Budete mít vlastní CD na svatbu místo kapely?

Ahoj holky :-) . Volíte některá tuto variantu, že nebude DJ, nebude kapela, ale budete mít vlastní CD? Jak jste ho vytvořily? (fakt nevím :-) ). Dají se písničky stahovat z Youtube? Jaké písně jste volily a kolik? Děkuji moc!! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, já stahuju mp3, snažím se hitovky, čím víc známá, tím líp, hodně ty starší (přecejen máme hodně tetiček a strýčků) a hlavně hodně rychlý, taneční...Pak taky pár slaďáčků a naše oblíbené písničky. Stáhni toho co nejvíc, bude hrát hudba několik hodin:-) průměrná písnička má 3 minuty... z YTB lze stahovat pokud na to máš program. Ten se dá stáhnout ale bohužel nevím, jak se jmenuje....
Odpovědět
@snajluska Děkuji :-) . A kde stahuješ?
Odpovědět
Ahoj, my si taky budeme pouštět vlastní CD...čili stejně jako snajluska hledám a stahuju hity minulých let a pak to všechno vypálím na CD:-) Hledám nejvíc na ulož to.
Odpovědět
Ahoj, jelikož máme menší svatbu a po hostině se jede slavit domů na zahradu, tak jsme také vybrali hudbu dle našeho výběru. Mám stáhnuté hity minulých i současných let, aby se zaposlouchal každý 8-) Stahovala jsem také na ulož to.cz a pak na mp3s.nadruhou.net a nebo ulozmp3.cz
Odpovědět
Profilova fotka
ano my taky .. zrovna se na to chystám, budu to mít vše na flašce páč je to tam připravené na usb...aparatura je tam dobrá...takže si udělám hezky složky a bude...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
ahojky, me prijde mit DJ o hodne praktictejsi - on sam tak nejak pozna podle nalady, co se zrovna hodi - obcas hodi do mikrofonu komentar ze ted bude tanec s maminkou a ted ze pro novomanzele a kdyz je tam potreba neco rict je po ruce mikrofon a kdyz vidi ze zabava upada hodi nejakou hitovku nebo naopak neco na zklidneni - prijde mi to hodne dulezi - nemuset se o to starat a spravny dj hodi do spravne nalady vzdy ten spravny song
Odpovědět
Nejprve jsme chtěli řešit hudbu také CD, ale nakonec nám to bylo rozmluveno. V restauraci kde budeme mít hostinu prý už svatby kde se pouštělo jen CD zažili a byly to nejhorší svatby. Nikdo se neměl k tomu aby hudbu pouštěl, písničky "neseděli" k aktuální situaci, prý to spíš připomínalo smuteční hostinu než veselku. Po dalším povídání s rodiči, přáteli,... jsme se rozhodli pro kapelu... tedy spíš duo. Všichni to s nadšením vítali a ani nám to neudělá takovou díru v rozpočtu (cena je 400/hodinu, jsou ověření). Je to dobrý kompromis.
Odpovědět
Nám nejde o peníze. Ale bude nás asi 20, většina lidí netancuje, bude to v salonku který je tak zhruba pro nás a měli jsme možnost i jendoho pána co zároveň hraje a zpívá, ale myslím že by to bylo moc hlasité a nemohli jsme si povídat a bylo by mi ho líto, že hraje a ostatní netancují. Tak půlka odpoledne odjede a zůstaneme tam my mladí a myslím, že se to už víc rozjede :-) . Jde mi spíš o něco do podkresu a třeba když tam bude nějaká dobrá tak se chytnem a půjdem tancovat, to nevím :-) . A jaký máte konkrétnější výběr písní? Asi to dám taky na flashku a pak ta´tkovi ať s tím něco provede nebozjistím jak je to s aparaturou, říkali že možnosti tam jsou a něco jsem viděla, ale blíž to nezkoumala.
Odpovědět
Profilova fotka
Nebudem mit kapelu, ani me nenapadlo ji shanet. Budem mit zvukare na obradu, nebot ten bude venku u reky, tak tomu dame nakou hudbu na prichod a tak. V restauraci pri hostine predpokladam, ze bude slyset jen zvuk cinkajicich priboru. Na mejdan a grilovacku vecer by uz nemeli byt ani deti, ani priznivci dechovky, takze si natahame hudbu na flashdisc a kolemjdouci to budou poustet. Netusim, zda bude nekdo tancovat ani vlastne netusim, kdo tam dorazi. Uvidime
Odpovědět
Profilova fotka
@framboise stahuju různě, na uloz.to, mp3 nadruhou, stahuj mp3, uloz m3. V rádiu třeba hrají něco pěknýho, tak to najdu a stáhnu, no a při té příležitosti projdu i ty stránky, co tam ještě maj í zajímavého...
Odpovědět
Já chci 100% naše cd, resp. playlist v počítači. Bude to z hudby, kterou máme rádi, která nás charakterizuje, která je pro nás oba důležitá. Konkrétně rock, starší i novější, trochu metalu. Na hosty budu brát ohled v tom směru, že budu vybírat takové ty známé věci, co se líbí všem a vyřadím takové ty hodně diskutabilní. Tancovat se stejně nebude, určitě ne přes den. Svoje hosty znám, a těch pár výjimek, co to nemusí, má prostě smůlu, nechci sestavovat nemastnou neslanou svatbu s úmyslem zavděčit se všem, což stejně nejde.
Odpovědět
Článek se načítá
já mám svatbu i hostinu večer. Budeme mít CD. Udělám několik variant - rychlé (taneční), pomalé, k večeři (takové co jsou úžasné, ale moc se na ně tančit nedá) a pak české a slovenské hitovky. Napíšu soupis CD a písniček k přehrávači a podle nálady můžeme přepínat:)
Odpovědět
A bylo by blbé, dát do playlistu vše a nechat to přehrávat náhodným výběrem? Aspoň by byla změna a nikdo by netušil co bude hrát dalšího. A třeba jen jednu složku na večer - něco akčnějšího a jednu na ty tance - jako je první manželský atd.
Odpovědět
@framboise My to tak v podstatě máme :) Máme cca 8 hodin hudby - většinu jsme už měli doma, pár písniček se stáhlo z YT...
Odpovědět
@airawen já budud muset stahovat, bojím se, že většina by neměla stejný hudební vkus :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ziva kapela je ziva kapela a to mi nikdo nevymluvi. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
No já myslí, že někam se ani živá kapela nehodí - přece jen živá kapela potřebuje prostor a navíc ono to vypadá trochu divně, když je na svatbě 20 lidí a k tomu pětičlenná kapela. My když pořádáme nějaké menší oslavy, tak se taky vezme noťas s doprými repráky, hodí se do playlistu nějakej super výběr a už to jede.... Určitě by to chtělo hooodně skladeb a namixovat něco pomalejšího s něčím rychlejším, plus i něco pro starší lidi. A nechala bych to přehrávat taky náhodně
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer, nechci Vám brát Vaše iluze o vlastním pouštění CD na svatbě, ale stejně to bude muset skončit tak, že někdo bude stát u hifi věže nebo ntb a měnit CD, podle toho, co zrovna budete chtít slyšet a na co budete chtít tancovat (a možná dojde i k dohadování, co zrovna kdo bude chtít slyšet...) --> to už je z něj vlastně DJ amatér :-), proto je opravdu lepší mít DJe profesionála... Je tu a tam potřeba něco říci do mikrofonu, něco okomentovat, atd. Nezapomeňte, že to má být jeden z nezapomenutelných dnů a večerů ve Vašem životě, tak si ho sami nepokažte a objednejte si profesionálního DJe... :-)
Odpovědět
@jdobsovic Upřímně, to, co popisujete, je pro mě docela noční můra. Přesně tak si svůj důležitý večer nepředstavuju. Lidé jsou různí.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud souhlasíte s mou reakcí výše na pouštění vlastní hudby, tak více se dozvíte v mém profilu... Váš DJ-nasvatbu.cz
Odpovědět
Profilova fotka
@ani00 To máte pravdu, lidé jsou různí... Myslím, že svatební oběd by si také nenechali uvařit někým z hostů (pokud by to tedy zrovna nebyl profesionální kuchař :-) ). Šetřit je potřeba, ale ne vždy je to ku prospěchu věci... Pokud máte zájem, více informací najdete v mém profilu.
Odpovědět
@jdobsovic To si právě myslíte špatně. Ale to je fuk. Abych dala reálný argument a ne jen osobní antipatii k vašemu způsobu sebepropagace - vlastní CD je osobní věc, výrazně osobnější než najatý DJ nebo kapela. A já si myslím, že svatba má být osobní záležitost, o těch dvou a těch, co je mají rádi. Dneska se všechno objednává od dodavatelů - hudba, jídlo, další jídlo, sladké, perníčky, kytky, výzdoba... a myslím, že je to škoda. Jasně, že je výsledek profesionálnější, zapůsobí na závistivé tetičky, ale já ten osobní rozměr potřebuji.
Odpovědět
@jdobsovic Dávat několik tisíc někomu, kdo pouští CD? :-D Navíc další cizí člověk na kterého nejsme zvědaví na naší rodinné svatbě :-S V téhle diskuzi zřejmě zákazníky nenajdete.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít noťas, play list romantiky, play list tancovací a pak něco pro kluky a podle nálady se to přehodí a dá náhodné přehrávání. Pokud někdo (my ;)) něco bude chtít, tak si to prostě pustí. Lepší než se dohadovat s Dj co jó, co né ;)
Odpovědět
tak jsem nad tím taky přemýšlela, ale musím říct, že to nakonec vyhrál DJ, děláme si sami tolik věcí, že alespoň něco svěříme odborníkovi, je to supr týpek na schůzce jsem se s ním tak zakecala, až jsem zjistila, že zná i některé hosty osobně, už teď mi přijde hrozně známý. Dělá to roky a nechce za to moc a bude hrát tak dlouho, dokud bude pro koho. Doporučil mi ho spolužák, který se žení 14 dnů přede mnou a taky mu bude hrát. Oběd bude v klídku a mezi 3 a 4 odpolední přijde. Prý můžu napálit i CD s písničkami, které chci a on je ve vhodnou chvíli zařadí. Všichni se těšíme.
Odpovědět
Nevěsty jak to tady čtu, nic proti nikomu kdo nechce DJ, ale bude pouštět vlastní CD. Ale jednu věc bych rozhodně tady neprezentoval a to, že odkud stahujete hudbu, atd. Říká Vám něco porušení autorských práv? A to je taky rozdíl mezi profesionálním DJem, který většinou hraje z originálních hudebních nosičů a neporušuje autorské práva.
Odpovědět
Souhlasím s názorem, že živá kapela je živá kapela....informace najdete na mém profilu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já stahuju písničkou od 90.let až po současnost. Nezdá se mi na tom nic špatného, když někde v koutku zapneš noťas, nebo rádio. Je to prostorově úspornější a pokud máš omezené finance, tak si myslím, že CDčko je fajn :)
Odpovědět
@vecirek To jsou teda kecy. Samotné stáhnutí pro osobní potřebu u nás není nelegální (mohly bychom se bavit o morálce, ale to by byla jiná diskuze, která se nicméně vedla už milionkrát). Nelegální je až sdílení, nakolik je svatba jakožto rodinná událost osobní potřebou a nakolik jde o veřejnou produkci, to už bych nechala na právníkovi. Každopádně, pokud by šlo o veřejnou produkci, tak bys i jako DJ měl povinnost platit poplatky OSA a posílat jim seznam toho, co budeš hrát, nezávisle na tom, jestli hraješ z koupeného CD nebo vypáleného. CD se také kupuje pouze pro osobní potřebu, za veřejnou produkci se musí platit další poplatky. A nevím, jaká varianta je horší, jestli ta, že to nevíš, nebo ta, že schválně mystifikuješ.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?