Taťka je podruhý ženatý - řešíme, zda pozvat jeho ženu

Profilova fotka
Ahoj holky, ráda bych se vás zeptala, zda jste někdo neřešili podobnou situaci. Mám dva rodiče asi jako každý, ale nevychází spolu nejlépe, rozvedli se cca před 7 lety, mamka se s tím pořád nesmířila a když je něco okolo tatky, vydírá doslova, že jezdíme za ním a za jeho ženskou (používá i těžší slova). Tatka se před dvěma lety podruhé oženil. Nemůžu říct, že jsem s jeho ženou nejlepší kamarádka, to ne, ale respektuji ji, protože je to taťkova žena. Prostě normálka. Mamka samozřejmě nikoho nemá a tak teď řeším, co na svatbě :-( Protože ze slušnosti si pořád říkám, že bych měla pozvat taťky i se ženou, ale na druhou stranu už vidím mou matku jaký mi dělá scény, že jsme ji pozvali. Strašně se toho bojím, nevím co dělat. Pak zase přemýšlím jak udělat zasedací pořádek ... vždy sedí novomanžele a jejich rodiče ne? A kam posadit tatkovu novou ženu? Jsem z toho už psychicky vyčerpaná, přítel říká, že bychom ji pozvat měli, ale nechci, aby mi moje matka zničila svatbu scénami...poraďte prosím. Předem děkuji za vaše názory, případně zkušenosti.
Odpovědět
1
2
Já si v podobných případech vždycky říkám, že by se sakra ty rodiče na jeden jediný den, na svatbu vlastní dcery, mohli krucinál chovat jako dospělí, ne??? To jim vůbec nedochází, jak takovým "šprajcem" svým dětem ubližují? Proč nedokáže být mamka dáma nad věcí? Připadá mi to strašně sobecké. Asi se mi to lehko radí, když jsem v podobné situaci nebyla, ale já bych byla vůči ní prostě nekompromisní, jestli hodlá dělat scény, ať raději nechodí. Zkus si promluvit s taťkou, jestli by teda nebyl ochotný udělat ústupek a přijít sám, i když je to takové blbé no, pozvaný by asi měl být i s manželkou. Vůbec ti to teda nezávidím :-(
Odpovědět
Profilova fotka
pozvala bych samozřejmě i ženu táty, tvoje máma se s tím bude muset smířit....pokud si myslíš, že reálně hrotí nějaké scény přímo na svatbě, ještě bych jí to nějak taktně oznámila (poměrně jasně, že to je tak rozhodnuté, né aby měla dojem, že se jí ještě omlouváš a že si může určovat, kdo bude na tvé svatbě). Případně najít vhodného člena rodiny, kteýr by byl připravený případně ji uklidnit na svatbě a odvést někam do ústraní
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě bych pozvalai ženu táty...u nás je to podobný...přítelovi rodiče jsou rozvedený, už teda docela dlouho, a mamka je už také podruhé vdaná...jenže jeho táta a otčím se moc nemusí...budem to řešit tak, že vedle přítele bude sedět jeho mamka s otčímem, vedle mě normálně moji rodiče...akorát nás bdue málo, asi 16 takže když jeho pravýho tátu posadíme s babičkou na mou stranu za bratry a svědkyni tak to nebude blbý, protože pořád bude blízko ... ale v případě že by byla situace vyhrocená jako uvás, tak bych se na mamku neohlížela..je přeci dospělá a ví jak se má chovat....
Odpovědět
Určitě bys měla pozvat i tátovu novou ženu, je to slušnost, navíc když s ní dobře vycházíš. Mamka se s tím bude muset smířit nebo jí navrhni, ať si s sebou taky vezme nějaký doprovod, ať si nepřipadá sama. Možná si myslí, že se jí bude rodina "smát", že ona nikoho nemá a on jo, těžko říct, co se jí vše honí hlavou. Každopádně jí to říct v dobrém, ale důrazně, ať s tím počítá, že tam bude taťka i s novou partnerkou. Se zasedacím pořádkem neporadím, možná u oběda by bylo fajn, aby seděla tvoje mamka s tvým taťkou vedle tebe, pak ať se rozsadí, jak chtějí, vždyť je to volná zábava, ne? :-)
Odpovědět
ahoj nevěsty, k dotazu ivulky4 - buď pozvi jenom otce ale vysvětli to jeho ženě, že to není z tvé vůle ale je to kvůli situaci a bude to tak pro tebe ve tvůj den snažší a ona by to měla chápat a nebo je pozvi oba dva s tím, že mamka by o tom měla vědět dopředu a taky by se mohla trošku ovládnout. Ať si na svatbu vezme někoho k sobě, dobrou kamarádku, kamaráda. Já to mám ještě víc zamotanější. Mamka je rozvedená, otce prakticky neznám (rozvedli se, když mi byly 2 roky). Když mi bylo 10 mamka si našla přítele a ten s námi žil. Nějakou dobu jsme si k sobě hledali cestu ale čím jsem byla starší, tím jsem ho měla raději. Byli spolu 10 let a pak se rozešli. I po jejich rozchodu se navštěvujeme, jezdíme spolu na různé akce a chodím na kafe i s jeho novou přítelkyní. Mamča má přítele 5 let a letos se vdala. Oba jsou tedy spokojení a já jim to přeju. Vdávat se mám příští rok v červnu a řeším dilema, protože chci svého "otce" na svatbě a když jsem to řekla mamči, tak mi řekla že to nemám dělat, že ona ho tam nechce...že by si svatbu neužila..atd. Přitom se s ním rozešla ona (i když samozřejmě do detailů jsem neviděla, bydlela jsem už mimo domov). A já bych tam chtěla i babičku a dědu, se kterými jsem taky v kontaktu a vídáme se a vím, že mě mají rádi i když nejsem jejich. A ta moje mamča je prostě proti. Dvakrát jsem si o tom s ní promluvila, ale postoj má stejný. Nechci jí ublížit ani se jí dotknout..máme dobrý vztah. Tak nevím, jestli vyhovět přání mamky nebo dát na svůj pocit a pozvat zmíněné..co když pak bude naštvaná nebo bude zbytečně dusnu..? No nevím, mám na to skoro rok, pořád si říkám, že to nějak vymyslím. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mno něco podobného řeším i já. Přítel má rodiče rozvedené, spolu nevychází vůbec, a kdybychom je oba dva pozvali na svatbu, budu buď muset každého posadit na druhou stranu místnosti a nebo nepříjde přítelův bratr se švagrovou a nejspíš ani přítelův otec. Navíc když pozvu přítelovu matku, tak se 100% nevyhneme nějakému trapasu, poněvadž bude následovat salva výčitek všem, obvinění někoho z kráděže (prý to už měl Petr i na první svatbě), a pak taky mnohahodinová přednáška o tom jak je ve všem nevinně (složitý soudní případ) a jak bude český stát a všechny žalovat o bůhví kolik miliónů. Nevím jedna věc je slušnost pozvat oba, ale na druhé straně člověk asi bude muset volit, co bude lepší... Nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji moc za vaše rady. Ona ji má jako sokyni, mluví o ní jako o kurvě a na tatkovu druhou svatbu nešla ani sestra s bratrem, protože bydleli ještě u ní (já jsem prostřední, brácha nejstarší), já už jsem byla z domu, ale dala mi to děsně sežrat, probrečela jsem tolik nocí, ale postavila jsem si hlavu a jsem ráda, že jsem tam byla. Jediné čeho se chci vyvarovat, tak scén. Teď dokonce přijela ke mě dom, ubrečená, hysterická, ať nejezdím na tatkovu oslavu 50. narozenin, přítel ji skoro vyhodil a stejně jsme jeli. Je to masakr. Bojím se co bude. Měla jsem sto chutí, aby na svatbu ani nešla, ale ona se umí tak pěkně složit, že ji odvezou na psychiatrii a za všechno pak můžu já ... :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Nechci se litovat to ne, prostě jsem se asi blbě narodila, ale chci mít pěknou svatbu a bojím se ... nechci mít scény na svatbě. A to už jsem si vyslechla, že nebudeme mít asi církevní sňatek (ale zatím je to v tom stádiu, že jsme se 31.7. zasnoubili, takže ještě to není 100%), ale přítel má ke kostelu špatné vpomínky, vidí tam babičku mrtvou a tak to nechce, já ho respektuji, ale ona je zapřísáhlá kostelnice a nemůže přenést přes srdce, že se asni nakonec budeme brát na úřadě či zámku, ale bez pana faráře.
Odpovědět
Prostě si pořád opakuj, že je to tvoje svatba a že to bude tak jak chceš ty - né tak jak chce (vydírá) tvoje matka. Musíš jí to opravdu říct rázně - oznámit jako hotovou věc, aby jasně pochopila, že není prostor k diskuzím. Pokud by začla vyšilovat, tak bych jen v klidu řekla, že manželka taťky je prostě zvaná, ať to bere jako fakt a pokud s tím má problém, tak jít nemusí - tohle bych teda řekla v klidu, aby pochopila, že jí tam chceš, ale prostě nutit jí nemůžeš. A rozhodně bych jí to oznámila co nejdřív, aby měla čas se s tím nějak srovnat a připravit se na to. Pokud je rozumná, tak se přes to pokusí přenést.
Odpovědět
Holky jak to tak čtu, tak já bych se asi na podobně vypečené příbuzenstvo pěkně vyprdla. Hostit někoho, kdo se neumí chovat a bude mi znepříjemňovat můj den D? Mi fakt připadá, že si ty lidi vůbec neuvědomují, že ta svatba není O NICH... To snad fakt radši svatba a oběd jen se svědky a poté neformální večerní zábava nebo grilovačka jen s těmi, které tam opravdu chci a kteří chtějí být ten den se mnou.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych to vyřešila tak, že bych pozvala i taťkovu přítelkyni. Pokud bude mít rozum, poděkuje a s ohledem na tvoji maminu pozvání odmítne.
Odpovědět
Profilova fotka
Musím říct, že na to jsem taky pomyslela, ale proč by to dělala, když mě má ráda a vycházíme spolu normálně. Mám na to taky rok jak píše "dgreen", ale bojím se, že to nevyřeším. Jak píše taky i jedna z vás, taky jsem si říkala, že se snad vezmeme a jen jim to oznámíme, ale s tím já asi nejsem sžitá, kvůli babičkám a straně přítele ... ti mě vzali jsou svou dceru už před léty a nemůžeme jim to udělat. Ale nechci to nějak řešit v rodině, protože to by byla mela, musím to rozhodnout já a jen to oznámit.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Protože by si měla uvědomit, že maminku máš jen jednu a ta by podle mě měla mít přednost (byť samozřejmě ne za cenu vydírání apod. - to bych si dupla už jen z principu). Já osobně rozvedené rodiče nemám, ale u kamarádek to vždy tak bylo (ať se jednalo o svatbu, promoce či podobné akce) - partner rodičů byl pozván, ale s díky pozvání vždy odmítnul, takže tam byla opravdu jen ta "původní" rodina a s jednotlivými partnery si to pak vše oslavili zvlášť. Já bych ji prostě pozvala, mamince oznámila a čekala na reakci ženy tvého taťky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ivulka4 my jsme to měli úplně stejně jak píšeš - rodiče rozvedení, táta má přítelkyni, mamka je sama, i šest let po rozvodu se nesnášejí... u nás to bylo ještě tak, že táta si s ní začal ještě když byli naši spolu a kvůli tomu se rozvedli... ale já ji taky normálně beru, stejně jak píšeš... nakonec jsme je pozvali všechny, zasedací pořádek se vyřešil tak že rodiče seděli proházení, jelikož druhá strana jsou taky rozvedení, takže moje mamka, tchán a táta a tchýně... všechno proběhlo v pohodě, tátovi jsem řekla jestli by mohli večer odjet, vzal to a asi v osm odjeli... je ale pravda, že mě to taky stálo spoustu nervů a slz, ale jsem ráda, že nakonec vše dobře dopadlo...
Odpovědět
Upřímně holky, tohle vám nezávidím - u nás jsou naštěstí obojí rodiče pořád spolu, tak to máme dobrý. Ono se to lehce radí, ale hůř realizuje - tohle psychický vydírání má u nás dobře zmáklý babička a musím říct, že jsem z ní kolikrát opravdu na nervy - teď teda nemyslím nic konkrétního kolem svatby, to je naštěstí v pohodě 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Moc mě potěšila tvoje zpráva a trošku mě uklidnila. Ještě si asi zkusím promluvit s tatkem co on na to a uvidíme. Asi by mi bylo nejmilejší, kdyby tatkova manželka s díky odmítla, ale bojím se, že se to nestane.
Odpovědět
@ivulka4 církevní obřad jde domluvit i mimo kostel - u jiné církve..my budeme mít evangelického faráře - českobratrská církev evangelická - pokud tedy chcete mít církevní obřad a vidíte v tom smysl, ale nechcete to v kostele, zkuste oslovit faráře z této církve ve vašem městě.
Odpovědět
Profilova fotka
Snoubencovo rodice jsou tez rozvedeni a oba maji manzele. Protoze jeho mamka se rozvedla kvuli jinemu, s kterym je ted vdana a jeho tatka ho tedy nema rad, tak jsme na svatbu pozvali jen ji. Ona to vzala sportovne, pochopila to a rekla, ze je to prece nase svatba, tak at si tam pozveme, koho tam chceme my, a take ze i kdyz jsou manzele, tak ho nemusi mit porad za "prdeli".
Odpovědět
Profilova fotka
máme stejný problém s přítelovou mámou a tátou, jsou od sebe už 20 let, oba mají jiné partnery, ale tchýně řekla, že pokud tam bude její bejvalej, tak nikam nejde a je mi jasné, že by sme to měli nadosmrti na talíři, ale přitom bysme tam měli raději tchána, jednoduše neřešitelný problém :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@ivulka4 a proč by to jako dělala? je te´d jeho partnerka...mě by to teda dost urazilo, kdybyhc byla partnerka tvého otce a tys mě nechtěla pozvat....ta svatba je především o tobě. A pokud se tvoje máma ještě nesmířila s rozchodem, je to jaksi její osobní věc, kterou si má vyřešit sama se sebou
Odpovědět
Ja bych postupovala nanejvys citlive - tzn, pokud s tim mamka neni jeste vyrovnana, proste bych pozvala otce bez nove partnerky (pokud s ni dobre vychazis, tak bych se pokusila vysvetlit, jak se veci maji - a pokud je to spravna zenska, tak to pochopi. Otec by tve prani mel respektovat taktez). Rozhodne bych si neprala, aby se mamka na svatbe trapila a chtela bych, aby si svatbu uzila. Rozhodne mi prijde divne brat ohledy vice na tatovu novou partnerku, nez na vlastni matku. A to, proc neni stale s rozpadem vztahu srovnana, do toho tady nikdo nevidime. Jeste predesilam, ze pokud by byla situace obracene - tzn, nekoho by mela mama, tata ne a nepral by si na svatbe mamina noveho partnera, protoze by nebyl s rozpadem vztahu jeste srovnany, tak bych postupovala uplne stejne. ;-)
Odpovědět
@stist.ko takhle bych se i já zachovala.
Odpovědět
Profilova fotka
@stist.ko já bych asi nebrala ohledy na nikoho v tom smyslu, že to je její svatba, kde chce mít všechny, který má ráda a kteří patří do rodiny (tedy včetně dlouhodobých partnerů)...že se ten nemusí s tím a tamten s tím, to bych asi neřešila, to ani člověk vyřešit nemůže
Odpovědět
Profilova fotka
@stist.ko no víš jak, kdyby třeba byli po rozvodu 2-3 roky,tak bych s tebou i souhlasila...ale slečna psala, že už to je delší dobu, takže za tu dobu se s tím člověk chtě nechtě přeci už srovná ,aspoň na tu míru aby přežil jeden den...myslím, že by měla respektovat otcovu novou manželku jako prostě někoho kdo k jejímu tátovi patří a né ji odstrčit kvůli tomu, že mamka je hysterická a nedokáže se zachovat dospěle ...
Odpovědět
Profilova fotka
No je to asi blbé ale jsem ráda že tento problém neřeším jen já. Moji i přítelovi rodiče jsou rozvedení. Přítelovi to maj v pohodě vychází spolu ale u mě je to malinko složitější. Moji rodiče jsou dva rozbyté páry co si vyměnili tatínky. Taky jsem řešila jak je usadit, ale jelikož je to už 18 let tak je pozvu všechny a budu doufat že mi ten muj den nezkazí a přežijou to spolu. A kdo ne ten bude odkázán do patřičných míst :-) Jak jinak to vyřešit?? Nenechám si to přece zkazit. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ivulka4 @assassine @masim89 ahojky, už jsme to řešili a svatba se povedla, tak přispěju... všichni naši rodičové jsou rozvedení a mají nové partnery, na svatbu jsme zvali všechny s partnery - u rodičů minimálně je to vhodné. Mojí mámi přítel, který je takový náfuka pozvání odmítl(ani mi to nevadilo), takže maminka moje to tam zvládla sama, nebyla tam sama, měla tam babičku s dědou, svojí segru - mojí tetu, která tam také byla sama. Na fotku s rodiči byly jen rodiče, pak jsme se fotili s rodinou zvlášt - s rodičem+novým partnerem, nebo jen s rodičem, mám fotku jen s maminkou, jen s tatínkem, s bráškou.... :-) sice manželovi rodiče nechtěli k sobě na focení si stoupnout moc blízko, a to jsou od sebe už víc než 20let, ale zvládli to a scény nebyly, úplně se ignorovali. Takže se toho nebojte :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@masim89 hele, kdo nechce a dělá si podmínky, sám sobě škodí, viz muj předchozí příspěvek... tohle není místo, kde se řeší spory mezi rodiči ale kde rodiče jsou pro svoje děti! Děti se rodí dvoum lidem, ne jednomu... Takže bych pozvala všechny a kdo nepříjde, jeho blbost, ale dává tím najevo že upřednostňuje bývalého (spor) před vlastním potomkem...
Odpovědět
Profilova fotka
jo a poslední dodatek k ZASEDACÍMU POŘÁDKU, víte kdo s kým si pokecá, tak to udělejte tak. My rozhodili manželovy rodiče tak aby na sebe ani neviděli :-D i když je to dost domino :-D Moji rodiče jsou spolu úplně v pohodě... já se nesnesu s tchánem , tak jsme to vyřešili že v čele s námi seděli svědkyně a vedle nich naši sourozenci
Odpovědět
@ivulka4 řešila jsem podobrý problém: manželovi rodiče jsou rozvedení, matka si našla přítele, otec má matku pořád ještě rád. tak jsme se zeptali tchána, jestli mu nebude vadit, že přijde i přítel, nevadilo. pro jistotu (měli jsme stůl do U) jsme matku s přítelem posadili trochu bokem, aby nebylo čoromoro, ale nakonec, jak tchýně uviděla zasedací pořádek, tak to přehodila tak, aby seděla vedle ex-manžela v čele, takže nakonec bylo všechno v pohodě. ale pokud tvoje maminka nesouhlasí s taťkovou manželkou, tak bych ji rozhodně nezvala. důležití jsou tví rodiče a ne jejich partneři. a o scény ny svatbě nikdo nestojí...
Odpovědět
Profilova fotka
@ivulka4 Mela jsem totez - 4 roky jsou od sebe, ale uredne se rozvedli teprve v lednu, takze to znovu otevrelo rany. Tata je znovu zenat, mama sice ma pritele, ale porad se s tim uplne nesrovnala. Takze jsme zvala jen mamku bez pritele a taktu bez zeny. Mela jsem stesti ze1)mam je ostra a tatova zena ze ji trochu boji :D 2) proste tomu rozumela, ze chci mit na svatbe oba sve rodice a zadnou scenu, bez ktere by se to neobeslo. Takze to vzala uplne v pohode, ze ja ji mam sice vcelku rada a poslu ji tunu vysluzky, ale na svatbu nepujde. Tim to bylo v klidu a rodice si i dali jeden spolecny tanec a vcelku v miru komunikovali :) Drzim palce
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?