Zasedací pořádek a problémy s rozvedenými rodiči

Ahoj holky, v květnu příští rok máme svatbu. Já mám rozvedený rodiče 10 let, kteří se..nesnášejí je moc silné slovo ale jsou k tomu blízko. A tím pádem mi vzniká hned několik problému. Zasedací pořádek - chtěla jsem, ať alespoň na oběd budou vedle sebe u tabule. Z mamčiny strany tohle ne,ona bude se svým partnerem. U taťky jako OK přežili by to ale tež jim to není při chuti, tak jsem si řekla, že nebudou sedět u tabule. Bude každý zvlášť u svého partnera. Daleko horší věc je snad vyřešit odkud budu vycházet. Původně pocházím z jedné vesnice, kde jsem bydlela 15 let, dokud se naši nerozvedli. Nyní tam bydlí taťka se svoji novou přítelkyní a babi s dědou. Mamka s přítelem bydlí v pronajatém takovém starším domě pár km dál. Já chtěla s té svoji vesničky - u taťky vycházet. Jenže jsem taky chtěla ať tam může ta moje mamka a kamarádky a udělat si ranní pohodu. Jenže mamka tam nemůže, protože se teda "nesnášejí" hlavně s babičkou, která tam bydlí. A taťka to vidí tak, že já se tam ustrojím a potom se sejdeme všichni u kostela. Jenže já to tak nechci...chci ať přítel pro mě tam přijede, ať tam mám ráno svou mamku a kamarádky a je pohoda. Chtěli jsme i to děkování rodičů, ať se tam všichni setkají..ale takhle to tam nepůjde. Nevím jak to udělat. Napadá mě najít si snad úplně jiné místo, pozvat si ráno koho chci a bude klid. Ještě dodám poznámku, že nyní bydlíme s přítelem u jeho babičky. Prosím nemáte třeba něko zkušenost jak to vyřešit? Mám chuť se na ně vykašlat, vůbec se mi to s mojima rodičema nechce řešit, když je to jejich problém... Děkuji Vám moc za každou odpověď a hezký den přeji :)
Odpovědět
Nejlepší by bylo vycházet z místa, kde bydlíte s partnerem. Tam si můžete pozvat koho chcete, maminku, kamarádky. Rodiče bych na hostině nechala sedět s jejich partnery a byla bych ráda, že jsou oba ochotní přijít. Spousta nevěst tu psala, že musí zvolit, kterého rodiče pozvou, protože se odmítají setkat na jedné akci.
Odpovědět
Rodiče z obou stran jsou rozvedení, moji se tak nějak zvládnou (oba mají už své partnery), měla jsem promoce a viděla jsem dokonce mamu s tatinem jak se spolu smějí a sedí venku a povídají si, takže tohle je v pohodě, ale matka od přítele je vyloženě antisociál a na bývalého muže neumí použít jediné slušné slovo (i když, zrovna ona moc v právu není, ale to je jedno). Vím, že ona bude ten člověk, který, pokud na oslavě zůstane dýl, tak pokazí většině lidí náladu. Pořád se šklebí, všechno je nahovno, všechno je špatně, všichni jsou blbí, pořád kolem sebe plive jed na všechno a všechny .... S přítelem vyloženě doufáme (i když to moc hezké není), že se po obřadu sebere a pojede domů. Jasně, ale i pro tyhle případy musíme vymyslet jak kdo bude sedět. Zatím jsem ve stavu, že na to prostě kašlu a mám vytvořený papír kde je napsané, ať si každý sedne kde bude chtít :-D. Prostě politické řešení situace, vlk se nažere a koza zůstane celá, ale tak nějak vím, že i tohle budu muset potom řešit (i přes to, že je to vlastně skoro neřešitelné :-D). A s místem, při vybírání jsme moc neřešili kdo kde bydlí, kdo bude chtít - dojede. Vybrali jsme podle toho, kde se nám to líbí + kde bude možnost ubytování. Přespání je zajištěno, od maminy to je 10 kilometrů, od nás 15, od mojeho tatina 40 a partnerova kolem 60 (rozházení po celé Moravě :-D). Ohledně děkování rodičů ... Připadá mě, že je to výsada pouze nerozvedených rodin, protože takhle to moc vymyslet nejde ... My se shodli s mojim, že než bude svatba, tak si udělám objížďku maminek a tatínků a dáme každému zvlášť nějaký dárek :). Nebude to děkování v tom typickém, našňořeném stylu, ale posedíme, dáme kafé a zavzpomínáme na to, jak jsme byli parchanti :D. Chtěla jsem se tě zeptat, jestli nemyslíš, že by se na ten jeden den všichni nějak přežili, ale když jsem si uvědomila jak to má přítel s rodičema a pokud máš v rodině podobné vztahy, ptát se nebudu :D.
Odpovědět
@nicorodriguez Ahoj, tak mě napadá: je klasická stolní tabule jediná možná varianta? Myslím, že třeba několik kulatých stolů by to mohlo vyřešit. Každý by tak mohl sedět s těmi, s nimiž vychází a taky by si všichni připadali víceméně stejně důležitě.
Odpovědět
@fleur_coeur máme normální, hranaté stoly :). Další varianta je, že nebudou rozestavěné do U, ale tak, jak to mám ve fotkách :). To mi ale přijde trošku zvláštní ... Asi to necháme koňovi, ten má větší hlavu :).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?