Ubytování pro svatební hosty zdarma?

Zdravím všechny, mám s přítelem takové větší dilema.. Jelikož plánujeme svatbu trochu dál od bydliště našich rodičů a ostatních hostů, rozhodli jsme se, že chceme místo i s ubytováním. Pro nejbližší rodinu ubytování zaplatíme celé. Jde nám ale o zbytek rodiny a zbytek hostů. Je mi jasné, že pokud to nezaplatíme, tak všichni pojedou domů a nebudou ochotní tam přespat. (cesta trvá cca 2h autem). Bohužel vím, že by si to hosté neužili. Asi je to trochu sobecké, ale budeme platit určitě hodně peněz za alkohol a nechceme jim platit ještě zadarmo ubytování, kor když víme, že jejich dar nebude ani polovina toho, co propijou a projí... Nemáte prosím někdo nějaký nápad, jak třeba z těchto hostů dostat aspoň příspěvek na ubytování nenásilnou formou? Tak aby byly všechny strany spokojené? Děkuji za odpovědi
Odpovědět
To je opravdu tak jisté, že těm, co to nezaplatite tak pojedou domů?!? To máte super příbuzný 😂 najest napít pobavit ale nic neutratit.. pěkný
Odpovědět
@simsamsim - ano bohuzel presne takto to mame. Uz ted mi pulka rodiny vycita, ze to mam tak daleko... Od pritele rodina to ma pres 400km a nerekli ani pul slova. Moje rodina to ma 80km a delaji povyku jakobych se vdavala na Aljasce.... Presne jak rikate!
Odpovědět
@mpikova to se na mě nezlobte ale pokud by se takto zachovali (a nechtěli si zaplatit ubytování) tak by mi vůbec nevadilo, že odjedou a neuziji si to... Jediné čeho bych se bála, že pokud byste napsali, že chcete finanční příspěvky a ne dary, tak vám příspěvek na ubytování spojí se svatebním a budete zas na tom stejným ..
Odpovědět
My teda platili ubytko kazdemu kdo o nej stal a necekali jsme ze nam nasi mladi kamaradi neco prispeji, ale druhy den jsme po otvirani obalek byli prijemne prekvapeni, ale pokud jim nestojis za to aby si zaplatili sami ubytko tak bych je ani nezvala, natoz jim jeste nabizela ze jim to treba zarezervujes. Pak je dalsi varianta pokud je na miste treba sokolovna nebo skola tak se za maly obsnos da po dohode vetsinou prespat tam, ale otazka je zda by hoste byli ochotni spat ve spacaku, ale podle tveho prispevku, ze kdyz nezaplatis hotel tak pojednou po dostatecnem najezeni, napiti dom, tak o tom pochybuju. Normalne do info dopisu napis ze je k dispozici ubytovani ale ze vzhledem k tomu aby bylo postarano o jejich zabavu, plna briska a pohodli na svatebnim veseli jiz nemate prostredky pro zaplaceni noclehu.
Odpovědět
My platime vsem prespolnim, ale kus svatby bydli nedaleko. Vyjde nas na 20 000😑 Jinak, pokud to citis takhle, nech to na nich. Dala bych jim kontakt kde se pripadne da ubytovat s cenikem, ale nic bych jim nenutila. Chcou jet domu, at jedou. Pripadne nasla v okoli svatby vice ubytek v ruznych cenových relacích
Odpovědět
Profilova fotka
Jeli jsme před lety na konci srpna na svatbu za Prahu (pro nás asi 150 km) a spali jsme ve stanu, jako další naši kamarádi. Nevěsta nabízela možnost přespání v takovém penzionku, ale nepotřebovali jsme využít. Tam spali hlavně starší a rodiny s dětmi. Ani nevím, jak to měli řešené s platbou. My měli svatbu 30 km o od domu. Bažantnice s loukou. Zajistila jsem ubytování na místě pro nás a nejbližší rodinu, která nejela na noc domů. Další ubytování jsem měla zajištěné v penzionku o 3 km dál a tam mi nakonec z asi 16 lidí spali jen dva. No byla jsem naštvaná, že to nikdo nevyužil, ale naštěstí to stálo celkem jen asi 2,5 tisíce. Celé ubytování šlo na naše náklady. Pár lidí spalo na místě svatby ve stanu.
Odpovědět
Jen se zeptám - proč to mate tak hrozné daleko? :)
Odpovědět
Profilova fotka
my máme svatbu na Moravě a přítel je z Ostravska..aby přijela strana od přítele tak jim musíme platit ubytovani i v pátek a v sobotu a ani jeden neřekl že by si třeba jeden den zaplatili :-D takže už teď vím že ikdyz nám dají něco do obálky tak to nepokryje všechny náklady :-D a taky nevím jak jim vysvětlit že by si mohli aspoň jeden den zaplatit... :-/
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme na svatbe ubytovali 20 lidi ackoliv by to nutne potebovalo treba jen 10, 0statni byli do dojezdovevzdalenosti 20 km. Ale aspon jsme si to fakt uzili a rano byla spolecna snídaně... doufala jsem ze lidi daji do obalky o to neco malo vic . Někdo dal, nekdo ne, ale co už. Strejda co chtěl prijet o den dřív, řekl ze si to zařídí.
Odpovědět
Řeším podobnou otázku. Máme rezervované ubytování pro všechny, alespoň zatím. Budeme to ještě upřesňovat. Rodině to zaplatíme určitě, zbytek uvidíme co udělá rozpočet. Ale pár lidí už mi řeklo, že si to rozhodně zaplatí sami a že jim nemám platit ubytování. To mě moc potěšilo. Budeme je zvát i na snídani, tu budeme platit určitě, nocleh prostě uvidíme. Pokud si to budeme moc dovolit, ráda to zaplatím, ale bohužel rozpočet není nafukovací. Ať si kdo chce říká co chce. Většinou je ale standard nabídnout hostů rezervaci ubytování (ne placení) a nebo zajistit odvoz, aby se nemuseli omezovat v konzumaci alkoholu. Btw u nás si tvrdý alkohol budou platit hosté, jinak bychom se jednak nedoplatili a druhak by to tam pak asi vypadalo hrozně :D
Odpovědět
Buď na to máš a zaplať to a nebo na to nemáš a zaplať to pouze nejbližší rodině (babička, děda, rodiče atd.) Přijde mi nevhodné nenásilně žádat o peníze. Prostě hosty postav před hotovu věc, že ubytování si musí zajistit sami a můžeš doporučit penzion abcd. A jestli se jim to nelíbí, tak ať jedou domů. Kdo chce, ten si to zařídí a kdo tam bejt nechce, tak pojede, tomu věř :-) Já byla taky na svatbě ve Strakonicích a měla jsem to domů dvě hodiny cesty. Ubytování v místě bylo docela drahé a tak jsem jela autem a nepila jsem. Odjížděla jsem kolem desáté hodiny věčerní, protože jsem tam prostě chtěla zůstat :-)
Odpovědět
@mpikova U nás to bylo tak, že polovina hostů to měla na svatbu cca 20 minut, ale polovina hostů to měla cca hodinku až dvě. Vzhledem k omezenému rozpočtu jsme rovnou napsali, že ubytování jim rádi zajistíme v hotelu, kde se svatba koná, ale že si jej hosté zaplatí sami... A nikdo s tím neměl problém. Kdo si nezaplatil ubytování tam, tak spal u příbuzných a ti s malými dětmi odjížděli kolem 19 h domů, :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Také to teď řeším - budu se vdávat v Německu, za Němce. Ubytování zaplatím rodičům a možná bráchovi (podle rozpočtu)... V okolí není ubytování až tak drahé, a cesta z Prahy je cca 3-3,5 hodiny, 95% po dálnici, takže pohodlná a rychlá. Řešíme to tak, že do pozvánek napíšeme, že dárek je pro nás, že všichni dorazí, že chápme, že to nebude organizačně jednoduché. Snad i tak přijdou ti, kterým na nás nejvíce záleží.
Odpovědět
My to řešíme taky, jelikož zenichova strana to k nám má 180 km... takže rodině, co jsou z daleka ubytování platíme, svedkovi taky, moje rodina a přátele mají k dispozici řidiče a kamaradi ženicha mají možnost si ubytování zaplatit, informujeme je o tom dopredu... v létě 2017 jsem byla kamarádům na svatbě, měli to v hotelu a ubytování taky platili jen rodině a nijak mě to nepohorsilo... nejsme milionáři....
Odpovědět
@shanoona Jé, já si taky beru Němce, ale v Česku. Svatební místo jsme vybrali na půl cesty mezi rodinami, takže přespat musí všichni. Do doprovodného e-mailu jsme podrobně rozepsali možnosti k ubytování, nabídli jsme hostům jak levnější, tak i dražší, včetně dovětku, že pokud by někdo kvůli ubytování nemohl dojet, tak jej samozřejmě uhradíme, protože nám na přítomnosti hostů velmi záleží. Z hostů to všichni vzali a všichni si jej hradí sami, platíme pouze mým rodičům a sourozencům, nicméně moje rodina nám hradí minizákusky a cukroví, takže to nakonec vyjde nula k nule.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@chelsea52 Nemohla. Vytvořte si profil profesionála a přestaňte prudit. :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?