Ubytování hostů

Profilova fotka
Ahoj, potřebovala bych poradit jak s ubytováním hostů. Jelikož jsme se s budoucím manželem přestěhovali do města, kde nikdo z našich rodin nebydlí a budeme tam mít i obřad a hostinu, všichni musí přijet. Mají to cca od 20km až do 150km daleko. Oznámení budeme rozdávat cca za 14 dní (svatba je na začátku července), ale jelikož budeme mít vše jen v kruhu rodinném, už všichni kdo mají přijet pozváni byli. Nicméně ještě nikdo prý neřeší kde bude spát a jestli vůbec bude chtít v našem městě přespat. (Mám pocit, že si všech 28 lidí myslí, že se nasáčkují k nám do 4+1 nebo že odjedou domů...) No a já se bojím, že buď ve 20h většina hostů odjede a zůstaneme tam sami (to asi přeháním) nebo, že až se rozhodnou, že chtějí hotel, tak bude ten mnou vybraný plný (je to nejlevnější a nejbližžší penzion) a potom budou bydlet každý jinde. (Jinak, ubytování si platí sami.) Budeme mít řidiče s tranzitem, který má hosty vozit z hotelu na hostinu, tak potřebuji aby byli na jednom místě. Našla jsem na internetu ideální penzion a teď nevím, jak to efektivně komunikovat dál a jak z nich dostat jasnou odpověď. Poradíte???
Odpovědět
Při předání oznámení bych řekla, že jste našli ubytování a ať se rozhodnou, jestli ho budou chtít, že to budeš rezervovat hromadně. Jediné, co hrozí, že to někdo pochopí tak, že ubytování platíte vy :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych třeba udělala v tom penzionu nějakou předběžnou rezervací, třeba se i domluvila na nějaké slevě, když pokojů bude víc. A pak svatebčany informovala o možnosti ubytování a cenách.
Odpovědět
Profilova fotka
@monnahh My taky řešíme ubytování a budeme to dělat tak, že rodičům a svědkům ubytování platíme a ostatním oznámíme, že možmost ubytování bude a taky že zařídíme i dopravu. Penzion budeme mít jen pro sebe, takže rezervaci řešit nemusíme. :-)
Odpovědět
Známí měli velkou svatbu, takže dokonce pronajali i autobus a ten během večera i dělal taková kolečka a hosty, kteří bydleli mimo Prahu, kde byla hostina, tak odvážel do těch 30 km. Já třeba budu zařizovat ubytování pro dva kamarády z Itálie a třeba i příbuzné z 60 km dalekého města. Respektive když se nedomluvím s mamkou, že by ti příbuzní byli u nich. Je to naše rodina v podstatě. Ale těch lidí takhle asi nebude moc no. Nejlepší je to udělat v místě, kde aspoň většina hostů se může dostat domů tu noc.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mám tiež s tým dilemu, lebo ja som Slovenka a obrad budeme mať v Prahe, takže celá moja rodina musí byť ubytovaná (a tých teda je)... Je to vzdialenosť 400-900km a ubytovať 90 ľudí nebude teda žiadna sranda :-D
Odpovědět
ahoj :-) osobně si myslím, že není nic špatného na tom, když si hosté zaplatí ubytování sami. Je ale potřeba si to vyjasnit hned na začátku a říct to napřímo:-) Moje rodina je z 80km vzdáleného města, partnerova je místní. Vyřešili jsme to tak, že jsme si pronajali na hostinu malý hotýlek, kde je k dispozici 10 dvoulůžkových pokojů. Ten hotel to nabízí jako balíček - pronájem sálu plus automaticky pokoje..Tak snad těch 10 bude stačit :-) Pokud já sama bych byla pozvána, vůbec bych neřešila, že si musím platit ubytování. Byla bych šťastná, že jsem pozvaná na svatbu a nevadilo by mi to. Ale znáte to :-) remcalové se vždycky najdou.
Odpovědět
Profilova fotka
@monnahh Bartranec to vyresil tak, ze s pozvankami (oznamenim) cca mesic predem rozeslal i dopis, ve kterem byo info o svetebnim dni, jak a kdy co bude probihat a ke konci bylo napsano, ze pokud chteji prespat, je moznost spat tam a tam a ze je vyjednana sleva, at se prirezervaci hoste zmini ze patri k teto svatbe. Nebo pokud to nechteji resit, ze to zaridi nevesta se zenichem, ale plati si to kazdy sam (samozrejme nejak elegantneji). Taky tam bylo napsano, ze nevesta s zenichem plati nealko a vino. Tomu se taky nikdo nedivil a vsichni to respektovali... Nikomu nebylo divne, ze si musi ubytovani platit sami... Na nasi svatbe jsme platili ubytovani my a to se nam vsichni divili a chteli to platit prave sami... Coz jsme jim zatrhli s tim, ze to jde na nas a jestli mermomoci chteji neco platit, at nam prihodi vic do obalky, ktere jsme chteli misto daru...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?