Závistivá sestra. Řeším, jestli ji pozvat na svatbu

Mám takové dilema.Od chvíle kdy se sestra dozvěděla že se budu vdávat všude mě pomlouvá,vykládá že sem se snoubencem jen pro peníze.(Zatím žádné nemá a dlouho mít ani nebude ,bohatý rozhodně není)Pomlouvá u známých,po rodině.Má přítele,(nejlepší kamarád snoubence) který mě nesnáší a příteli rozmlouvá aby si mě vzal.Jen kvůli tomu co mu navykládala.Řeším otázku jestli dělat že nic nevím a pozvat je na svatbu,nebo jim říct že to víme a že je tam prostě nechceme.Rodině se to moc líbit nebude že je vynecháme, ale mám se celý den dívat na člověka co mi to nepřeje a ještě zákeřně bodá kudlu do zad???
Odpovědět
Profilova fotka
@terry1512 já za sebe bych nepozvala, její chování je hnusný .... já chci svatbu příjemnou a ne abych tam měla závistivý lidi, kteří budou házet kyselý ksichty a pomluvy kam to půjde, ač jde o vlastní sestru
Odpovědět
Profilova fotka
A co takhle si s ní o tom zkusit promluvit? Je jednoduché říct, že ji tam nechceš.. ale aby Ti to jednou nebylo líto.. =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@terry1512 Těžká věc. Mně jde ségra za svědka. Šla jsem já jí, tak jsem to brala tak automaticky. Jsem si myslela, že s ní pojedu na obřad a nedávno mi řekla, že nepojedou ani k nám, že přijedou přímo k obřadnímu domu... No, hold její svatba trvala všeho všudy 6 minut a kromě svědků tam byl můj přítel, který natáčel. A já budu mít svatbu se vším všudy. Auta se stužkama, koláčky, hostina, oslava.... Nevím, co povídá za mými zády, ale ke mně má vždycky nějakou jedovatou poznámku, jako že něco co plánujeme je "trapárna" a tak :( Pokud se rozhodneš to překousnout a pozvat je, koukej se na to tak, že jim ukážeš, že Ti na jejich názoru nezáleží, a že VY se máte rádi, ať se třeba zblázní. Jako my :)
Odpovědět
Ja bych je pozvala ale urcite bych jim take rekla co si myslim.Vlastne jsem podobneho nazoru jak @ddanka .
Odpovědět
Profilova fotka
to je těžké.. já mám sestřičku, která mě neustále "kecá" do příprav.. Říká mi jaké bych měla mít šaty, květinu.. Pořád mi říká, že musím změnit barvu vlásku , že mi blond nesluší atd.. Přestalo mě bavit tohle poslouchat, tak jsem ji něco řekla... Prý to myslí dobře, ale také z ní cítím závist.. No, ale je to moje ségra, sice mě někdy točí, ale na svatbu bych ji pozvala asi v jakékoliv situaci.. Je to rodina..
Odpovědět
@terry1512 to je hnus :-( a jinak ste měly vždycky dobré vztahy?? My taky jednnu přítelovu sestru nezveme, sama nikoho na svatbu nepozvala, nestýkáme se a chybět nám tam nebude.. Navíc je to podobný typ jako tvoje sestra, dodnes (a to má skoro 31) vyčítá mému přítelovi, že prý kvůli němu nemohla jít na vysokou školu (když ona šla na VŠ měl přítel tehdy 11 let ale prostě on za to může :-D ) .. Ale tvoji sestru bych pozvala, myslím si že sama uzná za vhodné jestli přijít nebo ne :-)
Odpovědět
No je to těžká,úplně idealní vztahy jsme nikdy neměli.Co bydlíme každá jinde tak se to trochu zlepšilo, ale teď je to zas tam kde předtím.Taky sem si říkala že pro ni bude horší vidět že jsme šťastní.Ona moc není.A pak jak říká anyik já to to mám se vším všudy a ona to tak přece nikdy mít nebude nechce to.Prý pude na radnicu a na oběd je doma.Je naštvaná že mi nejde za svědka,ale copak někdo kdo vám to upřímně nepřeje vám může něco takového odsvěčit?
Odpovědět
Profilova fotka
Zeptej se jí na rovinu, jestli hodlá přestat vás pomlouvat a popřípadě, jestli se chce svatby účastnit nebo jí to tak moc vadí, že tam ani nechce jít. Možná ji ani nenapadlo, že bys ji taky nemusela pozvat.
Odpovědět
Profilova fotka
ahojík tak si to s ní vyjasni řekni ji do očí proč to dělá a tak a pokud ani potom se to nezmění tak ji tam nezvi, myslím , že svatba je jen Váš den a nemusíš tam mít lidi , kteří Ti to zavidía budou nedej bože dělat obličeje....
Odpovědět
Profilova fotka
@terry1512 závidí, že ty se budeš vdávat a ona ne. Holky já to fakt nechápu, když je to sestra, přeci by jí to měla přát ne? A to i když jí závidí (např. mám těhotnou svědkyni, strašně jí to závidím, ale není to ta zlá závist, ale naopak se těším s ní a snažím se jí pomáhat, když něco potřebujou). Fakt bych si s ní promluvila, jiné řešení asi není, a zkusila zjistit, z jakého důvodu na tebe hází špínu - sice je jasné, že důvodem je závist, ale přeci jste sestry a měly byste si pomáhat a ne si podrážet nohy.
Odpovědět
Ja bych si to s ni vyjasnila....ale asi bych ji pak pozvala
Odpovědět
souhlas s prcekverunka: normalne bych ji rekla, at se nad sebou zamysli, a jestli neprestane pomlouvat, tak ji na svatbe nechci.
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj, souhlasím tady vesměs s holkama, zkusit si to s ní vyříkat, a když to jinak nepůjde nepozvat, člověka, co ti svatbu nepřeje, tam fakt mít nemusíš.
Odpovědět
Profilova fotka
JJ.. ja bych udelala sednout si sni a popovidat..a pokud nezabere..tak ji dej jen oznamko...a kasli na ni, ale ted otazka zda ti tam nepujde udelat nejaky cirkus:( to se uz musis pripravit na vse:( ale je to segra no..drzim palecky aby to dobre dopadlo:)
Odpovědět
Totéž řeším se sestřenicí a tetou. Nevím, kde se to zvrtlo, vždycky jsme měli vztahy dobré. Bohužel, podle nich se mám v životě asi o dost líp než ony a to mi dávají patřičně sežrat. Udělala jsem si VŠ a to byla asi ta poslední kapka. Nepřejou člověku štěstí, neocení snahu člověka něco dokázat a jen do něj rýpou. Pomlouvají mě kde můžou, i po rodině a tvrdí, že jsem s přítelem jen kvůli peněz. Že on je bohatý podnikatel, tak se mi to žije a ony samy si hrají na chudinky. Přitom je to blbost, ví totální prd jak se tu pereme s penězma, ale jejich drahé polovičky, které mají větší příjem než my dva dohromady, cpou polovinu výplaty do automatů nebo cigaret. Ležím jim dost hluboko v žaludku, všechny ty svinstva, co o mě říkají jsem se dozvěděla z okolí. Když je ale potkám, smějou se na mě jak leča a přetvařují se. Osobně je na svatbu zvát nebudu. Nemám důvod zvát tam člověka, který se bude tvářit, jak mi vše přeje a přitom bude v hlavě vymýšlet, další pomluvy. I kdyby ta svatba byla bůh ví jak dokonalá a i kdyby se tam bavili nejlépe za 20 let, najdou si nedostatky a nebo si je prostě vymyslí. Jsou prostě neuvěřitelně závistivé a nechci zase poslouchat urážky a pomluvy, co navykládaly ostatním, protože jim se nezavděčím ničím.
Odpovědět
@michelle_01 hele ty píšeš o mých příbuzných, ne? to je úplně přesné....akorát teda já je asi budu "muset" pozvat, protože je to holt rodina :-( ale nějak se mi to čím dál víc přestává líbit, a možná to ještě znovu promyslím.....zatím je pořád trochu času, pozvánky ještě nemáme, tak než budem rozdávat, tak to musím vymyslet.....ale ať je pozvu nebo ne, stejně mě, resp. celou svatbu pomluví.....
Odpovědět
Za mě bych nepozvala ani omylem. Pro mě je svatba jeden s neopakovatelných, nádherných momentů, na který má člověk vzpomínat s radostí a ne s tím, že mu někdo svatbu kazil......Ono v tomto případě bych řekla, že je to sestra pouze dle předpisů spol., ale jinak se jako sestra nechová. Takový člověk nemá na svatbě co dělat. A upřímně, žádné výčitky pozvat-nepozvat mít nemusíš, ona sama si zrušila pozvání svým chováním. A vmetla bych jí do očí, že víš, že tě špiní a na tvrdo bych se ji zeptala proč to dělá. Zároveň je to tvá svatba a ty sama si rozhoduješ koho pozveš a nepozveš. Rodina nemá právo ti do toho mluvit.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych pozvala. Určitě vám pak všude "umyje p*del", ale tak ať - přátelé zůstanou. Byla bych nad věcí. Pokud bych je jen trochu na svatbě zaslechla, že někde něco vykládají okamžitě bych je vyplonkovala ... Rozhodně si nekažte SVOU svatbu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?