Tchýně forever

Ahoj holky, vím že tohle téma je tu již mnohokrát ohrané, ale já si zkrátka nemůžu pomoct.S přítelem chodíme 5 let, 3 roky spolu bydlíme a tak jsme se rozhodli, že se v létě vezmeme. Než jsme to oznámili tchýni, byla uplně v pohodě. Teď je z ní prvotřídní furie. Nejdřív dělala hrozné scény kuli svoji rodině, kterou neznám a logicky jsme se s přítelem dohodli, že ji zvát nebudeme, nezveme ani moji širší rodinu, protože by se počet lidí vyšplhal na pro nás neúnosné číslo. Zveme tedy jen sourozence, rodiče a naše nejbližší společné kamarády. Poté nám nasupeně oznámila, že party pro kámoše nám financovat nebude, ale mi ji o peníze nežádali. Platíme si to sami. Pak bez našeho vědomí pozvala své příbuzné na obřad s tím, že si po obřadu půjdou společně někam na oběd. Ačkoli tam pro to není prostor, raut měl začínat hodinu po obřadu. O tom, že všechno co naplánuju nebo udělám je špatně, ta to snad už ani nebudu rozvádět. Nejradši bych ji poslala k šípku, ale všechno mě mrzí kuli příteli, který se postavil na moji stranu, ale vidím, jak ho ta situace mrzí. Dokonce řekl, že už se snad na tu svatbu ani netěší. Achjo, co byste s takovou tchýní dělali vy?
Odpovědět
@saaaaaaarinana tak jak tu pročítám řádky tady je enem jedine řešeni poslat tchyňu do .. s usměvěm, take baby su nejhorší, enem kibicují, vím že to zamrzí, ale nedej se!!! když sa jí to nelíbí její mínus, jak říkáš nic od ní nechcete a ona prudí. Přeju mnoho štěstí a bohužel tuhle scénu znám taky podobný výstup měla moje sestra s tchyňu, nejdřiv jak med a po svatbě na kudly. občas si řikam, proč mosi byt na světě tchyně mrchy, věčně nespokojene. ale už jsme pochopila, že ony prostě nechtěji pochopit, že synek už dospěl a bude tež mět svuj život. Já sice tchyňu nemam ,ale za mne kdybybtohle urobila, tak ju pošlu do pryč a hotove. zkus si promluvit s přítelem, myslim, že by měl stát při Tobě, ono tchyně musí uznat že to po..
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, to přesně znám. Naštěstí tchýni mám fajn. Ale po zasnoubení přesně takhle obrátil můj taťka a mamčin kamarád (možná spíše přítel, ale tam je to trochu složité). Pro taťku můj snoubenec najednou nebyl dost dobrý. Ale z mé strany to šlo jedním uchem tam, druhým ven, vím, že se umí chovat slušně a na svatbě nebude dělat ostudu. S mamčným přítelem to bylo o dost horší. Dělal mi to úplně se všemi partnery, co jsem měla. Každý byl u něj špatný a byl ohledně toho velmi arogantní až panovačný. Vrcholem bylo, když mi oznámil, že můj předchozí partner (kterého tak vehementně pomluval jen proto, že poslouchá Lady Gaga :-D) byl lepší a že můj současný manžel je ten nejhorší možný partner, jakého jsem si mohla vybrat - toto mi skutečně zrovna dneska řekl! Vyřešila jsem to ráznými kroky (teda ne dnes, už před x lety) - smazala jsem ho z facebooku, řekla, že na mé svatbě fotit nebude (měl být původně fotograf), protože člověk, který našemu vztahu nevěří nemá na svatbu ani chodit. Na hrubý pytel hrubá záplata. Ale s maminkou manžela je to trochu složitější, ta by se neměla vyčlenit ze svatby nebo ze života, člověk musí být trochu diplomat, ale přece rázný. Asi bych jí důsledně řekla, že si svatbu platíte sami a že žádné finance z její strany nechcete. Tím pádem byste si rádi pozvali hosty, jaké si zvolíte. Maminky mají často potřebu o věcech rozhodovat, zkuste jí říct, kde by mohl být její prostor. Může jít s Vámi například vybrat kytice pro maminky a svědkyně nebo oblek pro ženicha. Aby měly pocit, že o něčem rozhodly a také se svým způsobem podílely. Finance by to být ale neměly, protože hodně lidí má pak pocit, že je to vlastně "jejich" svatba, protože oni to platí.
Odpovědět
@saaaaaaarinana Na tohle je jen málo rád, co dělat. Nejlepší je se o svatbě vůbec nebavit. Prostě ji řekněte jen datum a tím může její informovanost pro x měsíců skončit. Nebavte se s ní o hostech, o prostorech, o jídle, o ničem. Když nadhodi téma svatba, řekněte, že to bude překvapeni, že jen chcete, aby ten den dorazila. Později ji ještě oznamte místo a čas, kam má před svatbou dorazit, víc vědět nemusí. Ještě bych občas zdůraznila, že je to vaše věc, že si to sami hradite a že pokud má na ten den jiné plány s rodinou, ať si to oslaví s nimi na jiné adrese a za své peníze. Nenechte se manipulovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Jednoduchá pomoc - ať si s ní přítel promluví. Jakože hele mami, jsme rádi, že se chceš angažovat, ale chceme svatbu jen s blízkými lidmi, platíme si ji sami, tak nás prosím respektuj (žádost o respekt docela zabírá ;-)), o nic se nestarej a hlavně doraž. Když přihodí lichotku, jak moc ji tam chcete mít a ten den si užít jen s lidmi, na kterých vám záleží, tak vyměkne a ještě budete za hrdiny ;-).
Odpovědět
Přesně - tchyni zaúkolovat, aby přišla na jiné myšlenky. Když se bude chtít angažovat do něčeho, co už je zařízené, klidně jí říct, že si s tím nemá dělat starosti, že je to hotové. Já jsem přítelovu maminku poprosila, aby mi jako bývalá švadlena vyrobila pár látkových srdíček do výzdoby - už mi kvůli tomu třikrát volala a průběžně chodí konzultovat látky k naší květinářce, aby všecko ladilo. Navíc šije obleček pro přítelova synovce... Je pověřena udělat věci, ve kterých je dobrá:-) Vždycky, když tam jedeme, vypadá zaměstnaně, takže jsme spokojení:-D Tvé tchýně bych se zeptala, jestli opravdu bude ve svatební den svého syna radši sedět na obědě s jinými příbuznými. Klidný, vážný dotaz, ať pochopí, že vás bude její nepřítomnost mrzet, ale taky že víckrát se jí ptát nebudete. Myslím, že ani těm příbuzným nebude moc příjemné sedět někde v restauraci jenom se svatební matkou, bez ženicha a nevěsty... Hlavně neustupovat, ale to už tu řečeno určitě někde je ;-)
Odpovědět
@kacenkakaca O tom ,,to bude překvapení,, ono to moc nefunguje, zkoušela jsem to a nafoukla se ještě víc, jak žaba :-D
Odpovědět
@saaaaaaarinana Jestli chcete mít svatbu podle svého a bez nervování,tak tchýni jemně,ale důrazně pošlete někam. My s manželem jsme na to neměli kuráž,a taky to podle toho dopadlo.
Odpovědět
Profilova fotka
to je tezke, nektere osoby proste tezko pochopi, ze jste dospeli a mate pravo si rozhodovat o sve svatbe a zivote sami. ja mela tohle s moji mamou, nektere veci mi mela tendenci organizovat za zady, ac dobre vi, ze to bytostne nesnasim. sice slo o blbosti (ne koho pozvat, to bychom asi svatbu zrusili a vzali se sami nekde na opustenem ostrove ]-( ), ale cloveka to dost nastve, zvlast, kdyz uz je ve stresu tak. no nejak jsme to vybalancovali, nicmene stale me ten pristup mrzi - i proto, ze diky jeji uminenosti a trvani na nekterych pitomostech se vse zbytecne zkomplikovalo. na svatebni den jsem pak dorazila unavena a vycerpana, protoze jsem cely tyden predtim litala jak hadr na holi a posledni vecer do 2 v noci jeste musela skladat do vysluzek asi 50 kg cukrovi a nosit do sklepa.. (kdyz me videla den pred obradem tchyne, tak jen spraskla ruce, ze vypadam jak po havarce a at si jdu odpocinout :-N ) takze asi tak, prilisna dobrota neni moc ku prospechu veci, snazte se byt asertivni a proste ji postavit pred hotovou vec: bude to tak a tak, pokud chces pomoct, je potreba XYZ, pokud nechces pomoct, prijd N-teho na radnici ve spolecenskem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?