Zvát na svoji svatbu lidi jen proto, že jsem byla já na jejich svatbě?

Profilova fotka
Ahoj, zajímalo by mě, zda se ještě dodržuje zvyk - já tobě na svatbě, ty mně na svatbě. Byla jsem před několika lety na svatbě kamrádce, se kterou se teď už vůbec nevídám a nevím, zda ji mám tedy pozvat na svoji svatbu.........................
Odpovědět
Profilova fotka
ano
Odpovědět
Profilova fotka
Zalezi jaky mate vztah. Pritel byl svymu ksmaradovi na svatbe a ted by mu to rad oplatil, ale ja se s jeho zenou nesnesu, dela mi naschvaly a uprimne nechci ji tam, tak uvidime jak to dopadne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@adrisek11 Pokud se nebavíte, tak bych ji nezvala. Taky mám sestřenice a bratrance, kterým jsem byla před 8. lety na svatbě a nezvu je. Nejsme téměř v kontaktu a rozpočet také není nafukovací :-) Zvu jen ty, se kterými v kontaktu a chci je mít vedle se v náš velký den :-)
Odpovědět
mám úplně to samý, byla jsem kámošce na svatbě ale na svojí ji nezvu, ani oznamko jsem jí neposlala, ale ví že se budu vdávat. Nevídáme se, tak nemám důvod. :-)
Odpovědět
Pozvi si toho, koho tam chceš. To, žes před lety byla na něčí svatbě pro mě není důvod.
Odpovědět
Nemyslím, že by to byl zvyk, je to spíš slušnost, jako v případě jakékoliv jiné oslavy. Ale pokud chceš malou svatbu (ať už z finančních nebo jiných důvodů) nebo pokud nejste vůbec v kontaktu, tak se určitě dotyční nebudou zlobit, když je nepozvete.
Odpovědět
kromě nejbližší rodiny, kerou bych na svatbě chtěla (kdybych musela mít normální svatbu s nějakejma hostama:-D) nebo spíš by tam chtěli bejt určitě oni, at s nima mám různě vřelej vztah, bych se řídila pocitem.... jak se s těma lidma prostě můžu. zvát někoho proto, že mě zval na svatbu, mě moc nezajímá...možná by se dotyčnej urazil, ale to je jeho problém. já taky respektuju pozvaný hosty jinejch lidí. není to směrodatný.
Odpovědět
Ahoj, já tohle taky řešila. Moje bývala spolubydlící z koleje mě pozvala na svatbu, ale pak už jsme se moc neviděly. Nejdřív jsem si říkala, že ne, když už se nevídáme, ale když mi jednou jen tak zničehonic volala (o svatbě nevěděla, volala jen, aby se zeptala, jak se mám), tak jsem jí pozvala. Přišlo by mi neslušné to neudělat a navíc bych nechtěla, aby se urazila. Přeci jen jsme spolu něco na koleji zažily :-) Ona je ale slušná a ví, že svatba něco stojí, takže sama od sebe řekla, že dorazí jen na obřad. Nicméně já třeba neočekávám automaticky, že kamarádi, které jsme pozvali, nás taky pozvou, takže spíš záleží, jaká je tvá známá. Jestli by jí to urazilo nebo ne.. Já upřímně nejsem zastánkyní toho zvát každého, jen proto, že se to musí, ale ani nemám ráda takový ten agresivní postoj, že tohle je moje svatba a já si budu dělat, co chci. Pokud jste jen známé a už se nevídáte, tak to nech být. Ale pokud jste byly dobré kamarádky, tak tohle je třeba možnost, jak znovu oživit vztahy.
Odpovědět
Tak ji pozvi jen na obřad, ale pokud jsi byla i na následné party, považuji to za slušnost.
Odpovědět
Profilova fotka
Pozvi ji jen, pokud o to stojíš. Nemáš-li jiný důvod než "ze slušnosti", nezvi ji. Kdyby byla celá svatba stylem "je to slušnost; na oplátku nebo, aby se neřeklo", nemusela by ses taky doplatit a ještě by to byl paskvil, který by nebyl ve výsledku podle tvých představ ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pozvi si,koho chceš,není to povinnost ani nutnost,záleží na každém a jaké máte vztahy a tak.Já kdybych měla zvát všechny,na jejichž svatbě jsem někdy byla,tak by to už ani nešlo,s většinou lidí už ty kontakty neudržujem.ale je to na tobě,jak si to uděláš,nedělej to za každou cenu,to nedělá dobrotu!
Odpovědět
No, v některých rodinách se to tak dělá... Sice nevidím smysl takového pozvání, ale třeba kamarádka měla svatbu o 130 lidech - většina z její strany, protože jsme byli na svatbě xxx, tak ji musíme pozvat i s protějškem a dětma... Sama se necítím být dlužníkem někomu, komu jsem byla na svatbě - když se to vezme do důsledku, tak každý donese svatební dar, takže jsem "nežrala zadarmo" :-D Takže bych zvala podle vlastního uvážení. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
měla jsem to stejné, byla jsem kamarádce, a pak i ona čekala pozvání. Nepozvala jsem jí, pač se nevídáme a stejně to byla spíš kamarádka mého ex než moje, sice se známe od základky, ale kámošky jsme nikdy nebyly. Žijeme každá v jiném městě. Takže pokud to máš podobně, nemusíš jí zvát :) a hlavně svatba je tvoje a ženicha :) dělejte si vše podle sebe :)
Odpovědět
Zalezi, proc se nevidate. Jestli uz si nemate co rict, nemate spolecny kamarady, je nepravdepodobne, ze by pozvani v teto situaci vubec ocekavala a jeste mene pravdepodobne, ze byste jeste nekdy prisly do kontaktu a nejak ty vztahy zase navazaly, tak bych ji nezvala. Jestli se naopak nevidate napr.kvuli tomu, ze bydlite v jinych mestech, ale mely jste si kdysi hodne co rict, obcas si napisete alespon kratkou zpravu ''jak se mas?'', a stojis o to, abyste se zase sblizily, tak ji pozvi :)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem to tak měla. Nakonec jsem poslala jen onamko, ale nezvala jsem. Přijeli se ale podívat a pogratulovat. A protože se několik lidí z hostiny omluvilo, pozvala jsem je na místě na hostinu. A později jsme se začali zase vídat.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to zažili z druhé strany. Před rokem jsme měli svatbu a pozvali jsme na ni mimo jiné jedny "kamarády". Nejhorší bylo, že jsme je tam ani nechtěli, plánovali jsme malou svatbu, ale holka se mi tam se svým "A to jsme jako všichni zvaní?" v podstatě vnutila. Teď se brali oni a nedostali jsme ani oznamko. Musím říct, že mě to HODNĚ mrzelo a takové lidi už ani nepovažuju za kamarády.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
ha, máš svatbu den po mě :-D my jsme čtyři roky zpátky byli na svatbě přítelovým známým..já je dohromady viděla tak pětkrát...oni bydlí v Praze, my na moravě..máme už přes dva roky dceru, ještě ji ani neviděli..když přijedou na moravu, za náma se nestaví, dřív přítel když jel služebně do prahy, tak se jim ozýval a chodívali na pivo, ale o nich to neplatilo..teď naposled v srpnu měl přítel oslavu třicítky a pozval je a oni den před tím napsali, že jim to nevyjde...takže nám opravdu není blbé je nepozvat...máš tam mít lidi, kteří ti jsou blízcí a kteří se zajímají o tvůj život, z povinnosti bych nikoho nezvala, ještě k tomu, když se s tou osobou nevídám..takže za mě, nezvi ji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?