Světle krémové šaty hosta na svatbě

Dobré ráno, chtěla bych se zeptat, jaký máte názor na to, pokud si jedna ze slečen pozvaných na svatbu vezme krátké koktejlové šaty ve světle krémové barvě? Nevěsta nemá dlouhé zdobené, ale jednoduché šaty s áčkovou sukní pod kolena v ivory barvě (není typ na dlouhé šaty). Je vhodné jít na svatbu v takové barvě, nebo se to dneska už tak nebere?
Odpovědět
1
2
Pokud bych měla jako nevěsta také krátké šaty (a navíc téměř ve stejném odstínu), tak se přiznám, že by mi to vadilo.
Odpovědět
@padliandele1 Také by mi to vadilo - navíc, není ivory jako ivory a v konečné fázi jedna z vás může vypadat zažloutle... Určitě bych slečně vysvětlila a poprosila ji, aby to změnila. V téhle fázi bych už ale přemýšlela nad tím, že na šaty přispěji, nebo pomůžu s výběrem jiných :).
Odpovědět
Profilova fotka
Je to už pár let, ale jedna kamarádka mého přítele (viděla jsem fotky díky FB) šla na svatbu v bílých šatech (a la 50. Léta) s květinou ve vlasech. Když jsem viděla první fotku, tak jsem hned prohodila, že jsem netušila, že se vdává po takové krátké známosti… Ne ona nevěsta nebyla, ona byla svědkyně! =-) Stát se to na mojí svatbě, tak jí regulérně uškrtím!!! Bílá nebo ivory je barva jenom pro nevěstu a pokud si jí chce svědkyně, družička nebo host obléct, tak by to měl s nevěstou v rámci zachování dobrých vztahů, a hlavně elementární slušnosti!, předem zkonzultovat.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Asi záleží na nevěstě samotné... někdo to neřeší a někdo naopak ano.... Mě se osobně stalo, že jedna z přítelkyň manželova kamaráda si na party po obřadu vzala bílé oblečení - kalhoty a svetr (oslava byla venku) a tílko tuším růžové... Naštvalo mě to, ale neřešila jsem to nijak blíž... ona jen prohodila, že si to neuvědomila při balení a nic jiného nemá.... Nakonec jsem se stejně nepřevlíkala ze šatů, takže to asi ani ničemu nevadilo, i když jsem jí podezírala, že to bylo schválně... Ale na obřad... to se dle mého názoru asi opravdu nehodí... Pokud nejsi nevěsta, tak by bylo dobré slečně třeba naznačit, že je to nevhodné, že nevěsta bude mít šaty podobné...Některým to dojde ;)
Odpovědět
@padliandele1 Kdyby měla nevěsta dlouhé, tak dejme tomu, ale jinak je to dost nevhodné. :)
Odpovědět
já jsem teda kategoricky řekla, ať mi lidé v bílé nebo podobné barvě nechodí
Odpovědět
Profilova fotka
Každá rozumná svatebčanka se bude řídit podle nevěsty-dá si pozor, aby neměla podobné nebo honosnější, zdobenější šaty-to se prostě nedělá. Dokážu si představit, že pokud by to udělal někdo na mé svatbě tak tu dotyčnou zneškodní ostatní svatebčané dřív než bych jí viděla, takže jsem v klidu :-D 8-)
Odpovědět
Mne by to nevadilo, nemám pocit, že by světla či kremova barva byla na svatbu nevhodná a mne by na svatbě svatebcanka v takovém oblečení ani v nejmenším nevadila, aní, kdybych měla krátké svatební šaty. Nevěstu nedělají jen šaty a myslím, že není lehké si ji splést s někým jiným. Pokud si nejsi jistá, zkonzultuj to.
Odpovědět
Něco podobného se stalo na bratrancově svatbě, nevěsta dlouho antické šaty bílé, svědkyně její sestra, antické světle růžové šaty, obě výčes a ozdoby,, ze dveří nejdřív vyšla svědkyně a polovina lidí si ji spletla za nevěstu.. :-S
Odpovědět
@kskaja obě dlouhé šaty
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Nevím, jestli to nějak popisuje "oficiální" etiketa. Na starších fotkách lze vidět svatebčany i ve světlém oblečení. Mně osobně by to nevadilo. Sama budu mít krátké jednoduché šaty. Ale snad každý na svatbě ví, kdo je nevěsta, ne? Šaty nejsou jediný rozpoznávací znak. Bych to tak neprožívala, ale pokud nevěsta vydá pokyn, že nechce svatebčanky ve světlé, tak bych její přání respektovala.
Odpovědět
@herminavons Ano, etiketa rika, ze bila (kremova, ivory, proste takhle svetla barva) je na svatbe vyhrazena pouze neveste, notabene jedna-li se o saty, aby zase nekdo neargumentoval tim, ze i panove si oblekaji bile kosile ha ha :-p Ovsem spousta lidi to bohuzel nevi a maji zafixovano, ze 'na pohreb jdu v cerne, na svatbu ve svetle barve' (hlavne zeny). Uz jsem videla nekolik svatebnich fotek (spolecnych), na kterych nebylo na prvni pohled jasne, ktera je nevesta. Nevim proc, ale z nejakeho duvodu ty osoby, ktere mely svetle saty, staly pri spolecnem foceni v prvni rade stejne jako nevesta 8-( Byt to na me svatbe, tak je odlifruju do posledni rady, aby jim byl videt maximalne oblicej :-D
Odpovědět
@zanett prosím, kde najdu něco o té etiketě, co si má a nemá obléct? U známých na svatbě měli maminky béžové a světle šedé šaty a nemyslím, že to působilo nepatřičně ani ostatní ve světlých šatech nevypadali jako nevěsty.
Odpovědět
Souhlasím s ostatními, že bílé a podobně světlé šaty by měla mít pouze nevěsta a pokud to někdo z hostů zvažuje, měl by se optat. (Moje zkušenost je ale taková, že to hodně ženských dělá naschvál...) Ale to, že by měli mít hosté méně honosné oblečení než nevěsta s ženichem (teda hlavně nevěsta), to mi přijde občas těžké dodržet. Byli jsme třeba s mužem na svatbě, která byla venkovní, tak jsem si vzala letní šaty a sandály a muž velmi letní neformální kalhoty a sako a přesto jsme byli overdressed, protože nevěsta měla zelené minišaty s vykukující červenou podprdou a ženich krátké kapsáče a žabky :-D Jelikož u nás není zvykem stanovit na pozvánkách dress code (např. black tie, casual, semi formal...), těžko všichni hosté tuší, že zrovna tahle nevěsta se rozhodla jít v retro áčkových šatech a ženich ve svém maturitním obleku...
Odpovědět
Já ctím pravidlo, že bílá a světle krémová (ivory, champagne apod.) radši na svatbu nebrat a je po problému. Viděla jsem na svatbě jedné kamarádky mnoho svatebčanek, které přišly sice v krátkých, ale bílých a krémových šatech a nevypadalo to dobře. Nemyslím, že je to nějaký etický kodex, ale prostě pro dobrý pocit všech bych se toho vyvarovala. Výjimku tvoří např. krátké bílé šaty s květovaným potiskem nebo jiným výraznějším vzorem.
Odpovědět
To opravdu skoro žádná ženská nemá dost vlastního zdravého sebevědomí, aby ji v její velký den rozhodilo oblečení ostatních :-O? Pochopím ještě mírné rozladění na dlouhýmí bílými šaty s bohatou sukní, opravdu alá svatební, ale ani z toho bych si nedělala nějakou hlavu. Copak by se ta paní šla fotit s ženichem místo nevěsty nebo co? Ale když mají ženské koktejlky, šaty 50.léta apod, tak o co jde. Jak jako můžou všichni hosté vědět jaké si nevěsta vybrala šaty, v jakém stylu? To má nevěsta všem rozesílat fotku svých šatů, aby kdyby se náhodou rozhodla pro šaty nad kolena, tak je nemělo 5 dalších??? Já sama od sebe bych si bílé šaty bez vzoru na cizí svatbu nevzala a když by nebylo zbytí - měla jsem jít na jednu svatbu už hodně moc těhotná a nic jiného než jedny bílé letní ke kolenům už jsem neoblékla a v této situaci si kupovat nové oblečení je fakt nesmysl. Ale to jsem se slušně nevěsty zeptala a bylo jí to úplně jedno. Ale kdyby na mé svatbě bylo 5 ženských v bílých šatech, tak je mi to úplně šumák ...
Odpovědět
Dotaz byl položen jestli je to vhodné či nikoliv nebo jestli už se na to v dnešní době tolik nenahlíží. Ano, podle mého je to nevhodné, stejné jako třeba šaty určené na maturitní plesy (myslím tím korzetové zdobené šaty se spodničkou), ano, i takové šaty jsem viděla na svatebních fotkách na svatebčankách. Pokud to ale nevěstě nevadí, tak v tom problém nevidím. Mně osobně by to vadilo hodně pač jinak bílou barvu nenosím vůbec tak si ji chci aspoň jeden den užit :-D
Odpovědět
@julie_t Co to má společného se sebevědomím? Jak říká @angi7, dotaz zněl na vhodnost. Vhodné to není, odporuje to etiketě. Mně jako nevěstě to taky bylo jinak zcela u zadele. O hostce, co přišla v černých minišatech jsem si tak maximálně pomyslela, že je to komická blbka.
Odpovědět
Však já souhlasím s tím, že to vhodné není, jen že se tu rozběhla diskuze o tom, jak by dotyčnou ču dotyčné většina holek někam schovala, aby nebyly vidět na fotkách, jak by byly naštvané nebo jak by se sotatní svatebčani postarali o to, aby tam takto oblečená vůbec nevkročila ... a tomu vážně nerozumím
Odpovědět
@julie_t s tím s tebou souhlasím :-)
Odpovědět
Upřímně, mě by se to jako nevěstě v krátkých šatek trochu dotklo, kdyby na mojí svatbu přišla některá takto oblečená. Plně souhlasím se @zorro4 že z toho mám pocit naschválu. Jako svatebčanka sem se nikdy na ničí svatbu neoblékla do bílých/ krémových šatů, vždy barevně, ne černě, ale ne bíle. Takže takový ohled očekávám i na své svatbě. Jen mě zajímalo, jestli reaguji přehnaně přecitlivěle, nebo zda moje očekávání je aspoň trochu reálné. Už jen proto, že se svatbou, hostinou a vším je spousta starostí, hostinu a celý kolotoč kolem děláme především kvůli přátelům a rodině. Proto asi i očekávám, že hosté přijdou vhodně oblečeni, aby to pak na společné fotce nevypadalo, že se vdávalo víc holek najednou. Snad neočekávám tak moc.
Odpovědět
Přijde mi to nevhodné a sama bych se tak nikdy neoblékla... A jako nevěsta v krátkých šatech to normálně svým hostům říkám - ale pravda, že zveme jen rodinu, kde je věkový průměr tak 60+, tam to nehrozí, a z kamarádů jenom 8lidí a těm normálně říkám - prosím vás, mám krátké šaty, tak si neberte nic dlouhého a ani bílého. A každý normální to chápe.
Odpovědět
@padliandele1 někdy se může stát, ze třeba mladé holky, nebo někdo kdo vlastně nikdy na svatbě nebyl, nezná tuto svatební etiketu zákazu bílých śatů, takže se může stát, že z neznalosti přijde v bílém. Snad tedy tvoji hosti nebudou tenhle případ a vědí co a jak má být.
Odpovědět
Profilova fotka
A proto mam saty tyrkysove😁 a vsem jsem napsala at se na svatbe neukazuji v bile ani tyrkysove😁
Odpovědět
@majanax Ladislav Spacek. Vygoogli si to. Ja na to ted nemam cas.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně osobně by to nevadilo, ale nejlepší bude zeptat se nevěsty :-)
Odpovědět
Mě samotnou překvapilo, kolik lidí na naší svatbě mělo bílé oblečení. Vůbec bych neřešila bílou kabelku, nebo bílý světřík, přes barevné šaty. Neřešila jsem ani bílé kalhoty k barevným halenkám, bílé sukně k barevným halenkám. prostě jeden kousek oblečení, ale v celkovém vzhledu ten člověk bíle nepůsobil. Zas bych po nikom nechtěla, aby si kvůli mé svatbě něco kupoval, bylo to v létě, je dobře, že hosti využili , to co mají doma. jedna kamarádka ale přišla v bílých šatech. Nejspíš nevěděla, že se to nenosí. Tam jsem to neřešila, spíš pak na fotkách to vypadá fakt divně. Na společné fotce má být bílá jen nevěsta. Druhá kamarádka neměla šaty bílé, ale stylem byly při troše dobré vůle svatební. Mohla by v nic jít nevěsta, byly saténové, zdobené. Osobně bych si je jako host nevzala, ale nijak moc mi to nevadilo, nemám pocit, že by někdo obdivoval víc jí, nebo si jí pletl s nevěstou. Určitě bacha na kamarádky, které přijdou v "svatebních šatech" a ještě mají výčes a pomalu perličky ve vlasech. Nejspíš jsou svobodné, vdávaly by se až by brečely a na vaší svatbě si to chtějí zkusit alespoň na nečisto být v podstatě za "nevěstu2" Chtějí se tomu alespoň=n připodobnit, když to nemohou mít se vším všudy. Takové holky s vámi nejspíš po svatbě, nebo nejpozději ve vašem těhotenství přeruší kontakt. Já bych nešla ani v bílé, ani v krémové, první přípustná barva je pro mne vanilková (ale fakt vanilková, ne Ivory). Asi bych nechtěla vypadat hloupě. Ještě tak pokud je paní nad 50, má bílé kalhoty a vínovou halenku a černé boty, tak je to fakt jedno. Ale pokud mladá, svobodná, nebo rozvedená ženská přijde moc do bíla a moc vyplesovaná, tak hostům prolétne hlavou, že nevěstě závidí. Nepůsobí to dobře.
Odpovědět
Maminky v bile nebo bezove bych neresila (manzelova mamka tak taky byla a naopak mi prislo super, ze jsme sladene). Ale mlada holka s retro bilymi saty s bohatou spodnickou...no nevim, mam pocit, ze moje sebevedomi je ok ☺, ale proste by mi to vadilo. A to jsem takovou slecnu videla na svatbe v manzelove rodine a pri koukani na fotky jsem si rekla: jeee, svatebni! Proste kdyz je nejaka sance, ze dojde ke zmateni, tak bych si to na sebe nevzala a docela se divim, ze jsou lidi, ktere to nenapadne.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?