Chceme na svatbu smyčcový kvartet. Máte zkušenost?

Čau nevěstinky, máme obřad ve Slavkově na zámku, kde k obřadu nabízí jenom doprovod varhan, nebo kytary 8-( Rádi bychom pravděpodobně smyčcový kvartet, nebo tak. Máte někdo zkušenosti, nebo konkrétní tip?
Odpovědět
1
2
Holky neblázněte, nikdo nic? :-S
Odpovědět
Ahoj arvetko, my jsme se brali v před měsícem a taky na zámku. Jako doprovod při obřadu jsem si pozvala vlastní hudbu a to houslistu a paní, která hrála na klaviatino a musím říct, že to dopadlo úžasně. Ty housle vytvořili naprosto neopakovatelnou atmosféru. Navíc ten houslista je opravdu prvotřídní a musím říct, že to bylo znát. Nejen na hraní, ale i na přístupu s jakým se se mnou domlouval na tom co chci zahrát v jakém pořadí a popř. sám doporučil délku skladeb a řazení za sebou ( vdávala jsem se poprvé, tak jsem moc nevěděla jak dlouho asi potrvají jednotlivé části občadu ). Bohužel jsem z druhého konce republiky, tak by ti kontakty nebyli asi k ničemu. Ale živou hudbu vřele doporučuji.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
orion: kolik si platila panu houslistovi za doprovázení při obřadu? taky bych chtěla živou hudbu, ale nemám vůbec představu kolik si za to můžou říct, nebo kde je shnánět...
Odpovědět
ahoj, my mame obrad v zamecke zahrade v bucovicich, taky shanim nejake trio nebo kvarteto, prijde mi to takove krasnejsi, nez tam pustit CD.. tak pokud mate nekdo zkusenost s nekym, budu rada za kontakt
Odpovědět
Profilova fotka
my máme obřad v Památníku A.Dvořáka na Vysoké u Příbrami a tam je jednou z "podmínek", že při obřadu hraje hudba A. Dvořáka - hrají to tam také naživo.o)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
martinan4 • Dnes v 11:16 Ahoj holky, přemýšlela jste některá o tom, že byste měla při obřadu živou hudbu? Mě by se to moc líbilo, přemýšlím o příčné flétně, houslích a zpěvu... Máte někdo zkušenost čeho se například vyvarovat a jaké skladby použít? Téma na hudbu při obřadu tady je, ale řeší se tam jenom reprodukovaná hduba.... Moc děkuji! chocolate22 • Dnes v 11:28 čauky mě se zmínila kamarádka co zpívá a bude nám asi zpívat s kapelou i u hostiny,že by mi zazpívala v kostele, říkala,že tak už zpívala Gospel a ačkoli jsem o tom neuvažovala tohle mě nadchlo a hrozně moc bych chtěla, aby to tak dopadlo. Bohužel ti neporadím čeho se vyvarovat neb to mám také zatím před sebou. martinan4 • Dnes v 11:33 Mě to právě přijde strašně romantický... repro hudbu má každý, tohle je méně obvyklé ;) V tom kostele to může být krásné, mají dobrou akustiku... My budeme mít obřad venku, tak snad to holky uzpívají :) Asi by to chtělo nějakou klasiku, jako třeba Ave maria, nebo Květiny bílé po cestě.. a pak bych teda chtěla, aby se naučily Hallelujah od Cohena... http://www.youtube.com/watch?v=WJTiXo... :) chocolate22 • Dnes v 11:38 ale mě autor zablokoval video pro autorská práva...,ale Hallejujah zní dobře tak to bude určo moc romantické, já osobně bych ráda něco né moc přeslazeného tak uvidíme co Kačka(zpěvačka), vymyslí. Obřad venku se mi moc líbí i hostina, ale já se bojím počasí takže kostel ze 17stol. mi připadá ideálka. chocolate22 • Dnes v 11:42 http://www.youtube.com/watch?v=j4Y7Ok... třeba něco takového by bylo fajn ale při počtu zpěvaček to asi nezrealizuju.....
Odpovědět
Profilova fotka
Ty jo, holky, neříkejte, že fakt nikdo nebudete mít u obřadu živou hudbu :)
Odpovědět
Profilova fotka
...živá hudba při obřadu je opravdu něco úžasného ;-) my měli duo - housle+čelo a bylo to nádherné, všichni brečeli, hráli mi mé oblíbené skladby (včetně Hallelujah), moc doporučuji všem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, my sháníme saxofonistu...nevíte o někom?
Odpovědět
tahle diskuze je tady už několikrát zadána a zase uzamčena, tak jsem zvědavá kdy to zase někdo zmkne :-D Já budu bude mi zpívat kamarádka v kostele,ale to už jsme si s martinan4 psaly v jiné diskuzi. ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
ahoj, prosím nějaké konkrétní kontakty na živou hudbu na obřad - nejlépe smyčcové trio či duo?? a také nejlépe okolí Slavkov, Brno nebo Vyškov. Děkuji ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
Profilova fotka
Neznáte někoho v Hradci Králové nebo okolí?
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Připojuju se ke Kajsav - my jsme taky díky mým úžasným kamarádům - hudebkářům z VŠ měli živou hudbu a byl to fakt doják...brečeli komplet všichni, nejvíc chlapi v čele s tatínkama a bratrama :-D Seskupení podobný, jako si přeje Domika: dvoje housle, příčná flétna a klavír + flétnistka ještě obstarala zpěv. Skladby jsem si objednala na tělo a organizaci jsem si vymyslela sama: při nástupu, odchodu a mezi řečí oddávající a italskýho svědka hrálo celý kvarteto. A při obou řečech hrál kámoš jen na klavír - jen tak zlehka a jemně hrál směs nejromantičtějších kousků, aby to nerušilo řeč, ale zároveň aby tam nebylo ticho. A jako bonus nám při výměně prstýnků zaznělo Já ti prstýnek dám ze Zlatovlásky, to bylo překvápko, který jsem vůbec nečekala a bylo fo fakt krásný. Holky, která z vás nad tím přemejšlí, jděte do toho! V době dnešních možností je fajn, že si všechno můžete vymyslet samy a hudebníci to už jen převedou do reálu. Bylo to fakt nádherný a jsem nadšená, že jsem si tu živou hudbu takhle obstarala. Zážitek tím byl fakt umocněnej mnohem víc, než kdyby tam hrála reprodukovaná hudba (mně samotný se i trošku příčilo, aby při takovým slavnostním momentu někdo seděl opodál za notebookem nebo přehrávačem a pouštěl hudbu).
Odpovědět
@radmarus A jaká skladby vám prosímtě hráli? A co zpívala ta flétnistka? Díky moc. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na úvod hráli svatební pochod. Mezi proslovama zazpívala kamarádka Ave Maria od Schuberta (ne tu klasickou Ave Maria, co zpívá třeba i L. Bílá). Ave Maria je manželova oblíbená a moji oblíbenou - Air od Bacha - hráli nakonec. A při proslovech zněl takovej mix všeho možnýho - ty písničky a skladby se prolínaly
Odpovědět
Mně se strašně líbí Alžbětinská serenáda...to je nádhera...
Odpovědět
Profilova fotka
Jo, ta je, tu mám taky ráda! Dobrej tip ;-)
Odpovědět
@radmarus Tu Ave maria zpívali německy? A tu Air hráli na odchod, nebo na gratulace? A co jste měli na prstýnky? Právě se taky rozmýšlíme jestli zamluvit zpěv nebo ne. Ale asi zamluvíme, když tak čtu tvé příspěvky ;-) @aimirin Ta je taky strašně krásná. Na příchod , nebo na gratulace:-))
Odpovědět
Profilova fotka
Ave Maria latinsky. Air hráli na gratulace, je dlouhá a dá se smyčkou popřípadě i natahovat podle dýlky gratulací. A na odchod zahráli zase svatební pochod, ale tu konečnou část. Nevím, jak ti to tady popsat, umím to jedině zazpívat :-D Často se to objevuje třeba ve filmech, když ženich s nevěstou opouštějí místo činu:-) A na prstýnky hráli Já ti prstýnek dám ze Zlatovlásky. Jestli přemýšlíš o zpěvu, tak fakt doporučuju. U nás začalo to slzavý údolí právě až v okamžiku, kdy začala kamarádka zpívat.
Odpovědět
@radmarus myslím, že vím o které části toho pochodu mluvíš:-) To je krásná skladba. A Ave maria teda hráli na podpis do matriky, nebo v které částí? Ten proslov se nějak skládá ze dvou částí? A Já ti prstýnek dám bylo taky zpívané? nebo to jen hráli? kolik skladeb jste měli celkem zpívaných? Já bych dala tak 2. jen nevím při jakých příležitostech. fakt plakali chlapi?
Odpovědět
Profilova fotka
No, my jsme ten obřad měli trochu složitější, protože jsme měli dva proslovy. Nejdřív mluvila klasicky oddávající. A protože manžel je Ital a na obřadu byli tímpádem i Italové, tak jsme si přes matriku zařídili, že po proslovu oddávající bude mít ještě proslov manželův svědek. Aby každá strana měla svý a obě měly tímpádem něco ve svý mateřštině. No a ta Ave Maria zazněla v pauze mezi českým a italským proslovem. A ostatní skladby byly jenom instrumentální. Protože ani víc příležitostí, kdy by bylo vhodný dát zpěv, nebylo. A s tím brekem - fakt přísahám, že jsem byla v šoku (příjemným samozřejmě :-) ), jak to chlapy dojalo. Brečely samozřejmě i ženský, ale všechno začal manželův táta s bráchou a můj brácha. Pak se přidal i můj taťka, no nikdy bych to nečekala...můj brácha je takovej těžkej kliďas a pohodář, kterýho nic nerozhodí a když mně pak líčil, jak to nezvlád....měl na starosti láhev na přípitek a měl ji vkusně zabalenou do ubrousku tak, jak se to společensky má. No a pak do toho ubrousku nakonec brečel :-D :-D :-D Hlavně, když můj manžel dával svý mamce pokyny, ať hlavně hned nezačne brečet, ona je takovej cíťa. No a nakonec to bylo tak, že mamka byla v pohodě, ale želví slzy ronil táta + brácha. Koukaj tam pořád nahoru, jakoby do nebe, aby jim netekly slzy:-)
Odpovědět
@radmarus nemáš to vido, strašně ráda bych ho viděla :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D Táta a brácha :-D :-D :-D :-D
Odpovědět
:-D Brečel do ubrousku :-D :-D :-D Tos napsala fakt vtipně :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
No já jsem měla záchvat smíchu hned odpoledne po svatbě, když byla odpoledne taková volná chvíle, kdy jsme seděli v chládku na zahradě v restauraci a lidi tam začali jeden přes druhýho sdělovat dojmy z obřadu. Já jsem koukala jak puk, co všechno jsem se dozvěděla. Naměkko byli všichni, kromě ženicha a nevěsty. My jsme si tam tak stáli před tou oddávající, v klídku a pohodě a nevěděli jsme, co se nám děje za zády, že tam všichni brečej:-))) Video mám, ale bohužel jsem ho dostala na DVD vypálený v jednom kuse a já to neumím nakouskovat na části a vysekat z něj jen ten obřad...
Odpovědět
@radmarus pobavilo fakt :-D se vůbec nechtělo brečet a oni brečeli? Já doufám, že nezačnu brečet já :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ne, já jsem si to naprosto užívala a byla v pohodě. Dokázala jsem přesně registrovat řeč jak českou, tak italskou, věděla jsem, co zrovna hrajou...každej detail jsem si užila a byla úplně v klídku. Až jsem se divila, protože tady na brms čtu spíš opačný zážitky - jak si nevěsty z obřadu nic nepamatujou, a když, tak mlhavě a pak si to teprv všechno vychutnaj zpětně na videu. To u mně to teda bylo úplně jinak a i lidi to tak vycítili... tolik jich mně pak říkalo, jak z nás bylo cejtit, že si to prostě a jednoduše užíváme...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
ahoj, prosím nějaké konkrétní kontakty nebo aspoň název na živou hudbu na obřad (stačí třeba 2-3 lidi) ?? a také nejlépe okolí Slavkov, Brno nebo Vyškov. Děkuji
Odpovědět
ahoj, prosím nějaké konkrétní kontakty nebo aspoň název dua nebo tria na živou hudbu na obřad (stačí třeba 2-3 lidi) ?? a také nejlépe okolí Slavkov, Brno nebo Vyškov. Děkuji
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?