V čem jít jako host na podzimní svatbu?

Dámy, hledám inspiraci, ve čtvrtek nás kamarádka pozvala na svatbu, bude 22.10., ale na horách, teplo asi nebude a já vážně nesnáším, když mrznu, chci být oblečená vkusně, elegantně, ale aby mi bylo teplo. Zatím tápu a nic mě nenapadá. A když už jsem aspoň něco málo objevila, bylo to černé a já jsem odpůrce černé na svatbách. Nemáte nějaký tip? Díky.
Odpovědět
@evik_svistik Na podzimní/zimní svatbě se asi černé nevyhneš a osobně na tom nevidím nic špatného. Takové ty světlé jarní barvy se toto počasí a prostředí ani moc nehodí. Poradím ti šaty s rukávy, silnější punčocháče, kotníčkové boty a kabát. Něco takového jsem měla na jedné, sice květnové, svatbě, kdy ale bylo asi deset stupňů a pršelo.
Odpovědět
Jo, to me taky zajima, mne vcera tchyne rekla, ze si na svatbu vezme cerne kalhoty a bily svetr :-( Jako nemusi byt jak ze zurnalu, ale uz vidim ty fotky.. chjoooo :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Zvolila bych šaty s dlouhým(třičtvrtečním) rukávem tmavě modré, vínové, či smaragdové barvy. A k tomu třeba sako, nebo nějaké zajímavé pončo, nebo pléd. Punčochy vlněné. Nebo lze sehnat i vlněnou sukni a k tomu halenku a sako.
Odpovědět
A svatba bude venku?? Nebo proč bys měla mrznout?
Odpovědět
Asi bych vycházela z toho, co radí holky, čili teplé punčocháče a polobotky, aby nezáblo na nohy a k tomu si klidně umím představit zateplené kraťasy, nějakou teplou sukni a k tomu k kombinovat krátký či delší kabátek, nebo huňatý zateplený svetr a třeba barevný teplý šátek na krk.
Odpovědět
Profilova fotka
já budu mít určitě tyto šaty :-) ale zbytek musím vymyslet :-) taky jdeme na svatbu 22.10. :-)
Odpovědět
Mrkni ke mně do alba na fotku s holkama pro inspiraci, i když barvy jsou tam vlastně jen dvě - černá a červená, podotýkám, že nikdo se nikým nedomlouval a celé to barevné sladění je naprosto a zcela náhodné :-D Taky že, že 22.10. neznamená, že budeš mrznout. Teď si vybereš teplé vrtsvy a 22. ráno může být vše úplně jinak. Naše svatba byla 24.10. Navíc předpokládám, že hostina venku v tomto datu nebude, takže mi teplé punčochy apod. přijdou k ničemu, vevnitř ti bude vedro. Takže za mě jen zavřené boty a pěkný kabát či nějaký přehoz na obřad a jinak cokoliv.
Odpovědět
Asi budu jediná s tímto názorem, ale jít na svatbu v kozačkách a teplých punčocháčích mně osobně nepřijde vhodné, abych byla upřímná. Pokud tedy svatba není venku nebo třeba v nezateplené stodole, tak nevidím důvod proč nejít do normálních společenských šatů. Na ples se přece v zimě taky nechodí v polobotkách a vlněných punčocháčích, ne? A pokud je obřad např. v nezatepleném kostele (zažila jsem), tak bych to řešila nějakým kabátkem přes šaty.
Odpovědět
Tak jsem dnes koupila světle šedé šaty s tmavým vzorem, dlouhým rukávem, vezmu k tomu lodičky, sáčko a je to, obřad ještě nevím, kde bude, ale jak je oba znám, tak to na 99% bude na louce, takže prostě zima no... Kozačky určitě ne, to by vypadalo na fotkách blbě.
Odpovědět
Profilova fotka
@simone5 pokud je cast svatbby venku klidne bych si vzala puncochace a teplejsi boty(ne samozrejme nejaky zimni hucule) a vevnitr se prevlikla do lodicek, stejne jako to delam,kdyz jdu na ples/do divadla v zime.
Odpovědět
@simone5 Z příspěvku zakladatelky není zřejmé, zda bude svatba venku nebo vevnitř, ani kolik času bude nucena trávit venku, například při přesunech, čekání a podobně. Myslím, že vlněné punčocháče jsou opravdu trochu moc a ne úplně vhodné, stejně jako vlněné sukně. Já v takovém období nosím poloprůsvitné černé nebo tmavě hnědé punčocháče, většinou 40 - 60 DEN. Vypadá to elegantně a zima v tom není. Stejně tak společenské šaty se dají pořídit s rukávy. Vzhledem k prostředí na horách bych na pobyt venku skutečně volila kotníčkové boty, ale samozřejmě nějakou elegantní variantu. A v případě opravdu nízkých teplot klidně i elegantní kozačky. Na hostinu je přece možné přezout se do lodiček.
Odpovědět
@stastnevdana V případě přezutí souhlasím. :)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?