Vlažná reakce kamarádky - zrušit pozvání?

Profilova fotka
Ahoj holky, potřebuju poradit ve věci, která mě pár dní trápí. Mám v září svatbu a velkou spoustu kamarádek...ale takové ty "nej" historicky 3. Dvě z nich jsou už vdané a mají děti, třetí - říkejme ji Jana - má po dlouhé době přítele (nejsme ještě seznámeni). Problém je ten, že se všechny 4 kamarádky známe od mala, ale s Janou nám to poslední dobou moc "neklape" - bydlíme pár metrů od sebe, ale asi rok se mi neozvala, vídáme se jen na společných akcích (grilovačky apod.), občas si napíšeme na sms (ale to spíš já a ona odepíše až za pár dní, až se dostane k fb, - asi se jí nechtějí dávat peníze za zprávu). Ale teď k problému. Kamarádka dělá křoví v muzikálech a zpívá na svatbách, proto když jsem jí v pátek oznamovala, že budu mít svatbu a byla bych ráda, kdyby mí zazpívala, tvářila tak všelijak a pak se zeptala: "A co by to tak jako mělo být? To nevím teda jako...." v tu chvíli jsem si její reakci neuvědomila a pokračovala jsem tím, že samozřejmě jí i jejího nového přítele zvu i na hostinu a na to ona:"Hm...uvidím podle toho, co bude v práci.." a změnila téma. Ten večer mi to nedošlo, ale ráno mi to příšlo hrozně líto. Svěřila jsem se příteli a ten říkal, že bych to pozvání měla odvolat, že máme spoustu lepších přátel se kterými se stýkáme a místo u stolu pro ně není....pak jsem si vzpomněla, že to je nejvlažnější reakce, kterou jsem zažila - nečekám, že bude skákat radostí a ronit slzy, ale tohle zamrzí.... Jak byste situaci řešily? Chvílemi jsem rozhodnutá ji říct, ať si samozřejmě nedělá problém v práci kvůli nějaké "blbé svatbě" (dělá to křoví v muzikálech a kdykoliv jí může někdo zastoupit...) a chvílemi si říkám, že to nechám plavat ať příjde. Spíš vím, že reakce okolí bude všelijáká - jsme brány jako nej kamarádky a nechce se mi to všem vysvětlovat (pro některé to bude určitě malichernost..), ale táhne se to mezi námi už několik měsíců.....Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala...ale chci nestrannou radu :-| Další věc je, že na všechny svatby my 4 chodíme společně a nejsem si jístá, že pochopí, proč jsem jí pozvání odvolala a dalším kamarádkám ne.....no prekérka.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
no neviem ja si myslim ze sa to s nou este nejak vyvrbi.... asi by som tu temu nadhodila este raz nejak a podla jej reakcie by som reagovala... ak sa bude zase tvarit vlazne asi by ju hned zabila ze ked teda nechce a nema zaujem nemusi niakm chodit... ine ma nenapada... lebo pretvarka bude este horsia si myslim.. a co si myslia ostatni na to sa mozes vykaslat.... dolezite je aby si sa ty v tvoj den citila dobre ;-)
Odpovědět
@liliwhis nic bych jí neříkala, možná se do září "odhlásí" sama
Odpovědět
Já myslím, že nejblbější je odvolat pozvání, to snad ani nejde. Tak buď se to vyvrbí, ale to bych nedělala. Spíše poučení pro ostatní, než někoho pozvat, tak si to pořádně rozmyslet. A nakonec, z její vlažné reakce bych soudila, že ani nepřijde :-D
Odpovědět
Pozvala bych ji k sobě a zkusila z ní dostat, co se děje. Teda pokud opravdu chceš, aby přišla a chtěla bys vyřešit vztah mezi vámi. Nežárlí pouze?
Odpovědět
Promluvit si s ni - zeptat se, zda chce uprimne prijit nebo zda spis ne (ze to pochopis) a tudiz bys rada pozvala jine lidi, na ktere se nedostalo. Ale nezavidim ti :-(, je to tezke... Mozna bych se s ni nejdriv snazila opet sblizit a pokud ona nebude mit zajem a bude se vymlouvat, ze nemuze na kafco atd, pak bych se ji zeptala.
Odpovědět
@liliwhis domluvila bych se s ni na kafe a rekla ji, ze kdyz se ji zpivat na moji svatbe nechce, tak samozrejme nemusi, ake ze by jsi to rada vedela co nejdriv at vis s cim mas pocitat... no a uvidis jak bude reagovat.... No asi je mozna i kamaradce lito, ze bude posledni svobodna....
Odpovědět
Já bych si s ní asi zkusila otevřeně promluvit, říct jí o svých pocitech a pokusit se zjistit, proč se chová tak jak se chová - a to bez výčitek. Připadá mi, že kamarádka bude zřejmě nespokojená, možná dokonce nešťastná v osobním životě, což se pak často projevuje takovýmto chování a schováváním se za arogancí - zvlášť pokud se dřív chovala jinak. Je možné, že pokud bys projevila upřímný zájem o její problémy (podle reakce mi i přišlo, že už možná žádného přítele nemá, nebo že je ve vztahu hodně nespokojená, což by vysvětlovalo i vlažnou reakci na oznámení o Tvé svatbě). Chápu, že jsi od kamarádky čekala něco jiného, ale určitě bych jako první variantu zvolila toto - dřív než bych nad ní zlomila hůl.
Odpovědět
Určitě bych pozvání nerušila. Čekala bych, jestli přijde...
Odpovědět
@liliwhis přijde mi to, žes ji zvala jen proto, aby ti zazpívala. Pochopitelně to mohlo být jinak, ale z tvého příspěvku to tak vyznívá. Také bych nebyla ráda, kdyby mě někdo zval na svatbu jen proto, abych tam zpívala/hrála/fotografovala, ale proto, že mě tam prostě chce jako kámošku a ne levnou pracovní sílu :-). Možná právě to byl důvod té reakce. Pozvání neodvolávej, bylo by to hrubé a trapné. Zkus si s ní promluvit znovu, že ji chceš mít jako podporu, kámošku, sdílet s ní tvůj den a nepodávat to stylem, že by se ti hodila jako zpěvačka.
Odpovědět
@liliwhis Pozvání bych určitě neodvolávala, třeba to může být první krok pro to, jak se znovu sblížit. Možná ji taky trochu zamrzelo, že jsi zároveň s pozváním rovnou řekla o zpívání - ty jsi to určitě myslela dobře, ale ona to mohla pochopit tak, že ji tam chceš jen kvůli tomu ;-) Sedněte si, dejte si kafíčko a vyjasněte si to, určitě to nebude tak zlé :-)
Odpovědět
Profilova fotka
To mě mrzí no. Zkusila bych si s ní ještě jednou sednout a popovídat si o tom. Pozvání bych nerušila, pokud je její vztah opravdu tak vlažný, stejně by nepřišla, tak se to asi ani nemusí řešit. Ale chápu, takové reakce jsou někdy trochu zamrzí. Pamatuju si, jak mi známý pár měsíců před svatbou řekl, že se ke snoubenci nehodím a že Pavel byl lepší (což byl kamarád, který byl velmi labilní, dával mi 2 roky naděje a nakonec mě odmitl kvůli nemoci...), i když byla poznámka toho známého tedy naprosto irelevantní, protože ten člověk byl prostě omezenec, dost mě to tenkrát ranilo.
Odpovědět
@liliwhis nezlob se, ale také to na mě působí tak, že jsi jí pozvala kvůli zpěvu, což by mě také zamrzelo a reagovala bych podobně :-| Jestli to tak není a chceš po ní třeba jen písen na první novomanželský tanec, řekni jí to rovnou. Pokud chceš, aby odzpívala celou svatbu, navrhla bych jí finanční kompenzaci a pak už bude na ní, jestli ti zazpívá třeba zdarma (jako svatební dar) nebo ne. Možná jsem to celé špatně pochopila, ale jestli kamarádka byla takhle ,,zatlačena do kouta,, a cítí, že není až tak úplně zvaná, není divu, že nereágovala podle tvých představ :-S
Odpovědět
Článek se načítá
@valentovakacka Já jsem to pochopila jako zpívání k obřadu, to není tak hrozné, taky jsem teď kamarádovi zpívala (a on bude na oplátku mně). Ale třeba jsem to pochopila špatně ;-)
Odpovědět
@ttm no právě nevím, jak to autorka myslela....jestli je to jen jedna píseň ať už k obřadu nebo k prvnímu tanci, tak by snad ,,kamarádce,, pusa neupadla ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Asi jsem to špatně napsala.....požádala jsem jí o to, jestli by mi nezazpívala u obřadu (píseň na příchod k oddávajícímu), ne samozřejmě celou svatbu. Řekla jsem, že se mi líbilo, jak zpívala v létě naší společné kamarádce a že bych byla ráda, kdyby zazpívala i mě. Myslela jsem, že bude mít radost...ale zareagovala takhle a já hned na to, že je zvaná na celý den, ne jen na obřad, kde bude pět :) pokud by zpěv odmítla, tak bych jí i tak automaticky řekla, že je i bez zpívání zvaná na celý den i s doprovodem.....ale zareagovala na obě věci prostě takhle mrzutě..ale asi máte pravdu, nechám to zatím běžet.....a uvidíme, co se z toho vyvrbí....
Odpovědět
Profilova fotka
Asi bych se sešla a vyříkala si s ní kde je problém..Já osobně tohle nemám ráda, je lepší si to říct než na sebe všelijak koukat a nevědět na čem jsem :-)
Odpovědět
Asi bych se s ní sešla a řekla jí, že jsi z její reakce měla pocit, že se jí na svatbu nechce, tak že ji samozřejmě nechceš nutit a ať se tedy vyjádří jesli půjde nebo ne, že to potřebuješ vědět, jestli s ní máš počitat ke stolu.
Odpovědět
@barter Přesně, souhlas...takhle si obě mohou domýšlet něco co není. @liliwhis Možná šlo o to, že jako první byla žádost o zpěv, pak teprve pozvání na svatbu, ale nevím. Osobně bych to rozhodně nenechávala vyhnít, protože podle mě je velká pravděpodobnost, že to spíš "zahnije".
Odpovědět
Ahoj, řeším podobnou situaci... Ptala jsem se kamarádek, jestli by mi nemohli na svatbě pomoct v kuchyni s roznášením jídla, kafe, atd. Všechny okamžitě souhlasili bez problémů a jedna mi řekla, že když tam bude mít sebou kluka, že v kuchyni být nechce. Přitom ty ostatní tam taky budou se svýma polovičkama...
Odpovědět
@liliwhis víš první si ji měla oficko pozvat a až pak ji prosit o to jestli ti zazpívá. Opravdu to vyznělo, že ji chceš na svatbě hlavně kvůli tomu zpěvu i když to je jen jedna píseň.
Odpovědět
@jankac184 Já se nedivím pokud jsou na svatbě tak by si měli svatbu užít a ne pinglovat v drahých šatech někde v kuchyni. Buď si je měla pozvat jako výpomoc do kuchyně a nebo jen jako hosty.
Odpovědět
Ja se ji moc nedivim, pusobi to jako kdybys ji zvala jen kvuli zpevu. Myslim, zes ji mela pozvat jako hosta, ne, ze od ni akorat neco chces, i kdyz jsi to tak tteba nemyslela. Ono i zpev na svatbe je sluzba a slusi se za ni zaplatit. Takhle to zni jako bys akorat chtela zpevacku zdarma. Kdovi, treba kdybys ji pozvala srdecne a s nadsenim, zazpivala by s radosti pro tebe jako darek, ale takhle to vyzniva jako pracovni zalezitost, co se ji moc nevyplati.
Odpovědět
@jankac184 ja se vubec nedivim, ze se ji to nelibi, spis se divim, ze je jedina. Bud kamaradky pozvi jako vypomoc a zaplat jim za to alespon jako ucnum ze skoly nebo je pozvijako hosty se vsim vsudy. Ja bych taky nechtela delat obsluhu ve svatebnim obleceni.
Odpovědět
@liliwhis Chyba byla dle mého v tom, že jsi jí rovnou neřekla, že ji zveš na obřad a celý den jako kamarádku (včetně doprovodu). prostě jsi jí měla na svatbu pozvat stejně jako ostatní kamarádky, které tam nic dělat nemusí a až teprve později (klidně po několika dnech/týdnech) se zmínit, že se Ti moc líbilo jak zpívala jinde a zda by ti případně taky nezazpívala, že by to pro tebe byl největší dárek. Z toho, jak to podáváš se prostě holce nedivím, že zareagovala tak jak zareagovala, neb to vyznívá spíš pracovně než pozvání od kamarádky. takhle jak jsi to podala to prostě vyznívá, jako bys měla hlavní zájem o její zpěv a ne o ní. takže bych si o tom s ní zkusila promluvit (vytáhla bych jí na kafe), vyjasnila si to s ní (jestli to špatně nepochopila, že jsi se blbě vyjádřila, ujistila bych jí, že jí tam chceš/chtěla jsi jako kamarádku) a uvidíš. Jinak kamarádka může taky špatně nést to, že po Tvé svatbě zůstane z vás čtyř poslední svobodná ("na ocet"), takže to může taky přispívat. proto bych si s ní opravdu narovinu promluvila. @jankac184 reakci Tvé kamarádky se taky nedivím - nepřijde mi ok zvát lidi na svatbu jako hosty a chtít po nich přímou pomoc typu roznášení jídel. Něco jiného je, když se nabídnou, ale přeci jen jsou to hosté a měli by se na svatbě bavit (stejně tak bych ale nenechala roznášet jídlo třeba maminky). Já taky jednou nebudu přímo od kamarádky chtít fotky (a že fotí fakt super), protože chci, aby si den se mnou užila. Pokud bude chtít fotit sama od sebe (a tak si ten den užít), tak jí bránit nebudu :)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky mám taky kamarádku, něco podobného. Vždy jsme byly skoro nej kamarádky i když se známe až z vysoké.. už nějakou dobu, asi 2roky, kdy ona není spokojená v osobním životě nám to neklape. Bavíme se taky jen když se potkáme, nebo je něco třeba řešit... Ona to táhne se zadaným chlapem, který jí má na háku (řekl jí rovnou, že jí chce jako milenku nci víc, ani se nemusí snažit si jí udržet, ona za ním vždy přileze..) a já s tím nesouhlasím. To by nebyl problém, neodsuzuju kamarádky, at si žijí jak chtějí, jen řeknu názor, ale ona kvůli němu už 2roky denně brečí (nebudu mluvit o každodenních hodinových uplakaných rozhovorech..) přestalo mě bavit být jí oporou, ale stejně jsem vždy byla.. jen jí začalo asi vadit, že jí radím at ho nechá, že takhle ztrácí nejlepší roky s chlapem, který o ní nestojí.. No a když jsem jí oznámila své zásnuby přestala se se mnou na 3měsíce bavit, pak napsala e-mail, že toho na ní moc, to jak já jí nerozumím, radím jen rozchod s tím zadaným, zajímá mě jen můj chlap, nemám jiné koníčky, ted budu žvatlat jenom o svatbě... od té doby jsme se párkrát viděly a dělaly spíš že se nic nestalo, ale já jí už na svatbě nechci, všichni mi řekli, že to není kamarádka, ta s tebou prožívá dobré i zlé a to jak já jí byla roky k dispozici, když mi narušovala soukromí (volala i 10x když jsem to nezvedla, večer, v práci, kdykoli...). Ona mi oporou v mém zrovna štastném období není, ani se nezeptala kdy máme termín co šaty atd.. Ano vím, že je psychicky na tom hodně špatně, roztěkaná, zamilovaná, bez hrdosti... ale já už jí nemám jak pomoct a nevím ani jak se s ní dáol bavit..
Odpovědět
Profilova fotka
A jinak i kamarádi an svatbě pomáhají ne... někteří mi pomůžou s rozvozem, zajet pro květiny atd... myslím, že se ti kamarádka neurazila kvůli zpěvu, ale že má taky asi nějaký problém, když se už i tak moc nebavíte
Odpovědět
@liliwhis Já bych si s blízkou kamarádkou promluvila na rovinu, co cítím, jak to vidím, že mě její reakce překvapila. Třeba zrovna neměla svůj den, kdo ví, nechci jí omlouvat, ale jsem typ, který zvlášť s blízkými si rád promluví na rovinu, než předvídat, jak to asi je, co ten druhý myslel. No a až na tom základě bych jednala. Hodně zdaru! ;-)
Odpovědět
@barvebartve Ono je to těžké...nevím, zda jsi někdy byla v pozici té, co se nedaří. Já třeba zažila něco podobného,ale s dětmi. Už od třiadvaceti jsem toužila po miminku, kolem mě všichni těhotněly, rodily...jen já pořád nic. Poslední roky jsem se už maminkám s dětmi začínala vyhýbat, nic jsem proti nim neměla, ale prostě to pro mě bylo příliš bolestné a nedávala jsem to. Z toho důvodu bych kamarádku asi tak striktně neodsuzovala... Nicméně si myslím, že tady vtom konrkténím případě mohlo jít i o pořadí - nejprve požádání o zpěv, pak teprve pozvání na svatbu...kdyby to bylo opačně plus žádost o zpěv dodatečná, myslím si, že by to vyznělo úplně jinak. Ale nespokojenost v osobním životě tam asi taky bude hrát nějakou roli...
Odpovědět
@bartvebartve Tak když se dotyční nabídnou proč ne.... mě jen přijde divné sama o sobě někoho žádat, aby na svatbě, na kterou ho zvu, dělal nějaký servis. Pokud pozvu kámoše a oni řeknou - kdybys něco potřebovala (s něčím pomoci), tak řekni tak s tím nemám tolik problém. Ale apriori je o to žádat sama když je zvu mi přijde hodně divné.
Odpovědět
@liliwhis já Tě chápu, zažila jsem něco podobného. Sice trošku jinak, ale také mě z toho mrazí. Kolegyně v práci, když se vdávala, tak jsme s ní vybírala šaty, oznámení dokonce i ponožky pro manžela, prostě jsme kamarádily a dost. Svatbu měla dál tak jsem neřešila, že mě nepozvala. Těšila jsem se na fotky.. ted´když jsem jí oznámila, že se budu vdávat já a zda se mnou půjde vybrat šaty(vždy to tvrdila) a kouknout na svatbu, tak my jen suše oznámila no to nevím. přišlo my to v ten moment líto, ale už jsem to nějak střebala. Tobě radím to samé nech to být do zaří času dost. Třeba si to rozmyslí a když nepříjde její smůla, že nebude při slavnostním dnu své nej kámošky. Ostatním nic nevysvětluj,prostě jen řekni nechtěla.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?