Svatební hostina a počet hostů. Kolik a koho pozvat?

Profilova fotka
Ahoj holky. Mám svatbu teprve před sebou a dost si lámu hlavu s tím kolik a jaké lidi pozvat na hostinu. Proto by mě zajímal názor vás, který už to máte za sebou, zda byste, kdyby se svatební den měl opakovat, pozvali stejný počet lidí nebo vám váš počet přišel nakonec zbytečně vysoký nebo nízký??
Odpovědět
ahoj zuzicku, my měli na hostině rodinu a svědky s partnery, kolem 45 a odpoledne dorazili kamarádi, kolem 15. na obřadě byli všichni. manžel mají velkou rodinu a jsou spolu v kontaktu a kamarádů máme dost blízkých, takže jsme udělali tento kompromis a neměnila bych. vzhledem k hezkému počasí jsme byli pak po hostině venku na dvorku a bylo to super! pozvěte, koho chcete vy dva a s kým se přátelíte. někdo má svatbu jen s rodinou, ale my žijeme mimo naše rodné město a jsme velmi blízce v kontaktu s kamarády a proto jsme je tam chtěli mít, jinak bychom si připadali jako na oslavě narozenin. hlavně si do toho nenechte od nikoho kecat! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
lennus díky moc za milý názor.;-) My dva s budoucím manželem jsme dost svéhlaví takže kecat nám do toho rozhodně nikdo nebude:-D My budeme mít totiž obřad a hostinu v jednom místě a na obřad se chce přijít podívat spousta známých, a jen některé jsme chtěli pozvat na odpolední party. Přijde nám ale hloupé, nechat je po obřadu jít pryč, aby se třeba za dvě tři hoďky zase vraceli. Tak přemýšlíme s přítelem nad variantou pozvat ty nej kamarády na celou svatbu a zbytek ať přijde jen na obřad. Z rodiny to bude 22 lidí a kamarádů by bylo asi 15. Když jsme přemýšleli nad variantou s večerní party tak bysme kamarádů zvali ještě víc, i ty, kteří už nám zas tak blízcí nejsou. A jak říkáš, nechceme tam jen rodinu když se zase tolik nestýkáme, chceme tam i přátele. Ach jo, nikdy bych nevěřila, že dát dohromady seznam hostů bude taková fuška:-D:-D
Odpovědět
zuzi, na to máš času dost. hlavně si zařiďte místo, fotografa a kapelu. žádaní fotografové jsou rok dopředu plní, na ostatní času dost! navíc v červnu je nejvíc svateb! měli jsme taky svatbu v červnu neboj, i když by kámoši dorazili až odpoledne bude to v pohodě. den je dlouhý a ocení to, věř mi. naši kámoši, co jsou z daleka, si aspoň udělali výlet do okolí, zašli na jídlo a byli fakt spokojení. taky máme i další kamarády, ale všechny jsme tam pozvat nemohli, to je jasné. pozvali jsme vesměs společné známé, většinou páry. kdyby cokoliv, ptej se, ráda poradím ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My měli 16 a znovu bysme pozvali 16 ;-) byli tam jen nejbližší a bylo to naprosto dokonalé, uvolněné a bez stresu!
Odpovědět
I s námi nás bylo 13, večer 15. Kdybych to dělala znovu, udělala bych to s lidmi stejně. měli jsme rodiče, svědky (kamarádi) a další 4 kamarádi a jedna babička. Ostatní příbuzenstvo jsme nezvali. Váhali jsme, ale nakonec je nepozvali. Měli jsme po rekonstrukci bytu, museli jsme trochu šetřit, kdybychom měli pozvat sestřenici, museli bychom pozvat i manžela, děti, tetu, strejdu a lidí by bylo rázem 30, navíc jsme svatbu měli daleko, platili jim ubytování, větší svatbu bychom neutáhli. Navíc přátelé nám přišli bližší, vídáme je častěji příp. nás pojí bližší vztah. Příbuzní se přijeli nečekaně všichni podívat na obřad a vzali to nepozvání na hostinu úplně v pohodě.
Odpovědět
Ahoj já jsem měla na své první svatbě čistě jen rodinu jak ze své strany tak ze strany bývalého manžela docela jsem toho pak litovala přišlo mi to jako rodinná sešlost a ne svatba a navíc se s rodinou až tak moc nestýkáme proto mě čeká druhá svatba a už teď už vím že pozvu z rodiny jen ty nejbližší sourozence rodiče a zbytek naši přátelé a věřím tomu že tento krát to bude jiné už se těším.
Odpovědět
ahojky, tak my jsme měli na hostinu i večerní raut 23 lidí... z rodiny rodiče, sourozence a babičky (dohromady 10 lidí) a zbytek tvoříli kamarádi... a udělali bychom to stejně...babičky odešli po dortu domů... a ostatní pařili do rána, sešla super parta lidí, bylo to fakt super, větší počet lidí bych nechtěla, myslím, že bych si to tak neužila... hlavně jsem věděla, že jsem mezi svými a na 100 % jsem si to užila ;-)
Odpovědět
Ahoj holky. Nás bylo celkem 50 (i s kapelou Mane - 3 osoby :-) ). Nic bych neměnila. Pozvali jsme hosty, se kterými se stýkáme a máme dobrý vztah. Na svatbě nebyla jedna sestra od manžela a moje sestra a děda .... zde dobré vztahy nejsou .... A jsem ráda, že tam nebyli, neboť by se mohlo stát, že by zkazili zábavu nebo by se třeba tvářili jako citron ... Takže určo chce přemýšlet nad tím, koho pozvete ...
Odpovědět
Jinak na hostině od 15 hodin nás bylo 27, zbytek byla večerní oslava od 17 hodin ...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj tak nás bylo na svatbě hodně. Moje i ženichova rodina je celkem velká, takže to bylo 150 na oběd a 160 navečer. Bylo to super a neměnila bych
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych se chtěla zeptat, jak dlouho trvala hostina? V programu počítáme 1,5 hodiny a právě mi psala provozní hotelu, že to nemůžeme stihnout. Což se mi nezdá, pokud tím nemyslela, že budeme po polévce 20 minut čekat než nám donesou jídlo........... jsem kapku rozladěná.
Odpovědět
Tak to zalezi kolko mas ludi na svatbe?
Odpovědět
Článek se načítá
My jsme měli všechny na obřadu, pak oběd jen pro rodinu (to se nás sešlo 9) a potom navečer (v pět) začali chodit kamarádi a bylo nás celkem 30 a bylo to nejlepší řešení. Kdo měl ze známých svatbu, tak nepamatuji, že by zvali všechny na oběd, vždy jen rodina a kamarádi až večer.
Odpovědět
Ahoj, taky to řešíme způsobem,že na obřadu a obědě nás bude jen 15-20 (nejbližší rodina) a večer se sejde zbytek cca 40 lidi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj.. my jsme měli večer možná až moc lidí :-) ale nějak jsme je tam všechny chtěli mít a asi bych neměnila... jinak kamarádi byli taky zvaní až na večer.... a všichni to přežili... my byli kamarádům na svatbu a ač měli obřad i hostinu a večerní raut v podstatě skoro na stejném msítě mimo Prahu my jsme šli až večer a nijak nám to nevadilo ;-) šli jsme se prostě projít po okolí atd. takže neboj kamarádi to kdyžtak taky unesou..
Odpovědět
Profilova fotka
30 lidí na hostině, servírují se hotovky. proslovy budou krátké, táta i svědci jsou nemluvní, každý má nachystanou jednu-dvě věty. Po rozkrojení dortu chceme odjet na focení, ale provozní mi tvrdila, že předkrm, polévka a hlavní jídlo se za 1,5 hodiny nestihne. Mám koordinátora, který dělá svatby u sebe v restauraci a ten mi tvrdí, že pokud mají připravené hotovky a jen servírují všem najednou, tak nechápe, proč bychom to nestihli za 1,5 hodiny sníst. Podle mého chce hotel rezervu na to, že budeme jak trubky po polívce čučet na sebe a čekat 20 minut na jídlo, protože to nestihnout naservírovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj měla jsem svatbu před pár dny ... na obědě bylo 25 lidí, jen prarodiče, rodiče, sourozenci, pan farář :-) ostatní hosté se přesunuli do sálu kde jsme měli navařený guláš a další jídlo ... Nejprve jsme počítali kolik ano kolik ne a nakonec tam bylo + - 70 lidí a klidně by mohlo být i více, zbylo spousty jídla :-) ... a stejně tam všichni nebyli celou dobu. Jsem ráda, že jsem je nakonec všechny pozvala ... Bylo to úžasné !!!!
Odpovědět
my jsem měli 65 lidí na hostinu, která byla formou rautu pro všechny + předkrm (aby se lidi na začátku usadili ke stolům)...bylo to super, každý si mohl dát co chtěl a vyšlo to finančně fajn :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my měli na oběd 34 lidí na večer kolem 50 a neměnila bych (možná bych pozvala víc lidí:o)). Měli jsme povětšinou známé a kamarády + moje kolegy. qipa: my měli na obědě 34 lidí, měli jsme jen přípitek (+ krátký proslov mého táty), polévku, hlavní chod + krájení dortu a trvalo to cca 2 a čtvrt hodiny a to jsem pak už spěchala, protože jsme měli naplánované focení. Takže se vůbec nedivím, že provozní z restaurace chce víc času na hostinu. Za hodinu a půl to fakt nestihnete. Byla jsem krom své svatby na dalších 4 a nikde to nešlo pod dvě hodiny (dvakrát ani nebyl předkrm, který máte vy).
Odpovědět
ahoj, my jsme měli necelých 50 lidí, polovina rodina a druhá kamarádi a měla bych to stejně. Ještě že tam byli kamarádi ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my meli hostinu pouze pro rodinu. Vzhledem k tomu, ze na rautu se nemuzes venovat vsem a mas pocit, ze ses nikomu nevenovala, jsem rada, ze obed byl jen s rodinou. Krajeni dortu probihalo venku na nadvori a byl jak pro rodinu tak pro kamarady. Pro kamarady jsme meli zamluveny prostor v te same restauraci, aby se najedli a meli kde travit cas a co vim, tak nikdo s tim nemel problem a kdyby, tak je to jejich vec :-) ne kazdemu se zavdecis ;-) a jak psala Hanka, tusim ze psala o nasi svatbe :-D cas se da travit i prochazkou po okoli ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky,my měli na svatbě okolo 50 lidí.Na hostině byla rodina a nejbližší kamarádi...k večeru pak přišel zbytek kamarádů.Neměnila bych.Bylo to super.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte, taky nas svatba teprve ceka, bude me to mit v dubnu, pozvanych mame 35lidi, pritelova jen rodiina s 1babickou je 17lidi, moje strana je kompet s kamarady je 12lidi a tech zbylych 6 budou kamaradi a svedek od pritele, myslim, ze to bude bohate stacit, ze se na kazdeho hosta dostane, budeme tyto lidi mit jak na obrade tak na hostine. Pani vedouci nam rikala, ze na 14h jidlo a za hodku a pul se vse stihne, ze jim mame jen zavolat jakmile opustime kostel aby se mezi jednotlivymi chody dlouho necekalo.
Odpovědět
Profilova fotka
hannyy: nechci do toho moc kecat, paní vedoucí má asi větší zkušenosti, ale fatk se mi hodina a půl zdá málo. My měli jen polévku, hlavní chod a dort jako dezert a ve 34 lidech nám toto trvalo 2,5 hodiny. Přípitek byl velmi krátkej. Ono se samozřejmě dá sníst 3 chody za hodinu a půl, ale ti lidi budou narvaní k prasknutí, když nebudou mít možnost si mezi chody aspoň trochu vydechnout.. U nás po dvou hodinách valili oči, že teď bude ještě dort (a to byly porce spíš menší právě kvůli přemíře nasycení).
Odpovědět
Profilova fotka
hannyy: My měli na obědě 25 lidí. Přípitek + polévka + káva (dezertíky) a vše jsme stihli tak do hodinky a půl ... a to jsme se vůbec nehnali a všechno si pořádně vychutnávali :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahojky, my máme mít svatbu až za rok, ale také už řešíme počet lidí, abychom si udělali předběžný rozpočet. Ale zatím i s kamarády a rodinou máme cca 80 lidí - máme objemnou rodinu a mnoho přátel, které tam určitě chceme, protože ti udělají tu zábavu, ale asi budeme ještě redukovat. Navíc my to budeme mít bez oběda. Svatbu chceme až tak kolem 14h a pak bude rovnou odpolední raut. Byli jsme takto u kamarádky na svatbě vloni a bylo to senzační! :)
Odpovědět
tak my jsme meli k obedu 50 lidi (jen rodina a to jeste ne cela - treba bratranci a sestrenice jen ty, se kterymi se vidame) a vecer dalsich 40 kamaradů a nic bych na tom nemenila. Prislo mi moc fajn se naobedvat s rodinou, vsechny videt a vecer si to uzit s kamarady. A co se tyka rozpoctu tak si myslim ze nejvic to naskakalo na vecech jako oblek, saty, prstynky, hudba, fotograf, kvetinova vyzdoba.... takze ti kamaradi pozvani vecer uz s rozpoctem az tak moc nezahybali (takze jestli vahate kvuli penezum zda vecer pozvat ci nepozvat kamarady, tak se nebojte a jdete do toho - stoji to za to uzit si to se vsema, co mate radi). Trochu jsme se bali jestli to financne utahneme ale na darech se nam vratilo 70% nakladu na svatbu, takze nebojte :) :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lenule123: Tvůj příspěvek mě moc potěšil... Myslím, že budeme na tom obdobně a doufám, že si to také tak užijeme. Akorát ten oběd opravdu vynecháme. A to nejen z důvodu financí, ale spíš proto, že určitá část svatebních hostí na obřad přijede z jiných konců republiky, a tak je necháme v klidu dojet. Na zahradě bude přichystané občerstvení - takže se trošku najedí tam :) Doufám, že bude pěkné počasí :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
My máme celkem v plánu do 30 lidi (nejbližsí rodina a přátelé) na celou svatbu. Je mi jasné, že mě někteří nepozvaní členové rodiny pomluví, ale je mi to celkem jedno, stejně nepřijedou na návštěvu, jak je rok dlouhý, to musíme vždycky jenom my a vůbec celkově iniciativa je jen z naší strany, takže jsme si řekli, že se chceme cítit příjemně a ne se do ničeho nutit v křeči jen aby se neřeklo. Taky řeším koho na oběd a koho na raut, ale pokud se vejdeme do té 30 celkově, tak bychom asi pozvali všechny i na oběd. Pořád se nemůžu zbavit divného pocitu, že půjdeme jíst jenom rodina a svědci a zbytek mezitím bude čekat někde v okolí a přesně bych si přišla jak na nějaké rodinné oslavě o pár lidech. Hlavně i proto, že partnerův svědek přijde s přítelkyní, rovněž naší dobrou kamarádkou, takže je divné aby byli každý zvlášť, ale když přizveme i ji ke stolu, je to zase divné vůči ostatním kamarádům. Je to prostě dilema:D
Odpovědět
Profilova fotka
Meli jsme 54 lidi, pulka nejblizsi rodina (ale opravdu jen ti se kterymi se stykame a mame je radi, plus 4 pary rodinnych znamych, tj. v podstate nejblizsi kamaradi rodicu, se kterymi se zname od detstvi a vidame se s nimi na rodinnych oslavach casteji nez s nepozvanymi tetickami, bratranci apod.) a druhou pulku tvorili kamaradi a ani ted zpetne kdyz si po par mesicich prohlizim fotky a vzpominam, tak absolutne naseho rozhodnuti nelituji a nic bych na tom nemenila :-) nikdo z nepozvanych nas nepomluvil a tech par co pozvani odmitlo a tesne pred svatbou mne to hodne mrzelo, tak ted uz vim, ze tam vubec nechybeli.. kazdy z hostu byl pozvany, protoze jsme ho tam MY s manzelem z nejakeho duvodu chteli, nenechali jsme si do toho kecat a bylo to perfektni :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?