Svatebčan v košili s krátkým rukávem

Ahoj holky, mám dotaz. Zajímalo by mě jak vidíte to, že má svatebčan na svatbě košili s krátkým rukávem. Pod sakem, oblek je samozřejmostí, což jistě psát nemusím, ale píšu, kdyby náhodou :-) Vím, že svatba je událost na kterou se to moc nehodí, přesto bych ale ráda znala vaše názory. Moc díky ;-)
Odpovědět
1
2
6
Profilova fotka
u nás to bude mít takhle většina chlapů včetně mého taťky, v dnešní době je možné cokoliv a rpzhodně je nebudu nutit aby se grilovali v košili s dlouhým rukávem :-). Ale je to věcí názoru a trvání na etiketě
Odpovědět
Kdyz mu nevadí, že bude vypadat blbě :)
Odpovědět
Je to vizitka toho svatebčana. Vypovídá to o něm, že nezná základy etikety a navíc nemá špetku vkusu. Je fakt, že my tam jednoho takového měli, a ten se dokonce neobtěžoval ani s tím sakem. Ale on je celkem dost exot i v mnoha jiných věcech. :-D
Odpovědět
Booze, takove hlouposti resit... Uprimne, proc by mel hned vypadat blbe? Fakt se chlapum nedivim, ze nechteji v hicech chodit s dlouhymy rukavy... uz tak ze maji oblek,... Uprimne me ani nenapadlo, abych se nad tim pozastavovala... od nas to bude mit skoro kazdy takhle a fakt si nemyslim ze je to "etiketne" spatne... slusne obleceni to je at uz je rukav dlouhy nebo ne... nereknu kdyby prisel v potrhanem spinavem triku nekdo ale tohle...:D Vsak ma draha polovicka jakozto zenich ma taky kratky rukav :D
Odpovědět
Profilova fotka
Uprimne,ja bych rada aby i muj jako zenich mel kratkej rukav..dlouhej vypada hrozne a navic ve vedru navic sako,vetsina chlapu svatebcanu bude mit kratkej a me zo je uplne jedno..tady jde spis o to aby se citili v pohode a pohodlne a ne njakej predpis,ale kazdyho vec..
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,to bych vůbec nehrotila. Pokud jinak bude mít oblek, kravatu a další náležitosti brala bych to.Ono když se kolikrát dívám na alba a vidím v čem jsou někteří schopní vyrazit tak takový krátký rukáv je fakt nic. Pořád je lepší se dívat na usměvavého hosta v krátkém než uvařeného podle etikety.
Odpovědět
@lucieem Kdyz je svatba v parnem letu,tak jit v dlouhem rukavu plus sako je nemozne,ale presto doporucuji si overit,co ma zenich. Jinak v ostatnich mesicich je dlouhy rukav samozrejmost.
Odpovědět
Je to porušení základních pravidel etikety a oblékání, radši ať si vyhrne rukávy u košile s dlouhým rukávem, pokud bude svatba ve volnějším duchu. :)
Odpovědět
No podle etikety by měla být do saka vždy košile s dlouhým rukávem - měla by vykukovat manžeta. Ale samozřejmě je na Vás, jak si to uděláte a nikdo Vám do toho nemůže mluvit. Já měla na svatbě taky příbuzného v košili s krátkým a bez saka a upřímně mi to bylo jedno :) faktem ovšem je, že většina chlapů prostě lépe vypadá v košili s dlouhým rukávem - nebo případně s rukávem ohrnutým než v košili s krátkým. takové ty kombinace košile s krátkým plus kravat vypadají leckdy spíše úsměvně. jsme zvaní na letní svatbu a počítám pro manžela s košilí s dlouhým rukávem - pokud bude extrémně vedro, tak bez saka a třeba s tím ohrnutým rukávem. Ale košili s krátkým opravdu neplánujeme.
Odpovědět
Profilova fotka
muj muz ani zadnou kosili s kratkym nema, nosi ty rukavy ohrnute, coz je daleko lepsi volba, nez aby mel kratky rukav. Navic to opravdu vypada lepe.
Odpovědět
@jvj To co je nebo není "etiketně špatně" nezáleží na tvém rozhodnutí. ;-) Tobě maximálně může být jedno, že ženich bude vypadat jako buran. Ale že to je objektivně špatně a každý to pozná, to nezměníš. Ono je to takhle - tobě by ve vedru asi taky bylo líp v letních šatičkách a žabkách, přesto se budeš pařit v těžkých dlouhých svatebních šatech. To samé mají chlapi s těmi obleky a košilí s dlouhým rukávem, která je jako jediná přípustná do obleku. Pokud řešíš vedro, tak rovnou udělejte neformální svatbu v kraťasech a tílkách někde u vody. :-)
Odpovědět
Košile s krátkým rukávem je přípustná pouze v případě, že si k ní uváže kravatu, která mu bude končit zhruba v půlce břicha :-D :-D :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
pak si sunda sako a vypada jak vidlak, ale pro me za me...Jen to vypada dost komicky. To uz si muzou rovnou vzit kratasy, protoze to je prece jedno,hlavne pohodlne...A i takovyho zenicha jsem uz tu videla. @nase_ema :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnevdana jeste lepsi je nevesta v dlouhych satech a pak zenich lazo plazo jak kdyby sel k ty vode :-D
Odpovědět
Je to zoufale špatné, vypadá to otřesně. Jak píše @nase_ema ideálně ještě s kravatou...
Odpovědět
Nenepadlo by me pustit chlapa na svatbu v kratkem rukavu pod sako, to se nehodi ;-)
Odpovědět
@lucieem Já bych to viděla asi takhle - pokud by takto přišel někdo na naši svatbu, neřešila bych to a nejspíš bych se nad tím ani nepozastavila. Pokud by takhe chtěl jít na něčí svatbu můj manžel, snažila bych se mu to rozmluvit, ale naštěstí ví, že se to nehodí :)
Odpovědět
Profilova fotka
Co si pamatuju, tak košili s krátkým měl ženich (můj exmanžel), ale až odpoledne, když jsem se i já převlékla. Jinak holt vydržel, měli jsme tehdy vedro. Svatba ve 12h a v 18 už jsme byli převlečení. S přítelem jsem byla na svatbě, loni, měl taky košili s krátkým, ale to byla svatba v horském hotelu,na louce, tak jsem to nijak nekorigovala, určitě to nikomu nevadilo.
Odpovědět
Já když kolikrát tady na fotkách vidím ty "modely" těch tatínků, tak ta košile s krátkým je nejmenší zlo. Říkám si proč ty holky na ně nedohlédnou (řeší se kdejaký detail) a tatínek v obleku z roku raz dva, nezapnutá košile, kravata do půli břicha a jeden měl i sandály k obleku :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Strašně záleží na stylu svatby...pokud je to klasicka svatba, nevěsta s nadýchanými šaty, hostina...tam by to asi vypadalo divne, pokud je to celé uvolněnější, neresila bych to...u nás na svatbě nebyl v klasickém obleku nikdo a taky nás oddali :) podle etikety je to špatně...pokud ale neberete svatbu jako společenskou událost, ale jako zahradní party, rodinnou oslavu, parbu...pak udávat e dresscode vy a můžete být všichni ve spodarach a je to jedno :)
Odpovědět
Profilova fotka
hodi nehodi, kratky rukav pod sako se nenosi, ale klidne bych naopak pustila chlapa jen v tom kratkem rukavu, a ani by mi nevadilo, kdyby byli takovy lidi u nas na svatbe, radsi nez aby meli 2 vrsty komplet promaceny potem, fuj :-)
Odpovědět
No zrovna vloni, když jsme šli s přítelem na svatbu, tak to zrovna bylo v největších vedrech a i já měla problém s vedrem v letních, lehkých šatech... Jasné, jde o etiketu, ale přece jen...jak už tu padlo, radši budu mít spokojené hosty, kteří nebudou doslova "uvaření", než abych řešila jaký má kdo rukáv... Je to fakt to nejmenší, samozřejmě bychom na obřad nešli v riflích a tak, i když to zas záleží na stylu svatby, ale v tenhle den nejde dle mého zrovna o tohle... A navíc, jak tady taky už padlo :) Někteří svatebčani to skutečně nevychytaj a vypadají, že opravdu vstali špatnou nohou...bez ohledu na to jak mají dlouhý rukáv ;-) I když verze s ohrnutým dlouhým rukávem taky nezní zle :)
Odpovědět
Za me je kosile s kratkym rukavem nevkusne zlo. Ten kousek latky, kterou ma kosile s dlouhym navic, nikomu v horku nepritizi. Pokud by slo o horko, doporucuji kosili z kvalitniho prodysneho materialu.
Odpovědět
Profilova fotka
My svatebčanům neříkáme, co si mají vzít na sebe, je nám to vcelku jedno. Myslím, že o tom to není....a snad je každý svéprávný, aby věděl, co si má vzít na sebe ;-) Košili s krátkým rukávem jsem zatrhla jen mému nastávajícímu.
Odpovědět
@stastnevdana :DDDDD predpokladam ze Stastne vdany je i jiste Vas pan manzel xD :DDD Uprimne ho velice lituji, ze Vas ma, kdyz si ctu Vase " soudy." Mimochodem, pokud jste chodici kodex etikety a mravu, nikde nevidim, ze bychom si zacaly tykat, priste preji vice stesti pri vyhledavani hadek a sporu. Bohuzel pro Vas, ja se nad timto pouze usmeju a uz Vas nebudu nadale resit. Takze hodne stesti v zivote, jiste to s vami vase okoli nema jednoduche. My se Vam vyfotime v "buranskych" hadrech a zabkach u vody kdyz zrovna knez bude kloktat z vody nejaka ta oddavajici slova :D
Odpovědět
@jvj asi jsi nikdy neslyšela o netiketě - v internetových diskuzích není proti etiketě tykání. Ke zbytku tohoto útočného příspěvku zcela mimo téma (narozdíl od @stastnevdana) se asi nemá smysl vyjadřovat. Potrefená husa...
Odpovědět
Profilova fotka
Košile s krátkým rukávem se hodí pro řidiče autobusu nebo ve sportovním duchu (kostkované atd.) jako volnočasové, určitě ne na svatbu a pod sako. Nejde o to, říkat hostům jak mají být oblečeni, tohle by měl každý vědět sám o sobě (a když to muž neví, měla by mu to tedy říct partnerka) ;-)
Odpovědět
Za mě ať si svatebčan přijde v čem chce - je to jeho věc. Svého manžela bych tak ale nepustila :-D Navíc, ohrnuté rukávy na dlouhé košili vypadají sexy ;-) Pokud se ale chlap úplně sekne že mu bude vedro, tak ať si vezme košili s krátkým rukávem na převlečení. U ženicha se to (zvlášť k nastrojené nevěstě) moc nehodí. Příklad ze života: Kámoška se vdávala před cca 7 lety, a ještě teď se u svatebních fotek manželovi směje, že ho tehdy maminka navlékla do krátké košile a saka :-D Je třeba brát to s humorem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Sestřenka měla svatbu tři roky zpátky na konci července, kdy byly tehdy ty strašně horka. V 8 hodin ráno bylo už kolem třicítky stupňů. Většina chlapů měla košili s krátkým rukávem plus kravaty a samozřejmě celý oblek. Sama nevěsta řekla, ať neblbnou a vezmou si krátký rukáv. Ono etiketa je jedna věc, ale zdraví je věc druhá.
Odpovědět
Profilova fotka
Upřímně nějaká etiketa je mi u zádele, ať si každý nosí co chce. Je mi to ale úplně jedno.
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?