Ženichova strana nechce přijet na svatbu.

Plánujeme takovou střední svatbu. Chci si užít svůj den slávy, cítit se jako princezna, užívat si to. Náš rozpočet je velmi nízký a tak jsme se rozhodly že na svatbu pozveme jen širší rodinu. Nechci svatbu jen se svědky, chci bílou róbu, projít se špalírem a taky aby mi aspoň jeden den všichni okolo záviděli. Spočítaly jsme počet příbuzných cca na 35 lidí. Více jak půl roku před svatbou jsme zařídili restauraci a úřad. Všem které jsme chtěli pozvat jsme hned oznámili termín aby si včas zařídili volno. Všechno plánujeme, řešíme, všichni jsou u toho všichni o svatbě dobře vědí. Měsíc a půl před svatbou jsme se zeptali obou ženichových sester zda budu chtít i s rodinami v místě svatby přespat a nebo pojedou večer domu. První oznámila že si snad nemyslíme že nám půjde na svatbu když má děti a že jsme to měli udělat u nich na zahradě že to by přišli. Druhá oznámila že nepřijdou protože by měla málo dovolené na léto (asi by museli být u moře o den méně nebo nevím). Maminka ženicha k tomu jen dodala že neví jestli se jí tam vůbec podaří dostat tatínka. Tatínek nám řek že jsme blbý že vůbec nějakou svatbu děláme že by bylo lepší kdybychom jen zašli se svědky na úřad. Jsme z toho oba opravdu dost zklamaný a naštvaný a nevíme co dál. Zrušit svatbu? Nebo mám já mít na svatbě 20 lidí a ženich nikoho? Máme pozvat někoho jiného? Poraďte co byste dělali v našem případě vy?
Odpovědět
Takové chování je opravdu projevem hulvátství a taky by mě to hodně mrzelo. Mimo tento incident s nimi vycházíte jak? Jinak představím-li si, že by k něčemu takovému došlo u nás, tak bych si asi řekla, že to je jejich smůla a bude je to pak zpětně mrzet a samozřejmě bych nic nerušila a svatbu si užila i bez nich. Počty jsme měli taky velmi nevyrovnané, manžel má malou rodinu (měl jen 5 rodinných členů) a já naopak asi 20, ale všichni se mají navzájem rádi a ničemu to nevadilo. Stůl byl do U - na mojí straně seděla jen moje rodina a na straně manžela jeho rodina a všichni naši společní kamarádi (měli jsme myslím 38hostů)
Odpovědět
Jsou to dospělí svéprávní lidé, kteří by měli umět zvážit svá rozhodnutí a jejich důsledky. Pokud na svatbu nechtějí, je to jejich problém. Pokud jde o nevyrovnanost počtu hostů, nemyslím si, že by to něčemu vadilo, jestli vztahy mezi partnerem a tvojí rodinou jsou v pohodě. Ale jestliže by se měl partner cítit divně, že tam nikoho nemá, co takhle pozvat nějaké jeho vzdálenější příbuzné, se kterýma si rozumí, nebo třeba kamarády a kolegy?
Odpovědět
Rodinné vztahy jsou jinak OK. Normálně je navštěvujeme (oni nás ne je to pro ně daleko),často se setkáváme u rodičů... Kdybychom se nezeptali tak se to dozvíme až na svatbě. Žádná omluva, nic.
Odpovědět
Nic si z toho nedělej, my měli 100 lidí celkem, z toho 70 z mojí strany, 20 společných kamarádů a těch 10 ze strany manžela... Proběhlo to naprosto skvěle... Z těch 10 lidí 4 stály před kostelem, protože ONI do kostela nechodí (jsou komunisti), takže ani jsme jim nestáli za to, aby šli na obřad,... ale na hostinu, to šli :D Dnes se tomu jen směju a podle toho taky k nim přistupuji... Kdo opravdu chce, tak se dostaví. Na naši svatbu za mnou přijel bratranec, který žije v Číně s celou rodinou. Nikdo mu letenky neplatil, chtěli být u toho, tak si čas našli... Hlavně si to ty užij a místo nich bych pozvala dobré kamarády, kteří jsou někdy,, více" jak rodina...
Odpovědět
Profilova fotka
To je mi líto, že se takhle příbuzní vyjádřili. Souhlasím však s holkami výše - je to bohužel jejich rozhodnutí které velmi zamrzí, ale rozhodně svatbu nerušte. My jsme z Hradce Králové a přijeli za námi příbuzní z Prahy, Plzně, Chomutova i Brna a neměli s tím jediný problém. Dokonce teta z Brna kvůli naší svatbě přerušila svůj několikadenní košíkářský kurz na kterém přednášela. A kamarádi muzikanti odmítli jeden kšeft a přijeli nám zahrát. Život je otázkou priorit.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi takhle, na nich vaše svatba nestojí. Užijete si to líp bez nich. A nápady to celé zrušit...proboha, neblázněte!
Odpovědět
Podobný souboj je u nás také, ale z mojí strany - já mám z rodiny celých 10 hostů + 2 kamarádky (družička a svědkyně) a přes 40 ke snoubenci. A něktěří stejně přijít nechtějí nebo nebudou možná moci (prarodiče kvůli zdravotnímu stavu, další dva neví (mimochodem moje matka), nechce se jim a další mají v rodině vážnou nemoc a neví, jak do té doby bude)...takže tam možná budu mít kamarádky a dva lidi...a můžu říct, že mi to nevadí, přítelovu rodinu znám, skvěle s nimi vycházím a nevím, proč bych to kvůli tomu, že v rodině je nás málo a ještě přijet nechtějí, něco rušit. A než se dívat na otrávené obličeje a slyšet výčitky proč je to tam, a takto...
Odpovědět
Já čekám na naší letošní svatbě něco podobného, vzhledem k tomu, že partnerova maminka se mnou jako jeho partnerkou nesouhlasí, i přes to, že jsem jí porodila první kouzelnou vnučku, ze které je paf. Naštěstí si můj partner za námi stojí a nehodlá si jí do svého života mluvit. Už jsme se o tom bavili, že tato situace může nastat, tak jen pokrčil rameny a řekl, když nebude chtít dojet, tak nebude, my si to uděláme i tak pěkné. Ale je mi jasné, že by ho to moc mrzelo. Prostě tenhle den si nesmíme nechat nikým a ničím zkazit ;-) Takže za mne nerušit!!! Věřte, že je to pak bude mrzet víc.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?