Zástup za otce nevěsty

Ahoj holky, mám takový malý organizační problém... Jelikokož už nemám tatínka tak mě k oltáři odvede starší bratr, ale nevím kde jeho role coby zástupu za otce končí. Zjistila jsem, že kytku do klopy má mít stejnou jako by měl otec. Ale nevím třeba jak je to se zasedacím pořádkem na hostině, měl by sedět místo rodiče v čele stolu nebo jako sourozenec? Měl by místo otce nevěsty pronášet přípitek nebo mě jen odvede k oltáři a zbytek svatby bude zase "jen" bratr nevěsty?
Odpovědět
Za sebe bych si z toho vůbec nedělala hlavu. Záleží jen a jen na Tobě jak si to zorganizuješ. Takové ty předpisy, že to by mělo být tak a to tak... Vykašli se na to. Je to Tvoje svatba. Pokud jde o zasedací pořádek, tak protože nám zas chyběl otec ženicha, kterého neměl ani kdo "zastoupit", tak jsme zrušili sezení v čele po boku s rodiči. V čele jsme byli jen my dva a dále seděli na jedné straně stolu manželovi hosté s rodinou a na té druhé zase moji. :-) (nejblíže k nám seděli rodiče, sourozenci,.. a následně kamarádi). Proslov můj táta taky neměl. Sice mi to bylo trochu líto, ale on na takové věci vůbec není, takže jsem s tím počítala. Místo toho pronesl nádherný proslov manžel, u které nezůstalo jediné oko suché a pak ještě přidala pár slov moje sestra = svědkyně. :-) Chápu, že chceš mít vše perfektní, ale nestresuj se žádnými psanými pravidly. Je to jen Váš den! :-)
Odpovědět
Mě ze stejného důvodu vedl také starší bratr. Měl jen klasický vývazek, ale ani manželův otec korsáž neměl. Na hostině jsme pak měli netradiční zasedací pořádek se svědky v čele a bratr seděl klasicky mezi hosty. Proslov neměl, nikoho jsme do něj nenutili a necítil se na to. Je to jen na tobě, jak ty si to přeješ a jak to bude vyhovovat bratrovi :-)
Odpovědět
@elii2 Souhlasim s holkama, kasli na to, jak to kdo ma nebo nema, udelej to tak, jak to citis :)
Odpovědět
Tak já se domluvím s bratrem jak to bude chtít. Jen jsem se nechtěla dopustit nějakého společenské faux-pas :-) díky za rady
Odpovědět
Já to mám takové složité, rodiče jsou rozvedení, mamka má přítele, táta přítelkyni. Táta nás ale opustil a vidíme se jednou za rok na Vánoce u babičky. K oltáři mě povede brácha, ale u stolu bude vedle mě sedět mamka s jejím přítelem.:-) Tátu posadím vedle babičky
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?