Tajná svatba, jak uspořádat posezení? Rodiny bydlí daleko

Ahoj. Jsem tady nová.Možná je to předčasné co jsem budu psát ale už ted mám z toho nervy. Já a můj přítel pocházíme s rozvedených rodin oba naši rodiče to stihli dokonce dvakrát. Řekli jsme si,že uděláme někdy tajnou svatbu-ještě se můj milý nevyjádřil. ale je tu háček. Po tajném obřadu s pár kamarády vzniká problém jak to oznámit rodině a za druhé jak je ztmelit či pozvat na oběd každý bydlí na jiném konci republiky.Podotýkám,že i mý rodiče jsou dvakrát rozvedení i přítelovi takže by to bylo celkem složité. Jak dál jak upořádat malé posezení,jestli každé zvlášť..Prosím poraďte....Nechtěla jsem velkou svatbu kvůli stresu ale ještě to ani nezačalo a mám z toho hlavu obrovskou....
Odpovědět
Podle mě je smysl tajné a malé svatby jednoznačný. Pak už bych jen objela příbuzné s oznámením o oddání a ukázala fotky. Maximálně sezvala rodiče na oběd, kde by se jim to oznámilo společně. To nemůže být složité i když jsou z jiné části republiky a je jich i s těmi nevlstními povícero.
Odpovědět
@monikaaaaaa Asi bych to neznásilňovala a oslavila to s nimi s každým zvlášť. Jinak by nedávalo moc smysl dělat tajnou svatbu, když bys je pak na oslavu nazvala všechny dohromady, to už by se mohli účastnit i obřadu.
Odpovědět
Holky děkuju moc za rady. Přemýšleli jsme,že je pozveme asi jen na oběd ale každého zvlášt naši rodiče se asi nikdy nepotkají jelikož nikdo prostě není ochoten přijet na domluvené místo. Tajnou svatbu pořádáme i s finančního hlediska.Nepotrpím si na princeznovské šaty atd...a taky budeme to muset udělat na vícekrát ty obědy:-) vemte si,že cca 4x:-) ale tak nevadí snad nám to všichni prominou....
Odpovědět
@monikaaaaaa No neměli by být uražení , když se nechtěji sejít dohromady , za to ty nemůžeš.
Odpovědět
Profilova fotka
@monikaaaaaa Moni tak jsem nad tím přemýšlala, taky bude tajná, ve 4, ale nakonec jsem to vymyslela tak, že jsem si vytvořila malé dárkové krabičky. kamarádka mi udělá pro každého zmenšeninu dortu, jako výslužku. pár koláčků, svatební víno, oznámení, poděkování rodičům a fotku z obřadu :) tohle jen pro rodiče. Dáme jim to vše do té krabičky, a až to rozbalí, budou mít vše pěkně pohromadě a v podstatě "o nic" nepřijdou :))) těším se, až si ten malý dárek rozbalí :))
Odpovědět
Profilova fotka
@monikaaaaaa jinak kamarádům poté jen oznámení, a bude vše jak má být - šaty, dort, oběd, fotograf..., ale jen ve 4 + dcera. stresu se nevyhneš, já jsem na prášek už teď, protože sice to nebude obrovské, ale zařizování skoro stejné, jen pro míň lidí a v podstatě vše leží na mě, protože si nemám ani s kým o tom pokecat, nebo mi nemůže nikdo (krom muže) pomoci, a jak známe chlapy, na detaily nejsou :)) ale chtěli jsme to tak a jsem za to ráda, o to víc mě to těší a nemůžu se dočkat :)
Odpovědět
Profilova fotka
kdy máte termín?
Odpovědět
@ammanda ahojky termín ještě ani není. Ale vlastně to pak záleží jen na nás obřad může být klidně i do dvou měsíců. Přítel ale stále mlží-ještě mě o tu ruku nepožádal:-) My chtěli max 6lidi dva svědky a asi má sestra s manželem a dcerou. A plánujete po oznámení pak nějakou malou sešlost nebo rodičům rodáte ty dárečky-mimochodme to je supr nápad...:-) Nejhorší je,že bych chtěla už mít všechny jejich reakce na svatbu za sebou. Člověk se na svatbu má těšit ale nejde to:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@monikaaaaaa tady u nás se teď všude rozmohli po známých svatby, takže jsme to při té příležitosti nenápadně naťukli, co by asi jako tomu řekli, a docela pozitivní ohlasy, každý z rodičů má dvě svatby a rozvod za sebou, takže asi ví o čem mluví. Naši a přítele rodiče jsou hodně tolerantní, a nejsme jedináčci, takže s čím nepřijdou nejstarší, neujde jim u mladších :)))) ta krabička s dárkem se mi taky líbí, ani, nevím jak mě to napadlo, hlavně se nebudou čertit až si přečtou poděkování rodičům a naopak myslím že je to i třeba dojme :) domluvu na oběd bych nechala až asi po oznámení, že jste se vzali, teď zařizuj, plánuj, scháněj, a nelam si hlavu s tím, co ti řeknou, je to Váš den, a Vy se chcete vzít, tak si ho nekaž si přípravu a výběr šatů černými myšlenkami na reakce. :))) nikdy se všem stejně nezavděčíš :-( a určitě se najde někdo, kdo to schvalovat takhle nebude. hoď to za hlavu :)
Odpovědět
@ammanda úžasný nápad :) Já taky chtěla tajnou, ale bohužel přítel řekl, že by to bylo jeho rodičům líto, je jedináček..Tak nakonec byl kompromis a budeme mít jen svědky + rodiče a sourozence, po obřadu budeme mít jen společný oběd a pak už nic... Ty nejdůležitější osoby tam mít budeme tak nám to stačí. Nechceme ani cukroví, max. svatební koláče, oznámení si uděláme sami, jen ještě nevím, jestli ho dáme že oznámíme, že se bereme a nebo ho dáme až potom, že byli oddáni.. Rodina to ještě neví, jen já a přítel, chceme jim to říct tak měsíc předem, aby zbytečně mámy neplašily :-D I když se tomu stejně nevyhneme.... Právě tady člověk kouká, jak mají všechny holky vytuněné svatby, do různých barev, spoustu doplňků, o kterých ani nevím, na co jsou... Je to sice hezký, ale podle mě zbytečné... Nevím, asi jsem jiná...
Odpovědět
Nejsi jiná mám úplně to samé:-) dávat 50 000,- za svatbu se stresem aby vše klapalo jak má. radši dám méně a aby byla pěkně v poklidu. Přítel je taky jedináček možná jeho rodiče to ponesou těžce, jeho maminka nám to schválila-říkala,že ji stačí fotka nás dvou a bude naprosto spokojená:-) .Horší to bude s tatinkem a babičkou:-) ale my jsme se tak rozhodli a musí to tak respektovat :-) a plánujete pak něco s kamarády?
Odpovědět
Profilova fotka
@monikaaaaaa Udělejte si svatbu jenom ve 4 (vy + svědci), civilně, uajděte si na oběd. Rodinu bych pak obeslala...byli oddáni. Pak bych si vyhradila např. 1 víkend, jedny bych pozvala na sobotu, druhé rodiče na neděli. Udělala bych kotel bramborového salátu a x kg řízků a nazdar. Pokud budou chtít přijet, přijedou a když ne, jejich mínus. Vím, možná to někdo odsoudí, že je to kruté, ale zaznělo tu mnohokrát. Je to Váš den, udělejte si ho dle svých pocitů. Každý má právo na rozhodnutí. Pokud jsou rozumní rodiče, tak to pochopí. Ušetřené peníze si užijete rozumněji. Držím palce ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@krtek1982 taky budeme mit malou svatbu s rodici a svedky, ostatni dostanou az posvatebni oznameni. U nas to bude s tim rozdilem, ze bude nejdriv posezeni s obedem a az pak vecerni obrad. Dodatecne se pak udela posezeni i pro dalsi pribuzny a kamarady.
Odpovědět
Profilova fotka
@krtek1982 myslím si, že by bylo lepší oznámit to až potom... o malé svatbě jen se sourozenci, rodiči a prarodiči jsme přemýšleli dlouho taky.. ale vzhledem k tomu, že jsme oba z ohromných rodin, které spolu vychází a máme mnoho kamarádů, tak to nakonec bude veliké... ale pokud bychom dávali oznámení o malé svatbě předem, tak je mi naprosto jasné, že by se minimálně polovina lidí stejně přišla podívat.. a tím by plán malé svatby poněkud ztroskotal :-D navíc by byla část mojí rodiny byla asi naštvaná, že jsme je nepozvali..
Odpovědět
@janekj díky moc. Bojím se že tam budou se společným obědem rozepře já jsem z Moravy a rodina od přítele z Liberce. Navíc babička která má 74 roků asi nepřijede:-))) takže to bude asi opravdu s obědama pro každou rodinu zvlášť. Nás určitě odsoudí o tom nepochybuji:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tynka9 souhlas, taky bych uchovala efekt překvapení a tajemství a oznámila až poté :)
Odpovědět
Profilova fotka
@monikaaaaaa tak je nech ať se s tím smíří sami, svatba není přece o tom, zavděčit se rodině a dělat to co chtějí oni, já když tady čtu příspěvky holek, že tchýně chce bratrance z pátého kolene, a tatínkovi se nelíbí tahle písnička, šílené.. je to o Vás a musí Vás přece respektovat :)
Odpovědět
@monikaaaaaa ten den ne a před tím nebo potom nevím... Máme to komplikovanější, protože máme malého prcka a hlídání daleko... ještě nemáme dostavěný dům a zatím bydlíme v pidi bytě, kdyby byl, tak bychom je možná pozvali nějaký den třeba jen na grilování..., ale ne ten svatební, třeba týden po svatbě nebo tak... Jinak moje nejlepší kamarádka mi jde za svědka a to mi stačí..
Odpovědět
Profilova fotka
@krtek1982 my taky máme prcka a když jsme v hospodě na obědě, tak tam vydrží max tu hodinu a už chce pryč, že ho to tam nebaví, navíc se mě drží stále jak klíště, není ten typ děcka, co si jde hrát s ostatníma, leda když mě má u prdelky (byli mu ted 3 roky) taky by mě celej svatební den byl v patách a jen by kňoural, že už ho tam nebaví, takže jsme se taky rohodli, že bude lepší, udělat svatbu jen s rodiči obřad + oběd a pak oznámit kamarádům a širší rodině, že jsme se vzali a pařba bude dne .... a oslavit si to pak zvlášt s kamarádama hezky bez dětí a zvlášť s rodinou širší i s dětma někde na zahradě, snad nás nepomluví , že jsme to takhle udělali no 8-( :-x co myslíte ?
Odpovědět
Profilova fotka
@krtek1982 jo a kamarádka mi půjde taky za svědka a kamarád to nafotí (je profík) jen ta svědkyně se to teprve dozví, nevím co na to bude říkat, počítala, že tam budou všichni naši kamarádi :-S
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, my taky budeme mít svatbu jen s rodiči, sourozenci a svědky. A nikdo jiný o tom neví, oznámení rozešleme až po svatbě, že jsme se vzali. Navíc teda z finančních důvodů nebudeme potom dělat ani žádnou party. Taky jsme řešili jestli kamarádi nebudou uražení nebo naštvaní, protože některým jsme na svatbě byli, ale zase většině z nich svatbu platili rodiče a my si ji financujeme sami. Takže jsme to řešit přestali, uděláme si to podle sebe a každý ať si říká co chce ne? :-) . Navíc máme dvě dítka, takže raději vyrazíme třeba na dovču.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?