Svatební hosté - jak řešit kamarády a jejich protějšky?

Ahoj, jak řešíte pozvánku pro kamarády? Někteří mají partnery které neznáme nebo je nemáme v oblibě. Mě příjde automatické pozvat kamaráda + 1, ale jelikož máme mnoho pozvaných lidí, tak nám těmito +1 docela seznám stoupá a snoubenec si myslí, že pokud jsme partnera viděli třeba jen jednou a nebo ho neznáme, zvát bychom ho neměli... Jak jste tento problém řešili vy?? Děkuji:)
Odpovědět
1
2
My zveme všechny s možností vzít s sebou partnera. Jinak by mě to ani nenapadlo...
Odpovědět
také zveme všechny 1+1 ani já bych nechtěla být pozvána sama
Odpovědět
My jsme automaticky zvali všechny i s partnery. Jen jeden kamarád měl v té době přítelkyni, kterou ještě nikdo neznal, takže jsme se ho nejdřív zeptali, jestli ji na svatbu chce vzít a jinak že pozvání samozřejmě platí i pro ni. Když řekl, že by ji tam rád měl, pozvali jsme je ještě před svatbou k nám, aby věděla, ke komu se vlastně jde veselit ;-) Vím, že kdyby se jednalo o víc lidí, asi bysme časově nezvládli všechny k nám zvát, ale na svatbu by určitě byli pozvaní i tak. Myslím, že by to tak mělo být.
Odpovědět
Profilova fotka
My taky zvali vsechny i s doprovodem a pokud jsme partnera/partnerku neznali, tak vetsinou oni sami meli zajem abychom se seznamili pred svatbou a iniciovali nejake spolecne kafe :-) nicmene dovedu si predstavit i situaci, ze by mohl byt zvany jen kamarad/ka a nemuselo by to byt zrovna faux pas, napr. pokud mate partu kamaradu, kteri se navzajem znaji a sli by vsichni spolecne bez partneru
Odpovědět
když někteří jsou zvaní ze slušnosti a samotné je nenapadne nám svůj protějšek představit :/ a snoubenec navíc některé z těch lidí ani nemusí... ale mě je blbé je nepozvat, jelikož se stýkáme...
Odpovědět
kristynj Tvůj snoubenec asi moc společenský nebude ,ale na to si budeš muset časem zvyknout.
Odpovědět
@kristynj zebhrg slušnosti? Co to je za kamarády? Ze slušnosti bych nezvala nikoho...
Odpovědět
Profilova fotka
já bych zvala všechny přátele +1, i když tím naskáče počet lidí, neřešila bych to fakt v případě svatby o 6ti lidech, kde jsou kromě rodičů a svědlů třeba nejbližší kamarádka od dětství... na druhou stranu, jak to mám já - moje kamarádka mi řekla, že její manžel určitě nepřijde, protože by se tam necítil dobře, nudil by se (viděla jsem ho asi 3x + na jejich svatbě), takže ať počítám s tím, že s díky odmítne a dorazí jen ona, ale pozvat bych je měla oba. A kamarád, který má půl roku přítelkyni sám řekl, že dorazí bez ní. Chce se bavit s náma a ne sedět u přítelkyně celý večer, protože ona nás nezná a o seznámení s náma zatím moc nestojí. Přece jen záleží i na tom vašem vztahu s těmi lidmi, jak se domluvíte předem...
Odpovědět
Profilova fotka
@kristynj + stýkám se s hodně lidmi, ale přesto je nezvu, většinou to chápou krz rocpočet a tak, já bych je nezvala rozhodně jen ze slušnosti, ale proto, že je tam chci. Pokud je tam nechci, nebo tam někoho chci víc a nestačí rozpočet či prostory, utnout. Přece vždycky můžete s těma lidma zajít na oběd, do baru, udělat grilovačku na zahradě jako after party pro ty, kteří nebyli, pokud nějak cítíš, že bys to s nima slavit taky chtěla, ale ne přímo na ůrovni svatebního dn
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@kristynj Ahoj, já mám spíš opačný názor než ostatní. Vím, že zvát partnery je asi zdvořilejší, ale zvát v podstatě cizí lidi se mi opravdu nechce. To, že má kamarád nějakou dívčinu, se kterou je dva měsíce, je sice hezké, ale nevím, proč bych ji měla hostit na oslavě mé a snoubencovy lásky. Navíc kamarád by se pravděpodobně proměnil z pohodového baviče na nudného podpantofla, který se musí věnovat své drahé polovičce, která na svatbě nikoho nezná. Samozřejmě něco jiného jsou páry, co spolu chodí léta nebo je dobře známe. Ty samozřejmě zvát budeme..... Ale u těch ostatních se asi nedá nic dělat. A koho urazí, že nezvu jeho nejnovější objev, ať nechodí. Nechci se na svatbě dívat na kyselé obličeje. Stejně jako tam nechci cizí lidi. Smůla.
Odpovědět
Ahoj, já to mám podobně, děláme menší svatbu 28 lidí oběd,takže jsme to řešili: na celý den jdou nejbližší kámoši + partneři, a odpoledne už si každý zveme jen 6 lidí, já spolužačky ze základky, už bez partnerů, a přítel 6 kamarádů z mládí :) . Už to tak zavedla jedna spolužačka, zvala nas odpoledne na svatbu jen holky. Plánujeme menší svatbu a nechce se nám vyhazovat zbytečně peníze, za lidi,co s nima nejsme už ani ve styku a viděla jsem je jednou :(. Kdo bude chtít pozvání přijmout, přijde, komu to nebude vyhovovat, nebudeme přemlouvat.
Odpovědět
Profilova fotka
Automaticky 1+1....jinak by me to ani nenapadlo. ..kamaradka je taky furt sama nebo sem tam s nekym ale pozvánku bude mit taky pro dva:at vezme nejakeho momentálniho chlapa nebo kamosku...jedine kdo bude mit solo pozvánku jen jeden kamos pritele pac on je hroznej vlk samotar :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Na večerní raut zveme všechny, takže včetně partnerů. Nevidím důvod, proč dvojice oddělovat. Co se týká jídla, tak u rautu už je jedno, jestli je tam vč. rodiny a dětí 75 lidí nebo 85 lidí. Takže tak. Večerní raut bereme jako večerní akci, pokec s muzikou, bez dress codu.
Odpovědět
Profilova fotka
My také automaticky zveme +1, ale máme přátelé, kteří sami řekli, že když se s protějškem neznáme, tak že ho/ji brát nebudou.
Odpovědět
My jsme to měli bez partnerů. Nešlo o prachy. Pokud jsou naši blízcí přátelé oba v páru, tak byli pozvaní samozřejmě oba. Dlouho jsme to zvažovali a s odstupem času můžu s klidným srdcem říct, že nelituju. Nevidím důvod, proč mít na svatbě lidi, které neznám nebo znám povrchně. A pokud jde o argument, že partner se zve pro to, aby se host cítil dobře- všichni se navzájem znali, takže se nikdo necítil sám.
Odpovědět
Kamarády zveme v podstatě jednu partu, pokud do ní patří z páru oba, pak budou zvaní oba, pokud ne, budou zvaní jednotlivci, asi to není podle etikety, ale cizí lidi opravdu nezvu...
Odpovědět
Za mě je nepozvani partnerů či doprovodu vrcholem nevychovanosti a bezohlednosti. Zkuste se na to podívat opačné. Jak by bylo vám, kdyby vaši přátelé nerespektovali vás protějšek? Beru to tak, že kdo nerespektuje, že mám manžela (snoubence, přítele,...), tak nerespektuje ani mě.
Odpovědět
Profilova fotka
No ja teda nevim, ale prijde mi divny mit na svatbe nekoho koho neznam ja a nikdo ostatni stejne jako on nezna nikoho jen oficialne pozvanyho partnera(moji kamosku,kamose)
Odpovědět
Profilova fotka
Budeme zvát +1, ale u některých lidí je předem jasné, že dorazí jen jeden (na jiné akce našich přátel třeba chodí taky sám), takže se jich opatrně zeptáme, jestli tentokrát taky přijdou sami, nebo v doprovodu.
Odpovědět
kacenkakaca: Předpokládám, že jsi tedy ten typ, který vždy a všude chodí se svým partnerem, protože už není schopen existovat samostatně. Pak to chápu, že by ti to přišlo blbé. Já už byla na svatbě bez manžela i jako svědek a nikdo se z toho nezbláznil :-D Ani já, ani manžel.
Odpovědět
Nebudu lhát, zvali jsme teda všechny 1+1, ale u některých jsme strašně doufali, že partnera nevezmou. :-D Ne, že bychom je nutně neměli rádi, ale prostě jsme je neznali a nebylo nám to příjemné. Etiketa ale velí pozvat páry spolu, nicméně tam, kde to šlo, jsme zvali hosty jakožto celou rodinu a nechali jsme na nich, zda se nás zeptají, jestli si mohou vzít partnera. Ti, kdo se zeptali, těm jsme řekli, že ano, a ti, co se nezeptali, těm jsme to prostě jen explicitně neřekli a hodně z nich prostě přišli s rodiči bez partnerů. Takže sami tam nebyli, ale partnery tam taky neměli a všichni jsme byli spokojení. 8-)
Odpovědět
@simone5 mám to stejně, tak zvu 1+1 a doufám :-D
Odpovědět
@mpbg Tak držím palce, aby to těm jedincům došlo! ;-) Jako přiznám se, že já třeba poznám, kdy se to hodí a kdy ne. U nejbližších kamarádů je to jasné, že jdeme ve dvou, ale když je to třeba kamarádka nebo známá z dětství a šlo nás víc jejích kamarádek, tak proč ještě tahat manžela, kterého ona nezná a on nezná ji, že. Naopak je někdy vhodnější jít bez doprovodu. Tak ať vám to vyjde a přeji mnoho diplomacie! 8-) Sama vím, jak je to někdy prekérní s tím pozváním/nepozváním.
Odpovědět
Profilova fotka
@kristynj Ahoj. My to udelame taky tak. Partnery zveme jen ty co zname. Pokud je nekdo single, tak prijde sam. Par lidi se me ptalo jestli si muzou sebou vzit toho a tuhle ale ja jim razantne rikam NE. Nechci na svatbe lidi co neznam a co pro me nic neznamenaj. Mozna kdybych delala obrovskou svatbu by mi to bylo jedno, ze tam je tam par lidi co sem v zivote nevidela, ale ja to tak nechci ;-)
Odpovědět
@simone5 No, Ti co mají stálého partnera, to je úplně jasný. Ale už mi třeba volal kamarád, že vůbec ještě neví, koho si s sebou vezme. Je to moje chyba, měla jsem na rovinu říct, že tam stojím pouze o lidi, které známe, a ne o někoho, koho jsem viděla v životě jednou. Přece jenom jde o poměrně osobní záležitost. Nicméně, nechci, aby tam seděl sám, a koukal na páry kolem sebe. Je to taková prekérní situace trochu. Nejsem úplně od rány, abych jim řekla, ne, půjdete samy. Přece jenom podle etikety, by měla být pozvánka 1+1. Vrchol mi ale přišel, když jsem pozvala manželský pár, převážně přátelé mých rodičů, a volali mi, že doufají, že je pozvaný i jejich syn (20let), že by mu to bylo moc líto.
Odpovědět
Profilova fotka
@mpbg Tak kdyz nevi at prijde sam, jde na vasi svatbu, potrebuje tam nekoho dalsiho? Pokud ano tak at jde radsi s nekym na pivo :-D A pozyvat nekoho aby mu to nebylo lito, to teda ne. Nekdy to tem lidem nedochazi asi. :-)
Odpovědět
@mpbg No a nejde ho dát nějak dohromady s někým, koho zná. Já třeba zvala jednu kamarádku a jednoho kamaráda a místo, aby oni přišlo na naši svatbu se svými partnery, které mi neznáme, tak přišli kamarádka s kamarádem jen oni dva spolu. Nejde to vyřešit nějak takhle? Že byste našli někoho jiného k tomu kamarádovi, kterého tam stejně zvete a prostě byste je spojili dohromady (snad je to srozumitelné)?
Odpovědět
@simone5 Joo, chápu jak to myslíš. Nevím, uvidím. Ještě to proberu osobně asi s tím kamarádem a asi mu to na rovinu řeknu
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Ahoj dámy, tak ještě přidávám čerstvou zkušenost z naší sobotní svatby, kde bylo nakonec 40 hostů. Partnery jsme zvali jen pokud je dobře známe a ostatní ne. Jedné kamarádce, o které jsem věděla, že na svatbě nebude mít nikoho blízkého z našich společných přátel, jsem nabídla, ať si ještě někoho přivede, ale s díky odmítla. Dopadlo to perfektně. Lidé se nejdřív bavili ve svých partách a potom se seznamovali s ostatními. Výborně se bavili a s pokročilejším večerem dělali vylomeniny, které by si před drahými polovičkami určitě nedovolili :-D Jsem ráda, že jsme se takhle rozhodli a neměli jsme na svatbě cizí lidi. ALE!! Budoucím nevěstám doporučuji, že je velmi důležité se VŠEM hostům věnovat, aby měli pocit, že se na svatbu netáhli zbytečně, a hlavně, aby věděli, že jsou pro nás opravdu důležití. Ne aby si připadali jako pouzí diváci, kteří mají sledovat krásnou nevěstu a šťastného ženicha. Jen tak se vyhnete tomu, že bude někdo sedět sám v koutě jako pecka a pod stolem psát své partnerce/partnerovi smsky, že se mu/jí stýská ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Holky, jak to udělat, když chci na svatbě mít kámošku z dětství, ale ani já ani můj snoubenec, nemusíme jejího přítele? Mám oznámení a s tím i pozvání adresovat jen jí a doufat, že jí to dojde?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?