Vysoké odmítání účasti na naší svatbě

Profilova fotka
Tak nám přišla potvrzení účasti na svatbě od hostů a celkem nemile mě překvapilo, kolik lidí nejde...že nejde babička, která má před náročnou operací, to samozřejmě chápu, i když mě to mrzí. Ale že nejde ani teta se strejdou (když ne kvůli mě, moc se nestýkáme, tak aspoň kvůli babičkám a svým sourozencům), to už mě celkem překvapilo. Bratranec zase dal vědět, že ho svatby nudí, s dovětkem "nic proti" :-) Ok, možná jen nevím, jak to chodí, ale čekala jsem, že k pozvánky na svatbu budou lidé trochu víc nadšení..zvláště když pro ně jako hosty děláme hodně a myslím, že zážitky budou mít super. Takže postupně oproti rodině je u nás přesila kamarádů, z čehož dobré dvě třetiny jsou studenti....no nevím
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to u nás je to skoro naopak. Svatbu máme v pondělí, takže jsem čekala, že spousta lidí řekne, že nedorazí. A zatím, až na pár výjimek, účast potvrdili. Teda všichni z mojí strany. Naopak od ženicha, který má proti mě rodinu malou, se k tomu nikdo moc nemá (teta, babička, sestřenice,...). Možná se neuráčí ani budoucí tchýně, a to mi přijde vážně smutné. Ale říkám si, že je to jejich smůla. Prošvihnout svatbu někoho blízkého mi přijde škoda. Ale pokud oni nemají pocit, že je to důležité, tak je asi lepší, že nepřijdou. Rozhodně si tím nechci nechat zkazit náladu ve svatební den.
Odpovědět
Profilova fotka
Veř že může být hůř :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D z 50lidí ti zbyde 15 (z toho 3 - ženich,nevěsta a jejich dcerka) 8-( 8-( 8-( 8-( 8-( 8-( 8-( 8-( 8-( 8-( 8-( 8-( 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme zvali 60 lidi a nakonec nas bylo 32, ale i tak jsme si to uzili:-) tak neves hlavu ;-)
Odpovědět
Nám taky strašně moc lidí odřeklo, že nepřijdou, kvůli fakt blbostem. Inu nepřišli. A my si to skvěle užili i bez nic ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zrovna včera jsme o tom s nastávajícím mluvili, že je to poměrně smutný jak to dopadá. Já mám dokonce takové "štěstí", že z mé strany mi na svatbě skončí nakonec jen rodiče. Teda doufám, že alespoň ti tam budou :-D Na to, že po zasnoubení jsem si malovala, jak tam budu mít aspoň takových 15 lidí se mi ten okruh celkem zúžil :-D
Odpovědět
:-D kdybych já řekla své sestřenici "sorry, nebudu se obtěžovat na tvou svatbu, nudí mě to" tak by mi rodina rozpárala pupek :-D A stejně tak je strašně nezdvořilé odmítnout účast na svatbě, u nás platí - když jsi jednou pozvaný a nemáš opravdu závažný důvod, tak musíš. Ale znám případy, kdy se na svatbu vtírali zas lidi, co ani pozvaní nebyli. Tak co je lepší? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@aguaverde co se vám stalo?? @xvink no je fakt, že když nejde ani tchýně, to je teprve smutné :-( myslíš, že se nepřekoná?
Odpovědět
já myslím že to je naprosto normální :-D někoho svatby opravdu nebaví a na nucené veselí není zvědavý, sice je to hloupý důvod proč na svatbu nejít, ale lepší než aby tam pak seděl s unuděným výrazem :-) @xvink nám tchánovci taky nejdou..si říkám že ti teda dopadli, když je 2 z jejich tří dětí na svatbu ani nepozvaly.. oni jednou budou brečet :-)
Odpovědět
@xvink ikdyž když se to tak vezme, možná je to plus že tchýně nejde ne? :-D víš co by za to některé holky tady daly :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evzeniegrandetova no jako nejhorší je, že třebas v případě strejdy a tety se spousta lidí tváří, jak jsou vlastně strašně HODNÍ a MILÍ a že sice nejdou, ale no a jako co, jsme furt kamarádi.....takže už jsem se chytla s babičkou, protože jsem jí jasně řekla, že teda moc hodní nejsou, když maj obřadní místo za prdelí a nejdou, zatímco nám přijedou tři lidi až z Německa...Nejen kvůli mě, ale jak jsem psala, budou tam jeho bráchové a on takhle odmítne...holt se teda asi s touhle částí rodiny bavit nemůžeme, snažila jsem se poslední dobou o samá vstřícná gesta a evidentně nic z toho...prostě jim vadí věci, který ani ovlivnit nemůžem
Odpovědět
Nás mělo být původně 38, ale nakonec nás bylo 29 ;-). Myslím, že je normální, že z původního počtu někdo odpadne. Pokud s vámi někdo ten den být nechce, nenuťte ho, je to jeho/jejich smůla, vy si to užijete určitě i tak a doryční pak budou jen litovat ;-). Co se nemoci nebo operace týká, tak to se samozřejmě ovlivnit neda - taky mi babička nakonec nedorazila, protože si těsně před svatbou zlomila bederní obratel a hrozilo ji ochrnutí ... bylo nám to líto všem - nám i jí. Ale hlavně že je zase zdravá!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Tak ja si ani nepamatuju kdy byla posledni svatba v nasi rodine ( pamatuju byla v roce 1998) :-), takze z moji strany se vsichni tesili, nemela jsem potrebu zvat nejake velmi vzdalene pribuzenstvo. Naopak z manzelove strany odreklo par blizkych znamych (prevazne z organizacnich duvodu - nevyhoval jim termin nebo nemeli hlidani pro deti). Vsichni kdo odrekli se nalezite omluvili a dokonce i poslali svatebni dar. Nakonec nas z 80ti pozvanych bylo tusim 64.
Odpovědět
Článek se načítá
@barbora_b Myslím, že je lepší, když lidi, kteří jít nechtějí, radši nepřijdou, než aby se tam tvářili kysele a unuděně, radost bys z toho stejně neměla a byla bys otrávená. Zvali jsme 30 lidí a všichni se hrozně těší, tak to snad nikdo neodmítne. Oficiální vyjádření ještě nemáme. Naopak se stalo to, že jsem nepozvala jednu tetu, s kterou se nemusím a nevídáme se s ní a babička se urazila a řekla, že teda taky nepůjde, když jsem tak zlá a nepozvala jsem tetu... Prostě každý sám svého štěstí strůjcem... Já nikoho nutit nebudu a za pozvanými hosty si stojím. Je lepší mít na svatbě lidi, kteří tam chtějí být a užijí si to s Tebou, než tam někoho lámat násilím nebo "ze slušnosti". Přeju hodně štěstí, ať se vám to povede tak, jak si představujete ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@barbora_b Myslím, že by se překonala, kdyby dorazila a neudělala žádnou scénu ;-) Já jí viděla jen párkrát, skoro se s ní nestýkáme (ženichovi rodiče jsou rozvedení a tchán má novou - normální - partnerku). A já jí nemůžu ani vidět, takže bych za sebe byla radši, kdyby tam nebyla. Ale myslím, že můj nastávající by z toho byl smutný. Je to přeci jenom jeho maminka. Ani mu neřekla, že nedorazí. Doneslo se to ke mně právě přes tchána.
Odpovědět
Profilova fotka
@krizecek Já si právě myslím, že když rodiče nejdou na svatbu svých dětí, tak toho pak budou jednou hodně litovat. Za sebe můžu říct, že nepřítomnost tchýně mi fakt nevadí. :-) Ale kdyby mi moje maminka řekla, že nepřijde, protože neví, co by tam dělala.... To by mě hooodně mrzelo.
Odpovědět
Profilova fotka
@barbora_b Tak to snad nevadí, že tam bude víc kamarádů a už vůbec snad nevadí, že to jsou studenti,ne?:-) My tam taky budem mít tak 2x víc kamarádů než rodiny a právě na to se těším... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já se teď naopak spíš děsím toho, kolik lidí může dorazit bez pozvání ;-) Náhodou jsem zjistila, že se chystají: dvě máminy kamarádky (jedna pomáhala péct koláčky, tak jí to asi přijde jako dostatečné oprávnění), bývalý manžel jedné známé, kterou jsme pozvali... Prostě lidi, které sice znám, ale zvát jsem je neměla v úmyslu.Jenže oni si určitě říkají, že se přijdou přeci jen podívat na obřad. Ale my třeba chystáme pro všechny zúčastněné přípitek a pořád měním u cateringu počet skleniček :-) Nehledě na to, že se pak určitě s ostatními přesunou na nedaleký raut. Jediné ženichovo přání bylo, aby to nebyla velká svatba, a už máme 75 hostů. Takže trochu doufám, že nakonec třeba někdo nedorazí.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nemyslela jsem si, že si někdo dovolí bez závažného důvodu nepřijít na svatbu... je to smutné :-|
Odpovědět
Profilova fotka
A ještě si poztěžuju... :-) Dva lidi nám na oznámení vůbec neodpověděli, absolutně bez reakce. A to mi přijde teda fakt moc. Nechápu, proč nedokážou alespoň poslat smsku, že děkujou, ale nedorazí. Jedna z těch osob je dokonce moje teta! Neviděla jsem jí hodně dlouho, ale oznámení jsme přesto poslali. A nic. Druhá je přítelova kamarádka z dětství. Té jsem pak i psala zprávu, jestli jí oznámení přišlo a jestli dorazí... Opět bez odezvy. Přijde vám to normální?
Odpovědět
Nam taky par lidi odpadlo, vetsinou teda ze zdravotnich duvodu, coz je naprosto pochopitelne. Co nas ale prekvapilo nejvic, ze jsme byli od jednech hostu (presneji od doprovodu naseho kamarada) pomalu servani, co si je dovolujemem zvat na hostinu jen mesic pred svatbou :-D S vysvetlenim, ze oni sice termin samozrejme vedeli, ale ze kdyz nedostali v dostatecnem predstihu pozvanku ke stolu, tak ze si udelali jiny program. Jinak receno, jak by nebyl k obradu i nejaky ten zvanec zadaco, tak je nase svatba asi nezajimava, koho by zajimal nejaky obrad... :-D To nas taky docela potesilo....
Odpovědět
Já budu mít svatbu až příští rok na jaře a už ted´vím, že tam nebudu mít sestru a jejího přítele s jejich dětma, jelikož jsme se pohádali (kvůli mé svatbě). Někdy ani sourozenci vám svatbu nepřejí,a nepůjde ani babi s dědou,takže z mé strany to bude na rodinu velmi chudé.Jen rodiče a jedna teta. Další dvě tety s námi nekomunikují, takže nic a můj táta by to asi nepřežil kdyby jeho dvě sestry se tam zjevili. A zbytek z našeho seznamu hostů, to zatím nevím,ale předpokládám,že se ztenčí tak na polovinu,takže nás tam bude tak dvacet.A už nemám tak růžové brýle jako po našem zasnoubení,takže už to neprožívám a radši si to nepředstavuju moc růžově.Ale už ted vím, že at jde o cokoliv nejen o svatbu, že dokážou být lidi strašně zlý a sobecký.
Odpovědět
Už jsem to vlastně asi třikrát obrečela,ale nemá to cenu. Slzy neodplaví smutek ani zklamání. Nezbývá než se smířit s realitou. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@xvink no tak to my jsme posílali oznámení 80 - ti lidem s pozváním na hostinu a odpovědělo nám na pozvání asi jen 10 lidí .... takže jsme nakonec všechny museli obvolávat :(.
Odpovědět
no to my taky rozeslali 60 oznameni a z toho 35 pozvanek. kolik jich potvrdilo ucast,nebo podekovalo za pozvanku?3 moje kamaradky a kamarad.Z pritelovi strany ani jeden clovek a z me rodiny taky nikdo....uz je to mesic :( jako ja dostat od nekoho oznameni,nebo dokonce pozvanku na svatbu,tak jsem tak rada a je to cest pro me,ze si vzpomel nekdo,ze bych ten den hned psala,nebo volala a dekovala :(
Odpovědět
myslim ze je normalni ze nekteri neprijdou - nam nedoslo cca 20 pozvanych lidi - i tak nas bylo 90 :) a ac nas to ze zacatku mrzelo, tak pak jsme byli radi ze nas tam neni jeste o 20 vic :) ale taky jsme vsechny oznameni rozvazeli osobne - trvalo to skoro mesic - neco odpoledne, nebo o vikendu - osobne vsechny pozvali a rovnou nam rekli jestli muzou nebo ne, nebo se ozvou - neumim si predstavit ze bych pozvanky posilala postou :( takovy hodne neosobni - postou jsme posilali jen oznameni lidem, ktere jsme na svatbu nezvali. A tem co bydli daleko jsme zavolali ze oznameni posilame, aby to vedeli od nas nez dojde neco postou
Odpovědět
@lenule123 holt nekdy se posta musi vyuzit ,zvlast kdyz zijes v zahranici ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
To mi ted spis resime to, ze nastavajici porad pripisuje lidi, ktere musi pozvat a uz nemame misto u stolu [mame 63 hostu a jen 58 mist], takze se i trochu modlim, aby to nekdo odrekl :-| Ale urco si z toho nic nedelejte, ze odreknou. Jejich smula, ne? :)
Odpovědět
Profilova fotka
@niky10 a meli jste na pozvancenapsano, ze chcete aby vam potvrdili ucast?
Odpovědět
Profilova fotka
@jita48 no nevim jak presne to bylo ve vasem pripade ohledne toho zvance zadarmo, ale mne se obecne zda zvat mesic pred svatbou docela pozde. Kor v pripadech, kdy je svatba pres leto, tj. v dobe dovolenych anebo kdyz lidi cestuji zdaleka. My jsme posilali pozvanky v lednu (na svatbu v cervnu), ale je fakt, ze to bylo taky proto, ze hoste cestovali ze zahranici, tak aby si mohli naplanovat cestu ( letenky, hotely atd).
Odpovědět
Jednou jsem byla na svatbě, kde nevěstě nepřišel kromě nejbližších příbuzných vůbec nikdo, nechovala se poslední dobu před svatbou moc hezky, hlavně vydupávala se svým tátou, takže všichni její hosté se na ni kvůli tomu vy... no a taky to nějak dopadlo. Já třeba na svatby chodím zásadně bez partnera, vždycky ale na to předem upozorním, aby všichni věděli a počítali s tím. Samozřejmě že nám taky všichni nedorazí, zatím je tam jedna svatební kolize a nějaké zahraniční akce, které byly už před pozváním zajištěné, ale nebrala bych to tak přísně. Přítel by na svatbu nešel ani kdyby ho tahali za nohu, prostě to nemá rád a kdyby navíc pak někde slyšel, že to někdo považoval za neslušné nebo podobně, tak by ho to spíš naštvalo, že si každý myslí, že se svatby musí všichni sedět na prdeli.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?