Svatba ve dvou. Je to možné?

Je už možné vzít se jenom sami někde na úřadě? Nebo jsou k tomu potřeba svědkové? :-S
Odpovědět
1
2
svědkové u obřadu být musí, ale v případě, že nemáte vlastní svědky, tak můžete požádat o úřední svědky :-) třeba jsem viděla svatbu, kde svědčil fotograf a zpěvačka ;-)
Odpovědět
Takže je vlastně možné vzít se úplně potají?
Odpovědět
ano, je ;-) ale musíte si předem domluvit termín na úřadě, takže je fajn třeba matrikářkám říct, že to je tajná svatba... aspoň teda naše matrikářky to vždycky respektovaly, stalo se i třeba to, že o tom věděla ze 4 matrikářek jen jedna (byla to známá těch snoubenců) a řekla to oddávajícímu i kolegyni asi 20 minut před tou svatbou (ten den se oddávalo a tahle svatba byla poslední)
Odpovědět
Takže by bylo potřeba domluvit termín a dál? O svědky bychom tedy mohli požádat na matrice? Děkuji za Tvoje odpovědi. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Stačí zamluvit termín obřadu a říct jim hned, že nebudeme mít svědky a matrikářka už Vám nějaké zajistí z úřadu ;-) My jsme měli taky tajnou svatbu, ale svědky jsme měli svoje. A matrikářce jsme řekli, že se jedná o tajnou svatbu, a že se nesmí nikdo nic dovědět a povedlo se ;-)
Odpovědět
Jejda tak to je parádní. :-) A čeká se na ten termín dlouho nebo je možný se vzít třeba za 14 dní?
Odpovědět
Profilova fotka
To je asi jak na které matrice. My jsme termín zamlouvali v březnu. Ale z doslechu vim, že jedni lidi tady v okolí šli na úřad, tam se zeptali, kdy je nebližší volný termín, řekli jim, že za 2 hodiny, tak se za 2 hodiny vzali a bylo to :-D
Odpovědět
Asi bychom měli zvolit menší město, kde bude žádat míň lidí, aby to mohlo být co nejdřív. :-)
Odpovědět
Tak u nas na to chteji 30 dni predem ;-)
Odpovědět
u nás mají vypsané termíny vždycky na rok dopředu a myslím, že není problém třeba přijít v pátek a v sobotu se vzít ;-) pokud máte samozřejmě v pořádku všechny dokumenty
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme si vybrali na svatební obřad den, který nebyl na zámku stanoven jako oddací den, ale přesto nám to paní matrikářka zařídila tak, že nás v námi vybraný den oddali ;-)
Odpovědět
A jde to "spíchnout" bez nějakého dalšího příšlušenství jako jsou svatební šaty, kytice, ...? Prostě jen přijít na úřad slušně oblečeni, vyměnit si prstýnky a jít? My opravdu netoužíme po klasické svatbě.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
me.to.you ano jde to ;-) Dokonce to jde i bez prstýnků ;-) Prostě stačí mít platné potřebné doklady a přijít v čistém slušném oblečení ;-)
Odpovědět
A doklady se rozumí co všechno?
Odpovědět
Profilova fotka
Občanku a pokud je někdo vdova, vdovec, tak úmrtní list zemřelého a pokud je někdo rozvedený, rozvedená, tak rozsudek od soudu.
Odpovědět
Profilova fotka
A ještě rodný list.
Odpovědět
Tak to je parádní. Děkuju moc holčiny, jste hodné. :-)
Odpovědět
A teď mě napadá...když tam budu podepisovat nějaké materiály, tak se budu podepisovat svým příjmením nynějším či už příjmením přítelovým?
Odpovědět
Profilova fotka
Není zač ;-) Poprvé se podepíšeš novým příjmením do protokolu o uzavření manželství a ten podepisuješ při obřadu ;-)
Odpovědět
zatím svým a do protokolu o uzavření manželství se pak při obřadu podepisuješ jednou novým příjmením a jednou rodným
Odpovědět
Teda takhle je to docela jednoduché, ale když se jsem si teď pročítala diskusi o změně dokladů, tak to už tak jednoduché není. :-|
Odpovědět
neboj, změna dokladů není žádná velká trága ;-) já jsem to v podstatě sfoukla za jeden den - občanku, řidičák a průkazku zdrav. pojišťovny, pas jsem si nechala udělat nový, když jsem dostala občanku - a hotovka ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Změna dokladů je na palici! Už aby to bylo za mnou! Ale už toho mám naštěstí dost vyřízeného.
Odpovědět
Teda 2 odpovědi a jedna černá a druhá bílá. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No ona by to nebyla trága, ale neměla jsem moc štěstí a narážela jsem na samé nepříjemné a neinformované úředníky :-| takže spíš toto je na palici!
Odpovědět
změna dokladů nebyla nijak traumatizující, a o pas jsme žádali stejně s občankou, na nic jsme nečekali. jen si spíš musíš ujasnit, kde všude je potřeba oznámit změnu jména, pak to jde už samo od sebe a postupně.
Odpovědět
Teda vy jste tady tak fajn. :-) Nenapadlo by mě, že někde na netu jsou tak fajn holčiny co tak dobře a laskavě poradí. :-) Děkuju
Odpovědět
Nunacek hmm tak to je neovlivnitelný faktor 8-( a pak ještě fronty na úřadech :-S
Odpovědět
Profilova fotka
No já toho mám na oznámení změny příjmení docela dost, ale už se zdárně blížím ke konci :-D Hodně věcí ale musim vyřídit, až budu mít novou OP (což bude na konci července :-| ), bez které mi třeba v bance nechtějí změnit nic ]-( :-|
Odpovědět
Profilova fotka
princezno to máš pravdu, to je prostě holt o štěstí na koho člověk narazí ;-) Ale třeba na fronty jsem měla štěstí, nebyly moc dlouhé, když jsem tam zrovna byla já :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?