Vašeho “Dne D”.
Odpovědět
DJ už máme všem děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?