Zesnulá maminka - jak si ji připomenout na svatbě?

Profilova fotka
Poraďte prosím, můj nastávající muž má maminku po smrti, byl na ní vcelku dost upnutý a vím že ho trápí a je mu líto že nemůže být v jeho velký den s ním.... Jsme domluveni že mě odvede k oltáři jeho taťka (kterého nemám zase já) a moje mamka odvede mužíka. Nenapadá Vás něco, jak to udělat aby tam symbolicky tu mamku měl? Vymyslela jsem fotku v kapsičce košile (na srdci), s tím že bych mu to ale řekla až po obřadu, protože on je trošku cíťa a nerozdýchal by to. Nebo něco jiného?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
ježíš já brečim, jenom to čtu ;-(
Odpovědět
Ahoj. Můj přítel také nemá maminku, a moc ho trápí, že tam nebude. Myslím, že by mu tohle asi radost udělalo, dojalo.
Odpovědět
Profilova fotka
nebo nemá nějaký dárek po ní? co šperky po ní, kdyby sis vzala na sebe??? To by koukal...
Odpovědět
Profilova fotka
Já měla jen nedaleko oltáře zapálenou svíčku.. Oddávající jen v úvodní řeči vysvětlil, že hoří za všechny, co tu s námi nemohou být...
Odpovědět
Profilova fotka
@sendy12 to je krásný! Šperk mi půjčuje jeho babička :) štrasový náhrdelník, ale je fakt že se zkusím tchána poptat :)
Odpovědět
Profilova fotka
@blondynaa určitě, a když ho pozná, o to líp:-)
Odpovědět
@blondynaa A co udělat pak na odpoledne nějakou prezentaci? Ale udělat to i vtipně, ať to není zas jen smutné. Držte se!
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s tou fotkou, nebo nějakou maličkostí, která mamince patřila, i ty její šperky (pokud to tedy přítel pozná). I ta svíčka je dobrý nápad, ale aby to přítele taky nedostalo, pokud je citlivější... Mě se moc líbí tento nápad, pokud se svatba koná bez někoho velmi blízkého (je to tedy až po svatbě, ale jako vzpomínka krásné) http://g.cz/canon-matka-vzdava-svateb...
Odpovědět
Profilova fotka
@poinsettia to je úžasný...a zase brečim...
Odpovědět
Ahoj a znala jsi jeho maminku? Co treba udela kvetinovou vyzdobu a kyticku z kytek co mela rada, nebo zvolit barvu svatby, v jeji oblibene? Nebo něco co bylo její, naušnice, prstynek, retizek, vzit si na sebe.... Pokud nic takoveho, tak kazdopadně ta fotka je dobrý napad. Tvuj muz bude mit uzasnou zenu :-) @blondynaa
Odpovědět
Je mi to moc líto :-( Ale nic takového bych nedělala. Tvůj přítel má maminku pořád v srdci (a bude ji tam mít navěky) a myslí na ni možná častěji, než si myslíš. S vedením k oltáři jste to vymysleli znamenitě :-).. Ovšem tahle gesta (fotka v kapse, brož na kytici - u nevěsty, svíčka) mi přijdou, že spíš lidi rozesmutní. Osobně bych to tak na své svatbě určitě nechtěla. Kdo si chce na někoho zesnulého vzpomenout, ten to udělá. Kdybys měla šperky po jeho mamince, tak si toho třeba všimne a rozbrečí se a bude myslet celý obřad na maminku, místo aby se radoval, že si bere nejlepší ženu pod sluncem.
Odpovědět
Možná by bylo fajn po svatbě zanést na hrobeček nějaké kytice ze svatby..
Odpovědět
Článek se načítá
@poinsettia velmi zajímavý nápad! mě se tedy líbí i ta zapálená svíčka za maminku - jak při obřadu tak klidně při hostině :-) plus se mi taky líbí ten medailonek s portrétem, to už tu někdo jiný taky někde psal a na fléru dělají... no a pak se tu jedou řešila i kytice - že lze udělat jakoby kytici pro maminku, která bude mít svoje místo na obřadě a eventuálně i na hostině - tam, kde by seděla, bude mít svoji kytici - třeba tvoji v menší verzi - no a pak druhý den ji zanést mamince na hrob.... ale záleží na tom jak to cítite a asi bych se spíše s přítelem domluvila, aby ho to pak moc nerozhodilo, myslím, že když to bdue vědět dostatečně dopředu, snad by to mohlo být ok ;-) pak lze taky jako vzpomínku udělat album, kde budete mít fotky, když jste byli malí a pak i s rodinou, sourozenci a můžete je doplnit popisky - zkrátka takové album s fotkami na svatbě ;-) a zmínit o mamince se můžete i ve svatebních novinách pokud máte-to už jsem také viděla-takovou vzpomínku...
Odpovědět
Ahojky, můj muž přišel o milovanou maminku před dvěma lety. K oltáři ho nikdo nepovede, přijde první a bude na mě u oltáře čekat (tam mě také prvně uvidí v šatech). Před obřadem zaveze svatební kytičku mamce na hrob a původně tedy chtěl na mamky "česné místo" na hostině dát její malou fotku nebo kytku, ale asi tam nakonec nebude chtít dát nic. Jen prostě zachováme to místo vedle taťky prázdné, neposadíme tam babičku ani nikoho dalšího. Prostě to bude její čestné místo. Ale děkuji za nápad s fotkou do saka, zkusím mu to navrhnout, to by mohlo být fajn.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja budu mit na kytici pripnutou broz s fotkou meho milovaneho dedy. Byl pro me vsim. Porad ho nosim v srdicku. Byl to ten nejlepsi deda co jsem. Si mohla prat hrozne me mrzi ze se mnou nemuze byt. A proto at si kazdy rika kdo chce co chce tak ho tam proste budu mit. Vim ze to vyzni blbe ale myslim si ze sveho nastavajiciho mi seslal on oni jsou si hrozne podobni jako vnitrne a povahou. Oba nadevsechňo miluji a jsou pro ke vsim i kdyz taky jeden z nich neni.:-)
Odpovědět
Já bych dala někam velkou fotku a k ní svíčku - něco ve stylu ,,s láskou a úctou vzpomínáme na ty, kteří tu s námi dnes nemohou být"
Odpovědět
Profilova fotka
@kvetous No to už mi přijde takové moc smutné až pohřební. Na svatbu patří radost a veselí, a líbí se mi proto spíš jen takové nenásilné naznačení, že se na nejbližší vzpomíná. Nemusí z toho být pieta.
Odpovědět
Profilova fotka
Moje kamarádka, které zemřela maminka, měla na svatbě na místě vedle tatínka prázdné místo s kyticí, kterou pak druhý den zavezli na hrob. Já na své svatební kytici měla oboustranný medailonek s fotkou dědy a babičky, kteří s námi již nemohli být. Bylo to čistě jen pro mě, chtěla jsem je tam. Ještě dřív, než jsem objevila beremko, věděla jsem přesně, jakou fotku jednou budu mít na kytici. Nikdo to nevěděl, nikomu jsem to neukazovala, ale samozřejmě si toho všimli a bylo to dost emotivní. A to jsme všichni docela ranaři.... Líbí se mi ten nápad s tou fotkou v klopě nebo odnesení "kytice pro maminku" na její hrob. Ale určitě bych z toho, ať je to sebesmutnější situace, nedělala extra pietní událost. Svatba je veselá akce a ti, co už s námi nejsou, by si jistě přáli, abychom se v takový den hlavně radovali.
Odpovědět
Ahoj. je mi to líto. já jsem jako dítě přišla o tatínka a manžel na svatbě už neměl ani jednoho rodiče. Den před svatbou jsme si udělali čas a vydali se na hřbitovy (i když vím, že před svatbou je největší fofr, tak pro nás bylo důležité si ten čas udělat. Na hroby jsme dali stejné květiny jako svatební a myrtu s vývazkem.
Odpovědět
Profilova fotka
libi se mi šperk, kytka na hrob a medailonek do kytky a fotka v klope...nic vic asi ne. jelikoz spachala sebevrazdu pred 5ti lety tak je to pro celou rodinu stale dost emotivni a velka fotka atd ne.... to by vesely den upadl do smutku
Odpovědět
Profilova fotka
ja prisla o maminku pre 3 mesici...pro me to byl nejdulezitejsi clovek ktereho jsem chtela na svatbe mit bohuzel uz to maminka nestihla...tata o me nejevi zajem...ja si chci poridit medailonek s fotkou..k oltari pujdu sama....na hostine bude vedle me prazdne misto....2.volne tam mit nechci...na hrob s kytkou nemuzu, protoze je 400 km daleko tak alespon takhle
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, mně v lednu zemřel taťka, za měsíc mám svatbu, tak děkuji za inspiraci. Teď mě ještě navíc straší moje babička (94), že prý kdyby umřela, ať svatbu neruším, když si vzpomenu, že mi taťka taky říkal, že do jara tady nebude, tak je mi z toho hrozně, i když jsme s tátou neměli úplně super vztah, ale on na rozdíl ode mě nikoho jiného neměl.
Odpovědět
Profilova fotka
mně už takhle 90ti letá babička straší posledních 10 let :-D pořád vyhrožuje a hecuje, že se chce dožít dalšího pravnoučátka...
Odpovědět
Taky jsem se s tím bohužel setkala :( V pondělí mi umřel tolik milovaný dědeček,který se tolik na svatbu těšil. Svatbu máme 11.6. V kostele za dědečka bude hořet svíčka a u oběda nám bude pronášet proslov farář společně se pomodlíme a taky nechám ,aby měl dědoušek svoje místo u stolu a bude mu tam hořet svíčka. Kytičku povezu na hrob až druhý den,jelikož bych to ve svatební den asi nerozdýchala :(
Odpovědět
Profilova fotka
Nejlepší je podle mě dát mu tu fotku maminky do kapsy, tak aby ji neviděl, a potom mu o ní ve vhodné chvilce (když bude třeba smutný), říci (něco jako "vždyť mamka je tu s tebou..."). Nic viditelného, zvlášť při obřadě (třeba v "projevu"), bych tam nedělala - mohlo by ho to rozhodit, rozbrečet a nemohl by se pak soustředit na to hlavní - na tebe a na to, že je to VÁŠ den a že se má soustředit hlavně na tebe. A květina na volné místo u stolu je také pěkná vzpomínka. Jde o to, aby víc nemyslel na ni, než na tebe. Šperk může být taká taková fajn symbolika, že po mamce přebíráš "žezlo", ale taky bych se možná bála, kdyby to hned poznal a aby se při obřadu nerozbrečel... zkrátka pro to hlavní, pro obřad, bych ho radši "nedráždila"... aspoň tak bych to udělala já.
Odpovědět
a jak dlouho je maminka po smrti? Kamarádka to udělala tak, že před obřadem šli na hřbitov a dali na hrob kytičku. Ale pokud je to čerstvé, tak bych to asi taky nechala na druhý den.
Odpovědět
Profilova fotka
ja bych nechala udelat manzetove knoflicky http://www.svatebnisvet.cz/123-akce-o...... na jedne strane muze mit svoji maminku, na druhe Tveho tatinka... tak budou s vami obema ve velky den... take muze mit manzetove knoflicky s fotkou jeho tatinek (aby byla jeho zena s nim) a Ty fotecku v kyticce...
Odpovědět
Profilova fotka
mamka je po smrti téměř 5let.... tchán je cíťa, ten bulel půl hod jen když jsme mu oznámili že se budeme brát a další půl hod když jsem ho požádala jestli mě odvede :D Stále u mě vyhrává na tajno fotka v klopě....ale všem díky za názory!
Odpovědět
@poinsettia však jasný, jen píšu, jak bych to udělala já... Já bych vybrala nějakou veselou fotku, kde se ten blízký raduje a přijde mi to ok.. ;)
Odpovědět
Profilova fotka
vyhrála brož do kytky...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?