Tchýně se vdává dva měsíce před námi, co vy na to?

Dámy, co vy na to? Včera jsem se dozvěděla, že se budoucí tchýně, která oslaví brzo 50 bude vdávat téměř na den přesně 2měsíce před naším termínem. Původní datum přitom měli až na konci srpna - tedy pár měsíců po nás...! Vůbec to nechápu, co to jako má být... A dnes další šok. Svatební oběd budou mít na stejném místě, kde my. Kdybych jí o té restauraci neřekla, ani neví, že existuje! Jsem divná, že mi to vadí?
Odpovědět
1
2
Svatba předem by mi nevadila.Stejná restaurace asi ano...Bude mít svatbu velkou, nebo menší jak vy?
Odpovědět
Profilova fotka
co na to přítel?
Odpovědět
@lucido88 Myslím, źe by tě to tolik zlobit nemuselo. Dva měsíce jsou dost dlouhá mezera. Určitě vy budete mít svatbu jinou veselejší, mladistvěji pojatou . Myslím, že se tchyně nebude moct s Vámi srovnávat. Vem to s té lepší stránky ,užij si její svatbu co to půjde , dobře se najez , napij , pobav , protože na své svatbě tŕeba kvůli stresům nebudeš moc jíst. :-D
Odpovědět
Počet hostů na obědě bude nejspíš stejný, podle toho co zatím říkala. Jediný rozdíl je v tom, že oni pak akci rozpustí, kdežto my se přesouváme do kulturáku na raut. Říkám si, že s takovou ten oběd můžem rovnou vypustit. Budou tam v podstatě stejní lidi, jako na jejich svatbě. Mám prostě pocit, že nám "vypálila rybník". A protože oni kromě toho obědu nic dalšího dělat nebudou, tak širší rodina na naší svatbě bude gratulovat a oslavovat i jejich svatbu. Ale platit to budem samozřejmě všecko sami. Jak jinak.
Odpovědět
to masim89: Nemá z toho radost. Řekl, že nechápe, proč opakují a že už ho to nezajímá. Radši nechce nic vědět.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucido88 já tě chápu, a považuju tvoje pocity za normální... udělat tohle moje tchýně tak ještě na mojí svatbě bude vykládat jak to měli oni, a jaké bylo tohle a jaké bylo tamto... Přeji pevné nervy a jsem ráda, že moje tchýně vdaná je. Ale i tak to s ní bude masakr loni jí bylo 50. a chytla druhou pubertu, takže řeší jenom vlasy, nehty, manikúru a to, že si chce nechat udělat do ucha alespoň další dvě dírky. No konec :-D počítám, že si s ní taky ještě užiju... Zaplať Bůh, že přítel je celý po tatínkovi.
Odpovědět
Neřešila bych to :-) , případné nedostatky na jejich svatbě bych vypilovala a Vaši svatbu "dotáhla k dokonalosti". Určitě budete mít jinou výzdobu, můžete mít jiné menu, prostě JINOU hostinu :-)
Odpovědět
taky bych to pojala jako @esvatebni3 pouč se z jejích chyb a tu svojí měl dokonalou, ať vidí, baba jedna! :-N
Odpovědět
Neřeš to :-) Můj mladší brácha musí být ve všem první, tak nám před měsícem oznámil, že se chtějí najednou brát a to měsíc a půl před námi!!
Odpovědět
Profilova fotka
@lucido88 @davidkovaovecka Ty lidi museji byt strasne nevyrovnani. Vite jak je musi zrat??
Odpovědět
můj budoucí tchán se žení měsíc přede mnou a mně to teda nevadí :-)
Odpovědět
Taky bych to neřešila, ani bych si to nebrala osobně. Problém by byl, kdyby měli svatbu ve stejný den a přetahovali vám hosty :-) A kdyby ta restaurace zklamala, vyberou si to oni a ty ještě budeš mít čas si to přesunout jinam :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Přesně tak, obrať to ve svůj prospěch :-) Prostě v klídečku pozoruj, pouč se z chyb a oni na Tvé svatbě potom puknou vzteky :-D
Odpovědět
Profilova fotka
A to vadí? Asi jsem z Marsu, ale nějak mi nejde do hlavy, co je na tom špatného. Svatbu přeci neděláš pro to, abys všem ukázala, co a jak máš dokonalé a třeba drahé, ale proto, aby sis vzala člověka, kterého miluješ a s ostatními to oslavila. Přeci to není o tom porovnávání, kdo měl co lepší...Nějak nechápu, co na tom vadí...
Odpovědět
Profilova fotka
Neřeš to, nenech se tím stresovat nebo aby to negativně ovlivňovalo vaši svatbu. Je to den váš, tvůj a tvého snoubence. Přej jí to, budeš se i sama cítit lépe, než když bys v sobě dusila nějaké negativní pocity. Jestli ti to dělá schválně, tak bude ona ta, kterou bude žrát, že jsi v pohodě a že se jí nepovedl její záměr. A jestli je to prostě náhoda nebo to tak vyšlo, tak aspoň nebudou rodinné spory. Držím moc palce a vážně se nad tím zkus povznést. Nic nestojí za to, aby to mělo negativní vliv na vaši svatbu. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Asi jsem taky z MArsu, protože tohle by mě nechalo naprosto chladné. Vždyť to není soutěž, kdo co má lepší. Máme druhou svatbu oba a plánujeme si jí sami a komplet financujeme. Jen kdyby se tohle poštěstilo mojí máti, tak budu jen ráda a budu jí to přát a i kdyby to byla tchýně, reagovala bych stejně. je pravda, že se můžeš podívat, jak bude fungovat personál v restauraci , budeš vědět do čeho jdeš ;-) Ale naopak bych se snažila tchýni pomoci. To je jen můj názor, třeba špatný.
Odpovědět
Mně by to bylo ukradené. Jediné, co by mě zarazilo, by bylo to stejné místo hostiny. Ale jinak by mi to bylo fuk. Bude to jiná svatba, jiní hosté... tak proč to řešit. Jen bych před ní přestala mluvit o našich plánech - aby vám "nevykradla" nápady a potom to nevypadalo, že je kopírujete. Toť vše.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky v tom nevidím problém,proč ti to tak vadí??Přeci budeš mít jinou svatbu ...Nebo i tvá rodina bude na svatbě tvé tchýně??Stejná restaurace??Aspon uvidíš jak to všechno funguje..jestli si spokojená s personálem,celkově s přístupem..My jako rodina když jsem někde spokojení tak pořádame oslavy na stejných místech..a i jako někdo kdo v gastronomii pracuje se často setkávám,že se lidi vraceji a klidně u nás oslaví tatínek 50 za měsíc třeba uspodařají oslavu babičce..atd...prostě to by mi nevadilo.. Dva měsíce je dost dlouhá doba ,aby se hosté těšili i na tvou svatbu.. A k poznámce že si platíte vše sami...nezlob se na mě ,ale myslím si že to je normální...My taky s ničím nepočítáme..Když někomu rodiče svatbu zaplatí přeju mu to ..ale rozhodně to není povinost..
Odpovědět
ja nevim, mne by to asi rozhodilo, kdyby o nasi svatbe vedeli a stejne si dali datum jeste pred a navic na stejny misto... prijde mi to jako predhaneni, kdo bude prvni a nedostatek vlastnich napadu.... treba kamaradovi to takhle udelala segra, tri mesice pred jejich svatbou se rozhodla, ze se vezmou s pritelem a kamarad z toho byl docela nastvanej, ze ona si proste musi dokazovat, ze bude ve vsem prvni... :-|
Odpovědět
@elinorka Spíše mi to přijde jako důsledek špatných vzahů v rodině. Kdyby byly v pohodě , tak by si to navzájem užili a nic neřešili. Je potřeba na vztazích zapracovat. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucido88 Asi bych z toho taky nebyla nějak zvlášť odvázaná, ale co můžete dělat, nic...tchýně má vždycky pravdu :-( :-), je tedy fakt, že nechápu, proč najednou měla nutkání svůj termín svatby posunout. Ale co naděláte...a jak tu píší ostatní, tu vaší svatbu podle toho vyšperkujte k dokonalosti a nebo se zkuste podívat po jiné restauraci, abyste to neměli stejné, pokud by vám to hodně vadilo. Držím palce.
Odpovědět
@radkaja no nektery lidi proste nezmenis a porad se budou snazit ti dokazat, ze jsou o krok napred :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě by to taky naštvalo... :-)
Odpovědět
Termín svatby si myslím není pro tebe zásadní problém, ale spíše stejné místo hostiny, jestli se nepletu. Pokud cítíš, že lidé by to vnímali jako tvou neoriginalitu, že je svatba na stejném místě a ty by ses kvůli tomu necítila dobře, tak bych si s paní tchýní spolu s nastávajícím manželem se vší úctou promluvila, že Ti vzniklá situace není příjemná, a zda by byla ochotná místo hostiny změnit. Pokud se tohoto kroku ať již z jakéhokoliv důvodu bojíš, tak bych zvážila, zda jsem ochotná si najít místo jiné, lepší nebo zda jsem ochotná to zkousnout. Když se ptáš, "co na to říkáme", tak mě osobně by to bylo docela jedno, já si jdu svou cestou bez ohledu na ostatní a s napodobováním se setkávám běžně, přičemž někdy se dotyčné dámy předem dovolí a jindy ne, holt každý člověk je jiný...Pro mě je napodobování dobrým motorem jak být ještě lepší, takže v tomto jediný s kým "bojuji" a vůči komu se zlepšuji (mám nové originální nápady) jsem sama vůči sobě... ;-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zhruba před měsícem přišel můj kolega s tím, že budou mít svatbu 3 týdny po nás a hostinu ve stejné restauraci, jako my. Nejdřív jsem byla hrozně naštvaná a vadilo mi to. Došlo mi ale, že je úplně jedno, kde se budou hostiny odehrávat a dneska je mi to úplně fuk. Málem jsem kvůli tomu přišla o skvělého kolegu a kamaráda v jednom, dnes je to mezi námi zase jako dřív, za což jsem nesmírně šťastná.
Odpovědět
Profilova fotka
@davidkovaovecka kamarádka se vdávala předloni..za svědka jí šla sestra, která pár měsíců před svatbou zjistila, že by se nakonec taky asi vdala..a kdy jindy, než týden(!!!!) před svatbou kamarádky..a ještě kamarádka šla za svědka ségře, ale vytočená byla na ultimum...to se nedělá tohle to...
Odpovědět
Asi by mě trošku štvala ta restaurace, ale ve svatbě problém nevidím, každá to budete mít jinak a alespoň si zase můžeš obhlídnout, na co si dát pozor... :-) Jinak nám úžasný kamarád od mého přítele a soused provedl taky dobrou věc.. Svatbu jsme na fotbale a kamarádům oznámili skoro rok dopředu.. Už jsme měli zamluvený naurčito termín tak proč ne, ten kamarád u toho byl a ještě gratuloval. No a 2 měsíce na to přijde, že mají svatbu ve stejný den jako my (rok má asi málo dnů) a normálně už objížděl lidi a zval je, hlavně teda se jednalo o jednoho, protože přítel ho pozval no a ten kamarád se snaží furt ho přetáhnout na svou svatbu (nevím o co jde, ať se rozhodně přece sám kam půjde).. A pak došel ten kamarád s tím, jestli změníme datum, tak sme řekli že to ne, protože už máme dost věcí zařízených a hlavně kvůli místu obřadu padají v úvahu jen 3 termíny v roce.. Oni se berou v obyčejné obřadní síni, takže tam si můžou vybrat jaký termín chtějí :-)
Odpovědět
Kdysi bylo běžné dvojité svatby sourozenců, nevím, proč se teď kolem toho dělá takový humbuk. Maximálně , že je trochu náročnější pařit do rána dva víkendy po sobě a taky pomoc rodiny se svatbou se rozmělňuje na dvě strany. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
mě by to vadilo také a vše bych jí to i řekla. Ale já s přítelovo matkou moc dobře nevycházím (ale ona si myslí, že jsme kamarádky), jen jí prostě nemá cenu říkat některé věci. Ale já bych to té své řekla zda to nepřehodnotí a podívá se na to také z naší strany. A vysvětlila bych jí své důvody. Že by jste očekávaly také trochu tolerance a zapojila do toho i ženicha. Já projistotu své budoucí tchýni nic neříkám, ani že už mlluvíme o svatbě, do všeho by se míchala a to vážně nepotřebuji. Budeme mít málo času vše dát i tak dohromady a ještě k tomu poslouchat tchýni ]-(
Odpovědět
to: im4fun, daska74 Jde spíš o to, že mám pocit, že je to naschvál. Loni v květnu jsme jim oznámili, že se chceme vzít a přesně jim i řekli termín. Reakce veškerá žádná. Až v létě došli s tím, že se taky budou brát, tak se začali zajímat. Nové manželství jí přeju - s jejím novým partnerem vycházíme skvěle, jen nechápu, když se chtěli brát až na sklonku léta (na své výročí), že se naráz "zprčili" a teď se rozhodli, že se vezmou už za měsíc. Na přímou otázku proč ta změna, na co ten spěch žádná odpověď. A pak dojde s tím obědem. Vím, že svatba není soutěž kdo co má lepší a dražší. Ani nemám v plánu ji předhánět. Ale myslím, že další nápady už si nechám pro sebe. Prostě mě to ze začátku nakrklo. Je fakt, že teď už jsem to vydýchala a říkám si, že to nebude taková tragédie.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?