Ubytování svatebčana se psem

Ahoj nevěsty. Za celé plánování svatby nastala první komplikace, a to s ubytováním našich hostů. Velká část pozvaných je z daleka, takž přijedou už pár dní před svatbou. Nejbližší rodina bude u nás doma a zbytek musíme ubytovat v blízkém penzionu, který zaplatíme. Moje teta mi včera sdělila, že bude cestovat se psem (má labradora) a že jí mám sehnat ubytování, kde by toho psa mohla mít. Co jsem tak koukala na nabídky, tak ve většině ubytovacích zařízení je pes zakázaný a když už ho povolí, jsou to hotely nebo penziony za trochu jinou cenu, než kterou si můžeme dovolit. Navíc si myslím, že nikde nepovolí, aby byl ten pes sám bez dozoru, a to ani nemluvím o odbíhání ze svatby kvůli venčení. Já bych jí nejraději řekla, ať přijede bez psa, ale nechci být nějak neslušná. Máte s tímhle někdo zkušenost? Jak byste tuhle situaci řešili?
Odpovědět
Řekla bych jí to tak, jak to je a jak to píšeš tady - že ve vašem penzionu zvířata mít nelze a k dispozici jsou jenom hotely, které jsou bohužel mimo vaše možnosti (a kde by nadto nejspíš musela bydlet sama, když zbytek vaší rodiny bude v tom penzionu). Pak může zvážit, jestli má možnost nechat psa někým hlídat doma, nebo jestli ho i tak bude brát na svatbu - otázka taky je, jestli by hotel byl dost blízko na to, aby si ze svatby mohla odběhnout (protože předpokládám, že na obřad a do restaurace psi také nebudou smět?). Je možné, že na tohle teta taky nemyslela. Promluvte si a určitě se to vyřeší.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj deminka20, jsem pejskařka srdcem i duší. Pro své dva ovčáky bych dýchala, beru se s sebou, kam je to možné...ale všechno má své meze. Tak jako bych psy nevzala do nemocnice, na prohlídku zámku nebo do obchodního centra, tak i přes svou velkou lásku k nim si uvědomuji, že na svatbu pes nepatří. Samozřejmě, pokud to není pes nevěsty nebo ženicha a nejde jim za družičku :-). V září se mi žení syn, svatba bude na Slovensku a ani by mne nenapadlo, tam své psy vozit. Prostě si zajistím na ty dva tři dny hlídání. Takže bych se asi pokusila tetě její přání přijet se psem nějak asertivně vysvětlit. Třeba i apelovat na to, že někdo ze svatebčanů má alergii na psí srst a mohly by vzniknout nepříjemnosti. Držím palce při jednání :-)
Odpovědět
Vysvětlovala mi, že při posledním hlídání někým cizím strašně trpěl, proto jsem jí nechtěla hned odmítnout. Na druhou stranu poveze psa cca 10hod autem a pak ho nechá samotného zavřeného v cizím pokoji, to mi teda přijde jako větší zlo. Psi mi nevadí, naopak, a více hostů má doma mazlíka, ale s takovým požadavkem nikdo nepřišel, trochu mě to proto zaskočilo.
Odpovědět
@deminka20 zvířata nemám, ale taky by mi přišlo horší ho převážet a nechávat samotného...
Odpovědět
Přidám svůj pohled na věc.... své psiska (2 buldočci) jen tak někomu nesvěříme, jsou dost specifičtí (vedro špatně, zima špatně atd. :-D uznávám, i dost rozmazlení). S tím jedním jsem absolvovala divadlo, kino, miluje cestování metrem, takže jeden čas jsem ho brávala opravud všude. Absolvoval i jednu svatbu, jenže - svatba byla na louce mezi krávama a nejednalo se o žádné ubytování. Hlídání prostě nebylo a po slušném dotazu nevěsty zda pes může být byl povolen. S tebou bych si nejdřív promluvila - vysvětlila bych jí, že pes být může, ať si odbíhá kam chce (to je její věc), ale že jsi se pokusila najít ubytování a nenašla jsi žádné vhodné. Nechala bych na ní, jestli se rozhodne zařídit si ho sama, nebo jestli najde hlídání. Ale rozumím tomu, že velkého psa dá člověk na hlídání těžko a do psího ,,hotelu" bych své taky nedala. Nechala bych na tetě jak se rozhodne :-). My je na svatbě mít budeme - tedy jen na obřad a focení...
Odpovědět
Řekla bych ji ze je to nad vaše možnosti a jestli tedy by byla tak hodná a rozdíl doplatila a proč psa,nechávat na hotelu, můj pes mi jde za družičku :-) A psy na svatbě mám povolené :-) I pro ostatní :-)
Odpovědět
@svatbajanaahonza Mně se třeba ani moc nelíbí představa, že jsem tetu roky neviděla a bude mi ze svatby odbíhat venčit. Ale jinak souhlasím a asi to takhle nakonec udělám. @targi Svého psa bych možná řešila jinak, ale toho jejího jsem nikdy neviděla a z vyprávění vím, že není moc vychovaný. Svatbu máme na zámečku, tam psa mít nemůžeme, takže proto by musel být na hotelu. Navíc chci mít pro všechny stejné podmínky, ostatní si taky pro svoje pejsky hlídání najdou.
Odpovědět
já mám teda psy nade vše ráda, ale tohle mi taky přijde jako hloupost... moje mamka má necelý rok adoptovanýho pejska a za boha by ji nenpadlo brát ho na svatbu (a to máme penzion, kde by to bylo možný)... takže bych tetě prostě bohužel řekla buď, anebo....
Odpovědět
@deminka20 Popravdě... teta si odběhne a vy o tom ani nebudete vědět - to ti zaručuju :-D bude tam dost jiných lidí, kteří budou vaši pozornost vyžadovat ;-) Já bych si s tím nedělala zbytečné starosti - starost o psa má teta, ne vy, takže bych s ní hodila řeč a nechala to na ní, ať si to zařídí tak, jak se pejskovi bude líbit :-D
Odpovědět
@svatbajanaahonza Máš pravdu, je to její rozhodnutí a její starost, sama si je toho vědoma. Spíš jsem si představila sama sebe, jak odbíhám z něčí svatby a cestuji kvůli venčení 20 minut tam a 20 minut zpátky, navíc v cizím městě. To bych si svatbu asi moc neužila. :-D Teď mě tak napadá, že jestli nepřijede svým autem, někdo ji bude muset na to venčení vozit.
Odpovědět
@deminka20 Rozumím, hele, ona je zvyklá, neboj ;-) Pejskař řeší venčení každý den, takže věřím tomu, že jí to nepřijde :-). A odvozy na venčení bych už opravdu neřešila, to nech na ní... zbytečně si tím budeš přidělávat starosti. Jestli někoho z rodiny ukecá na to, že se bude on sám omezovat, proč ne... ;-)
Odpovědět
@svatbajanaahonza Zase musím souhlasit :-D Jo, prostě jí řeknu co a jak a sama si musí zvážit, jestli to pro ní bude pohodlné a vůbec možné. Chtěla jsem samozřejmě pro všechny co největší pohodlí, aby si svatbu užili a nemuseli mít s ničím starosti, ale když to někdo chce dobrovolně absolvovat, zakazovat mu to nebudu. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@deminka20 Přesněěě... někdy si lidi komplikují život sami, tak proč ne ;-) Svou svatbu si užij a dobře se bav, na starosti tam budou jiní :-)
Odpovědět
@svatbajanaahonza Děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?