Svědkova přítelkyně se vtíravě angažuje v přípravách

Ahoj chtěla bych opravdu poradit .Jsem opravdu v koncích :-( Na naši svadbu jde od mého přítele kteremu jde za svědka bratranec pochopitelně i jeho přitelkyně což je v pořádku.Ale....pravě mym problemem se stava ona pritelkyne .Od chvile co se dozveděla že se budeme brat tak se začala dost vtiravym způsobem angažovat.Pod záminkou že byla na gelovkách u naší společné nehtařky ktera ji řekla at mi pomůže vybrat svatební šaty.Pak jsem se dozvěděla že to bylo samozřejmně jinak a skutečná pravda byla že sice se o šatech bavili ale jen v tom smyslu že je nemam že si je budu chtit vybírat .No a ted už mi podsunula termin na rozlučku s prateli kde pochopitelne nemuze chybet jeji kamaradka kterou tahá opravdu všude .Asi by mi to nevadilo kdyby se nechovaly potrhle (představte si nevyblaznené pubertačky),a tak to i dopadlo s temi svatebnimi šaty majitelka salonu byla jejich chovanim vyplašená a ja se za ne styděla :-( A vzhledem k tomu že pracuji obe v pohostintvi tak maji k alkoholu vřely vztah,tedy ja to co ony dokaži zkonzumovat tak ja jsem KO:Začina mi posledni tento tyden kecat i do toho koho mam prizvat na večerni raut o 7hodine.Jak to mam rozštipnout a řict ji že o to nestojim....? :-|
Odpovědět
Na férovku jí to říct. Já bych jí hnala hned od začátku, když bych věděla, jak se chová (tedy chovat se neumí) a že ji tam nebo onde prostě nechci. Navíc některé věci, jako výběr šatů atp.si "užívám" pouze s maminkou a jsem za to ráda...nebrala sem ani svoji kamarádku, tak proč pro mne vlastně skoro cizí slečnu? A aby mi někdo diktoval rozlučku a koho pozvat a nepozvat? Já tedy žádnou nemám a neplánuji, ale pro vztek bych jí řekla, že zrovna s ní nepočítám...aby se chytla za nos.
Odpovědět
@enyty Řekni jí to do očí, to co sem píšeš. Příp. to trošku zaobal, že nejste až takové kamarádky, aby se tak moc angažovala. Je to přece "jen" přítelkyně bratrance, nejsi povinná ji hnedka pasovat na ńejlepší kamarádku.
Odpovědět
@enyty Když ti řekne, co a jak by si měla udělat, tak jí řekni že už je to zařízeno jinak (i kdyby nebylo). Třeba jí to časem přestane bavit. A ona s váma bydlí? Že jste v tak častém kontaktu, že ti do toho kecá? Nebo pokud nejsi tak rázná, tak jí vyslechni, odkejvej a udělej si to po svém.
Odpovědět
Ne nebydli s nama ale muj nastavajici s jejim pritelem vyborně vychazejí.Je zvykla organizovat zivot a rozdavat rady .Začinam mit na ni alergii :-| Kdyz je moznost čas tak neni problem ze se vidime i dvakrat ,trikrat do tydne....
Odpovědět
Profilova fotka
Hergot zenska, jsi dospela tak ji posli nekam, ne? Nema ti co organizovat zivot a ty nemusis poslouchat. Neni to maminka ani teticka, ke kterym je potreba zvlastni opatrnost ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@teeerez Tak, to byla myšlenka dne! I když, i s maminkama a tetičkama odsud posud 8-)
Odpovědět
no, celkem koukám, že si to necháš líbit. Já bych jí něco řekla už na začátku. Kamarádek mám spoustu, ale o pomoc jsem poprosila sama a jen některé. Zbylým lidem - včetně maminek, jsem slušně poděkovala a řekla, že si to chci udělat vše podle sebe. A když jsem se pak rozmyslela, že bych chtěla slyšet názor mamky na šaty, tak jsem si udělala svůj převýběr a pak jí tam vzala. Ale bylo to podle toho, jak jsem to chtěla já. A myslím, že tak by k tomu měla přistupovat každá nevěsta, protože je to jen váš den. Až se bude brát bratranec s tou svou přítelkyní, tak taky nepočítám, že jim to budeš organizovat, ne ;-).
Odpovědět
Profilova fotka
@enyty Dobrý den, já jsem vtěrka a budu u vás bydlet... ale my vás tady nechceme... to nevadí, kam si mám dát kufry... :-| Jasně stručně říct, že si nenecháš organizovat, že to chceš mít po svém ;-)
Odpovědět
@enyty proc delas neco co se ti nelibi? trochu asertivity by to chtelo;-)
Odpovědět
@enyty Jasně a stručně jí říct, že si to nepřeješ že se ti to nelíbí. Je to tvoje svatba a tvoje věc. A pokud to nerozdýchá, je to její problém. Některé věci prostě holt nejdou řešit podobrém nebo v rukavičkách. Tak do toho ! ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Týýý jo, tak ta je hustá :-D co ji prostě o těchto věcech neinformovat a říct jí, že na rozlučku chceš je velmi úzký okruh kamarádek.
Odpovědět
Nebo to zaobal pokud ti je nepříjemné říct jí to rovnou. Poděkuj ji za zájem a za rady,ale pak přidej,že už to máš vymyšleno jinak a po svém,a že své nápady časem určitě využije na svoji svatbě...Prostě ji to řekni tak,aby se nemohla urazit,ale aby ji také bylo jasné,že to stejně uděláš jinak...
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?