Svatební oběd jen pro nejbližší. Co udělám s ostatními?

jak se to dělá když chci pozvat kamarádky ze školy na svatbu a jsou z daleka, ale my máme oběd jen pro nejbližší rodinu a ty nej kamarádky,i kvůli penězům a na odpo od 15 hod máme kamarády ale když se chtějí ty kamarádky přijed podívat na obřad tak pak jim přeci nemůžu říct ať pak přijdou ve 15 hod na hostinu...nebo je mám vzít rovnou na oběd jak se to dělá?prosím o radu :-(
Odpovědět
Profilova fotka
no říct jim to normálně že budeš ráda když přijdou na až mejdánek že na jídlo jde jen rodina..... jak bys to chtěla říct asi rovnou jak to je , nejsou děti a chápou jak se to dělá ;) já to taky tak řikala kamarídovi :)
Odpovědět
já bych to udělala tak, že bych spolu s oznámením dala nějakej program nebo tak, kde by bylo napsáno něco jako 13:00 oběd pro rodinu 15:00 raut a to jí snad dojde né :)
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsem byla kamarádc na svatbě 200km daleko - byly jsme na obřadu, pak jeli ona s rodinou na oběd a my jsme dojeli až na 15hod na společnou opíkačku prasete... Do té doby jsme si dali sami někde jinde oběd... A naprosto jsem to chápala a nic nevyčítala :-)
Odpovědět
my to taky tak máme, poslala jsem je na výlet na piknik do Lednice.
Odpovědět
Profilova fotka
No, pokud to nejsou místní lidé, kteří si mohou zajít domů, je podle mě slušnost jim dát najíst.....nebo udělat obřad až odpoledne a nedělat oběd, to je taky varianta
Odpovědět
Profilova fotka
Hmmm....my máme mega svatbu i s kamarády...určitě dej hlavně dopředu vědět,co a jak....my jim třeba dopředu řekli, že si ubytování budou platit sami...taky nemáme moc peněz..ale nakonec jsme to vyřešili takhle: www.vitaskovi.comehere.cz třeba Ti to k něčemu bude :-) Hodně zdaru
Odpovědět
Řešila jsem ten samý problém. Kamarádi jedou přes celou republiku, cca 300 km. Nikdy v našem městě nebyli a tak by bylo velmi složité dostat se do místa hostiny (není v centru města) ze zámku kde bude svatba pokud by měli jet sami. Jako host jsem si zažila že jsem byla pozvaná na obřad a potom na raut a musím říct, že to bylo pěkně nepříjemné. Ikdyž to bylo ve městě kde jsem bydlela, ale netušili jsme kde přesně se nachází chata kde je odpolední oslava, znali jsme jen název obce.Museli jsme to hledat, dost nás otrávil celý přístup, při plánování se na kamarády vůbec nemyslelo. Nechtěli jsme aby tohle zažívali naši hosté a tak jsme je pozvali na úplně celou svatbu... na obřad, hostinu, večerní raut a i nocleh platíme. V konečné částce za svatbu se to skoro neprojevilo. Slevili jsme na některých věcech, jen proto, aby náš den mohli kamarádi oslavit s námi a vůbec toho nelitujem. Záleží jestli to jsou pro tebe opravdoví kamarádi, nebo spíš známí se kterými se občas ráda potkáš. Než jsme se rozhodli pozvat je i na oběd, pohrávali jsme si s myšlenkou, že jim vytvoříme průvodce naším městem s mapkou zajímavostí kam se můžou zajít podívat, kde se dobře nají, ... To by mohlo být pro tebe taky řešení.
Odpovědět
Ahoj, doporučila bych ti pozvat opravdu jen ty nejbližší a s ostatními kamarády si udělejte bezve rozlučkovou párty, tak nepřijdou o svatební zábavu a vy "na buben". Bez výčitek svědomí, fotky určo mít budeš, takže fakt o nic nepřijdou. Já sama uvažuji o podobném řešení, i co se týče rodiny, fakt jen "výběr".
Odpovědět
Profilova fotka
ten oběd neni tak drahý a když kamarádky přijedou z velké dálky. Taky jsme to řešili a nakonec to dopadlo tak že na oběd šli všichni. Kolik může stát jeden oběd na svatbě 150?? Záleží kolik těch kamarádek máš.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Vždyť se to takto normálně dělá, zažila jsem tak už minimálně 4 svatby. Na oběd pozvaná rodina a na odpo nebo večer přijdou i kamarádi. Ke svatebnímu oznámení byly dvě kartičky, pro rodinu, jste 'Srdečně zváni ke svatebnímu stolu' a pro kamarády 'Srdečně vás zveme na večerní raut od 18 hod. tam a tam' například takto :-) Kamarádi pochopí, že je nezveš na celý den, alespon já to chápala a sami jsme to tak měli. V tom čase mezi obřadem a rautem si zajdou někde na oběd, nebo se podívat, nedělala bych si z toho hlavu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
taky to tak budem mít... na oběd jen rodiče, prarodiče, sourozenci a svědci... říkáme jim hosté první kategorie :) pak přijedou hosté druhé kategorie - tety, sestřenice atd... a nakonec přijedou kamarádi... ví to předem, projdou si hrad, zajdou si na oběd a pak za námi podle mapky přijedou :) jediný, kdo s tím měl trochu problém, byla babička, ale nakonec se s tím smířila... ono jí vlastně nic jiného nezbylo :-D
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?