Svatební oběd a rodina?

Ahojky nevěsty, chtěla bych zeptat, co říkáte na to, že k obědu zveme pouze rodinu a po obědě, ať si již přijde každý kdo bude pozvaný. ( kamarádi ). Myslítě že je to hloupost? bohužel nezbydou finanční prostředky na to, hostit obědem úplně každého, a asi mi to přijde i zbytečný. Děkuji za odpovědi. :)
Odpovědět
Vždyť takhle to má pomalu každá druhá svatba
Odpovědět
Přesně tak, ted je to hodně běžný, i když za sebe říkám bohužel, já osobně tuhle strategii zrovna nevyznávám, chci se všemi strávit celý den. Finanční možnosti samozřejmě nejsou neomezené, jen bych v tomhle případě počítala s tím, že pokud nemáš obřad někde v blízko kamarádů, že mohou přijet až na oslavu, ale nepřijdou ti na obřad. Kor pokud máš vše na jednom místě nebo někde dál od bydliště, tak je blbost chtít, aby někdo přijel na obřad, pak si pár hodin někde počkal a pak se tam vrátil.
Odpovědět
Také jsme nad tím nejdříve přemýšleli ale nakonec to bude úplně bez oběda. Obřad totiž plánujeme až kolem 13hod a než by se odfotilo bylo by už pozdě na oběd :-D Takže zveme jak rodinu tak přátelé až na odpolední raut se zábavou :-) P.S. Také to uděláme z důvodu financí.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že stejnak se najde někdo kdo se "urazí" :D že nebyl tam a tam... Taky jsme zvažovali oběd jen pro rodinu. Jsou to Vaše peníze a můžete si to přece rozhodnout sami. Ve výsledku ale u nás by rodina byla 35-40 lidí a s kamarádama (družičky, družbové) 50, no tak jsme řekli, že půjdou všichni na oběd a večer až fakt jen "obyč" kamarádi :)
Odpovědět
Mně je oběd jen pro rodinu velmi sympatický. Já to vnímám tak, že (pokud tomu vztahy v rodině odpovídají), tak rodina (případně nejbližší přítelé) má dostat na svatbě vlastní, intimnější prostor pro prožití svatby, popovídání mezi sebou, seznámení... mít čas na to, aby ho v klidu strávili s novomanželi. Je to pro mě lepší, než se po obřadu hned rozdrobit mezi všechny hosty. To samozřejmě neznamená, že odsuzuju, když to má někdo jinak :-) Takže bych se toho vůbec nebála, pokud máte svatbu někde, kde můžou ostatní nějak strávit volný čas, samozřejmě.
Odpovědět
Mě se koncept toho, že pošleš kamarády po obřadu na několik hodin pryč, ať se zabaví sami, nelíbí. Několikrát jsem ho zažila jako svatebčan a nechtěla jsem své hosty vystavovat několikahodinovému bloumání po městě a hledání, kde se nají. Proto jsme také zvolili obřad ve 13,00 a pak rovnou odpolední raut se zábavou pro všechny. Úspěch to mělo veliký, neměnila bych.
Odpovědět
Profilova fotka
My to taky takto měli, nikdo se neurazil. Na všech svatbach, co jsem byla, tak to tak měli. Pokud nebyl manžel svědek a já doprovod. Tak jsme šli na oběd taky, jinak ne. S kým máte zdravé vztahy to pochopí
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?