Z velké svatby nakonec svatba ve 4

Můžu se zeptat jestli je tu nějaká nevěsta, která to měla s ženichem tak,že doma oznámili svatbu, ale pak se rozhodli pouze pro svatbu ve 4? A nebrali ani rodiče??? Děkuji
Odpovědět
ahoj, my budeme mít svatbu v 6 :) my dva, svědci a jejich partneři.. všichni ví, že jsme zasnoubeni, a když se někdo vyptává, kdy bude svatba, tak odpovídáme, že příští rok na podzim, ale že všechno samozřejmě ještě upřesníme.. vezmeme se ale v červnu a na oznámeních bude, že už svatba proběhla. součástí oznámení bude fotka a cd se svatebním videem a šmitec hotovo :)
Odpovědět
A jak jste to udělali s rodiči?
Odpovědět
oni tak nějak tuší, že u toho nebudou. rozhodli jsme se tak proto, že naši rodiče se spolu nebaví.. a svatbu můžeš naplánovat sebelíp, ale když tam budeš mít načuřený obličeje, který spolu nepromluví ani slovo, tak jde celá svatba do háje. snad to není tvůj případ :) každopádně si myslím, že je na každým, jak si svůj den naplánuje a ostatní to určitě pochopí.. musí :)
Odpovědět
No tak ne,že by spolu přímo nemluvili, oni se nějak neznají a na udržování rodinných vztahů se u nás moc nehraje ....ale chci si náš den užít v klidu bez štiplavých poznámek ;-)
Odpovědět
Ahoj, my jsme měli svatbu ve čtyřech. A rodičům a všem ostatním jsme to oznámili až po svatbě :)..
Odpovědět
tak to naprosto chápu :) já zase nenávidím poznámky typu: kdy bude svatba? ať se můžem konečně požádně ožrat.. :-x na naši pidi svatbičku se moc těším :)
Odpovědět
jéé, my taky chtěli svatbu v 6-8 lidech,:( ale pod tlakem a naštvanosti vsech rodinnych clenu, že u toho nebudou nebot ja jsem jedinacek a muj je jediny syn tak to naprosto neproslo a nakonec mame 50 lidi a konecne se s nama zase normalne bavi a nic nam nevycitaji.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
My chtěli taky malinkatou svatbu, ale postupně se rozrůstá. Stopli jsme pouze příval tetiček, kmotřiček a lidí z desátého kolena bratra tchýně, jestli rozumíte:) Takže osoby, které vídáme asi tak jednou za pět let, popř. neznáme vůbec, tebas je to "rodina", tak tam prostě nejsou. Z přítelovi strany je část rodiny přesvědčena o tom, že to není moc správné, ale platíme si to vlastně sami, takže to prostě nejde finančně utáhnout a případně se pak rodiny objedou, koupí se cestou pár koláčku, ukážou se fotky..
Odpovědět
@shey My jsme měli svatbu jen se svědkama, takže ve 4, vlastně v 5, byl tam s námi náš malý syn:-) Svatba byla tajná, rodičům jsme to oznámili odpoledne, pozvali jsme je na kafe, kde jsme to řekli, ukázali fotky a kousek videa, co nám natočila kamarádka, která to i fotila, snědli jsme dort, který nám udělala kamarádky maminka a bylo to super. Vůbec toho nelituji,svatba byla v pohodě, uvolněná, bez stresů a nervů a paráda... Můžeš se podívat do mého alba na fotky.. Rodiče byli rádi,že jsme se vzali, po 8 letech vztahu:-) takže ani moc neprotestovali,že tam nebyli, spíš byli rádi, že to tak dopadlo a ušetřili nejen nervy...
Odpovědět
dámy když to tady čtu, jak každýho příbuzný do něčeho tlačej..a málo která odolá.. fakt respekt před těma, kdo jste to zvládnul,já bych to rozhodně nedala! :-x proto o naší svatbě řekneme všem 2 měsíce předem, kdy už bude všechno zařízený. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli svatbu ve 4, resp. v 6 i s fotografy. Rodiče s tím počítali, odmala na tyhle akce moc nejsem. Sestra s rodinou také super, od muže také všichni v pohodě, jen můj bráška se švagrovou nebyli nadšení, nic neřekli, ale to člověk vycítí. Svatba ale skvělá. A naši pak udělali asi o týden později rodinné setkání, to bylo od nich moc milé a příjemné.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Nás čeká svatba v 8 lidech - my, svědci a rodiče. Moc se na to těším, nechceme tam žádné další lidi a hlavně žádný stres a třenice. Oznámíme to všem až po svatbě klasickým oznámením s fotkou (naší svatební), s tím, že svatba již byla. A na otázky kdy se budeme brát můj partner vtipně odpovídá "Po neděli...." :-) :-) :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Já teď prožívám podobné starosti. Chtěla jsem, aby obřad byl jen náš. Mám problém s mými rodiči, nesouhlasí s mým přítelem, takže na svatbu nejdou, a tak jsme se rozhodli udělat malou svatbu-jen my dva a svědci s přítelkyněma. Pak jsme nakonec pozvali oboje rodiče, aby mi to ti moji ještě nezačali předhazovat, že jsem je vlastně nepozvala-samozřejmě to nepřijali (taky se ani nechci koukat na jejich kyselé obličeje). Přítelovi rodiče však s radostí přijali a ještě řekli, že by se měla pozvat i přítelova sestra. Jenže ta má samozřejmě manžela a mají malé dítě. S obavou, aby jim měl kdo hlídat, jsme pozvali jen jí (před očima jejího manžela). Ta ale sama od sebe začala počítat s tím, že jsou zvaní oba. Já tam mám ze své rodiny jen sestru, která mě místo táty povede k oltáři. Je to nespravedlivé a mrzí mě, že se nám to tak rozšířilo, ale už není cesty zpět. Odvolávání 14dní před svatbou je blbé a určitě by se ještě urazili. Jo a to jsem ani nenapsala, že všechny zveme den po svatbě(chceme mít svatební noc) na zahradní party, kde bude asi 50lidí a tam to s náma všichni oslaví.....Je blbý říct přítelově sestře, že mají přijít až na oslavu?
Odpovědět
Profilova fotka
@lucinkapaginka ono je to někdy těžké, když to přesně nespecifikuješ a jsou manželé, tak se svým způsobem bere automaticky, že jsou zvaní spolu oba. Na svatbu se obecně zve v páru. Jak z toho teď ven ti neporadím - to je těžké, záleží na tom, jaká je sestra atd. Ale pro další nevěsty alespoň malá rada - vždy je lepší přesně specifikovat zvnaou osobu hned na začátku, ať je vám to sebehloupější nebo nepříjemné, situace, která nastane poté, co to osoba nepochopí bývá mnohem horší.
Odpovědět
@lucinkapaginka V teto situaci bych uz nechala toho jejiho manzela, at prijde taky.. jinak by to uz bylo trapny.. bohuzel tady fakt plati, rict to na zacatku presne tak, jak to je..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?