Svatební hosté kamarádi. Kdy mají přijít na hostinu?

Tak nevím, pořád se dohadujeme, ano já vím, jde o to to finančně zvládnout, ale ačkoli jsem si byla vždy jistá oběd s rodinnou, přátelé k večernímu rautu, teď jsi tak jistá nejsem, někteří přijedou z daleka, takže musí někde bydlet, když by se přišli podívat na obřad pak se budou muset někde "poflakovat" až do odpoledne, tedy vymyslet jim program? Přijdou o focení během obřadu o rozkrajování dortu, rozbíjení talíře???? Na druhou stranu se nebudou nudit během naší nepřítomnosti při focení a až přijdou budeme moct se jim plně věnovat.....Jak jste to řešily vy holky, všichni už od rána nebo přátelé až v podvečer?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
chocolate22: záleží taky na počtu těch kamarádů ;-) my jsme měli všechny už od rána, aby si s námi užili celý ten den, všechno jsme měli na jednom místě, takže mi bylo hloupé, aby ráno přijeli na zámek na obřad, pak odjeli a pak zase přijeli zpátky, navíc to byli známí co přijeli až z Prahy :-)
Odpovědět
Tak já to mám tak že 50 lidí a to je jenom nejbližší rodina bude na oběd a zbytek přijde až po 17.hodině kde bude raut,takže kdo bude mít prblém že nebyl pozván na oběd at nechodí vůbec. :-D vše je o penězích a my si to platíme samy.Takže zaleží kolik máš peněz
Odpovědět
My si to tedy taky platíme sami, tak jako většina nevěst tady,takže zvažuju z každé strany ,známých máme dost je to s rodinou půl napůl, neb já zase samozřejmě zvu všechny ty co pozvali mě a navíc ty co to ještě nestihli :-D, nicméně tak jako píše kajsav je mi hloupé když někteří přijdou z daleka aby to trávili bůh ví kde a pak dorazili až večer......no já nevím, asi se pokusím nacpat všechny od rána co to udělá s rozpočtem se budu asi divit, kolik se vůbec účtuje průměrně za oběd na osobu?
Odpovědět
anka6 - no jo,ale co jste do těch pěti dělali, jako já vím vždy je co dělat,ale ta nějvětší zábava se přeci utváří až s těmi kamarády, takže hudba soutěže....atd s jejich příchodem nebo jste to řešili jinak?
Odpovědět
Profilova fotka
chocolate22: my jsme pak špekulovali některé známé ráno a některé večer a to byla úplná hloupost takže od rána všichni...jak už se tady několikrát psalo - malá svatba se úplně tak nevyplatí protože to všechno kolem jako šaty, fotograf, kamera atd. se stejně zaplatit musí a těch pár jídel navíc už snad takovou částku nedá, já říkám pořád že hostina je to nejmenší ;-) cena na osobu záleží kde svatba bude, prostě jak se tam ceny pohybují a taky pak jestli berete vše od restaurace nebo máte třeba nějaký alkohol svůj atd....u nás to vyšlo na cca 650 /osoba a cena je za přípitek, polévku, hlavní chod, kávu, veškeré nealko, pivo (alkohol a víno jsme měli vlastní) a večer velký raut :-)
Odpovědět
no jo když my ještě nemáme tu restauraci :-D :-D :-D Děkuji kajsav alespoň si udělám přehled co a jak. Pravda půlit známé to není nejlepší nápad, buďto všichni od rána nebo všichni večer, ani bych se vlastně neuměla rozhodou kdo ráno a kdo večer u nás by to tak nešlo.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my to budeme mít tak, že snad na obřad dorazí všichni, pak bude oběd pro úzkou rodinu a všichni po 18hod na party. V Litomyšli je krásný zámek, zámecké zahrady atd., takže na těch pár hodin si zajdou na oběd a třeba na prohlídku, která stojí za to. Oběd chci mít jen s těmi nejbližšími, abych se jim mohla věnovat a pak budu řádit s kamarády :-D
Odpovědět
Byla jsem taky na svatbě kamarádky kt. měla malou svatbu takže všichni od rána a hrozně se mi líbilo,že během jejich focení nám připravili výběr programu, ubylovaní jsme byli všichni v místě hostiny takže někdo si šel zdřímnout jiní šli do parku případně i hotelového bazénu kt. nám byl k dispozici atd.....to bylo super a oni se mohli v klidu fotit, bohužel pro mne to nepřipadá v úvahu neb naše svatba zrovna nejmenší nebude. Takže pokud je v okolí co vidět je to fajn,že si nějaký program najdou.
Odpovědět
Profilova fotka
chocolate22: my jsem se fotili poměrně dlouho, ale každý si našel zábavu, někdo jen tak seděl a povídal u kafíčka, někdo si četl svatební noviny, někdo se procházel v zámecké zahradě, někdo si šel sednout na posezení které bylo venku připravené atd. takže ono každý si něco najde aby se nenudil ;-) nejhorší je když se snoubenci fotí po obřadě, to jsem zažila nedávno a málem jsem umřela hlady ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No my chceme udělat, že během našeho focení před obědem bude takový coffee break (pro ty co teda na o půjdou). Takže vy jste se prvně najedli a pak se šli fotit? To je taky celkem dobrý nápad...hmmm..promyslím.
Odpovědět
Profilova fotka
nanyska: já jsem hodně dělala kolem svateb a spoustu svateb jsem dělala i jako servírka brigádnice a právě se vždycky všichni fotili až po obědě, myslím že je to tak nejlepší ;-) odbydou se všechny oficiality, hosté zůstanou na místě kde jim nic nechybí a nás nic nehonilo a byli jsme už v klidu a bez stresu :-) já jsem to teď na té svatbě zažila protože měli obřad na zámku takže se tam pak fotili a hostina byla dost daleko na úplně jiném místě takže proto to bylo takhle a nešel právě ani nějaký ten coffee break.
Odpovědět
Profilova fotka
kajsav:Aha, my to právě budeme mít všechno tak 5min pěšky, z kostela k zámku, z kostela do restaurace. Myslím, že s tím přítel bude ímít trochu problém, že tam pak ty svatebčany nechá. I když...svatba bude v 13hod, tak ve 14bychom mohli jít na o a od 18 bude party. I později odpo je lepší světlo. My budeme mít totiž kávu i před obědem, hosté se budou scházet v té restauraci, tak jsem myslela, že by si zobli i před obřadem něčeho...ale já asi umřu hlady :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
kajsav: jinak jsem koukala na tvé svatební fotky a moc pěkné!! :-D ..co jste to měli na těch ubrouscích na stolech?brože?
Odpovědět
Profilova fotka
nanyska: u nás na Moravě je to právě takhle zvykem, takže se nikdo nezlobil, všichni s tím počítali že se pojedeme fotit ;-) právě že pak i fotografka říkala že později je to lepší, že je lepší světlo jak píšeš, chce to zvážit no ;-) my jsme měli na zámku připravené také občerstvení před obřadem aby si hosté zobli, ikdyž se jelo vlastně ze snídaně která byla u nás na zahradě...bylo tam ovoce, koláče, nějaké obložené mísy, ale nikdo nic nejedl, asi se styděli :-D
Odpovědět
Profilova fotka
no tak já to promyslím...spíš abych to nějako nepředimenzovala :-D . ALe světlo je určitě lepší později. Teda když neleje :-D
Odpovědět
jo jo fotit určitě až po obědě, jinak začnou být všichni nevrlí a hladoví takhle jim zaplníme žaludky a půjdou se třeba projít na vytrávení a rychlej jim to uběhne.
Odpovědět
Profilova fotka
...no Ti známí měli obřad ve 13 hodin, který trval fakt chvilku, no a oběd byl cca až v 16 hodin po tom jejich focení, takže já už jsem fakt omdlívala hlady :-S
Odpovědět
no navíc co jsem zažila hlavně ti starší účastníci to nesou špatně to znáte ne....co tam dělají tak dlouho a kdy už příjdou a pak koukat na jejich pochroumanou náladu.....z toho mám strach naše rodina je z mé strany z "prajske" kajsav bude vědět, jsou takoví ubrblaní, ale zase je s nim kopec srandy.
Odpovědět
Profilova fotka
chocolate22: aaa prajská, tak to chápu ;-) no já si myslím že jim právě bude líp v místě hostiny kde se nají a popijou a nějak jim bude i fuk kdy se novomanželé vrátí z focení, my jsme přijeli a všichní říkali "kde jste tak dlouho" no ale nám na fotkách moc záleželo takže to trošku trvalo ale naštvaný nikdo nebyl ;-) můj táta a svědci to tam měli na povel aby všichni měli všechno a bylo...
Odpovědět
jo jo to je důležité rozdat úkoly, aby to nevázlo nato já jsem jak dělaná všechny poůkoluju a snad to všechno bude v poho. Ještě to vymyslet s těma kamrádama, od rána,když ne tak v kolik a v kolik pak hudbu.... kajsav - jak dlouho jste se fotili?
Odpovědět
fotky máte super mě na nich také docela záleží,partner to zas tak neprožívá, je to na celý život tak se bojím,že to s časem přeženu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak my to máme tak že potřebujeme pomoc během dopoledne s přípravama stolů a různé dekorace, takže pár známých a rodinu zaúkolujeme už ráno. Zbytek dorazí odpoledne. Sama třeba jen s mamkou by sem to nedala. Kamarád nám dělá něco jako koordinátora, tak snad to bude v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
chocolate22: jj to rozdělení úkolů je důležité, ráno kdo bude co dělat u snídaně, kdo bude dávat vývazky, kdo bude zdobit auta, před obřadem jsem pak pověřila svědka aby po zkončení obřadu šel zaplatit živé hudbě která nám tam hrála, pak taky večer zaplatit muzikantům atd. já jsem hrozný organizátor, všechno jsem si dělala sama a bála jsem se že pak budu i ve svatební den ohlížet jestli je vše Ok a budu chtít organizovat, naštěstí na takové věci nebyl vůbec čas ;-) ...fotili jsme se tak 2-3 hodiny no, ono se to nezdá ale utíká to rychle :-D
Odpovědět
počkej jako dopoledne den před svatbou? Já si chci výzdobu dělat sama neb mě to baví a vím jak by to asi mělo vypadat, ale určitě den předem.
Odpovědět
Profilova fotka
chocolate22: já měla štěstí že jsem měla celý zámek už týden předem k dispozici takže jsem si dělala výzdobu už ve čtvrtek, zabralo to dost času a v pátek toho bylo ještě dost k zařízení takže jsem byla ráda, že už je to hotové...doporučuju si to fakt udělat co nejdříve, ono se to nezdá ale taky jsme tam strávili půl dne
Odpovědět
jo záleží kdy budu mít k dispozici prostory na té výzdobě mi dost záleží hrozně se nato těším až to budu moct zrealizovat tedy nic světoborného to nebude ale já se nabažím. :-) kajsav píšeš noviny už jsem o tom slyšela,ale teda nemám tušení jak takové noviny vypadají neb u nás se to moc netraduje.
Odpovědět
Profilova fotka
choco: dopoledne v den svatby, obrad mame po 16:00
Odpovědět
Profilova fotka
chocolate22: ...u nás to taky nikdo neznal, mě ty noviny dělala ségra, je to jen tak pro pobavení hostů takže tam byly naše fotky, info jak jsme se seznámili, vtipy a hlášky o manželství, vtipné a žertovné obrázky, vtipný horoskop, svatební zvyky, výročí svatby atd. zkus to zadat do googlu ono Ti to vyhodí nějaké typy ať víš a je tady taky na to zvlášť téma...my jsme ani moc neřešili vazbu těch novin, sami jsme si to vytiskli černobíle, proděrovali a svázali růžovou mašlí a mělo to obrovský úspěch, všichni si to brali domů ;-)
Odpovědět
tinkam no vy to máte zase úplně jinak, zajímavé, vše až odpoledne tak by jsem si nelámala hlavu kdy ti známí teda mají vlastně přijít.... ;-) kajsav - to je dobrý nápad s těma novinama nikde jsem to v okolí neviděla tak to bude alespoň něco jiného co třeba nebudou znát.
Odpovědět
Profilova fotka
choco: právě že se nechci stresovat časem a chci si dekoraci udělat sama... tak proto
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?