Taky vám cpe rodina nechtěné lidi na svatbu?

Profilova fotka
Nevěstinky, taky Vám příbuzní popř. budoucí příbuzní, v mém případě tchýně, cpou na svatbu další lidi? Prostě počítají s tím, že tam budou lidi, které jste sami nepozvali, ale oni by je tam chtěli, a pak se urazí, když řeknete že je tam nechcete. Ale s takovou by na svatbě bylo přes 100 lidí o což s přítelem nestojíme. Nehledě na to, že konkretně tchýně se tam snaží procpat holku, se kterou máme vzájemné antipatie, ale je to její nejlepší kamarádka a tak ji tam chce. Přitom mě tchýně nesnáší a prohlásila, že když na věc přijde, tak přítelovi najíst dá, ale mě nechá klidně chcípnout hlady. A další osobou, kterou mi chtějí mí příbuzní nacpat na svatbu je tchýně strejdy, se kterou já nemám nic společnýho, ale prý by ji to moc potěšilo kdyby tam byla. Tak já nevím jestli jsem divná já nebo kdo, když chci na svatbě jen blízké lidi.
Odpovědět
Profilova fotka
@masim89 Tak zaplatpanbuh, ze seznam hostu jsme si mohli udelat se snoubencem pouze podle sebe. Meli jsme jasny limit dany poctem kulatych stolu se kterymi na hostinu pocitame, takze nam tam nikdo nemohl cpat lidi navic. Byt tebou tak si do toho urcite kecat nenecham! Pozvete si koho chcete vy dva, vsak vy budete rozdavat oznameni a zvat lidi. Clovek, ktereho pozve tchyne ustne a nedostane pozvanku od vas, si nemuze myslet ze je opravdu pozvany a nakonec to bude ostuda tchyne. Ze tam chces mit lidi blizke tobe a ne tchyni, tak to vubec nejsi divna ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
máme to taky tak ale jde jen o dva lidi takže to zas takovej problém není.. bude to moje teta se strejdou..jde o to, že když jsem to oznámila babičce tak na mě byla opravdu naštvaná a vím, že kdybych tetu nepozvala tak mě nebo mamce to bude vyčítat vždy když u ní budeme (na to už jí moc dobře znám) takže zveme i tetu. ale přítel svou nezve -nechce jí tam... My to máme tak, že tam bude opravdu jen rodina, babičky a dědové, maminky a tatínkové, sourozenci a svědci a moje teta se strejdou... takže máme 21 lidí i s námi dvěma :) kdybych měla zvát kamarády a ostatní příbuzné tak máme taky přes 100 lidí a na to bohužel finance nemáme...
Odpovědět
@masim89 Určitě divná nejseš , když tam nechceš " něčí" tobě nesympatické kamarády a lidi co snad už ani nejsou tví příbuzní.
Odpovědět
@masim89 Pokud nemáš úplně ideální vztahy s nastávající tchyní, bylo by vhodné, aby jí spíš Tvůj partner za Vás za oba vysvětlil, koho na svatbě chcete a koho ne. Pokud jste tedy v tomto za jedno. Pokud ne, je potřeba to prvně prohovořit s ním a pak to vysvětlit tchyni. Rozhodně nemám v úmyslu na svoji svatbu zvát lidi, kteří mi jsou byť trochu nesympatičtí, nemáme co říct nebo je tam za jakéhokoli jiného důvodu nechci (a také by se jich pár našlo...) A i když s mamčinými kamarádkami si mám co říct, tak je rozhodně zvát nebudeme. Záleží každému na vkusu, ale pokud stojíte s partnerem o menší svatbu, tak tchyně strejdy (jen pro její radost) je taky "navíc"... vzhůru do toho a nebojte se prosadit svoje. Je to Vaše oslava, záleží na Vás, s kým chcete den trávit... :)
Odpovědět
Profilova fotka
@masim89 Jo, tohle znám.. bratr přítelovy babičky byl původně taky na seznamu včetně jeho dětí..nakonec jsme si vydupali to, že jim dovezeme koláče, ale svatba bude bez nich :) Pevné nervy
Odpovědět
Profilova fotka
Jo holky někdy si říkám že sme o svatbě mluvit vůbec neměli a oznamit jim jen měsíc dopředu termín a mít všechno hotový a zařízený :-D , protože pak by mi do toho nikdo nemluvil ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@masim89 Asi je to všude stejné... Když se ženil vloni můj bratr, moje máma mu málem na tu svatbu nešla jen proto, že tam nepozval pratetu. No a my na naší svatbu letos ji taky zvát nebudeme, takže očekávám opět slzavé údolí, psychické vydírání a scény :-D Zatím se ještě máma na hosty neptala, ale přijde to. No ale co se dá dělat, takhle by tam člověk opravu mohl mít 100 lidí. My měli limit 50, ale tak nějak se to zvrtlo na 53 (přibyli fotografové a přítel kamarádky), nebyli jsme z toho nadšení, ale nedá se nic dělat. Prostě jsme se tak rozhodli a musíme zase někoho jiného vynechat. Přeji pevné nervy. Neboj, ono se to poddá, to je jen taková hysterie a ta brzy opadne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Táta za mnou přišel a říká: Ne že bych vám do toho chtěl kecat, ale doufám, že nechceš pozvat moje sourozence...Říkám, klid tati, nechci. Tak to je dobře :-D Jinak zveme jen koho uznáme za vhodné, budeme mít malou svatbu, cca 25, max. 30 lidí a platíme si ji sami, takže pozveme jen koho budeme chtít. Až nám ji někdo zaplatí, tak ať si tam klidně někoho pozve ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
já ze začátku jsem si tvrdě stála na svém na počtu lidí který jsme určily my. ale táta zařídil kapelu kterou jsem hrozně chtěla, ale zase je to tak významná kapela že zase pro 30 lidí hrát asi nebudou tak jsme se o tom bavily, rodiče - hlavně máma začala řešit seznam hostů a tady byl kámen úrazu. "...A ty nepozveš tyhle jo?...a proč je nechceš pozvat?... ale my jsme jim taky byly u jejich dcery/syna na svatbě!... Lízo ale to je blbý je nepozvat..." no a rozjela se debata na plné obrátky, nedokázala pochopit rozhodnutí, a oduvodnění, že i co nejvíc rodinný kruh chci z důvodu aby se ty rodiny trochu více poznaly. Pak jsem jí i řekla, že ať se na mě jako nezlobí ale když pozvu všechny její kamarády jaké ona si představuje tak nemusim dělat svatbu vůbec protože na to nebudeme mít peníze. po nějaké době přišel s návrhem můj táta, že z větší části svatbu zaplatí a s tím že mi stále do toho nebude kecat, ale kdybych mohla a aspoň na večer na tu kapelu ty lidi pozvala. že ví v jaké jsem situaci že to je má svatba je to mé rozhodnutí, ale že mi nabízí tuto možnost. tak jsem o tom popřemýšlela probrala to s přítelem a dohodli se tedy na tomto kompromisu a večer zveme zbytek lidí na garden party...a to jsem zapoměla dodat že tam zveme už od začátku moji budoucí švagrovou (manželku přítelova bratra) s uplně hloupým dítětem-hlavně zlým, ona tvrdí že postižený není ale já myslím že jo, má sklony k týrání zvířat a ve 12 neumí vůbec nic, pomalu ani mluvit. protože by to nikdy v životě i přes to že tchýně ji taky nemá ráda ale prostě oni nás taky pozvali na svatbu tak neexistuje že my bychom nepozvali je... to bude teprve veselo... beru to tak že ona je hypochondr a nebude středem pozornosti i přes svých 150 kilo a vymyslí si závrať či co a odjedou domu hned po obřadu... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My si to zatím děláme sami, výhoda přítel je z Ukrajiny, tj. pozveme klidně všechny ale musí si uhradit cestu a víza ;-), takže přijede jeho mamča, sestřenice možná i táta (rodiče jsou rozvedený), ohledně mé strany - naši nám pomohli, tím, že nám přidali na oblečení příjemnou sumičku a pomůžou nám i s prstýnky, dají nám nějaké zlato, takže to beru tak, že nám v rámci možností pomáhají. Čehož si moc vážím a vzhledem k tomu, že máme skvělý vztahy tak jsem na rovinu řekla, ať si napíšou koho by tam chtěli, co by chtěli (třeba zvyky, jídlo) a kolik chtějí pro známé oznámení. S tím, že se na to podíváme a dáme jim vědět co si ještě můžeme dovolit. Jsou to rodiče a něco si taky zaslouží! 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Do prčic, čí je to svatba? Vaše! Takže by tam měli být lidi, které tam chcete Vy a ne které chce tchýně/rodiče a navíc nemají s rodinou nic společného. Tvůj nastávající se k tomu nevyjádřil? Asi by měl matce vysvětlit, že nechcete velkou svatbu, že chcete menší, tak abyste se mohli všem věnovat. A hlavně si svatbu platíte sami (aspoň předpokládám), takže byste rozhodující slovo o počtu hostů měli mít Vy.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivetaml no i kdyby platily svatbu rodiče, tak by měly mít poslední slovo novomanžele, ne? :-) samozřejmě rodiče novomanželů k tomu mohou mít svůj názor, ale mělo by to být tak, že novomanželé si ho vyslechnou a na základě sami sebe se rozhodnou zdali to tak bude či ne... ;-) nebo alespoň já to tak mám... lituju těch které se nemohou ani o svou svatbu rozhodnout samy.... :-S
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
mám to podobné, pořád slyším, co si má vzít "Lucinka" za šaty, atd. mě je to úplně fuk, kdyby bylo po mém, nemusela by tam Lucina vůbec, je to přítelkyně přítelovo bratra, vůbec nekomunikuje, je jak dítě a mě leze děsně na nervy,... taky nevím jak jí tam nemít, ale asi s tím nic neudělám :-S ;-(
Odpovědět
Taky resim podobnej problem. Muj strejda je rozvedenej a ma novou pani, se kterejma se vidame a tak jsem je pozvala. Mamka se mi ale porad snazi promlouvat do duse, at tam pozvu i tetu, se kterou uz neni asi 18 let a ja se s ni stejne nevidam... Uy jsem mamce vysvetlila, ze ji vlastne vubec uz neznam, ze se s ni nevidam, tak proc bych ji mela zvat? :(
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem docela ráda že s budocí tchýní naštěstí vycházím v pohodě. Ale s hostama na svatbu je peklo... Přítel nezve svoji tetu s celou její rodinou, i když spolu kdysi byli pořád, ale před 2 lety sestrašně rozhádali kvůli dědictví po dědovi, takže přítel řekl, že ty hyeny už nechce nikdy vidět. Mamka a babička přítele z toho byly dost zdrcené, ale naštěstí to už nějak vzali a začaly si konečně uvědomovat proč je tam nechce a nechce se snimi ani bavit ani je videt. Já nechtěla pozvat svoji tetu (sestra od mámy), ale holt budu muset, protože to mamku strašně trápilo. Nakonec jsem to vyřešila tak, že teta nebude s doprovedem, ale svými rodiči (jejího nynějšího přítele opět neznám, stejně jako minulého manžela a navíc ji nemám ráda, za to jak se chovala ke svěmu prvnímu muži a hlavně mojí brababičce, kterou jsem měla moc ráda). Navíc pokud by chtěla nějak extra něco dělat, mluvit se mnou a podobně, tak si ji mamka bude pacifikovat. No budu se jí totálně vyhýbat a nebudu si jí všímat.
Odpovědět
Profilova fotka
No nám je cpe spíše přítelova babička. A nakonec si tam jednu rodinu prosadila. A byly nátlaky i z jiných stran, ale to jsem odolali. To by tam muselo být 200lidí :-o
Odpovědět
Nikoho nám nikdo necpe :-D Přeci u nás svatební pozvánky rozesílají sami budoucí manželé, ne? Není to jak ve státech, kde se hosté na svatbu zvou jménem rodičů.... Myslím, že pokud si děláte svatbu sami je jen na vás dvou, koho pozvete... A docela vtipná historka od nás z rodiny - dozvěděla jsem se od mámy, že otec doma nadává, že na svatbu máme peníze, že by bylo lepší, kdyby jsme neměli a potřebovali od něj a on by si pak mohl rozhodnout kdy, kde a s kým naši svatbu uděláme :-D Bože, nemít na to tak buď uděláme mini svatbu se svědky, nebo radši odložíme a našetříme, než se nechat takhle ovládat :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My si svatbu platíme taky sami, ale okolí má pocit, že jsme neschopní a všichni by to nejraději řídili za nás...a kvůli tchýni už nám odřekli 2 lidi účast, tak si asi uděláte obrázek, co je zač...a sestřenka mi o víkendu napsala, jestli nechceme ten raut radši zrušit, aby nás to tolik nestálo...takže co dodat
Odpovědět
@vercas01 a tím myslíš pozvat tetu a strejdu na oběd nebo poté k večeru na večerní oslavu? Já mám to samé, nemusím je tam mít na obědě, prostě tam chci také jen ty nejbližší - nejbližší rodinu a ostatní večer a také je mi to zazlíváno, proč bych je tam měla mít, když to tak necítím ani nemáme tak extra blízké vztahy aspon já s nima ne, abych je tam musela mít, naši s nima sedí v hospodě a na bálech rok co rok, co je mi do toho, od toho je zvu večer ne, no taky mi to štve, to je ale nevychovanost a řekla bych neupřřímnost našich o tom, co by tomu dotyční řekli
Odpovědět
Profilova fotka
Každou chvíli někoho. Teď je v kurzu dcera přítelova bratrance z prvního manželství, kterou ani nemá ve své péči. Já tu holku nikdy neviděla, partner asi dvakrát v životě. Každou chvíli se s někým dohaduju, ale zatím naštěstí vítězím :)
Odpovědět
To znám, můj otec mi stále vnucoval, že tam půjde arogantní člověk, se kterým by těžko někdo vycházel a pravděpodobně by otrávil těmi svými kecy hosty. Dopadlo to tak, že tatovi jsme řekli, že jestli bude trvat na tom že tam bude. Tak my budeme trvat na tom, že svatba se ruší. Tatu jsme tim obměkčili a trochu se umoudřil.
Odpovědět
Profilova fotka
@masim89 moje babička má taky pocit že jsem totálně neschopná, bydlím už chvíli pryč od rodičů a při každém svátku, narozeninách i vánocích se ptá MAMKY co chci. když sebrala odvahu zeptat se na svatbu, opět mamky tak jí mamča řekla že neví že si to zařizuju sama a babička na to prý a ona je takový organizátor...je fajn že mě babička v mým věku nezná. No a o tchýni radši nemluvím, těm jsme to ještě ani neřekli a modlím se aby to dopadlo tak že jim akorát pošlem mmsku s fotkou nebo dáme fotky na facebook.
Odpovědět
@masim89 Tak si myslím, že ti to dělá tchyně naschvál. Nezávidím a na just bych si do toho nenechala kecat. U nás je to spíš asi tak nějak naopak, já bych ráda pozvala sourozence přítelových rodičů (1 brácha, 1 ségra s rodinou), tedy i sestru mé mamky s rodinou, ať je to vyvážené, ale právě tcháni jsou z těch, co říkají, ať si uděláme menší svatbu (platíme si ji sami, rozhodujeme sami, jen jsme na vážkách právě kvůli těmto lidem). Jde mi o to, že se běžně stýkáme, sice méně než kdysi, ale mám je ráda. Na druhou stranu za svatbu chceme dát co nejméně peněz. Na stranu třetí - nebudeme chtít věcné dary a myslím, že by tito hosté vyšli stejně finančně vylej nalej, takže je to vlastně úplně jedno a jde jen o tu prvotní investici do Dne D... :-) Takže babo, raď :-) Nutno podotknout, že stejně nebude oběd, ale jen raut, takže jídla dost pro hodně i málo lidí - jak se říká, kde se nají dva, nají se i tři :-) A pak by mi asi bylo trapně jim říct - bereme se, ale nezveme vás... Naštěstí máme ještě do oznámek rok čas :-D Třeba se to nějak vykrystalizuje... 8-)
Odpovědět
U nás to bylo tak, že jsme se snoubencem chtěli malou svatbu, původně jen my dva se svědky. Vzhledem k tomu, že by nám za svědky stejně šli sourozenci, rozhodli jsme se pozvat i rodiče a partnery sourozenců. I tak jsme dále snili o malé svatbě o 12 lidech. Svou představu s konkrétním termínem jsme tedy oznámili rodičům a sourozencům s tím, že je prosíme o to, aby tato informace zůstala opravdu jen mezi námi (i svatební oznámení budeme zasílat až po svatbě jako "překvapení"). Už několik let jsem snoubencovu maminku obeznamovala s tím, že chci malou romantickou svatbu a nepočítám tedy se zvaním širokého příbuzenstva. Několikrát se mnou kvůli tomu nemluvila, ale vždycky jsme to nakonec nějak přešly. Po oznámení termínu naší svatby však nastalo peklo a nátlak, že svatba je přeci pro babičky, takže je tam musíme pozvat. Zkoušela to hlavně přes city, ale trvala jsem na svém, že ze své svatby nepotřebuji mít sraz důchodců (babiček s dědečky by bylo víc, než zbytku svatebních hostů, navíc jsou všichni docela dost nemocní a rádi se baví o prodělaných chorobách a operacích). Nakonec nám snoubencova maminka řekla, ať si to uděláme tedy jak chceme, ale že si to s těmi lidmi vyřídíme sami. To jsme měli samozřejmě v plánu, oznámit příbuzenstvu, že se "něco chystá", ale s výslužkou je objet až po svatbě... Jenže včera jsem se dozvěděla, že ze snoubencovi strany už úplně všichni (babičky, tetičky, sestřenice,...) vědí přesný termín i místo naší svatby, i když jsme o tom s nikým ještě nemluvili... A navíc prý většina z nich chce jet "náhodou kolem" (bydlí více jak 100km daleko)... Kromě toho, že se tak úplně rozplynula má představě o svatbě, tak by samozřejmě nastal problém na mé straně rodiny, kde to samozřejmě dle původního plánu vůbec nikdo neví... I posvatení oznámení jako překvapení je teď samozřejmě leda tak pro srandu... Prostě všechno se teď složilo jako domeček z karet, a z mé vysněné tajné svatby je jedno obrovské divadlo... Vůbec nevím, co mám teď dělat. Nejradši bych to celé zrušila a vzala se už jen ve dvou, ale mrzelo by mě to vůči mým rodičům, kteří dodrželi všechny naše požadavky a se vším nám vyšli vstříc... Navíc je samozřejmě už zařízeno spoustu věcí... Omlouvám se za tak dlouhý příspěvek, ale tak moc mě to vzalo, že jsem to potřebovala ze sebe dostat... ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych si tam nikoho nacpat nenechala :) Mě teda nikdo nic neřekne, ale u přítelových rodičů taky vidím, že kdyby to šlo, tak tam nacpou půlku vesnice (nejdřív z toho chtěli udělat vesnickou veselku, ale to jsem jim zamítla a hostinu máme ve městě jen pro pár našich nejbližších). Sice mi řekli, že si zařídí od známého odvoz tam i zpátky a že ať toho dotyčného pozvem na hostinu i s manželkou, ale já ho vůbec neznám, takže odmítám mít na svatbě někoho, koho ani osobně neznám, jen kvůli tomu, že je odváží domu. To jim radši zaplatím taxík a oslavím svou svatbu s těmi, které mám ráda : Nehodlám tam koukat na cizí lidi :D
Odpovědět
@moss87 A co změnit termín třeba o týden a říct to tchýni na poslední chvíli. :-p
Odpovědět
@radkaja Přemýšleli jsme o změně termínu, ale problém je v místě obřadu - svatby se tam dělají jen jednou za měsíc a musí se dostatečně předem rezervovat... Navíc je problém s hlášením dovolené dopředu (tři lidi dělají i o víkendech)... Napadlo nás prostě jen říct, že jsme to zrušili a odložili na neurčito, a snoubencovu stranu si vyzvedne přímo on ten den ráno (a sebere jim mobily)... :-) Ale bojím se, aby nám v tom zase něco neselhalo... :-|
Odpovědět
@moss87 Možná by bylo nejlepší je všechny obvolat a vysvětlit jim , že chcete soukromou svatbu a tak že je prosíte aby nechodili.
Odpovědět
@radkaja Tak to už jsme zkoušeli na malém vzorku, a odpovědí bylo, že se prostě chtějí podívat, jaké to budeme mít... A pak se stejně budu celou dobu stresovat a ohlížet za sebe, za kterým stromkem kdo stojí (to samozřejmě přeháním, ale nějak podobně to cítím)...
Odpovědět
Profilova fotka
@moss87 držím moc palce, ať se ti povede naplnit tvá představa, i když v téhle situaci je každá rada drahá... snad jen odjet někam hodně daleko a vzít se jen ve 2 se svědkama... já se té své ideální svatby musela vzdát.. v té mé to bylo stejně jako u tebe akorát s tím, že by byli zvaní ještě i prarodiče (jsou docela čupr a u mojí babičky a dědy jsem byla skoro 20 let jediná vnučka)... ale nějak mi bylo jasné, že by to dopadlo stejně jako u tebe.. u nás by to naši rozkecali.. u snoubence, tam si myslím, že ne, ale u nás by to prasklo... no a i kdyby ne, tak si nedokážu představit reakci mých tetiček, které až naprosto přehnaně stojí zatím, že "rodina musí držet pohromadě"... a to fakt dovedeno do extrému,.. kdybych to tu měla vypisovat, tak tu budeme ještě dlouho... no takže nakonec zveme celou rodinu z obou stran (100 lidí) a ještě kamarády (50 lidí)... doufám, že prudící tetičky brzy odjedou nebo budou prudit někde v koutě a my si to pořádně užijeme...
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?