Účast dětí z prvního manželství mého snoubence

Ahoj holky, plánujeme s přítelem na letošní rok svatbu konkrétně v září. Bude tam celkově málo lidí, spíš jen přátele, z rodiny tam budu mít strejdu a maminku. Přítel zase obě sestry a maminku. Ovšem snoubenec má i dvě děti holku(10) a kluka(6). S dětmi mám dobré vztahy a patří i do mé rodiny. Žijí u své matky a ta je často se svou matkou navádí a rozmazluje. Děti jsou sobecké a neumějí se chovat ani samy zabavit. Podle mého by bylo nejlepší kdyby na svatbě jednoduše nebyli, už jen proto že je nemá kdo hlídat a ani jejich vlastní babička s dětmy nevydrží déle jak 20minut. Jiné děti tam nebudou, takže by si neměli ani s kým hrát. Mám je ráda a hodně mě to mrzí, že tam nebudou ale opravdu si nedovedu představit jak jinak to vyřešit. Přítel mě chtěl původně požádat pod stromečkem na štědrý den, ovšem děti jeho snahu překazili a zaměstnali mě natolik, že jsem si ani nevšimla jak ustkostlivě přítel žádá o pozornost a posléze procházku. Nakonec mě pozádal 26.12. a když jsem si vybavila jak se děti chovali dost mě to mrzelo a nechci takové chování na svatbě. Přítel zatím o tom neuvažoval. Zajímá mě váš názor a jestli jste něco podobného už řešili? Cítím se dost špatně, že je tam nechci :-| :-(
Odpovědět
1
2
8
Zapeklita situace a podle me je predevsim na snoubenci, aby si rekl, zda deti ano ci ne.
Odpovědět
Profilova fotka
chápu tvoje obavy...co to zařídit tak, že tam budou na svatební oběd a odpoledne je jejich matka vyzvedne? nebo babička?
Odpovědět
No snoubenec neví, říkal že by to jeho dceři mohlo být líto. Přátelé kteří děti znají zase tvrdí, že je to náš velký den a děti budou žárlit a nedají nám pokoj.
Odpovědět
Profilova fotka
no volila bych asi zlatou střední cestu. A hlavně na snoubenci je, aby je udržel na uzdě... a dopředu jim jasně řek, že se mají chovat slušně...
Odpovědět
Čeho přesně se obáváš, že by mohly dělat??
Odpovědět
@zuzinka6 No uvažujeme o večerním obřadu venku v pátek nebo později odpoledne. Nechceme oběd ale jen raut a obřad by byl přímo na místě. Je tedy pravda že jsme se ještě pro místo konání přesně nerozhodly ale nejspíš by se tam i přespalo. Přítelova exmanželka není moc přející a i obyčejné víkendy s dětmi nám ráda sabotuje. Bývalá tchýně je zase navádí, proti nám oboum. Takže pokud se o děti nepostaráme my dva tak asi nikdo.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@strelenka No přesně toho co bylo na vánoce. používají věty typu: ne já chci sedět tady, já chci to, pojď tam, já se nudím, pojď si hrát, poď se podívat tam, hele tati koukej, on mě mlátí, ona na mě vyplazuje jazyk... No i když jsem jim nakoupila spoustu dárků a hezky je oblékla, plnila jim jedno přání za druhé. Neustále nás oba zaměstnávali, neměli jsem ani chvilku pro sebe a většinou když jsou u nás na víkend se vše řídí podle nich. Malého v 6 letech učím jíst příborem a holka má 10 a jí převážně tak že je vše kolem a všichni kolem od jejího jídla. Taky naschvál v těch nejnevhodnějších chvílích na hlas grká a prdí. Z našich přátel si dělají sluhy, žebrají po nich peníze, neposedí, ani se nezabaví.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi zase půjdu proti proudu, já protiva, ale uvědomte si, že to jsou děti, rozvod s nima mohl dost zamávat a pokud je jeden rodič proti druhému nějak očkuje, lítají v tom jak nudle v bandě. Vám jako novým partnerkám bych radila být v otázce přítomnosti na svatbě vstřícnější - přece jen to je začátek vašeho oficiálního začlenění do rodiny, manželům ty děti už nikdy neodpářete, a i když teď rozhodně nebudou vaši snahu kvitovat s povděkem, za pár let to může být jinak. A rozhodně to ocení vaši muži.
Odpovědět
@poirotka11 No tak to máme podobné. I když je pravděpodobné že děti by nám asi ani stejně nedala a nebo dala ale zase by je navedla. Malej se už tatínka ptal před rokem kdy se budeme brát ale zároveň po pár hodinách prohlásil že jsem zlá macecha a že mě nemá rád. A o hodinu později za mnou přišel se mazlit a lechtat se. Jsem toho názoru, že děti budou vždy stejní jako rodič u kterého žijí. Pokud je maminka vychcaná a nepřející děti budou to stejné.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
To je těžký no, raději bys měla klid a užít si den...ale kdyby to byly tvé děti dala bys je někam pryč? Vždyť jsou vaší součástí a navždy budou. Já budu mít na svatbě plno dětí, skoro víc jak dospělých... i svou dvouletou která musí být jen u mne, je trucovitá, nikoho nepřijme, asi z ní zešílím ale nedovedu si představit že by tam nebyla, je to i její den ;-) né jenom nevěsty. A když vidím že to jiné nevěsty zvládnou i s mimčem, tak se zvládne všechno :-) Mě spíš přijde, dle toho jak píšeš že tě přítel chtěl požádat o ruku a neuměl si doma na to udělat klid - chvilku že vám přerůstají přes hlavu. Tak do svatby trénovat, naučit se děti trochu zklidnit ;-) :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@luw Tak, myslím, že výroky jako "ne já chci sedět tady, já chci to, pojď tam, já se nudím, pojď si hrát, poď se podívat tam, hele tati koukej, on mě mlátí, ona na mě vyplazuje jazyk... " jsou u dětí úplně normální a nepovažovala bych to za něco divného nebo patologického :-D - včetně toho, že některé děti se neumí zabavit sami. To je spíš věc nátury než výchovy. Jiná věc je ten zbytek - stolování, prdění a krkání...to už v deseti letech tak Ok není. Dárky ani hezké oblečení to nespraví, spíš naopak. Píšeš, že je rozmazluje především jejich matka ale zároveň - že se vše řídí podle nich a plní se jim každé přání - KDYŽ JSOU U VÁS - ptám se - PROČ?? To by měl regulovat především Tvůj partner - jejich otec. Možná bych s nimi zkusila otevřeně promluvit. Řekla bych jim, že bys byla moc ráda, kdyby na svatbě byly (a zeptala se jich, zda o to vůbec stojí) , ale že svatba je událost, která vyžaduje "hezky se chovat" a přesně jim vysvětlila, co to znamená, co si pod tím představuješ. Že si uděláte do svatby takovou zkoušku a pokud do termínu zvládnou dodržovat pravidla slušného chování (aplikováno na děti, takže bych od nich nečekala, že budou sedět v klidu jak pravítka 24 hodin denně), bude jasné, že jsou už dost velké a dospělé na to , aby se zúčastnily. Pokud to nezvládnou, tak to oslavíte společně až po svatbě - jen vy čtyři. Ale požadavek slušného chování bych omezila na absenci tělesných zvuků a žebrání peněz a na pravidla slušného stolování - nepeskovala bych je za každou otázku "A proč?".
Odpovědět
@pirek Naprosto souhlasím, vidím to stejně. Děti jsou snoubencova rodina a měly by tedy být na svatbě přítomny. Spacifikovat by si je měl umět on...... @poirotka11 A to musíte toho syna dovézt tend en tam a zase zpátky? To ho nemůžete vyzvednout o den dřív a vrátit o den později? Souhlasím i se @strelenka, udělala ybch to podobně s tím,ž e pokud nezvládnou příslušnou úroveň slušného chování us tolu, tak bych je vzala jen na obřad. Ale z obřadu minimálně bych je prostě nevynechávala...
Odpovědět
@luw K tomu, že Ti partnerův syn řekl, že jsi zlá macecha a nemá Tě rád...tj u dětí taky normální - ony to klidně řeknou i vlastní mámě, když jim nekoupí oblíbenou čokoládu...a přesně jak píšeš - za půl hodiny se přijdou pomazlit. Tedy, do určitého věku - v šesti letech na to má ještě nárok.
Odpovědět
@pirek Také souhlasím. Žení se jim táta, měly by na svatbě být. Kolik jim je let? Jinak si myslím, že by si to měl rozmyslet nastávající, ale mě by asi zaskočilo, kdyby otec dětí řekl, že je na své svatbě nechce. Zkuste se na to podívat z té druhé stránky - kdyby jste vy měly děti, budete chtít, aby byly na svatbě? Předpokládám, že ano. Další věcí je že ač si to tu přiznáte, nebo ne, tak děti spojujete s předchozím vztehem a daly jste jim nějakou nálepku - pravděpodobně typu "ty co má s bývalou" což není nikdy bráno pozitivně. Nicméně, co si budem povídat... které děti se dnes tak trochu jako spratci nechovají a víte kdo pro ně má největší pochopení? Rodiče...takže vám třeba taky jednou vlastní děti přijdou naprosto úžasné a nejlepší a pro okolí to budou malí grázlíkové... vzpomeňte si na to ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
my taky budeme mít spooooustu dětí..mám dceru z předešlého vztahu a neumim si představit, že bych jí nechala, aby se chovala na hostině, jak popisuješ...Jakmile ty se je budeš snažit usměrnit a tvuj nastávající bude jen přihlížet, tak je jasný, že budeš ta špatná...ON jim musí dát hranice Jinak taky bych se bez dcery asi nevdala :-D to by mi mrzelo do konce života...a jí taky...ale chlapi to mají možná jinak...
Odpovědět
@poirotka11 Nebo požádejte někoho z přátel, né svatebních, ať ho večer odveze za mámou. Ženich prostě nemůže, určitě se něčeho napije a do auta určo nesedne, to musí 13-letý už pochopit. Nebo že vás to moc mrzí ale jeho máma to zkomplikovala a vy sama nevíte jak to udělat, třeba sám s něčím přijde ;-)
Odpovědět
@strelenka No ono totiž ty fráze pokud člověk neraguje začnou přecházet v činy. V praxi jejich chování vypadá asi tak že já si odskočím doma na malou a obě děti najednou potřebují něco strašně moc řešit například že jim nejde postavit lego a začnou vám lomcovat s klikou a když jím odpovíte že mají vydržet vlezou za váma na záchod. Nemluvě o tom když je člověk veme do resturace a poučí je, pokud chtějí na výlety musí se umět chovat oni to odkývají. Vy si sednete a začne doslova peklo... většinou řešíme rozbyté prostírání, pokydaný ubrus či obtěžování jiných hostů. Já najivně doufala že když dostanou hračky které si přáli k vánocům že je to zabaví, jenže to bylo tak: Ty mi to postavíš teď hned! A já nehodlala kazit svátky tak jsem vycházela vstříct aby si snoubenec odpočinul a ani nepostřehla že se mě snažil neustále požádat o ruku. Děti neposlouchají a už jsem řešila i prostříhanou zaclonu na návštěvě nebo taky že se jeho dcera na návštěvě odmítla zavřít na záchodě a vykonala velkou potřebu s otevřenými dveřmy. Prý to maminka dělá taky. A když jsem jí je zabouchla začala histericky brečet. Přítel má náročnou práci a děti když jsou navíkend a on je moc unavený jejich chování neřeší aby se vyhnul scénám. A jindy to řeší, často to ovšem omlouvá že jsou to jen děti. A já jelikož mi je 25let a děti nemám tak tomu nemohu rozumět. Ovšem kdaž je něco učím děti jsou strašně hodné, pozorné a poslouchají ale jak příjde na chování nebo chci jít s nima ven, nebo nedejbože na návštěvu či knám příjde návštěva. Změní chování do takového extrému že je ostuda kamkoliv jít třeba jen na nákup.
Odpovědět
Profilova fotka
@luw tak problem bych neviděla v tom, že tě neberou, ale spíš se předvádějí před větším množstvím lidí...poutají pozornost. Když ty k tomu budeš přistupovat z chladnou hlavou (je to těžký), tak oni si postupně začnou z tebe brát příklad:-) věř mi...když budou vědět, že bys je bránila, kdyby něco, nebudou mít potřebu tolik vyvádět...
Odpovědět
Profilova fotka
@luw navíc děti se mi zdaj fakt dost velký na takovýhle vymoženosti...naší je 8 a tohle by si v životě nedovolila...
Odpovědět
Jaky si to vychovate, takove to mate, pardon, od toho maji deti nejen matky, ale i otce.... A potazmo vas "macechy" . Aby jste jim stanovili mantinely a nedochazelo by k takovym situacim, kdy resite jestli na svatbe ano, ci ne. Resila jsem takhle chovani ex pritelovo syna, kdy jsem na nej nesmela zvysit ani hlas, aby se to nahodou nedozvedela ex a po nejakem case se mi povedlo maleho dostat kam jsem potrebovala. A vidmi totez u svagrove, ta ma teda tri deti, ale dve az do nedavna vychovavala uplne sama a holky jsou obe tak v pohode, ze az teda i ja sama cumim. takze tak :-)
Odpovědět
@luw vlezou za Vámi na záchod??? V 10ti letech??? tak to teda ať se na mě nikdo nezlobí, ale to je snad přespříliš. Prostříhané záclony???Moje dcera 9 let taky není svatoušek, ale toto chování, které popisujete je akceptovatelné tak do 4 let...u nás 1 dcera moje 9 let, 3 děti přítele 10,7,4 roky ale tohle neznám...samozřejmě sem tam něco je, ale já si ukočíruju tu svoji, a přítel zase svoje děti.
Odpovědět
@luw Ano, chápu, že je to náročné...ale jak už tu bylo řečeno, děti nemají jen matku. Nelze po nich požadovat, aby dodržovaly mantinely a přitom jim žádné nenastavit. A že je přítel unavený...to je jejich matka možná taky...možná taky nechce scény. Neviděla bych to tak jednoznačně, že "za všechno může ona". Je to ovšem hlavně věc partnera, on by měl zasáhnout - Tvoje postavení je složitější a citlivé, to uznávám. Dárky to opravdu nenapraví - rozmazlenost nevzniká z přemíry lásky ale právě z přemíry věcí.
Odpovědět
Profilova fotka
@strelenka To mne vždycky pobaví, chudáček manžel je po práci unavený, takže se jim věnovat nemůže, za jejich výchovu je plně odpovědná ta mrcha bejvalka. LOL. Zajímalo by mne, zda jsou pak všechny ženy takto benevolentní, až se jim narodí jejich děti, a ten zmetek si po práci akorát leží na gauči a vůbec s dětma nepomáhá.
Odpovědět
zajistila bych profesionální chůvu, případně dvě, pro každého jednu. Na ten jeden svatební den, resp. odpoledne to není tak moc peněz, a normálně je proškolit, že na děti mají být tvrdé, že o nich nechcete vědět (v uvozovkách), a pokud začnou vysírat, tak pohrozit odvozem domů, případně tak učinit.
Odpovědět
Profilova fotka
@lalkaamichal chůvu? pro 10ti leté dítě:-D to je hustý, ale asi jim nic jinýho nezbyde no... na férovku jim říct, jak to bude a nepolevit z toho...už od te´d je na to takhle připravovat, že jim něco řeknete a důsledně!!!! se to dodrží, do svatby by si mohli zvyknout
Odpovědět
No, najděte si bezdětnýho.
Odpovědět
Profilova fotka
@luw Takže vy vlastně chcete, aby vám ty děti nijak nenarušovaly víkendy? No to je těžké, když otec je moc unavený na to, aby s nimi produktivně trávil čas, který jim jindy nedává.
Odpovědět
1
2
8
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?