Chtěli po Vás někde aby jste si přinesli hudbu ve formátu mp3 a autorská práva?

Chceme svatbu v zoo a tam nábylo sděleno, že nám půjčí aparaturu i obslužný personál ale my si musíme na k obřadu sehnat hudbu ve formátu mp3 a autorksá práva. Já jsem s toho zmatená, vždycky jsem si myslela, že hudbu zajíští tam kde se konají svatby.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, svatba není veřejnou akcí, ale soukromou. Pokud by ale prudili, použijte prémiový účet na Spotify, tam máte pak hudbu k dispozici i offline.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, přesně jak píše kolega. Svatba je soukromá akce pro uzavřenou společnost a je osvobozena od poplatků. Rozhodně je nesmysl aby po vás někdo chtěl autorská práva. Ty vlastní pouze autor hudby který by vám je musel udělit. V případě že hudbu zajišťuje nějaký podnik (restaurace, hotel apod.) tak oni musí mít smlouvu s Osou/Integramem a odvádět jim autorské poplatky za produkovanou hudbu. Pěkný den.
Odpovědět
Právě, že programový manažer v zoo po nás chce aby jsme si zajistli autorská práva a hudbu, pokud nebudeme mít na obřad DJ, protože to bude obřad venku mezi výběhy. Já si myslela, že když nabízejí zážitek svatbu v zoo tak, že tohle mají ošéfované.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak si zavolejte na OSA (Ochranný svaz autorský), kde Vám s tím poradí nejlíp. A na jejich stanovisko se pak můžete odvolat.
Odpovědět
Já to spíš vidím na toho DJ i na obřad až si nějakého vybereme.
Odpovědět
Profilova fotka
@19zuzik92 Můžu se zeptat, ve které zoo tu svatbu budete mít? Ta autorská práva možná chtějí právě z toho důvodu, že to bude veřejné, ačkoliv si myslím, že když už nabízejí svatbu v zoo, tak by měli mít tohle všechno zařízené... Ještě mě napadá, že to můžete obejít a sehnat nějaký "živý" doprovod :-D
Odpovědět
@majulinkaaa Je to zoo ve Dvoře Králové nad Labem, "veřejný" bude jen obřad. A již se dívám na nabídky DJ.
Odpovědět
Profilova fotka
@19zuzik92 Ode mne ještě žádnou nemáte, tak když tak klikněte i na můj web :-)
Odpovědět
@giacomo Obřad je státní záležitost,ne soukromá.
Odpovědět
Profilova fotka
@chantal22 Netřeba se chytat za slovo. Pokud si rodina na svatební obřad přinese skladby na nějakém vlastním nosiči, poplatky na OSA se neplatí. Pokud by hudbu během obřadu pouštěla sama zoologická zahrada ze svého playlistu, musela by poplatky na OSA a Intergram platit ona. Jedná se ale o položku v řádu desetikorun.
Odpovědět
@giacomo Právě po nás chtějí přinést vlastní hudbu a i ta autorská práva.
Odpovědět
Profilova fotka
@19zuzik92 Tak se jich zeptejte, jak si to doložení autorských práv představují. Vám totiž OSA jako soukromníkům poplatek podle mého názoru ani nenaúčtuje, i kdybyste ho chtěli zaplatit. To dělá jen v případě obřadů, za které si někdo účtuje peníze. Nebo si opravdu objednejte DJ, který se něčím podobným nebude zabývat.
Odpovědět
Článek se načítá
@19zuzik92 Tak napiš dotaz OSE a pak s tím co ti odpoví, zajdi za příslušným pracovníkem ZOO který Vás ma na starosti. vp@osa.cz
Odpovědět
@juliena3 Tam jsem psala minulý pátek a zatím jsem se odpovědi nedočkala, takže raději schání DJ.
Odpovědět
Na autorské dílo, které je užito při obřadu, jako je sňatek nebo třeba pohřeb, platí ze zákona výjimka, a to i když se obřad koná na veřejném místě. To co ZOO chce, je nesmysl. Ocituj jim příslušný paragraf autorského zákona, a uvidíš, co oni na to.
Odpovědět
Tak jsme přišla k zoufalému kroku, poslala jsem dotaz naší rodinné právničce. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, Zuzko, od 1.1.2018 vše řeší jediný kolektivní správce a tím je OSA, která nyní zastupuje i další organizace (Intergram, Dilia, OOA-S a Oaza). Není tedy nic jednoduššího, než se obrátit na zákaznické centrum v Havlíčkově Brodě formou mailu na adresu vp@osa.cz, nebo telefonicky +420 220 315 000. Budete tak mít aktuální a hlavně správné informace z první ruky - doporučuji vše řešit mailem a mít tak komunikaci v písemné formě. Hezkou svatbu a už žádné starosti Vám přeji! S pozdravem DJ Jiří Halák
Odpovědět
@sonido Děkuji za doporučení, na odpověď na e-mail z OSA čekám od 9.6.2018. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@19zuzik92 Nemáte zač, bohužel věřte, že oni mají času dost, ale počkejte až jim budete něco dlužit - to odepisují i na doporučené dopisy i do druhého dne. Přeji pevné nervy a zkuste urgovat tedy i telefonicky. DJ Jiří Halák
Odpovědět
Profilova fotka
@19zuzik92 Já myslím, že odpověď už znám. Je v tomhle článku na iDNES. Kdyby vám hudbu poskytovali v ZOO, museli by platit za autorská práva. Protože si ji ale budete pouštět sami pro sebe, ne pro veřejnost, poplatky neplatíte. https://zpravy.idnes.cz/za-hudbu-zapl...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?