Svatba v rodině týden po nás, připadá vám to běžné?

Profilova fotka
Tak mi to nedá a zeptám se tady - připadá vám běžné, aby si někdo v rámci určité rodiny či skupiny blízkých známých schválně naplánoval svatbu na víkend po naší svatbě? I když jsem to nikde napsané neviděla, vždycky jsem měla zato, že se ctí něco jako "jeden měsíc, jedna svatba". Samozřejmě dovedu pochopit různé situace, ale když to je vymyšlené schválně, tak to moc nechápu. Co si o tom myslíte vy? Ne že bych musela být nevěsta, která bude neustále v centru pozornosti, ale když se pak řeší jen následující svatba a ne naše, trochu to zamrzí. Stejně jako určitá srovnávání nebo obtíže pro ty, kteří v průběhu jednoho týdne jdou na dvě svatby...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je mazec já poslední roky chodím jednou ročně na svatbu letos jdu na druhou s toho a první byla naše ;-) . Nedovedu si to představit. Kamarádka se vdává letos právě protože u nich v rodině mají na příští rok 2 příbuzné plánovanou svatbu. 2 svatby v jednom měsíci mi příjde hodně blbé, jeslti to je cíleně. Tak či tak lidi pozvaní na obě svatby budou mít tendenci srovnávat a to se mi nezdá fér měla by to být jedinečná událost v rodině. Jeslti se to stalo přímo tobě tak to opravdu zamrzí když vím co je s tím práce.... Pevné nervy
Odpovědět
Jestli si si jistá, že je to cílené, tak ne, nezdá se mi to normální.. Pokud se to prostě tak sešlo a jinak se to udělat nedalo (sama jsem měla kvůli škole na výběr jen data v srpnu), tak bych to i pochopila. I když samozřejmě, nebudu zastírat, že by mi to bylo líto, že se na mé svatbě řeší svatba další.. přeci jen ten den má být nevěsty a ženicha a mají si to užít a ne sledovat, jak se všichni těší na další.. No a s tím srovnáváním.. to se asi nevyhneš, i kdyby ty svatby byly víc měsíců od sebe :-N prostě to je taková tendence, porovnávat, kdo co měl a jak :-N ale pokud z toho vyjdeš "vítězně", tak to určitě potěší :-)
Odpovědět
Ahoj, my máme letos v rodině svatby dvě. Jedna už proběhla v červnu, byla to svatba mojí sestry a ta druhá je moje a bude ode dneška přesně za měsíc. Nevidím v tom problém. Od příprav na sestřinu svatbu jsme si již stihli oddychnout a teď se už těšíme na naší. Vzhledem k tomu, že prodleva mezi oběma svatbami je tři měsíce, tak je to celkem v pohodě. Že bude rodina z mé strany obě svatby porovnávat je mi naprosto jasné, ale je mi to celkem jedno. Sestřina svatba byla úžasná. Moje ale bude snad úplně jiná a doufejme, že si z ní odnesou všichni také hodně pěkných zážitků. Abych schválně čekala další rok, jenom kvůli tomu, že se letos vdávala moje sestra, tak to tedy v žádném případě. S přítelem jsme spolu osmým rokem a svatba je přirozeným vyústěním našeho vztahu. Sestra byla s přítelem dokonce devět let než se vzali. Taky by se mi mohlo stát, že by příští rok přišel můj bratr s tím, že se bude ženit. A čekat další rok jen kvůli tomu, aby v rodině nebyly náhodou dvě svatby? To tedy nikdy. Ovšem jít na dvě svatby v jednom týdnu a ještě v jedné rodině je určitě náročné, nejen pro svatebčany, ale hlavně pro tu rodinu, která obě svatby připravuje. Zbývá popřát snad jen pevné nervy.
Odpovědět
nasi nejlepsi kamaradi meli svatbu tyden po nas :) zacalo to nevinne, v prosinci jsme si povidali jak planujeme svatbu a my rikali - my to mame 21. dubna, uz mame kostel, hudbu, fotografa..... a oni jen ztichli a rikali - my to planovali na 21. dubna ale mame zatim jen misto hostiny a fotografa - mame toho min zkusime to posunout .... tak to slo posunout, ale o tyden - asi 30 kamaradu co bylo u nas, bylo i u nich.... takze je mi jasne ze taky srovnavali atd.. i s nama, rikali vy jste to meli tak a oni tak ...ale vubec mi to nevadilo i kdyz sama uznavam, ze misto na hostinu meli lepsi :) ale chapu ze pro kamarady to bylo narocne, planovali dvoje dary, dvoji zabavu, holky dvoje saty.... :) :)
Odpovědět
Hele buď ráda, že to mají až po vás, horší by podle mě bylo, když by si udělal někdo z rodiny naschvál svatbu před váma, to by mě štvalo více, takhle vy budete ve středu dění a pokud budou srovnávat tak je s tou vaší, ne naopak a to je lepší situace :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mně by asi bylo víc nevhod, kdyby ji měli týden před námi - ne po nás. To bych byla v jednom kole a zařizovala. Ale tak určitě by se na ten jeden den čas našel. Ale určitě je to minimální zvláštní, jestli to mají cíleně na týden po vás. Víš určitě, že je to schválně? Nemohlo se to jen sejít náhodou? Kolik společných lidí tam budete mít? Moje sestřenka se vdávala loni v dubnu a když nás zvali na svatbu, věděla jsem, že my je budeme brzy zvát na naši na červenec. Taky už jsme to měli v plánu, jen bylo ještě brzy to oznamovat. Tak i třeba oni to měli shodou okolností. Nebo tím, že jsou vaši blízcí, měli zato, že vám to vadit nebude, že budete naopak rádi a budete moci společně plánovat.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli dvě svatby v jeden měsíc. Manželův brácha se ženil 7.7. a my pak měli svatbu 21.7. takže přesně po 14 dnech. Žádné jiné sourozence nemají, takže si to jejich rodina "odbyla" v podstatě najednou. Původně jsme to takhle po sobě neplánovali, ale pro oba páry vybrané datum něco znamenalo. Oni se myslím 7.3.2010 seznámili, 7.3. 2011 zasnoubili a 7.7. 2012 chtěli mít svatbu. My zase vybrali datum stejné, jako měli moji rodiče. V den naší svatby slavili 29 výročí. A náročné to pro manželovu rodinu bylo, ale ne nějak zásadně. První svatba byla u manželových rodičů na chatě. Byla to taková pohodová malá svatba s pár přáteli a nejužší rodinou. Žádné tetičky a strýčkové, sestřenice a bratranci, prostě cca 30 lidí. Celé to bylo v přírodním duchu, venku, skromně, ale krásně. To naše svatba byla pojatá úplně jinak. Manželova rodina nemusela vůbec nic řešit a zařizovat. Jen přijeli a bavili se. Bylo to i díky tomu, že naše svatba byla úplně na jiném konci republiky, v mém rodném kraji. Obřad byl na zámku, pozváno na něj byla skoro stovka lidí (včetně těch zmiňovaných tetiček, strýčků a vůbec celé široké rodiny). Na podvečerní grilovačku do pronajatého kulturáku(hostina nebyla) přišlo cca 60 lidí (možná i víc, neměli jsme to nijak omezené). Pro hosty byl zajištěný program - tombola, svatební noviny a kniha, ohňostroj, a další. Výzdoba, vybavení a jídlo bylo "luxusnější" - čokoládová fontána, dva druhy grilovaného masa, 3 svatební dorty. Ale přesto si nemyslím, že by naše svatba byla lepší/hezčí než ta jejich. Každá byla úplně jiná. Na každé byli navíc úplně jiní lidé (kromě manželovy rodiny) a jiná atmosféra. U nich to byly páry a rodiče malých dětí, téměř všichni podobného věku. U nás tato skupina téměř nebyla, protože to měli daleko a s miminky se jim cestovat nechtělo. My tam měli kamarády od 20 - 60 let, zadané i nezadané, s dětmi (celkem 3 děti) i bez nich. Prostě to byla spíš pořádná pařba než pohodová svatba :-) Takže za mě nejsem proti dvěma svatbám v tak krátkém čase. Jde to udělat bez problémů a rodina si to užije. Důležitá je v takovém případě domluva a vztahy obou párů a vůbec celé té rodiny. My jsme si mezi sebou své představy předem vyjasnili a věděli jsme, že si "nepolezeme do zelí", protože jsme každý chtěli něco jiného. Pokud se ti to ale z nějakého vážného důvodu nelíbí, nebo nemáte úplně nejlepší vztahy, asi to nebude úplně nejlepší dělat dvě svatby takhle po sobě. Všechno je ale na domluvě. Srovnání se neboj, to bude probíhat vždycky. I kdyby vaše svatby dělilo několik let. ;-)
Odpovědět
Mně přijde, že pokud je to naschvál, tak to od nich hezký není a nechápu to. Taky by mě mrzelo, že najednou "nebudu v tom svatebním centru dění". Ale je pravda, že je to lepší, než kdyby to měli před váma. Protože pak bych určitě řešila takový blbosti jako "když oni měli tuhle hudbu na nástup, tak my už jí mít nemůžem" atd.. a byla bys v horší pozici... ale blbý to prostě je no. chápu že se ti to nelíbí.
Odpovědět
@barbora_b Bohuzel Barus jednani druhych neovlivnis. Rozhodne bych se tim nenechala ale rozcilit. Tim, ze budes nad veci a neresit to, tak je strasne nastves. O ostatni budou srovnavat svatby vzdycky a porad. Ja byla na svatbe po roce a stejne se srovnavalo s tou predeslou, 12 mesicu starou.. To fakt neres. uzij si svatbu po svem a kdyz se lidi budou bavit o jejich svatbe, bud rada, ze jej neresi pocasi ;-)
Odpovědět
No a proč né? Třeba neměli na výběr, termín atd. Si myslím žew jsou důležitější věci než řešit tohle:)
Odpovědět
Profilova fotka
Tyden mi prijde fakt blby, chtelo by to alespon 14 dní :( uz jen proto, ze spousta lidi jezdi na chatu, planuje vylety a dva vikendy hned po some se leckomu nemusi libit. Nedá se s "konkurenty" treba jeste promluvit, ze by termin soupli?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
já bych náhodou byla ráda, že můžu jít hned za týden na další večírek, štvalo by mě to akorát, kdybych hned potom vyrážela na svatební cestu a nemohla se zúčastnit byla jsem v poslední době na několika svatbách a každá byla jiná, srovnávat se to moc nedalo myslím, že to lidi celkově zbytečně moc řeší, je přece každého věc, kdy tu svatbu udělá; když vím, že ideální termín je pro mě třeba září 2014, tak přece nebudu odkládat svatbu na duben 2015 jenom proto, že se v červenci 2014 vdává ségra a chce být celý rok středem pozornosti
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Mě by to vůbec nevadilo, kdyby to bylo v jeden den tak neřeknu, ale takto mi to přijde v pořádku. To, že mám svatbu já, přece neznamená, že nemůže mít svatbu i někdo další. S kamarádkou jsme obě chtěly dubnovou svatbu, tak jsme se domluvily, aby to nebylo zároveň, prvně to vypadalo, že to bude po týdnu, ale nakonec jsme se vdávaly 14 dní po sobě. Navzájem jsme si pomohly, popůjčovaly věci, inspirovaly se, bylo to moc fajn. A nikdo na její svatbě neřešil moji následující ani naopak. Stejně tak by mi to nevadilo, kdyby šlo o někoho z rodiny.
Odpovědět
Problém v tom nevidím. Ani nevidím smysl v tom, že by to mělo být schválně, co by byl jako cíl? =-) Mně by teda bylo šumák, jestli má někdo svatbu týden po mně nebo přede mnou, beru se proto, že chci něco zpečetit a ne proto, že chci být jediná hvězda v rodině min. na další měsíc dopředu :-N :-D Třeba jim jiný termín prostě nevyšel, tento je pro ně důležitý, co já vím. A i kdyby to bylo schválně, nechtěla bych klesnout do bahna těchhle žabomyších válek, protože pak je to prašť jako uhoď...smysl svatby vidím v něčem jiném...Užij si svou svatbu, protože pro vás bude snad jediná a jedinečná ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Baruš,já naprosto Tvoje pocity chápu,cítila jsem se loni úplně stejně,když se švagr,který šel mému muži za svědka,zničehonic oženil 3týdny po nás.A to předtím prohlašovali,že se vezmou až v květnu 2013 a pak najednou bum- jen na radnici s rodiči a se svědky,žádná hostina,žádné bílé šaty.my u toho ani nebyli. Mrzelo mě to hlavně kvůli manželovi,jediný brácha,kterýho má a on udělá tohle. Teda oba jsme se shodli,že to nebylo čistě jeo dílo,že za to mohla švagrová,že ho k té svatbě dotlačila,protože nám záviděla,něco jako "když mohla ona,tak já chci taky." V první řadě jsem měla docela vztek,myslela jsem si,že bude ten červenec patřit jenom nám a bude to měsíc,kdy jsme se brali my a ono najednou tohle. Ale co,jejich věc a jejich život. Oni by to nechtěli,jak jsme to měli my a my bychom to nechtěli v jejich stylu. Jen to trochu zamrzí,to souhlasím
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
Tak u nás je to o měsíc a co ještě hůř - máme ji až druhý :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
holky,mám takove dilema- na silvestra jsem byla požadana o ruku-.řekla jsem ano,svatba by měla byt v listopadu.. ale za 6 tydnu přišel chlap domu s tim,že jeho kamarad kterýmu dohodil holku co jela po tom ji požadal o ruku a mají taky mit svatbu na podzim!!! jsem nas*aná,že oni musí mit svatbu letos a zrovna taky na podzim ani spolu nejsou dlouho ale hlavne každy bydli ješte u rodiču!! tak jsem se tešila že budeme mit 19.11.2016 svatbu,ale asi to nechám bejt protože ona je fakt namyšlena krava a hlavne vim že jjei svatba bude top!! ja ani nemám zásnubni prsten který by se mi libil tak jak se pyšni ona :(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?