Zvaní kamarádů

Profilova fotka
Ahoj holky, takové asi velmi časté téma, ale zajímal by mne váš názor. Chci dávat do tisku oznámení a vše se již formuje do konktrétních čísel. Jde mi o hosty - kamarády a koho pozvat či nepozvat. Já mám v práci poměrně velký tým lídí 15 - kde se s některými bavím více a s některými méně a ted mi jde o to, zda bude blbé, když pozvu třeba polovinu lidí (prostě ti, se kterými si více rozumím) a ještě bez partnerů. Přítel to bude mít také tak. Jsme omezeni počtem (max 50 lidí). Dále mám ten samý problém s kamarády z naší party. Je nás také poměrně dost a já vím, že nemohu pozvat všechny. Jeden člověk se mi nezamlouvá, už jen kvůli tomu, jak vulgárně se chová (a zrovna ten mi psal, jaké je štěstí, že se moje svatba nekreje s jeho bratrovo svatbou, aniž bych mu říkala, že ho mám v plánu pozvat či tak). Setkaly jste se někdy s tím, že by vám někdo vyktnul, že jste ho /jí nepozvaly, nebo, nenastala taková trapná situace? Díky moc, J.
Odpovědět
@jancaben Ahoj,take jsme omezení počtem (40lidi). V práci taky mám cca 20 kolegu a zvu jen 6lidi bez druhé polovicky (budou hezky spolu) .A ostatním jsme řekli ze bohužel nemůžeme pozvat všechny ze jsme omezeny počtem lidi a ze když to někdo zruší tak je pozveme ještě dodatečně. A zveme si jen ty ke kterým máme nejblíž.
Odpovědět
Troufám si tvrdit, že téměř každý se před svatbou potýká s dilematem koho pozvat a koho ne... A taky si myslím, že snad každý se setká s tím, že se někdo z jeho okolí urazí, že nebyl pozván. Nicméně to jistě není důvod pro to pozvat ty, které pozvat nechcete. :-) Myslím, že je úplně normální, že nelze pozvat všechny kolegy - já jsem třeba pozvala jen jednu kolegyní s partnerem se kterou si rozumím nejvíc. Jen pozor na to, ať se někdo nepozve sám (viz ten vulgární známý o kterém píšeš.)
Odpovědět
Řešila bych to tím, že když se takhle někdo pozve sám, tak mu říct, že na obřad se samosebou přijít podívat může a je srdečně zván, ale na hostinu z důvodů omezených možností bohužel. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jakékoli rozhodnutí ohledně zvaní a nezvaní není blbé, pokud je upřímné a pokud jej těm lidem upřímně vysvětlíte. Je to vaše svatba. Rozhodně se vyplatí na pozvánky velmi jasně napsat, koho zvete pouze na obřad a koho i na následnou oslavu. Na obřad se pak hodí pozvat úplně všechny, aby se nikdo necítil odstrčený. Ale v dnešní době si nedovedu představit, že by se kolega mohl urazit kvůli nepozvání na oslavu - ta se běžně dělá pouze pro rodiny a nejbližší přátele.
Odpovědět
Strašně moc jsem řešila to samé. Měli jsme strach, abychom se někoho nedotkli tím, že ho nepozveme. Měla jsem strach, abychom se někoho nedotkli tím, že nepozveme jeho partnera,ale zároveň jsme tam nechtěli mít cizí lidi, se kterými se nestýkáme. Nehledě na to, že mám také ve svém okruhu přátel takové, které na svatbě prostě nepotřebuji/nechci mít. Nakonec jsme to vyřešili tak, že jsme z kamarádů pozvali pouze páry,které známe oba dva (v našem případě je to pouze svědkyně s partnerem a jeden náš kamarád s přítelkyní, ostatní partnery nemají) a zbytek jsme zvali jen na obřad.To se nikoho nedotkne a nemůže nikdo říct, že jsme na ně zapoměli. Ale my to třeba chceme pojmout spíše jako rodinnou událost. Chápu, když chce mít někdo na zábavě i více kamarádů. Ale pak nastává to dilema no... :-| Osobně si myslím, že pokud dotyčný má vážný vztah, tak určitě pozvat s partnerem nebo vůbec/jen na obřad. Tam ti může být fuk kolik bude lidí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
na tohle téma je tady opravdu hodně diskuzí, stačí pohledat a narazíš na nespočet různých rad. Většinou převáží dva názory - "je to vaše svatba, tak si udělejte, jak sami chcete" a "pozvat kamarády bez pratnerů je urážlivé, když na to nemáte, tak nedělejte velkou svatbu". Chápu, že potřebuješ, aby někdo zhodnotil tvou konkrétní situaci, ale nakonec se stejně budeš muset rozhodnout sama, co je důležité pro vás dva (peníze, malá svatba, kamarádi atd.). Osobně jsem se setkala i s tím, že se člověk urazil: kámoška se vdává, ale mají opravdu malou svatbu jen obřad a oběd s rodiči a sourozenci. Holky, co ji máme rády, za ni máme radost, uspořádaly jsme jí rozlučku a složily se na dárek. Nikoho ani nenapadlo se urážet, vždyť jde o malou rodinou svatbu. Přesto se na ni jedna z holek stejně urazila, že ji nepozvala a nebaví se s ní (a to bydlí v jednom domě). Takže pokud se někdo bude chtít urážet, tak se urazí i kdyby nevím co... My třeba zase máme svatbu větší, takže zveme všechny hosty s doprovodem. Za prvé proto, že se necítím dostatečně kompetentní k tomu, abych posuzovala, kdo má vážný vztah a kdo si nezaslouží přivést přítelkyni a za druhé proto, že ve větší skupině lidí se nebudeme moct věnovat všem celou dobu, takže chceme, aby si to i naši hosti užili a ne aby postávali v koutě, protože nikoho neznají a nemají si ani s kým zatancovat. Vy musíte sami zvážit v jakém duchu a velikosti chcete svatbu mít....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?